Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Παρακάλαμος: Πάρτι το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στο «Plegma Cafe Bar»


Πάρτι το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στο «Plegma Cafe Bar» στον Παρακάλαμο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" εντάχθηκε ο Μεγάλος Δακτύλιος Πόλης Ιωαννίνων


Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάσσεται στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» η πράξη «Ολοκλήρωση Μεγάλου Δακτυλίου Πόλης Ιωαννίνων (κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου- Κόμβος Βογιάνου)».
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 27.336.070,75 ευρώ. Φορέας Υλοποίησης είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.
 Η προτεινόμενη πράξη αφορά την υλοποίηση του έργου: "Ολοκλήρωση μεγάλου δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων (κόμβος Πανηπειρωτικού σταδίου - κόμβος Βογιάνου)".  Το οδικό δίκτυο ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στην συμβολή της λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάνου και καταλήγει στην συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό Στάδιο. Έχει συνολικό μήκος 4.360,00 m περίπου. Στο οδικό δίκτυο, εκτός της Αρτηρίας, περιλαμβάνονται παράπλευροι και κάθετοι οδοί, καθώς και επτά (7) ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι, μέσω των οποίων διασφαλίζεται η ασφαλής σύνδεση και εξυπηρέτηση των παρόδιων οικισμών.
Το πρώτο τμήμα του έργου αφορά από το σημείο έναρξης του έργου και μέχρι τη διέλευση της Λεωφόρου Ιωνίας (συνέχεια της Λεωφόρου Γεννηματά), όπου προβλέπεται η κύρια αρτηρία και οι παράπλευροι οδοί, για την ασφαλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των παρακείμενων οικισμών και δραστηριοτήτων. Τέλος στο εν λόγω τμήμα κατασκευάζονται τρεις ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι.

Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, στο Βουβοποτάμο Πρέβεζα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή του Βουβοποτάμου Πρέβεζας
Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών 

Κατασχέθηκαν (15) δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητες ακατέργαστης και αποξηραμένης κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας καθώς και καλλιεργητικά σύνεργα

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή του Βουβοποτάμου Πρέβεζας.

Για την υπόθεση συνελήφθη, χθες (05-09-2019) το μεσημέρι στο χώρο της φυτείας, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκε η φυτεία κρυμμένη ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση, στην παραπάνω περιοχή και στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη ο 47χρονος διότι όπως διαπιστώθηκε καλλιεργούσε (13) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,6) έως (3,3) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επίσης, στο χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν σύνεργα και πλαστικά δοχεία με λιπάσματα, για την περιποίηση των δενδρυλλίων.
Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο σπίτι του 47χρονου σε περιοχή της Θεσπρωτίας καθώς και σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν:
δύο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους (1,6) και (3,3) μέτρων,
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (5,4) γραμμαρίων,
ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους (15) γραμμαρίων,
ζυγαριά ακριβείας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Αύγουστο.
Συνελήφθησαν συνολικά (493) άτομα και ειδικότερα:
· Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -317- (εκ των οποίων -5- διακινητές)
· Για ληστεία: -1-
· Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -39-
· Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -13-
· Για κλοπές - διαρρήξεις: -17-
· Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Προστασίας του Περιβάλλοντος» -1-
· Για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας ζώων»: -3-
· Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -40-
· Για ενδοοικογενειακή βία: -8-
· Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -20-
· Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -1-
· Για ψευδή καταμήνυση: -1-
· Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -2-
· Για παράνομη βία: -1-
· Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -29-  

Ευρύ φάσμα θεμάτων έθεσε στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης


Στα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου οι Περιφερειάρχες με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και το κυβερνητικό επιτελείο  του, αναφέρθηκε επιγραμματικά   ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Συνοψίζοντας τις εντυπώσεις του ο Περιφερειάρχης δήλωσε και τα εξής:
«Φαίνεται ότι υπάρχει ευρύ φάσμα νομοθετικών ρυθμίσεων που πρέπει να προωθηθούν  και οι οποίες  θα διευκολύνουν τον κόσμο,  θα  αναπτύξουν  τις περιφέρειες και θα δώσουν  τη δυνατότητα να λυθούν χρονίζοντα  προβλήματα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συζήτηση. Πρώτη φορά είδα έναν πρωθυπουργό να γνωρίζει ο ίδιος τα θέματα και να μη ζητάει απαντήσεις από κάποιον υπουργό και επιπλέον να είναι αποφασισμένος να δώσει λύσεις. Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό, γιατί δυστυχώς τα χρόνια περνάνε και λύσεις δεν δίνονται».
Τα θέματα που συζητήθηκαν μπορούν να  χωριστούν σε θεσμικά,  γενικά και τα ειδικότερα που αφορούν την Ήπειρο, με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη να θέτει προς συζήτηση ευρύ φάσμα ζητημάτων.
Ειδικότερα,  όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:
Η πορεία του ΕΣΠΑ, καθώς προκύπτουν δυσκολίες με τον υπάρχοντα νόμο δημοσίων έργων. Θα ακολουθήσουν νέες συσκέψεις για τις απορροφήσεις, αλλά και για να δοθούν κατευθύνσεις για το νέο ΕΣΠΑ.
Έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τα λιμάνια, τα λιμενικά ταμεία, τις συνεργασίες με δήμους, νοσοκομεία και λοιπούς φορείς.
Τέθηκαν πολλά ζητήματα που αφορούν τα αγροτικά θέματα. Μεταξύ αυτών εξετάστηκαν και προβλήματα που εντοπίζονται για την υλοποίηση του Π.Α.Α. και ειδικά για τα εμπόδια που προκύπτουν από το γεγονός πως παρότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε πως τα δάση και οι δασικές εκτάσεις μπορούν να χρησιμοποιούνται ως βοσκότοποι, τα Δασαρχεία επιμένουν να χαρακτηρίζουν όλους τους δρόμους (ακόμη και προς τα βοσκοτόπια) ως δασικούς που  δεν επιτρέπει να εκτελούνται έργα βελτίωσης του δικτύου.

Οι ημερομηνίες για την καταβολή των συντάξεων του Οκτωβρίου 2019


Από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων του Οκτωβρίου 2019 και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019.
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019.
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.
Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.

Στην εφορία χειρόγραφα οι δηλώσεις για όσους απεβίωσαν


Προθεσμία μέχρι το τέλος του έτους έχουν οι κληρονόμοι προκειμένου να υποβάλουν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογούμενου που απεβίωσε εντός του 2018.
Η φορολογική δήλωση υποβάλλεται χειρόγραφα και θα πρέπει να προσκομίζονται και να συνυποβάλλονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα εισοδήματα που απέκτησε ο φορολογούμενος που απεβίωσε μέχρι την ημερομηνία θανάτου ή τις δαπάνες που είχε πραγματοποιήσει.
Ειδικά, οι κληρονόμοι θα πρέπει να συνυποβάλλουν βεβαιώσεις για αποδοχές ή συντάξεις και  για τόκους καταθέσεων.
Μετά την υποβολή της δήλωσης η εφορία θα προχωρήσει στην εκκαθάρισή της και θα αποστείλει το εκκαθαριστικό σημείωμα στη διεύθυνση του κληρονόμου.
Ενέργειες των κληρονόμων πριν την υποβολή της δήλωσης
Πριν την υποβολή της δήλωσης, οι κληρονόμοι πρέπει να δηλώσουν το θάνατο στο τμήμα μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. Ενέργεια που είναι απαραίτητη για την απενεργοποίηση του ΑΦΜ.
Σε περίπτωση θανάτου, φυσικού προσώπου μη επιτηδευματία, η δήλωση μεταβολής στο τμήμα μητρώου, υποβάλλεται από έναν τουλάχιστον εκ των κληρονόμων ή των εγγυτέρων συγγενών συνυποβάλλοντας:
Ληξιαρχική πράξη θανάτου
Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών
Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης.
Δήλωση σχέσεων φορολογουμένου (έντυπο Μ7).

Πανήγυρις Ἱερᾶς Μονῆς Στομίου Κονίτσης


Μ τν Χάρη το Θεο κα φέτος θ πραγματοποιηθε ερ γρυπνία γι τν Θεομητορικ ορτ το Γενεθλίου τς περαγίας Θεοτόκου, στν ερ Μον Στομίου Κονίτσης.
γρυπνία θ ξεκινήσει, Θεο θέλοντος, τν παραμον 7 Σεπτεμβρίου κα ρα 20:00, κα θ λοκληρωθε μ τ πέρας τς Θείας Λειτουργίας, τίς πρωινές ώρες τς 8ης Σεπτεμβρίου.
Τ πρωΐ τς κυριώνυμης μέρας τς ορτς, θ τελεστον κα πάλι πανηγυρικς ρθρος κα Θεία Λειτουργία.
Παρακαλονται ο εσεβες Χριστιανο ν πλαισιώσουν τς ν λόγω λατρευτικές συνάξεις τς ερς Μονς.

Λοιμώξεις ουροποιητικού: Πότε πρέπει να χορηγούνται κινολόνες;


Οι παρεμβάσεις σχετικά με τα αντιβιοτικά για τον περιορισμό της συνταγογράφησης κινολονών και φθοριοκινολονών μεταξύ των ασθενών δεν μειώνουν τη χορήγησή τους, όπως διαπιστώθηκε από μια πρόσφατη μελέτη. Η πραγματική εικόνα είναι απογοητευτική, καθώς το ένα τρίτο των ασθενών με λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος εξακολουθούν να λαμβάνουν τέτοιες συνταγές, παρά τους αυστηρούς περιορισμούς.
«Στα τέλη του περασμένου έτους ο EMA ολοκλήρωσε την επανεξέταση των σοβαρών, συνδεόμενων με αναπηρία και δυνητικά μόνιμων ανεπιθύμητων ενεργειών των αντιβιοτικών της κατηγορίας των κινολονών και των φθοριοκινολονών. Σύμφωνα με την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του EMA έπρεπε να επιβληθούν περιορισμοί στη χρήση των αντιβιοτικών της κατηγορίας των φθοριοκινολονών. Στις πληροφορίες τόσο προς τους γιατρούς όσο και προς τους ασθενείς θα πρέπει να τονίζονται οι συνδεόμενες με αναπηρία και δυνητικά μόνιμες ανεπιθύμητες ενέργειες. Μάλιστα, οι ασθενείς με παρενέργειες που σχετίζονται με τους μυς, τους τένοντες ή τις αρθρώσεις και το νευρικό σύστημα πρέπει να διακόπτουν τη θεραπεία με αυτά τα αντιβιοτικά αμέσως», διευκρινίζει ο εξειδικευθείς στη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική,  Χειρουργός Ουρολόγος  Δρ. Μάρκος Καραβιτάκης, MD, MSc, DIC (Imperial College), PhD, FEBU, Αs. Member European Association of Urology Guidelines Office.
 «Όσον αφορά στο ουροποιητικό σύστημα οι περιορισμοί συνίστανται στη μη χρήση των εν λόγω αντιβιοτικών για τη θεραπεία λοιμώξεων που μπορούν να υποχωρήσουν χωρίς θεραπεία ή δεν είναι σοβαρές, για τη θεραπεία μη βακτηριακών λοιμώξεων (όπως της μη βακτηριακής προστατίτιδας), για την υποτροπή λοιμώξεων του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος (ουρολοιμώξεων που δεν επεκτείνονται πέρα από την ουροδόχο κύστη), για τη θεραπεία ήπιων ή μέτριων βακτηριακών λοιμώξεων, εκτός αν δεν είναι εφικτό να χρησιμοποιηθούν άλλα αντιβακτηριακά φάρμακα που συνιστώνται ευρέως για τη θεραπεία των παθήσεων αυτών. Παρόλα αυτά η μελέτη αποτυπώνει την κοινή πρακτική, που δεν είναι άλλη από τη συνέχιση της χορήγησής τους παρά τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους».