Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συγκέντρωση και αποκομιδή απορριμμάτων κατά μήκος του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Ηπείρου

Εργασίες για την συγκέντρωση και αποκομιδή των σκουπιδιών που υπάρχουν κατά μήκος του Εθνικού Οδικού Δικτύου στα όρια της Ηπείρου, έχουν ξεκινήσει από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας απευθύνεται έκκληση προς όλους τους οδηγούς να αποφεύγουν τη ρίψη αντικειμένων στο οδικό δίκτυο, προστατεύοντας το περιβάλλον και την γενικότερη εικόνα της κάθε περιοχής.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Καταγγέλλουμε την ωμή παρέμβαση κατά των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, την σπίλωση προσώπων και την επιχείρηση φίμωσης του ηλεκτρονικού τύπου και κάθε ελεύθερης και διαφορετικής φωνής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουμε την ωμή παρέμβαση κατά των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, την σπίλωση προσώπων και την επιχείρηση φίμωσης του ηλεκτρονικού τύπου και κάθε ελεύθερης και διαφορετικής φωνής. Η μήνυση που κατέθεσε ο Θανάσης Οικονόμου για συκοφαντική δυσφήμιση και εκβιασμό κατά δημοσιογράφου και προσπάθεια κατάσχεσης Lap-Top μέλους της ομάδας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έντονη δράση στο χώρο των Οικολόγων Πράσινων, καταδεικνύουν τον πανικό. Η κρίση της διαχείρισης της χώρας δεν είναι μόνο οικονομική και συστημική αλλά και ανθρώπινων αξιών.
Η ποινικοποίηση και η κατασκευή ενοχοποιητικού δημοσιογραφικού υλικού, όπως μας την εισάγει ο κος Θανάσης Οικονόμου με μεθόδους του μαύρου μας παρελθόντος δεν είναι τίποτε άλλο από καθεστωτική αλαζονεία, παραλογισμός της παραπαίουσας εξουσίας που κατέληξε σε ράμπο επιχείρηση “φιάσκο” προχειρότητας και ερασιτεχνισμού με συνέπεια τον ευτελισμό της αξιοπρέπειας άσχετων με την υπόθεση συμπολιτών μας. Η υποκριτική ηθικολογία, χειραγώγησης κάθε υγιούς φωνής και κριτικής σκέψης καθώς και η προσπάθεια μετασχηματισμού του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου σε διαμορφωτή της κοινής γνώμης με αυταρχικές και φασίζουσες μεθόδους οξύνουν δραματικά το προεκλογικό κλίμα και οδηγούν σε αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές λογικές. Η σημερινή αποκάλυψη συνιστά απώλεια κάθε σοσιαλιστικού και κοινοβουλευτικού μανδύα. Η ηθική χρεοκοπία της κοινωνίας πρέπει να περιφρουρηθεί. Η έλλειψη παραγωγής πολιτικού λόγου, μετατρέπεται σε κατ’ οίκον έρευνα του σώματος κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος παρουσία εισαγγελέως πίσω από Βουλευτική Ασυλία, “παίζοντας κρυφτό” με την ίδια την Δημοκρατία και τις αρχές που απορρέουν απ’ αυτή.
Όταν η συκοφαντία και η μικροπολιτική αποτελεί πολιτική ηθική αντιλαμβανόμαστε γιατί η χώρα μας βιώνει την βαθιά πολυεπίπεδη κρίση.


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Έρχονται νέες αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ

Έρχονται αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος από την 1η Ιανουαρίου του 2013, στο πλαίσιο των απαιτήσεων της τρόικας για τιμές λιανικής που θα αντανακλούν το κόστος παραγωγής.
Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό των δράσεων του ΥΠΕΚΑ, μέσα στο έτος θα ανακοινωθεί ο τρόπος της απελευθέρωσης των τιμολογίων.
Η απελευθέρωση κατά τον κ. Παπακωνσταντίνου θα γίνει σταδιακά μέσα στο 2013: «Είτε χρονικά σε δύο φάσεις ή με διαφορετικό τρόπο» περιέγραψε ο υπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να γίνει και ανάλογα με το προφίλ της κατανάλωσης.
Τα ποσοστά της αύξησης θα αποφασιστούν από τη ΔΕΗ σε συνεννόηση με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Εξάλλου, σε ότι αφορά τα οικιακά τιμολόγια (χαμηλής τάσης) ο υπουργός επανέλαβε ότι οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες θα προστατευτούν. Πληροφορίες λένε ότι δεν αποκλείεται τα κριτήρια για τα ρυθμιζόμενα τιμολόγια να αλλάξουν ώστε να ενταχθούν και άλλες κοινωνικές ομάδες.
Όπως και να 'χει, πηγές αναφέρουν ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια θα γίνουν σε δύο δόσεις, η μία την 1η Ιανουαρίου και η δεύτερη τον Ιούλιο του 2013.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που ενέχεται σε έξι υποθέσεις κλοπών από τουριστικές επιχειρήσεις παραθαλάσσιων περιοχών των Νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους.



Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Πέρδικας, τριμελής εγκληματική ομάδα, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών από τουριστικές επιχειρήσεις στις παραθαλάσσιες περιοχές της Πέρδικας και των Συβότων Θεσπρωτίας καθώς και του Βράχου Πρέβεζας.
Ως μέλη της εγκληματικής ομάδας συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, χθες (09-04-2012) το ξημερώματα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 49 και 32 ετών, ενώ αναζητείται ακόμα ένας ομοεθνής συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι δύο συλληφθέντες αφαιρούσαν ομπρέλες, ξαπλώστρες θαλάσσης και λοιπό εξοπλισμό από καφετέριες και ξενοδοχεία παραθαλάσσιων περιοχών των Νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας. Στη συνέχεια, απέκρυπταν τα κλοπιμαία είτε σε οικόπεδο στο Ρίο Αχαΐας είτε σε οικόπεδο στην Πεδινή Ιωαννίνων, όπου τα παραλάμβανε ο συνεργός τους και τα διέθετε προς πώληση.
Με την ανωτέρω μέθοδο, οι δύο δράστες κατά το τελευταίο εξάμηνο είχαν αφαιρέσει συνολικά (248) ξαπλώστρες, (32) ομπρέλες θαλάσσης, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα και ένα φυσητήρα καθαρισμού, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο τρέιλερ καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Έρχονται οι "λυπητερές" για τα ακίνητα ΕΤΑΚ 2009


Εφάπαξ θα πρέπει να πληρωθεί ο φόρος


Αρχίζει σήμερα η σταδιακή αποστολή των πρώτων 200.000 εκκαθαριστικών του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), για το 2009.
Φαίνεται όμως ότι μετά την κατακραυγή των φορολογουμένων και των μέσων ενημέρωσης, ότι κρατάνε τα σημειώματα για μετά τις εκλογές, αποφάσισαν «ξαφνικά» πως μπορούν να στείλουν τα πρώτα ραβασάκια.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων

Συνελήφθη, χθες (09-04-2012) το απόγευμα, στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός, ηλικίας 43 ετών, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων. Ειδικότερα, ο 43χρονος ως ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας κυνηγετικών όπλων και ειδών κυνηγίου, κατείχε προς πώληση πενήντα (50) κροτίδες, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια εμπορίας βεγγαλικών-κροτίδων.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου υπενθυμίζουμε στους πολίτες της περιοχής μας ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα, η χρήση των οποίων εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή. Παράλληλα ενημερώνουμε ότι όλη την Μεγάλη εβδομάδα θα πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι από τις υπηρεσίες Ασφαλείας της περιφέρειας μας εφαρμόζοντας αυστηρά τη νομοθεσία σε όσους εμπορεύονται ή χρησιμοποιούν κροτίδες και βεγγαλικά.

ΧΑΝΙ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ: Σύλληψη μίας διακινήτριας για μεταφορά δύο μη νομίμων μεταναστών


Συνελήφθη, χθες (09-04-2012) το απόγευμα στη διασταύρωση Δελβινακίου της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, μία αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 29 ετών, η οποία κατηγορείται για μεταφορά δύο (2) μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε η 29χρονη, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 25 και 27 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: "Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές"

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εθνικές εκλογές ανακοίνωσε από την έδρα της Βουλής ο γ' αντιπρόεδρος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, κ. Βαγγέλης Αργύρης.

Ο κ. Αργύρης καλώντας στο βήμα επί του νομοσχεδίου για το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ την βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, είπε χαρακτηριστικά: «Θα θυμάμαι ότι είστε η τελευταία που έδωσα το λόγο ως αντιπρόεδρος της Βουλής. Είναι η τελευταία φορά που βρίσκομαι στην έδρα».
Πριν λάβει το λόγο η ομιλήτρια ρώτησε τον κ. Αργύρη «δηλαδή δεν θα είστε υποψήφιος;» κι εκείνος απάντησε: «Ναι, δεν θα είμαι υποψήφιος».

Οδηγίες στους καταναλωτές για τις αγορές του Πάσχα

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Επειδή κατά τις πασχαλινές γιορτές η ζήτηση των αγαθών που πλαισιώνουν το γιορταστικό τραπέζι των καταναλωτών είναι αυξημένη, επιβάλλεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η λειτουργία της αγοράς να είναι ομαλή και σύμφωνη, τόσο με τον αγορανομικό κώδικα, τις αγορανομικές και λοιπές διατάξεις και αποφάσεις όσο και με την νομοθεσία «περί Ανταγωνισμού».
ΓΕΝΙΚΑ:
* Όλα τα καταστήματα εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού, έχουν την υποχρέωση να εφαρμόζουν τις αγορανομικές διατάξεις σχετικά με την τοποθέτηση πινακίδων ή τιμοκαταλόγων που θα αναγράφουν το είδος, την τιμή, την προέλευση και την ποιότητα όπου η τελευταία επιβάλλεται από ειδικές διατάξεις.
* Στον τομέα των ειδών διατροφής όπου οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο αν οι τιμές που εισπράττονται, είναι και οι τιμές που αναγράφονται στις πινακίδες. Ειδικότερα στα συσκευασμένα τρόφιμα, ασφαλιστική δικλείδα ενημέρωσης και προστασίας του καταναλωτή, αποτελεί η αναγραφή των ενδείξεων που ισχύουν νομοθετικά.
ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ:
* Να κάνει έγκαιρα και προγραμματισμένα τις πασχαλινές αγορές του και να μην τις αφήσει για την τελευταία στιγμή.
* Να κάνει έρευνα στην αγορά, ελέγχοντας και συγκρίνοντας σε περισσότερα του ενός καταστήματος τα ομοειδή είδη, κερδίζοντας έτσι χρήματα και ποιότητα.
* Να μην παρασύρεται από διαφημιστικές καμπάνιες αλλά να αγοράζει τα προϊόντα που πραγματικά επιθυμεί.
* Όταν αγοράζει είδη με μακρά καταναλωτική διάρκεια να ζητεί εγγύηση και οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.
* Σε όλες τις αγορές σας να ζητάτε την νόμιμη απόδειξη, γιατί η παράβαση αυτή βαρύνει και σας.
* Ιδιαίτερη προσοχή στην ημερομηνία ανάλωσης ορισμένων ευαλοιώτων τροφίμων (όπως νωπό βούτυρο, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, ταραμοσαλάτες, μελιτζανοσαλάτες, τζατζίκι, σοκολάτες, αρτοσκευάσματα, πασχαλινά τσουρέκια κ.α.)
* Οι καταναλωτές μπορούν να εμπιστευτούν για την αγορά κρέατος, σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης της αγοράς (παραδοσιακά κρεοπωλεία καθώς και νόμιμα κρεοπωλεία που λειτουργούν εντός μεγάλων καταστημάτων), αναζητώντας τις σφραγίδες κτηνιατρικού ελέγχου και προέλευσης, ώστε να μην παραπλανούνται και να αποφεύγουν να αγοράζουν κρέατα από ζώα που σφάζονται σε χώρους που δεν ελέγχονται από κτηνιατρικής πλευράς, γιατί πιθανά εφόσον δεν έχουν υποστεί τον κρεοσκοπικό έλεγχο να έχουν πρόβλημα.
* Τα σφάγια αμνοεριφίων, τα εγχώρια καθώς και αυτά που εισάγονται και είναι προέλευσης κοινοτικών χωρών, αναγράφουν με κεφαλαία γράμματα το όνομα της χώρας προέλευσης με σφραγίδα σχήματος ορθογωνίου παραλληλογράμμου, χρώματος Ε133 λαμπρό κυανό (που κλίνει προς το πράσινο - τιρκουάζ), για δε της προέλευσης τρίτων χωρών χρώματος Ε155 καστανό.
* Επισημαίνεται η υποχρέωση της τήρησης της κοινής υπουργικής απόφασης σχετικά με την επισήμανση του βοείου κρέατος με την τοποθέτηση των ετικετών με το εξωτερικό μπλε περίγραμμα για τα βοοειδή τα οποία γεννήθηκαν, εκτράφηκαν και σφάχτηκαν στην Ελλάδα (Ελληνικό βόειο κρέας) και την ετικέτα χωρίς μπλε εξωτερικό περίγραμμα για τα βοοειδή τα οποία δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα αλλά εκτράφηκαν και σφάχτηκαν στην Ελλάδα.
* Στις συσκευασμένες συκωταριές θα πρέπει ο καταναλωτής να αναζητά την σφραγίδα καταλληλότητας, όπου αναφέρεται η προέλευσή τους από συγκεκριμένη εγκατάσταση, η ημερομηνία λήξης και για τις κατεψυγμένες και η ημερομηνία κατάψυξης.
* Ο κιμάς πρέπει να κόβεται παρουσία του πελάτη από τεμάχιο της αρεσκείας του, πλην του τυποποιημένου κιμά που εφόσον προσφέρεται τέτοιος με ειδική κτηνιατρική άδεια, θα πρέπει να είναι σε πακέτο με τις προβλεπόμενες ενδείξεις που περιγράφονται στην ετικέτα του βοείου κρέατος και επί πλέον η χώρα παρασκευής(κοπής) του κιμά και η ημερομηνία παρασκευής του.
* Τα έντερα πρέπει να είναι πλυμένα και καθαρισμένα και χωρίς δυσάρεστες οσμές και οι συκωταριές χωρίς την σπλήνα.
* Το κοτόπουλο πρέπει να έχει το καρτελάκι του κρεοσκοπικού ελέγχου από την κτηνιατρική υπηρεσία και τα τεμαχισμένα να πωλούνται συσκευασμένα με τις ενδείξεις του εργαστηρίου.
* Τα αυγά πρέπει να είναι ωοσκοπημένα και με καθαρό κέλυφος και δεν πρέπει να πλένονται όταν πρόκειται να διατηρηθούν στο ψυγείο, γιατί έτσι αφαιρείται το εξωτερικό υμενίδιό τους και επιταχύνεται η αλλοίωσή τους.
* Προσοχή στις τοξικές βαφές. Πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο οι εγκεκριμένες και ασφαλείς βαφές που καθορίζονται από αντίστοιχη διάταξη του Κ.Τ.Π.
* Στα τυριά πρέπει να αναγράφεται στην συσκευασία η ημερομηνία παραγωγής. Πρέπει να έχουν ευχάριστη οσμή και γεύση.
* Τα αλλαντικά πρέπει να έχουν καθαρό, στεγνό, γυαλιστερό περίβλημα. Να μην έχουν δυσάρεστη οσμή και γεύση και να μην υπάρχει αλλαγή χρώματος.
* Ιδιαίτερη προσοχή στις σωστές θερμοκρασίες συντήρησης των τροφίμων και ειδικότερα αυτών των προϊόντων με ευαλοίωτο χαρακτήρα.
* Προσοχή στο ποτό. Ποτέ με άδειο στομάχι ούτε και να το ανακατεύουμε.
* Τα ρούχα θα πρέπει να έχουν την ετικέτα που θα πληροφορεί για την σύνθεσή τους και τα παπούτσια για το υλικό που είναι κατασκευασμένα.
* Τα παιχνίδια πρέπει να έχουν την σήμανση "CE" που σημαίνει ότι έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των παιδιών, να αγοράζουμε παιχνίδια που έχουν ενδείξεις και οδηγίες στα Ελληνικά και πάντοτε με γνώμονα την συμβολή τους στην ενεργοποίηση των δυνατοτήτων που διαθέτει κάθε παιδί και όχι με βάση την διαφημιστική τους προβολή που οδηγεί στον υπερκαταναλωτισμό. Προσοχή στα παιχνίδια που πωλούνται υπαιθρίως. Είναι φτιαγμένα από άγνωστους κατασκευαστές, χωρίς σήμα κατασκευής που να δείχνουν την προέλευσή τους, επομένως ανεξέλεγκτα.
* Καλή χρήση πιστωτικών καρτών.
* Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεχτικοί αποφεύγοντας τις προμήθειες του οποιοδήποτε τροφίμου από ανώνυμους, πλανόδιους μικροπωλητές ή άγνωστους προμηθευτές.
Δεν παραλείπουμε να σημειώσουμε ότι αρμόδιοι υπάλληλοι όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, προβαίνουν καθημερινά σε ελέγχους αναφορικά με την εφαρμογή των αγορανομικών διατάξεων και λοιπών Υπουργικών Αποφάσεων καθώς και σε δειγματοληψίες ειδών τροφίμων-ποτών και καυσίμων για την ποιοτική τους εξέταση από τις Χημικές Υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους.
Έλεγχοι επίσης γίνονται και από μικτά κλιμάκια ( Ε.Φ.Ε.Τ., Δ/νση Κτηνιατρικής , Δ/νση Υγείας)
Με αντικείμενο την ομαλή λειτουργία των αγορών, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις παρουσία, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων παραγωγικών και εμπορικών φορέων. Κατά την διάρκεια των εν λόγω συσκέψεων εκτιμήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά της κάθε Περιφερειακή Ενότητας και των δεδομένων που υπάρχουν για την Πασχαλινή περίοδο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπόρων και των κρεοπωλών, θα υπάρξει επάρκεια σε επίπεδο Περιφέρειας και οι τιμές αναμένονται να διαμορφωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα από την περσινή περίοδο, λόγω και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν γενικότερα σε όλες τις αγορές. Ειδική έμφαση δόθηκε στους ελέγχους που θα γίνουν για την τήρηση των κανόνων υγιεινής των κρεάτων και την αποτροπή περιπτώσεων σφαγής σε μη νόμιμα λειτουργούντα σφαγεία.
Μέχρι στιγμής η κατάσταση διαμορφώνεται ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

GPO: Προβάδισμα 4% για τη ΝΔ

Η ΝΔ προηγείται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO η οποία διενεργήθηκε για εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου
ΝΔ: 18,2%
ΠΑΣΟΚ: 14,2%
ΚΚΕ: 8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%
ΣΥΡΙΖΑ: 6,2%
Δημοκρατική Αριστερά: 5,9%
ΛΑΟΣ: 4%
Χρυσή Αυγή: 3,1%
Δημοκρατική Συμμαχία: 2,5% και
Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 29,4%.
Στην ερώτηση «ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό: τον Ευάγγελο Βενιζέλο ή τον Αντώνη Σαμαρά» το 50,4% απαντάει κανένας από τους δύο, το 24,3% προτιμά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και το 23.8% τον πρόεδρο της ΝΔ.
Στην ερώτηση τι είδους κυβέρνηση θέλετε να προκύψει από τις εκλογές, 6/10 (63,3%) απαντά πως επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ 3/10 (28,1%) δηλώνει πως θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Η απάντηση του EpirusGate στις στημένες συκοφαντικές “διώξεις” του... “γνωστού-άγνωστου” βουλευτή της Ηπείρου

Τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα της χώρας καταρρέει και οι πολίτες βλέπουν καθημερινά τη ζωή τους να συρρικνώνεται, ο “γνωστός-άγνωστος” βουλευτής της Ηπείρου, πασχίζει να διασώσει στις προσεχείς εκλογές το... “τομάρι” του, δηλαδή την παχυλά αμοιβόμενη θεσούλα του, ως... εθνοπατέρας!!!
Σε αυτή την απεγνωσμένη προσπάθειά του και με δεδομένο τον πανικό που τον έχει κυριεύσει, βλέποντας τη σίγουρη αποτυχία του, δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό να επιδοθεί σε... πατροπαράδοτες συνταγές λάσπης και σπίλωσης γνωστών προσώπων της πόλης, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα ευφάνταστα και ψευδή σενάρια ο ίδιος καταγγέλει σε βάρος τους.
Επειδή λοιπόν δεν μπορούσε να φιμώσει, ό,τι του ασκεί πολιτική κριτική, προσπαθεί μέσα από ανακρίβειες και ατεκμηρίωτες προκάτ κατηγορίες να... “κατεβάσει” από το διαδίκτυο, ιστολόγια στοχοποιώντας άδικα πολίτες που δεν εξυπηρετούν επικοινωνιακά τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και φιλοδοξίες του.
Γι' αυτό και χθες έγιναν σε πολλές περιπτώσεις αντίστοιχα “μπουκαρίσματα” ανδρών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου μάταια έψαχναν για διαδικτυακά... “λάφυρα”.
Τον διαβεβαιώνουμε, ότι σύντομα θα κληθεί να αποδείξει στην ελληνική δικαιοσύνη τα όσα ανυπόστατα καταγγέλλει.
Και εάν σήμερα μπορεί κρυπτόμενος πίσω από τη βουλευτική του ασυλία να απειλεί και να συκοφαντεί όποιον δεν του είναι αρεστός, σε μερικές εβδομάδες θα ξεκινήσει γι' αυτόν η περίοδος που για κάθε συκοφαντία και λάπση που απρόκλυτα εκτοξεύει θα κάθεται στο σκαμνί, ως ένας απλός πολίτης, μιας και οι πολίτες του νομού Ιωαννίνων θα τον στείλουν ανεπιστρεπτί στο σπίτι του.


ΠΗΓΗ: http://epirusgate.blogspot.com/

Κανονικά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων την Μεγάλη Πέμπτη διαβεβαιώνει ο πρόεδρος κ. Γκίκας


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος των υπεραστικών ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, κ. Γρηγόρης Γκίκας, κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων την Μεγάλη Πέμπτη παρά το ότι οδηγοί των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών είναι και ιδιοκτήτες των λεωφορείων, οι οποίοι και θα εργαστούν κανονικά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ανακοίνωσε τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το 2012

Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2012.
Οι έγκυρες αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν σε 14.856. Από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 2.434 (ποσοστό 16,38%).
Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει η περιοχή μετάθεσής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται για ανάληψη υπηρεσίας στις νέες τους θέσεις με τη λήξη του διδακτικού έτους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση λήγει στις 31-8-2012, συνεχιζομένης όμως της εν λόγω απόσπασης, μέχρι τη λήξη της. Από τα ανωτέρω εξαιρούνται όσοι από τους μετατιθέμενους εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στη διαδικασία των εξετάσεων, οι οποίοι οφείλουν να παρουσιαστούν εντός εύλογου χρόνου μετά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους και οπωσδήποτε εντός του μηνός Ιουλίου 2012.
Οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Εκπαίδευσης αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά τη λήξη της θητείας τους.
Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις, είτε διότι οι μετατιθέμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες μετάθεσης.
Όσον αφορά στον πίνακα βάσεων των μεταθέσεων επισημαίνεται ότι όπου υπάρχει η ένδειξη «Ναι» στη στήλη «Όλοι Ειδικής Κατηγορίας» μετατέθηκαν μόνο εκπαιδευτικοί ειδικής κατηγορίας και η βάση διαμορφώθηκε από τα μόρια των εν λόγω εκπαιδευτικών.




ΠΗΓΗ: http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typou/deltia-typoy/09-04-12-metatheseis-ekpaideytikon-deyterobathmias-ekpaideysis.html

Πάσχα στο Δολό για την οικογένεια Καραμανλή

Για ακόμη μια χρονιά Πάσχα στο ακριτικό Δολό Πωγωνίου θα κάνει η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού κ. Καραμανλή.
Η οικογένεια θα φτάσει στο Δολό μαζί με στενούς τους φίλους την Μεγάλη Πέμπτη και θα παραμείνει έως και την Τρίτη του Πάσχα.
Να σημειώσουμε ότι το Δολό είναι αγαπημένος προορισμός του κ. Καραμανλή, το είχε "ανακαλύψει" πριν ακόμη γίνει Πρωθυπουργός.

"Εργοτάξιο" η Κεντρική Πλατεία του Παρακαλάμου!!!


Επιτέλους τα έργα ξεκίνησαν!
Και όπως είναι φυσικό πώς να λείψει από ένα τέτοιο αναπτυξιακό έργο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου;
Για 2-3 μέρες καθημερινά να δίνει ακούραστα εντολές-κατευθύνσεις για την σωστή εκτέλεση του έργου.
Φυσικά παρόντες ήταν "παλιοί μηχανικοί" του χωριού, οι οποίοι του έλεγαν τις τεχνικές συμβουλές τους.
Ο ένας εξ αυτών μάλιστα είχε διατελέσει για πολλά χρόνια σε μεγάλα έργα της Σαουδικής Αραβίας (δρόμους-λιμάνια-αεροδρόμια)…

Πως θα γίνει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

50.000 απολύσεις μετά τις εκλογές



Από συμπληγάδες θα περνούν κάθε χρόνο οι υπάλληλοι του Δημοσίου, με συνεχείς αξιολογήσεις που θα τους εξασφαλίζουν την ανέλιξή τους στη βαθμολογική πυραμίδα, αλλά και θα διαμορφώνουν τις αυξήσεις στους μισθούς τους. Οι ανεπαρκείς θα παραμένουν στάσιμοι, ενώ θα απειλούνται να βρεθούν εκτός Δημοσίου.
Σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακής”, η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει αποφάσεις για την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων που θα προέρχονται κυρίως από τους φορείς οι οποίοι θα καταργηθούν ή θα ιδιωτικοποιηθούν, και τις ΔΕΚΟ. Οι απολύσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης, ενώ για τα επόμενα δύο χρόνια παγώνουν οι προαγωγές επιφέροντας, έτσι, νέες απώλειες στους μισθούς των υπαλλήλων, αφού δεν θα καταβληθούν οι αντίστοιχες μισθολογικές αυξήσεις, που θα ελάμβαναν προαγόμενοι σε ανώτερο βαθμό.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διημερίδα για την ανάπτυξη σε Πωγώνι-Ζίτσα



Παρουσία πλήθους κόσμου και στελεχών της Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε στον Παρακάλαμο η διημερίδα με θέμα «Αγροτική Παραγωγή, τοπική επιχειρηματικότητα και ήπια ανάπτυξη στο Πωγώνι και στη Ζίτσα».
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Πανελλήνια Κίνησης Πολιτών «Καθαρός Καλαμάς» σε συνεργασία με τους Δήμους Πωγωνίου - Ζίτσας, την Εναλλακτική δράση για ποιότητα Ζωής και την Ομοσπονδία Καλαμά.
Στη διημερίδα παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Παπαδημητρίου και Μ. Χατζηεφραιμίδης, ο αντιδήμαρχος Σουλίου, κ. Στ. Κωστάρας κ.α.

Κατά την έναρξη των εργασιών, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης σημείωσε, ότι στόχος όλων πρέπει να είναι η αξιοποίηση του Καλαμά σε δυο τομείς, «τις εναλλακτικές καλλιέργειες και τον πρωτογενή τομέα».
Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Δημήτρης Ρογκότης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία της ανάπτυξης με επίκεντρο το περιβάλλον. «Η Πολιτεία θα πρέπει να προσπαθήσει να δημιουργήσει περιβαλλοντική συνείδηση στην κοινωνία» είπε μεταξύ άλλων.
Εισηγήσεις έκαναν:
Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Μπαρτζιάλης με θέμα: την καλλιέργεια της αγριαγκινάρας και την παραγωγή πέλετ για βιοκαύσιμο, ο επίκουρος καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γιώργος Πατακιούτας με θέμα την οργάνωση της αγροτικής παραγωγής και την προσβολή των τοπικών προϊόντων και ο Γεωπόνος κ. Κώστας Βάντζιος με θέμα: την αμπελουργία και την παραγωγή κρασιού και τσίπουρου.
Ακόμα, τοποθετήθηκαν, ο ιστορικός και περιβαλλοντολόγος κ. Μάκης Σταύρου με θέμα: την ήπια ανάπτυξη των ορεινών περιοχών το πρότυπο του Abruzzo στα Απέννινα Όρη και η δημιουργία τοπικών Επιτροπών Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΤΕΒΑ), ο Α. καθηγητής στα ΤΕΙ Ηπείρου κ. Δημήτρης Παπαβασιλείου και ο έκτακτος καθηγητής στα ΤΕΙ κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου με θέμα: την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, ο οικονομολόγος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηπείρου κ. Γεράσιμος Παπαηλίας με θέμα: ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας και η σημασία του για την ανάπτυξη του τουρισμού και ο γενικός γραμματέας Αγροτουρισμού κ. Κώστας Παππάς με θέμα: η σημασία της κατανάλωσης τοπικών προϊόντων στις ξενοδοχειακές μονάδες.

Επιπλέον, εισηγητές ήταν ο κτηνίατρος κ. Γιώργος Τσακανίκας με θέμα: γαλακτομικά προϊόντα αξιοποίηση και προβολή, η κτηνοτρόφος και πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Καλοχωρίου κ. Κατερίνα Μπαλάφα με θέμα: Ο ρόλος των γυναικών στην οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας και ο κτηνοτρόφος και γραμματέας της Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Παναγιώτας Τάλας με θέμα: η ανάπτυξη της βιοκαλλιέργειας στη Ζίτσα και το Πωγώνι.
Στα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις εισηγήσεις προκύπτει ότι:
- η παραγωγή αγροτικών προϊόντων στο Πωγώνι και τη Ζίτσα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ήπια ανάπτυξη της περιοχής.
- Η αγροτική παραγωγή πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε και το φυσικό περιβάλλον να προστατεύεται και οι αγρότες να ευημερούν οικονομικά.
- Ότι αγροτική πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα έχει όχι μόνο ανασταλτικό παράγοντα, αλλά δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον της περιοχής.

- Ότι είναι ανάγκη τα τοπικά αγροτικά προϊόντα να προβάλλονται και να διακινούνται μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και,
- Ότι οι τοπικές κοινωνίες μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες και με συμμετοχή επιστημόνων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κοινωνικών φορέων, αγροτικών, επαγγελματικών και πολιτιστικών συλλόγων, οικολογικών οργανώσεων και απλών πολιτών μπορούν να σχεδιάσουν αποτελεσματικά την ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη να διαμορφώσουν προτάσεις και να διεκδικήσουν λύσεις.