Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

ΕΜΥ: Μεσημεριανές ώρες και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες

 


Σύμφωνα με την ΕΜΥ την Κυριακή 3 Ιουλίου  γενικά ο καιρός θα αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τις μεσημεριανές ώρες και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, καθώς και στα νησιά του Ιονίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

Αναλυτικά για τα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη  δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά  γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και στα βορειότερα τμήματα του Ιονίου και θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί από το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 με 38 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.