Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΟΓΑ: Πληρωμή παλαιών οικογενειακών επιδομάτων αύριο Τετάρτη

Ο ΟΓΑ θα προχωρήσει την Τετάρτη σε πληρωμή παλαιών οικογενειακών επιδομάτων.
Τα επιδόματα αφορούν 2.241 δικαιούχους και είναι επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ και ισόβιες συντάξεις.
 Η πληρωμή αφορά σε δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί πριν την κατάργηση των επιδομάτων και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Το ποσό θα καταβληθεί εφάπαξ και αντιστοιχεί στο ποσό που δικαιώθηκαν με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και μέχρι την κατάργηση του επιδόματος  (1-11-2012 ή 1-1-2013, ανάλογα με το επίδομα).

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές ανέρχεται στο ποσό των  2.034.824,91 ευρώ.

50.896 φορολογούμενοι κινδυνεύουν να χάσουν το οικογενειακό επίδομα

Στον αέρα η εκκαθάριση 
των δηλώσεων

Στους 50.896 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις χορήγησης οικογενειακού επιδόματος (Α21), καθώς οι ΔΟΥ δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.
Όπως αναφέρει «ΤΟ ΒΗΜΑ» η χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ που ανέρχεται από 13,33 ευρώ έως 80 ευρώ το μήνα (ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και το εισόδημα), γίνεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος στη φορολογική του δήλωση και στο έντυπο Α21.
Από τους 286.741 φορολογουμένους που κατέθεσαν δικαιολογητικά έως και σήμερα έχουν εκκαθαριστεί οι δηλώσεις των 235.845, δηλαδή παραμένουν μη εκκαθαρισμένες 50.896 δηλώσεις.
Αυτοί οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το οικογενειακό επίδομα, καθώς το Taxisnet δεν μπορεί να διασταυρώσει ακόμη τα εισοδήματά τους.

Από 1.400 ευρώ και άνω φόρος για όλους τους επαγγελματίες

Σε επιχειρηματικά και οικογενειακά «κραχ» οδηγεί το νέο σύστημα φορολόγησης που ισχύει για τα εισοδήματα του 2013.
Παρότι η χρονιά κλείνει με ύφεση της τάξεως του 3,8%-4%, χιλιάδες μικρομεσαίοι βρίσκονται με χρέη σε Δημόσιο και, από την άλλη, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και προμηθευτές έχουν ήδη κατεβάσει ρολά ή κρατιούνται με νύχια και με δόντια στην αγορά τρώγοντας από τα έτοιμα, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να τους δώσει τη χαριστική βολή το 2014, επιβάλλοντας φόρους 26% και άνω για εισοδήματα και κέρδη που δεν υπάρχουν!
Η Εφορία θα τα υπολογίσει από μόνη της με τεκμαρτό και «αντικειμενικό» τρόπο, σε συνδυασμό με το τέλος επιτηδεύματος αλλά και την κατάργηση των αφορολογήτου για τα παιδιά τους.
Φόρος 26% και άνω για όλους
Από την παγίδα που έχουν στήσει κυβέρνηση και τρόικα μοιάζει να μην ξεφεύγει κανείς.
Ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης, όποιος είχε επιχείρηση ή άσκησε ελεύθερο επάγγελμα μέσα στο 2013 θα πληρώσει φόρο και άλλα 1.400 ευρώ τουλάχιστον το 2014, ακόμα και αν υπήρχαν ζημίες ή εισοδήματα κάτω από 3.000 ευρώ συνολικά μέσα στη χρονιά.
Αν τα πραγματικά δηλωθέντα εισοδήματα είναι χαμηλά ή αρνητικά, το υπουργείο Οικονομικών θα προσδιορίσει τα καθαρά φορολογητέα εισοδήματα με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.
Στη συνέχεια θα φορολογηθούν με το παράλογο σύστημα που προβλέπει ο φορολογικός νόμος 4110/2013, δηλαδή με συντελεστή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ.

ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, κορυφώθηκαν στο Μνημείο του Μαχητή οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Έπος του ΄40

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, κορυφώθηκαν στο Μνημείο του Μαχητή στο Καλπάκι όπου
γράφτηκαν ορισμένες από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας του Έπους του ΄40, οι εκδηλώσεις για τα 73 χρόνια από την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου.
Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε  στο μνημείο του μαχητή επιμνημόσυνη δέηση, έγινε προσκλητήριο νεκρών και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Τους επισκέπτες καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.
Ακολούθησε η άκρως εντυπωσιακή αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου, την οποία παρακολούθησαν οι επίσημοι αλλά και πλήθος κόσμου.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με συναυλία στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου, όπου η υψίφωνος Άννα Παπαδοπούλου και η ορχήστρα της 8ης Μεραρχίας παρουσίασαν το έργο του Οδυσσέα Ελύτη «Άξιον Εστί».
Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η εκδήλωση της Γκραμπάλας που θα γίνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου (ώρα 11 π.μ.) και η οποία περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων και σύντομη ιστορική αναφορά για την εκεί μάχη.

Καστάνιανη Πωγωνίου: Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός με κλοπιμαία και παράνομα όπλα

Αναζητείται 20χρονος συνεργός του

Συνελήφθη, χθες (28-10-2013) στην Καστάνιανη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητείται και ένας 20χρονος ομοεθνής του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
 Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι, σε δύσβατη δασώδη περιοχή στην Καστάνιανη Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται πεζοί και κατά την διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε, ακινητοποιήθηκε ο 21χρονος ενώ ο 20χρονος συνεργός του διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.
 Στην κατοχή του συλληφθέντα και σε σάκο που κουβαλούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 ένα κυνηγετικό όπλο
 ένα πιστόλι αερίου – κρότου λάμψης
 δώδεκα (12) φυσίγγια διαμετρήματος 12 cal
 δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
 δύο μαχαίρια και ένας μπαλτάς
 δύο τσεκούρια
 ηλεκτρικές συσκευές
 εργαλεία
 είδη ρουχισμού
 μία κουκούλα τύπου full face
 ένα χαρτονόμισμα των (1.000) lek Αλβανίας
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των κατασχεθέντων και να διαλευκανθεί πλήρως το πεδίο δράσης των δραστών.
Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

Από την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου οι αιτήσεις για 10.000 φοιτητές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου ξεκινά και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για 10.000 θέσεις στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 θα προσφερθούν 4.890 θέσεις για προπτυχιακές σπουδές και 5.110 θέσεις για μεταπτυχιακές σπουδές.
Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο μέσω διαδικτύου μέσω της ειδικής πλατφόρμας.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μία αίτηση.

Ξεκινά από σήμερα Τρίτη η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Σε Taxisnet και κατά τόπους ΚΕΠ

Από σήμερα Τρίτη το πρωί θα δέχεται την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο το Taxisnet.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική ηλεκτρονική υπηρεσία χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και να υποβάλουν την σχετική αίτηση.
 Όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet, μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας ως Username τον ΑΦΜ τους και ως Password τον αριθμό ειδοποίησης ενός εκ των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των τελευταίων πέντε (5) ετών.
 Όσοι δεν μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση , θα μπορούν από την Τρίτη να προσέρχονται στα ΚΕΠ.