Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Παρατάθηκε έως τα τέλη Σεπτεμβρίου η επιδότηση στο diesel κίνησης

 


Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022 θα ισχύει η νέα επιδότηση στο diesel κίνησης.

Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται η επιδότηση παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022 και το ύψος της ανέρχεται σε 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ για κάθε λίτρο diesel κίνησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά είχε δοθεί παράταση για την χορήγηση της συγκεκριμένης επιδότησης μέχρι τις 30 Ιουνίου και το ποσό της ήταν στα ίδια επίπεδα δηλαδή στα 0,12 ευρώ προ Φ.Π.Α. ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων είναι διπλά κερδισμένοι καθώς πέραν της μείωσης της τιμής για κάθε λίτρο diesel στην αντλία θα λάβουν και το Fuel Pass 2 που προσδιορίζεται από 60 έως και 100 ευρώ!

Αναλυτικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναγράφει ότι: «Όπως αναφέρεται στην απόφαση για την παράταση ισχύος της υπ’ αρ. 44010 ΕΞ 2022/1.4.2022 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χορήγηση επιδότησης πετρελαίου κίνησης».

Νέο layout για το TheOpinion

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη 01/07/2022

Νέο layout για το TheOpinion

 

To TheOpinion.gr περνάει στη νέα εποχή. Ανανεώθηκε και παρουσιάζεται με νέα μορφή από την Παρασκευή 1 Ιουλίου στους αναγνώστες του.

Η νέα, φρέσκια και σύγχρονη εικόνα του πιο ανερχόμενου site της Βόρειας Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη προσφέρει πλήρη ενημέρωση στον αναγνώστη.

Με εστίαση στα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, την ακηδεμόνευτη άποψη, την παρουσίαση όσων συμβαίνουν στο παρασκήνιο και την κάλυψη της επικαιρότητας.

Η νέα εποχή του TheOpinion συνδυάζεται και με "μεταγραφές καλοκαιριού" που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μείνετε συντονισμένοι....

www.theopinion.gr - Η Άποψη στην Ενημέρωση

ΕΟΔΥ: Είκοσι έξι θάνατοι σήμερα, 11.629 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 98.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι έξι θάνατοι σήμερα, 11.629 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 11.629.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.719.839 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 48.6% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 2.197 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 179.876(4.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 26, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.302 θάνατοι.

Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 98 (63.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 90.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 39 (39.8%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 59 (60.2%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.735 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 265 (ημερήσια μεταβολή -12.25%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 274 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Νέες συλλήψεις στην Ήπειρο για την προστασία του κοινού από θορύβους μουσικής από καταστήματα διασκέδασης

 


Συνελήφθησαν συνολικά (4) ημεδαποί

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας (2-3/7/2022) από αστυνομικούς υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου (4) ημεδαποί, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι λειτουργίας ισάριθμων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που διενεργούνται σε όλη την Ήπειρο για την προστασία του κοινού από θορύβους μουσικής καταστημάτων διασκέδασης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ιδιοκτήτες καταστημάτων (καφέ-μπαρ) στην Πάργα και ένας ημεδαπός ως προσωρινά υπεύθυνος σε μπαρ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Φαναρίου και Ιωαννίνων, αντίστοιχα, οι οποίοι έκαναν χρήση μουσικής, υπερβαίνοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Ιερός Ναός Υπαπαντής του Χριστού Βασιλικού Πωγωνίου: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Ιουλίου 2022

 



Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών μηνός Ιουλίου 2022  του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού Βασιλικού Πωγωνίου.

Πυρκαγιά σε χώρο εμπορίου στην Πρέβεζα

 


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χώρο εμπορίου, επί της οδού Μανοπούλου στην Πρέβεζα, για την οποία ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας, κατά τις πρωινές ώρες σήμερα.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημίες.

ΕΜΥ: Μεσημεριανές ώρες και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες

 


Σύμφωνα με την ΕΜΥ την Κυριακή 3 Ιουλίου  γενικά ο καιρός θα αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τις μεσημεριανές ώρες και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, καθώς και στα νησιά του Ιονίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

Αναλυτικά για τα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη  δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά  γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και στα βορειότερα τμήματα του Ιονίου και θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί από το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 με 38 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αβέλ στην Βήσσανη Πωγωνίου την Κυριακή 3 Ιουλίου και από ώρας 21:30

 


Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 και από ώρας 21:30 θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Αβέλ στην Βήσσανη Πωγωνίου αγρυπνία για την εορτή των Αγίων Ανδρέου επισκόπου Κρήτης και Μιχαήλ Χωνιάτη επισκόπου Αθηνών.

Δήμος Κόνιτσας: Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής, την Κυριακή 3 Ιουλίου, ώρα 8:30 μ.μ.

 

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής, την Κυριακή 3 Ιουλίου, ώρα 8:30 μ.μ., στην Κόνιτσα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα

 


Οδηγίες προφύλαξης και μέτρα αντιμετώπισης από την εμφάνιση υψηλών  θερμοκρασιών και καύσωνα

Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνονται οι πολίτες για τα συμπτώματα που προκαλεί ο καύσωνας και τους τρόπους αντιμετώπισης της θερμοπληξίας.

Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες . Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις, λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Τα πρώτα συμπτώματα της θερμοπληξίας

Δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, καταβολή, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία έμετοι και ταχυπαλμία.

Το σύνδρομο της θερμοπληξίας εκδηλώνεται

Ξαφνική αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, κόκκινο, ζεστό και ξηρό δέρμα, ξηρή πρησμένη γλώσσα, ταχυπαλμία, ταχύπνοια, έντονη δίψα.

Ζάλη, σύγχυση, Αδυναμία προσανατολισμού και καθαρής ομιλίας.

Πτώση αρτηριακής πίεση.                                                                   

Επιθετική ή παράξενη συμπεριφορά, σπασμοί, απώλεια συνείδησης ή κώμα.

Πρώτες βοήθειες

Μεταφέρουμε το θερμόπληκτο χωρίς χρονοτριβή σε δροσερό ευάερο, σκιερό κατά προτίμηση κλιματιζόμενο μέρος.

Βγάζουμε τα  ρούχα, τοποθετούμε κρύα επιθέματα ή παγοκύστες στον τράχηλο τις μασχάλες και την βουβωνική περιοχή.

Δολιανά Πωγωνίου: Θεατρική παράσταση «Ο φιλάργυρος του Μολιέρου», το Σάββατο 16 Ιουλίου, ώρα 21:00

 

Η Παιδική σκηνή θεάτρου «Η Θέσπις» παρουσιάζει  τη  Θεατρική παράσταση «Ο φιλάργυρος του Μολιέρου» το Σάββατο 16 Ιουλίου, ώρα 21:00, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 3 Ιουλίου

 


Την Κυριακή 3 Ιουλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Ιωάννινα, Κατσικάς, Περιφερειακό Ιατρείο, 09:00 – 14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Σκληρόδερμα: Μορφές και θεραπεία

 


Το σκληρόδερμα ή συστηματική σκλήρυνση είναι μία πολυσυστηματική αυτοάνοση πάθηση, δηλαδή προσβάλλει πολλαπλά συστήματα του ανθρωπίνου σώματος, όπως το δέρμα, τις αρθρώσεις, τους μύες, τους τένοντες, αλλά μερικές φορές και εσωτερικά όργανα του σώματος όπως την καρδιά, τους πνεύμονες, τους νεφρούς. Είναι σπάνια νόσος, η συχνότητα της υπολογίζεται σε 1-3 άτομα ανά 10.000 πληθυσμού. Συχνότερα προσβάλλει γυναίκες ηλικίας 40-60 ετών.

«Η αιτιολογία της νόσου δεν είναι γνωστή, αλλά ενοχοποιούνται διάφοροι παράγοντες με κυριότερους γενετικούς και περιβαλλοντικούς» αναφέρει η κα Κυριακή Μποκή Ρευματολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης του Metropolitan General. Και συνεχίζει  επισημαίνοντας ότι «τα πρόδρομα συμπτώματα της νόσου είναι το φαινόμενο Raynaud («μελάνιασμα» των δακτύλων), το οποίο συνοδεύεται από πόνο και η πάχυνση ή σκλήρυνση του δέρματος των δακτύλων.

Το φαινόμενο Raynaud χαρακτηρίζεται από αλλαγή στο χρώμα (λευκό, κυανό, ερυθρό) του δέρματος των δακτύλων στα χέρια ή και στα πόδια, λόγω διαταραχής της αιμάτωσης (μικροαγγειοπάθεια). Η εμφάνιση ή η επιδείνωση του φαινομένου Raynaud συμβαίνει συχνότερα μετά από έκθεση στο ψύχος ή μετά από συναισθηματική φόρτιση (stress)».

Οι μορφές του σκληροδέρματος

Οι τύποι του σκληροδέρματος είναι δύο: το εντοπισμένο και το συστηματικό. Ο κάθε τύπος υποδιαιρείται σε δύο ακόμη υποτύπους.

  • Το εντοπισμένο σκληρόδερμα χαρακτηρίζεται μόνο από προσβολή του δέρματος, χωρίς προσβολή των εσωτερικών οργάνων και αφορά κυρίως την αισθητική εμφάνιση των πασχόντων. Οι υπότυποι του εντοπισμένου σκληροδέρματος είναι η μορφέα, η οποία εκδηλώνεται με ερυθρές ή καφεοειδείς δερματικές κηλίδες ποικίλης διαμέτρου και το ταινιοειδές σκληρόδερμα, το οποίο εκδηλώνεται με βαθιά γραμμή ή λωρίδα στο μέτωπο ή σε κάποιο άκρο και παρατηρείται συχνότερα στα παιδιά.