Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Άρτα: Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή ναρκωτικών και αντίσταση

Συνελήφθησαν, χθες (08-04-2016) το πρωί στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί ηλικίας, 39 και 34 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση.
Οι δράστες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους (1,56) γραμμαρίων και έντεκα ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.

Οι δράστες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

«Τα Μαγικά Μαξιλάρια» από την Θε.Ο.Ρα (Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών), το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου

Η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών παρουσιάζει στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννιτών το παιδικό παραμύθι «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζα, για όλους τους μικρούς αλλά κ τους μεγάλους μας φίλους!
Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο16/04/2016 στις 6:00 μ.μ., την Κυριακή 17/04/2016 στις 11:30 π.μ. & στις 6:00μμ.
Γενική είσοδος 3 €.
Σας περιμένουμε όλους!

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για μεταφορά τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας, μη νόμιμων αλλοδαπών

Συνελήφθη, σήμερα (09.04.2016) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά τεσσάρων μη νόμιμων αλλοδαπών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 33χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 37, 45, 47 και 29 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Εξιχνίαση απόπειρας απάτης σε βάρος 83χρονης ημεδαπής, στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 45 και 44 ετών

Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, απόπειρα απάτης σε βάρος 83χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε προχθές (07-04-2016) το μεσημέρι, στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ένας 45χρονος άνδρας και μία 44χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πήγαν στο σπίτι της 83χρονης γυναίκας και επικαλούμενοι ψευδώς οφειλές του εγγονού της στην εφορία, προσπάθησαν να της αποσπάσουν χρηματικό ποσό, έγιναν όμως αντιληπτοί από το γιό της παθούσας και τράπηκαν σε φυγή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Οδηγίες για την προστασία του καταναλωτικού κοινού, ενόψει Πάσχα

Με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώνει τους πολίτες – καταναλωτές για τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν ενόψει της εορτής του Πάσχα, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:
Α. Σήμανση αμνοεριφίων 
Αμνοερίφια ελληνικών ή κοινοτικών εκτροφών που εσφάγησαν στην Ελλάδα.
Τα σφάγια αμνοεριφίων που εκτράφηκαν στην Ελλάδα ή σε κοινοτικές χώρες και έχουν σφαγεί στη χώρα μας, πρέπει να φέρουν:
-    σφραγίδα καταλληλότητας σχήματος ωοειδούς, χρώματος «λαμπρού κυανού» (χρωστική Ε 133), στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του σφαγείου όπου έγινε η σφαγή τους και περιφερειακά αναγράφονται τα αρχικά GR και τα διακριτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και
-    σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου, ιδίου χρωματισμού, στο εσωτερικό της οποίας αναγράφεται το όνομα της χώρας προέλευσης (π.χ. «ΕΛΛΑΣ», «ΟΥΓΓΑΡΙΑ» κλπ.).

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (11-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (12-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (13-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (14-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (15-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (16-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο - Χόχλα – Κουκούλι.

Άνοιξε η έκθεση «Παμβώτις» με έργα από τα ΓΑΚ- Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, την ομάδα αγιογράφων «Νυν και αεί δόξα Κυρίω δια χειρός ανθρώπων», τους ιδιώτες Γιαννιώτες συλλέκτες καθώς και τη Δημοτική Κοινότητα Νήσου Ιωαννίνων


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων  των ΓΑΚ-Ιστορικού Αρχείου Ηπείρου (Σουφαρί Σεράι) η εκδήλωση «Παμβώτις» με ζητήματα αναδίφησης της νεώτερης ιστορίας, τα οποία είναι δυνατόν να θεμελιώσουν ή να ελέγξουν ερευνητικές υποθέσεις αποκαλύπτοντας τις συνεργατικές δράσεις της υπηρεσίας με συναρμόδιους και τοπικούς φορείς καθώς και ιδιώτες συλλέκτες.
Η έκθεση φιλοξενεί θεματικές ενότητες, όπως λεμβομαχίες-κωπιομαχίες στην Παμβώτιδα, Γιαννιώτικα και Υδραίικα ανδραγαθήματα, το σπουδαίο έργο της ομάδας αγιογράφων «Νυν και αεί δόξα Κυρίω δια χειρός ανθρώπων» τους Ελένη Δημαρά, Ανδρομάχη Κουντουριώτου, Μαρία Μακρογκίκα, Στέλιος Τζιαφέτας, Κυριακή και Νίκος Τσίμηλα, οι οποίες φιλοτέχνησαν ιερά πρόσωπα αγίους και αγίες από τα μοναστήρια του νησιού και την ευρύτερη περιοχή, όπως την Αγία Κόρη, το Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο, τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, τον Άγιο Ιωάννη εκ Κονίτσης κ.α., το καΐκι ιδιοκτησίας Γεωργίου Ματσούκη, το οποίο δεσπόζει στην έκθεση με τη φυσική του δυναμική.
Η έκθεση πλαισιώνεται από το αρχειακό υλικό των ΓΑΚ-Ιστορικού Αρχείου Ηπείρου τα οποία παρουσιάζουν τον Αλιευτικό  Συνεταιρισμό Νήσου Παμβώτιδας, το Ταμείο Παμβώτις-Λαψίστα, το γόνο και την αλιεία.
Οι Γιαννιώτες, Α. Παπασταύρος και Π. Τσιλίκης οι οποίοι ακολουθούν την παράδοση της ηπειρώτικης «ευποιίας» την αγάπη για τον τόπο, την απρόσκοπτη αναζήτηση των ριζών, την ανάδειξη της ιστορίας και του ηπειρώτικου κάλλους, με τα έργα τους κοσμούν την έκθεση.
Η έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κίτσου Καθηγητή Παιδαγωγικής και Επίτιμου Γενικού Διευθυντού Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων και Τρίπολης, Διδάκτορα της Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης με ειδικεύσεις κατά τις σπουδές στο εξωτερικό στη Φιλοσοφία της Παιδείας, την Πειραματική Παιδαγωγική, την Παιδαγωγική Ψυχολογία και τη Συγκριτική Παιδαγωγική αποδίδοντας τιμή και σεβασμό στο πρόσωπό του, ο οποίος έλαβε τιμητικές διακρίσεις όπως το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, το Μετάλλιο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, το Μετάλλιο του Δήμου Τριπόλεως Αρκαδίας, το Μετάλλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Βραβείο του Υπουργού Παιδείας σε διαγωνισμό συγγραφής βιβλίου ειδικής διδακτικής καθώς και συγχαρητήρια και ευχαριστήρια έγγραφα Υπηρεσιών και Οργανισμών. 
Η μεγάλη επιστημονική του συνεισφορά ανέρχεται σε 31 αυτοτελή έργα, 5 μεταφράσεις βιβλίων, 154 άρθρα και μελέτες σε περιοδικά και 75 ομιλίες, διαλέξεις και εισηγήσεις.
Συμμετείχε στην ενδεκαμελή επιτροπή για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ε.Η.Μ., διετέλεσε Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συμμετείχε σε 17 επιτροπές και συμβούλια πνευματικών, κοινωνικών και πολιτιστικών οργανισμών και ιδρυμάτων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον καθαγιασμό της έκθεσης από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ Μάξιμο και την ξενάγηση στον χώρο των εκθεμάτων.
Προσκαλούμε όλους τους Γιαννιώτες να επισκεφτούν την έκθεση και τους μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι μπορούν να προσεγγίσουν τις θεματικές ενότητες με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως φύλλα εργασίας, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, αντιστοίχιση σε χάρτες και ζωγραφική, που ετοιμάστηκαν από το προσωπικό της Υπηρεσίας των ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου.
Ώρες: 9.00 – 14.00
Τηλ. Επικοινωνία: 26510 34469
ΦΑΞ: 26510 30967

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση σχετικά με τη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο) για τη διαχείριση των μεταναστευτικών, προσφυγικών ροών

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, σχετικά με τη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο) για τη διαχείριση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών.
Στην ερώτηση αναφέρεται ότι κατόπιν απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα θα δεχτεί πακέτο στήριξης ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ κατά το διάστημα 2016 – 2018, το οποίο και θα χορηγηθεί τμηματικά από τον κοινοτικό προϋπολογισμό ως ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες. Μεγάλο μέρος του ως άνω ποσού θα διοχετευθεί μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίες παράγουν δυσανάλογα μικρό ή αναποτελεσματικό έργο σε σύγκριση με τη χρηματοδότηση που λαμβάνουν.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι Μ.Κ.Ο. απασχολούν συχνά επιστημονικό προσωπικό υψηλής ακαδημαϊκής αξίας, με ευέλικτες σχέσεις εργασίας, που έχουν χαρακτηριστικά τον βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα απασχόλησης, τις πενιχρές αμοιβές και την ανασφάλιστη εργασία. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, όσες Μ.Κ.Ο δρουν παραβιάζοντας τα δικαιώματα των εργαζόμενων ή υλοποιώντας έργο που υπολείπεται των κονδυλίων που λαμβάνουν, πλήττουν παράλληλα και το κύρος ακόμη και εκείνων των Μ.Κ.Ο. που προσφέρουν διαχρονικά σημαντική αρωγή στους τομείς της ανθρωπιστικής δράσης, της κοινωνικής πολιτικής και της ολιστικής υγειονομικής υποστήριξης. 
Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν τα παρακάτω ερωτήματα: