Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Γκότοβος Αθανασίου Νίκος δικηγόρος υποψήφιος βουλευτής Αττικής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών


Γιάννης Κ. Καραγιάννης: Για τις ευθύνες της Κυβέρνησης και της Περιφερειακής Αρχής στο θέμα των εξισωτικών αποζημιώσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες μέρες οι παραγωγοί της περιοχής μας βιώνουν μια ακόμα πράξη του δράματος στο οποίο τους έχουν υποβάλει εδώ και μήνες Συγκυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή. Ο εμπαιγμός με την καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων καλά κρατεί.
 Ο αυτοεγκλωβισμός των Κυβερνήσεων και των Περιφερειακών Αρχών τα τελευταία χρόνια στα πλοκάμια της πελατειακής πρακτικής και προσέγγισης, που οι ίδιοι οικοδόμησαν εκμεταλλευόμενοι το καίριας σημασίας για την επιβίωση των μικροπαραγωγών θέμα του καθορισμού των επιλέξιμων βοσκοτόπων, οδηγεί τους μικροπαραγωγούς σε σημαντική απώλεια εσόδων και τελικά στην έξοδό τους από την παραγωγική διαδικασία.
Η τεχνική λύση που επιλέχτηκε, ύστερα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τους προηγούμενους μήνες με τις εξισωτικές αποζημιώσεις, όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα αλλά οδήγησε πολύ περισσότερους μικροπαραγωγούς της περιοχή μας στο αποκλεισμό. Ακόμα και τα ποσά που διατέθηκαν πρόσφατα φαίνεται να αποτελούν αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που διαχειρίστηκαν τις τύχες αυτού του τόπου τις τελευταίες δεκαετίες φέρουν την κύρια ευθύνη. Και αυτό επειδή:
· Δεν διεκδίκησαν, ως όφειλαν για την προστασία της εθνικής παραγωγής, να ληφθεί υπόψη σε ευρωπαϊκό επίπεδο η ιδιομορφία του εδαφικού ανάγλυφου της χώρας και ο πραγματικός του ρόλος στη πρωτογενή παραγωγή ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία. Τα κριτήρια ενός βοσκοτόπου της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης δεν είναι τα ίδια με αυτά της χώρας μας και γενικότερα του Ευρωπαϊκού Νότου.
· Επί σειρά ετών αδιαφόρησαν για την εκπόνηση των διαχειριστικών μελετών, χαρτών και τον καθορισμό των χρήσεων γης.

Δήλωση Νίκου Γκότοβου (δικηγόρου) υποψήφιου βουλευτή Αττικής – Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών για τη «βόμβα» των δανείων σε Ελβετικό φράγκο

«ΔΑΝΕΙΑ» ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ. ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ 65.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ «ΠΑΡΤΥ» ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΓΙΑΤΙ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΩΣ ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΣΑ ΑΡΧΗ;



