Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Εξιχνιάστηκε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση ποδηλάτη και εγκατάλειψη στα Ιωάννινα

Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων σε βάρος 27χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη που συνέβη στις 11-07-2013 τα ξημερώματα στην πόλη των Ιωαννίνων και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, εξακριβώθηκε ότι ο 27χρονος οδηγώντας Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο αφού παρέσυρε και τραυμάτισε 54χρονο ποδηλάτη που κινούνταν στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου, στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τόπο του δυστυχήματος.
Ο 27χρονος οδηγός δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών καλούμε όλους τους πολίτες σε περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων με εγκατάλειψη να βοηθούν τους συνανθρώπους τους και την Τροχαία στο έργο της.
«Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, ή οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος».

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συλλήψεις για ναρκωτικά


Συνελήφθησαν χθες αργά το απόγευμα, στο 1ο χλμ της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, δύο νεαροί (ένας 29χρονος άνδρας και μία 27χρονη γυναίκα), διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (14,1) γραμμαρίων.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας διασχίζει τον Αχέροντα

Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 ο ΕΟΣ Πρέβεζας διοργανώνει διάσχιση του ποταμού Αχέροντα από το Τρίκαστρο (Πύλες Άδη) ως τη Γλυκή (πηγές).
Η διάσχιση γίνεται μέσα στο ποτάμι και περιλαμβάνει τμήματα πεζοπορίας και κολύμβησης.
Συνολική διάρκεια 5-6 ώρες.
Βαθμός δυσκολίας 2.
Αναχώρηση από την πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα ώρα 8 π.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολές στον Ζέρβα Γιάννη (τηλ. 6937390580) και στο γραφείο του συλλόγου, Ζαλόγγου 59 (τηλ. 2682 10 2004).
Για περισσότερες πληροφορίες στους συμμετέχοντες και ενημέρωση για τη διάσχιση στα γραφεία του συλλόγου (Ζαλόγγου 59 - τηλ.: 2682102004) την Πέμπτη και Παρασκευή 09 και 10 Αυγούστου 2013 από  20:00 μέχρι 22:00.

Φορολογικές δηλώσεις: Τα πιο συνηθισμένα λάθη και οι παγίδες

Ουρές στις εφορίες και μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους φορολογουμένους.

Η μέχρι τώρα ροή των φορολογικών δηλώσεων δείχνει ότι το σύστημα στέλνει μαζικά στις εφορίες εκατομμύρια φορολογουμένους ώστε να ελεγχθούν τα παραστατικά τους καθώς χτυπά "κόκκινο συναγερμό".
Ταυτόχρονα όμως συνωστίζονται στην εφορία και πολίτες για τροποποιητικές δηλώσεις και οι ηλεκτρονικά αναλφάβητοι που το υπουργείο τους ανάγκασε να υποβάλουν μέσω ίντερνετ τις δηλώσεις τους και τα στοιχεία δείχνουν ότι τα έκαναν μαντάρα.
Οκτώ είναι τα σημεία που χτυπά "κόκκινο" ο έλεγχος:
 *Μεγάλες βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου από μισθωτές υπηρεσίες.
*Μεγάλες βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου από δελτία παροχής υπηρεσιών.
 *Υψηλές δαπάνες.
 *Χαμηλά κέρδη από έσοδα και τόκους.
 *Χαμηλά εισοδήματα από ελεύθερους επαγγελματίες.
 *Υψηλές αφορολόγητες δαπάνες.
 *Μεγάλες επαγγελματικές δαπάνες.
 *Μεγάλη επιστροφή φόρου από περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.
Παράλληλα, φορολογούμενοι και λογιστές έχουν εντοπίσει αρκετά σημεία που μπορεί να "φουσκώσουν" το φόρο ή να αναγκάσουν τον φορολογούμενο να περάσει νέα ταλαιπωρία για να τα διορθώσει.
Εννέα είναι οι παγίδες που φουσκώνουν τον φόρο:
 *Λάθος αναγραφή εισοδήματος στο εκκαθαριστικό.
 *Λάθος υπολογισμός του παρακρατούμενου φόρου.
 *Πολλά ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν παρακρατήσει την εισφορά αλληλεγγύης.
 *Μη επικαιροποίηση στοιχείων φορολογουμένων με ευθύνη του Taxis.
 *Υπολογισμός εφάπαξ και επιδόματος ανεργίας ως εισόδημα.
 *Διπλοεγγραφή ακινήτου.
 *Διαγραφή ακινήτων χωρίς να έχουν μεταβιβαστεί.
 *Λανθασμένη αναγραφή τετραγωνικών μέτρων στην ακίνητη περιουσία.
 *Λάθος αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Διπλό σχέδιο τιτλοποίησης ακινήτων για 1 δισ. ευρώ

Το «αντάλλαγμα» για την «αποτυχία» στην ΔΕΠΑ που οδήγησε στην μείωση του πήχη των αποκρατικοποιήσεων φέτος από τα 2,5 δισ. ευρώ στο 1,6 δισ. ευρώ ήταν... βαρύ: όχι μόνο μετακινήθηκε εισπρακτικά ο στόχος για το 2014, αλλά «αυγάτισε» και κατά 1 δισ. ευρώ επιπλέον, φτάνοντας σε έσοδα ύψους 3,5 δισ. ευρώ.
Αρμόδια στελέχη, εξηγούν ότι αυτό το 1 δισ. ευρώ επιπλέον έχει υπολογιστεί να προέλθει όχι από τις «παραδοσιακές» αποκρατικοποιήσεις, αλλά από 1 ή 2 σχήματα τιτλοποίησης ακινήτων. Τα σχήματα ακόμη βρίσκονται στην φάση σχεδιασμού, με πολλές αιτιάσεις και διαφωνίες για την τελική τους μορφή.

Η λίστα των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα ανά υπουργείο

Οι καταργήσεις 9.320 οργανικών θέσεων απ' όπου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ισάριθμοι υπάλληλοι τον Σεπτέμβριο περιλαμβάνονται στα σχέδια αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών 16 υπουργείων που παραδόθηκαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η πλειοψηφία των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με βάση τα σχέδια στελέχωσης των δομών που κατέθεσαν όλα τα υπουργεία, εκτός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι υπάλληλοι γενικών ή διοικητικών καθηκόντων που έχουν σχέση εργασίας αορίστου χρόνου αλλά και προσωπικό που έχει μεταφερθεί από την Ο.Α.
Η συνεργασία των υπουργείων αφορά το δεύτερο κύμα κινητικότητας του Σεπτεμβρίου, όπου θα πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.290 υπάλληλοι. Οι στόχοι που έχουν τεθεί ανά υπουργείο αφορούν συνολικά 9.820 διαθεσιμότητες από όλα τα υπουργεία και τα ΝΠΔΔ που εποπτεύουν -δηλαδή 1.530 περισσότερες από τον στόχο- προκειμένου να αντιμετωπιστούν εγκαίρως αστοχίες στην υλοποίηση του προγράμματος, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

ΕΛΓΑ: Καταβολή αποζημιώσεων στις 6 Αυγούστου

Θα ενισχυθούν 2.069 δικαιούχοι

Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2013, θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις, ύψους 1.054.402,12 ευρώ, σε 2.069 παραγωγούς, για τα προγράμματα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων «Ετήσιο 2009» και «Πυρκαγιές 2009».
Πρόκειται για ενισχύσεις, κυρίως, απώλειας παραγωγής σε καλλιέργεια βρώσιμης ελιάς ποικιλίας Άμφισσας και αφορούν παραγωγούς των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αττικής, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πιερίας, Πρέβεζας και Φθιώτιδας.

ΙΚΑ: Ρύθμιση οφειλών σε 12 δόσεις

Τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που χρωστούν στο ΙΚΑ να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του Ιδρύματος που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες, όσοι οφειλέτες έχουν χρέη έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 μπορούν να μπουν σε ρύθμιση για την αποπληρωμή τους σε 48 δόσεις, αφού νωρίτερα ρυθμίσουν τα φετινά χρέη σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Το καθεστώς αυτό θα αφορά αρχικά το ΙΚΑ και στη συνεχεία πιθανότατα θα ισχύσει και σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΕΑ.
Να σημειωθεί ότι με την ρύθμιση που ενεργοποιήθηκε από το τέλος Ιουνίου, διακανονίζονται οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΕΑ που έγιναν ληξιπρόθεσμες έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2012.
Πάντως, με βάση τον χρόνο αποπληρωμής, οι οφειλές και οι προσαυξήσεις τους θα καταβάλλονται με κλιμακούμενη έκπτωση έως και 40%.     

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Γιορτή κτηνοτρόφων το Σάββατο 3 Αυγούστου


Στο Δελβινάκι Πωγωνίου, πραγματοποιείται «Γιορτή κτηνοτρόφων» το Σάββατο 3 Αυγούστου.

To ''Ημερολόγιο 1893-1912 Η οθωμανική Πρέβεζα'' του Ιωάννη Μ. Ρέντζου θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013, ώρα 20:30 στην Πρέβεζα, στην πλατεία Κολοβού, απέναντι από την Παναγία των Ξένων

To Ημερολόγιο του Ιωάννη Μ. Ρέντζου θα παρουσιαστεί στην Πρέβεζα   
Η παρουσίαση του Ημερολογίου του διακεκριμένου Πρεβεζάνου και εκλεγμένου Δημάρχου , Ιωάννη Μ. Ρέντζου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013 και ώρα 8.30 το βράδυ στην Πλατεία Κολοβού (απέναντι από την Παναγία των Ξένων, Ιατρείο Δ. Σουμαλεύρη).
Την επιμέλεια του Ημερολογίου και της εκδήλωσης έχει ο εγγονός του και Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας Γιάννης Ρέντζος.
Την παρουσίαση διοργανώνει ο Δήμος της Πρέβεζας κι όπως τονίζει ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαϊλης πρόκειται για μία ξεχωριστή και εξαιρετική έκδοση η οποία αποτελεί μια σημαντική πηγή πληροφόρησης για όλους τους Πρεβεζάνους αφού αναφέρεται στην ιστορία και τον λαικό πολιτισμό της Πρέβεζας την εικοσαετία 1893-1912.
Οι αναφορές αρχίζουν με την πτώση του Χαρίλαου Τρικούπη και τελειώνουν με την παρουσία του Ελευθέριου Βενιζέλου στην πολιτική σκηνή.
Ο κ. Μπαϊλης συγχαίρει τον κ. Γιάννη Ρέντζο για την επιμέλεια της έκδοσης του Ημερολογίου σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι Πρεβεζάνοι.