Το οικονομικό αδιέξοδο 65.000 οικογενειών στην Ελλάδα, που θεώρησαν ότι ζουν σε Ευρωπαϊκή χώρα με τραπεζικό σύστημα και ισχυρή εποπτεύουσα αρχή και πίστεψαν ότι συνάπτουν δανειακές συμβάσεις με ρήτρα Ελβετικού φράγκου, μετατράπηκε σε ένα απόγευμα, κυριολεκτικά,  σε οικονομικό στραγγαλισμό.
Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας να αποσύρει την προστασία της από την ισοτιμία του ελβετικού φράκου έναντι του ευρώ, δεν αποτέλεσε απλώς «ρεσάλτο» στους προϋπολογισμούς των 65.000 οικογενειών. Τους «φόρτωσε» μέσα σε λίγα λεπτά ένα +15% στην ήδη αδιανόητη, υπάρχουσα οφειλή τους.
Τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα και φυσικά αναπάντητα:
• Πρόκειται για  δανειακές συμβάσεις ή σύνθετα οικονομικά προϊόντα-swaps;
• Γνώριζαν ή όχι τα πιστωτικά ιδρύματα ότι ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΟΥΣΑΝ ΔΑΝΕΙΑ, στον ανυποψίαστο καταναλωτή-δανειολήπτη , αλλά ΠΩΛΟΥΣΑΝ ΣΥΝΘΕΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ «ΠΛΑΣΣΑΣΡΙΣΜΕΝΑ» ΩΣ ΔΑΝΕΙ;
• Τα δάνεια αυτά χορηγήθηκαν Ή ΌΧΙ ακόμα και από καταστήματα – franchise μεγάλων τραπεζών, όταν ο Νόμος ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ενημέρωση κατά τη χορήγηση από ειδικά πιστοποιημένους προς τούτο από την Τράπεζα της Ελλάδος υπαλλήλους;
• Παραπείστηκαν οι δανειολήπτες – καταναλωτές από το περίφημο διαφημιστικό «σλόγκαν» των τραπεζών «δάνεια με την ασφάλεια του ελβετικού φράγκου» το οποίο είχε κατακλύσει κανάλια και εφημερίδες μετά το 2006;
• Τηρήθηκε η νομοθετική πρόβλεψη; Αν όχι γιατί;

Ανοικτά το Σαββατοκύριακο τα γραφεία έκδοσης ταυτοτήτων

Σε διερεύνηση του ωραρίου λειτουργίας τους προχωρούν τα γραφεία έκδοσης ταυτοτήτων των Αστυνομικών Τμημάτων για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων.
Ειδικότερα τα γραφεία ταυτοτήτων θα λειτουργήσουν:
- Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00
- Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00
Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Υπενθυμίζεται ότι για την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι:
- Δύο πρόσφατες ασπρόμαυρες φωτογραφίες (για ταυτότητα)
- Αίτηση που θα προμηθευτεί από την Αστυνομική Υπηρεσία.

Δελτίο τύπου της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωαννίνων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιωάννινα 20/01/2015

Η κρίσιμη ημέρα των εκλογών πλησιάζει και δυστυχώς κάποιοι δεν κατάλαβαν ακόμη ότι οι άναρχες κραυγές του παρελθόντος αφορούν τους ίδιους και τα πολιτικά τους απωθημένα.
Επειδή λοιπόν χθες σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του, ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών κ. Τσουμάνης μίλησε, με το γνωστό ύφος, για εκβιασμούς των συνειδήσεων των πολιτών, του δηλώνουμε τα εξής:
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ παραμένουμε σταθεροί στις αξίες μας, δεν χρησιμοποιούμε ούτε τους χώρους, ούτε τις υποδομές των κοινωνικών φορέων για να εκβιάσουμε κανέναν.
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ  χρησιμοποιούμε πια τα κινητά μας τηλέφωνα για να ενημερώσουμε τους φίλους και συντρόφους μας.
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούμε την καθημερινή μας σχέση και πολιτική φιλία με τον κόσμο μας και όχι τις θέσεις εξουσίας που απέκτησαν κάποιοι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.
Επειδή λοιπόν στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, ας είναι πιο προσεκτικοί κάποιοι όταν μιλάνε για εκβιασμούς.

Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

''Τα Ηπειρώτικα πανηγύρια σήμερα''. Ο χαιρετισμός του Προέδρου Γιώργου Οικονόμου, στην εκδήλωση της ΠΣΕ στις 5 Δεκεμβρίου 2014


Γιώργος Οικονόμου, υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΣΥΡΙΖΑ.
Η θέση μου για τη ζώσα  ηπειρώτικη παράδοση.

Αγαπητοί συμπατριώτες.
Αγαπητοί φίλοι της Ηπείρου και της Λαϊκής Παράδοσης


Ήπειρος, Ηπειρώτες και Παράδοση, στο διάβα των χρόνων, καθίστανται έννοιες, όλο και περισσότερο, συνώνυμες. Είναι τέτοια η αγάπη των Ηπειρωτών για την Παράδοση, τέτοια η προνομιακή σχέση μας, μαζί της που η Παράδοση αποτελεί ένα αναπόσπαστο στοιχείο ταυτότητας για εμάς τους Ηπειρώτες. Όπου κι αν βρεθούμε, όσο μακριά κι αν ζούμε από τη μάνα - Ήπειρο, η σχέση μας με την παράδοση είναι ο άκοπος ομφάλιος λώρος με την καταγωγή μας, την προγονική μας ρίζα. Οι ξενιτεμένοι μας, οι φορείς της Ηπειρώτικης Αποδημίας, οι Αδελφότητες, οι Σύλλογοι, οι Ενώσεις, οι Ομοσπονδίες, πρωτοστατούν στον αγώνα για τη διάσωση, τη διάδοση και την προβολή της Ηπειρώτικης Παράδοσης σε τόπους μακρινούς και περιβάλλοντα τελείως αλλιώτικα από το φυσικό και κοινωνικό χώρο της επιβίωσής της.
Ο αγώνας των αποδήμων Ηπειρωτών για την παράδοσή μας είναι αδιάκοπος, πολύτροπος και καρποφόρος. Μόνο τυχαίο δεν είναι το ότι ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας, η αγκαλιά για όλους τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, αφιερώνει κάθε χρονιά, την κορυφαία της εκδήλωση στην Ηπειρώτικη Παράδοση. Και αυτή η εκδήλωση, η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ», έχει θεσμοθετηθεί στη συνείδηση όχι μόνο των εκατοντάδων χιλιάδων αποδήμων Ηπειρωτών της Αττικής αλλά και στη συνείδηση όλων των ξενιτεμένων, από όπου κι αν προέρχονται, σαν η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα. Και από κοντά, οι εκδηλώσεις των συλλόγων των Αποδήμων Ηπειρωτών, σε κάθε γωνιά της Αττικής, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, εκδηλώσεις μαζικές, λαϊκές, καταξιωμένες ευρύτερα στον κοινωνικό τους χώρο, πρεσβεύουν επάξια την Ήπειρο σε όλη την Αθήνα, σε όλη την Ελλάδα.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα των 1000 ευρώ που δικαιούνται φοιτητές για στέγαση, εφόσον φοιτούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Πιο συγκεκριμένα, στις γραμματείες των σχολών τους, μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους, φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ έως την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, για να λάβουν το επίδομα στέγασης που ανέρχεται στα 1000 ευρώ και δικαιούνται εφόσον φοιτούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Οι δικαιούχοι για το φοιτητικό επίδομα 2015 για να λάβουν τα 1.000 ευρώ θα πρέπει να καταθέσουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση μαζί με τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι Το Φοιτητικό Επίδομα χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι τα έτη σπουδών της Σχολής ή του Τμήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της. Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στην Σχολή ή το Τμήμα.
Για τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος, θα πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσόν των 30.000 ευρώ , προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευμένο παιδί πέραν του ενός.

Φιλιππιάδα Πρέβεζας: Συνελήφθη ημεδαπή για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (19-01-2015) το πρωί στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, μία 68χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, η 68χρονη συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (200.246,49) ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. 

Παράταση της απόσυρσης αυτοκινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 το δικαίωμα παραλαβής νέου αυτοκινήτου σε αντικατάσταση παλαιού που αποσύρεται, αλλά και η απόσυρση για καταστροφή επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης και φορτηγών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων των οποίων οι άδειες κυκλοφορίας έχουν εκδοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2001.
Η εγκύκλιος σημειώνει πως προϋπόθεση είναι να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή και τα τυχόν οφειλόμενα προηγουμένων ετών, αντίστοιχα.
Η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει πως τα εν λόγω αυτοκίνητα πρέπει να αποσυρθούν από την κυκλοφορία μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου 2015.