Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Παρακαλάμος: Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα του ΚΔΑΠ

 
 Μετά τον Αγιασμό των υδάτων έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα του ΚΔΑΠ.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Χρήστος Γκόγκος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παρακαλάμου κ. Μπίκας Κωνσταντίνος, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου κ. Ντότης Δημήτριος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιούνης Αναστάσιος, Φωτίου Αθανάσιος και Ντρίκος Θωμάς,  ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Σταύρος Βιρβίλης και πολλών κατοίκων του χωριού.


Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 30χρονη αλλοδαπή για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη, χθες (05-01-2017) αργά το απόγευμα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, μία 30χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 30χρονη, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εξόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς διαβατήριο αλβανικών αρχών, το οποίο έφερε τέσσερις πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου.
Το παραπάνω διαβατήριο κατασχέθηκε.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σπίτι στην Άρτα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονης ημεδαπής, για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σπίτι, στην Άρτα.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος μίας 44χρονης ημεδαπής, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση ευρημάτων, εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή από σπίτι 71χρονης ημεδαπής, που έγινε πρωινές ώρες της 17-10-2014, στην Άρτα, από όπου αφαιρέθηκαν χρυσαφικά και κοσμήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Παρακάλαμος: Με λαμπρότητα και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων

Με σύμμαχο τον "καλό" καιρό εορτάστηκαν και φέτος, τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των υδάτων στον Παρακάλαμο.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Χρήστος Γκόγκος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παρακαλάμου κ. Μπίκας Κωνσταντίνος, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου κ. Ντότης Δημήτριος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιούνης Αναστάσιος, Φωτίου Αθανάσιος και Ντρίκος Θωμάς,  ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Σταύρος Βιρβίλης και αρκετών κατοίκων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων από τον πάτερα Διονύσιο, στη γέφυρα του ποταμού Λεμπούσδα, στην Κεντρική Αγορά.
Αρκετοί ήταν οι νέοι του χωριού που αψηφώντας το κρύο πήδηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού και προσπάθησαν να πιάσουν το Σταυρό.





Ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας με 443 εκατ. ευρώ

Την προκήρυξη, την άλλη εβδομάδα, του μέτρου «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 ανήγγειλαν χθες σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης.
Με το συγκεκριμένο μέτρο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενισχύονται γεωργοί και κτηνοτρόφοι, είτε για να μετατρέψουν την συμβατική τους εκμετάλλευση σε βιολογική, είτε για να διατηρήσουν την ήδη υφιστάμενη βιολογική τους εκμετάλλευση.

Το συνολικό ύψος των πιστώσεων που θα προκηρυχθούν ανέρχεται στα 443 εκατ. ευρώ Δημόσιας Δαπάνης (Εθνική και Κοινοτική Συμμετοχή).

H Αδελφότητα Αποδήμων Κοπάνης Ιωαννίνων Αθήνας ''Ο Προφήτης Ηλίας'', κόβει τη Πίτα της, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, ώρα 10:30, στο γραφείο της, Καραϊσκάκη 20, Ψυρρή, Αθήνα

H Αδελφότητα Αποδήμων Κοπάνης Ιωαννίνων Αθήνας ''Ο Προφήτης Ηλίας'', κόβει τη Πίτα της, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, ώρα 10:30, στο γραφείο της, Καραϊσκάκη 20, Ψυρρή, Αθήνα.

Δεν μετράνε στο «χτίσιμο» του αφορολογήτου ενοίκια, ΔΕΚΟ και κινητά

Το υπουργείο Οικονομικών κάνει γνωστό ότι δεν θα μετράνε στο «χτίσιμο» αφορολογήτου τα ενοίκια, οι ΔΕΚΟ, οι λογαριασμοί σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και της  συνδρομητικής τηλεόρασης.
Σχετικά με τα δημοσιεύματα Τύπου για τις δαπάνες που θα υπολογίζονται στο ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό αποδείξεων μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών ενημερώνουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί η σχετική υπουργική απόφαση που θα προσδιορίζει τις εξαιρούμενες δαπάνες, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4446/2016.
Επισημαίνεται ότι στόχος του μέτρου είναι η φορολογική συμμόρφωση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων μέσω της ενθάρρυνσης των φορολογουμένων να προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και όχι η φορολογική επιβάρυνση για όσους δεν συμπληρώσουν το ελάχιστο ποσό αποδείξεων και χάσουν μέρους του αφορολόγητου. Γι’ αυτό το λόγο έχει επιλεγεί ένας συνδυασμός σχετικά χαμηλού ποσοστού αποδείξεων και σχετικά περιορισμένων κατηγοριών εξαιρουμένων δαπανών ώστε να μην δυσκολεύονται οι φορολογούμενοι να συμπληρώσουν το όριό τους αλλά και να μην ακυρώνονται τα οφέλη του μέτρου.

15η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιανουαρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, με πωγωνίσιο ντέρμπι στον Παρακάλαμο (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-ΑΕΔ Πωγωνάτος 7-01-17/15:00), εκτός η Αναγέννηση (Α.Σ. Απείθαρχος-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 7-01-17/17:15)

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ    
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ       

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ
ΩΡΑ: 17:15

Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)             
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ    (15:00)
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:00)   
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:15)
Κυριακή  8 Ιανουαρίου 2017
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (15:00)          
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (15:00)                     
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ   (15:00)

Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)    

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Δεκέμβριο 2016 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Δεκέμβριο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 7 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 11 το 2015 ).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
1 θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (όπως και το 2015)
4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (κανένα το 2015)
2 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 10 το 2015)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 10 παθόντες (έναντι 18 το 2015).
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
1 νεκρός (όπως και το 2015 )
4 σοβαρά τραυματίες (κανένας το 2015 )
5 ελαφρά τραυματίες (έναντι 17 το 2015)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
υπερβολική ταχύτητα

Τι να προσέχουν οι καταναλωτές στις χειμερινές εκπτώσεις

Τσουχτερά πρόστιμα για παραπλανητικές εκπτώσεις

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει για τις χειμερινές εκπτώσεις του 2017, τον καθορισμό της πρώτης Κυριακής των εκπτώσεων και τη νέα υποχρέωση των εμπορικών καταστημάτων για αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα.
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2017 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017. Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Συνάντηση των Μερόπης Τζούφη και Χρήστου Μαντά, με τον Καθηγητή κ. Α. Φωτόπουλο, Αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποίησαν οι Μερόπη Τζούφη και Χρήστο Μαντάς, βουλευτές Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ) και συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Πρύτανη Καθηγητή κ. Ανδρέα Φωτόπουλο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης, στη συνάντηση παρευρέθηκε η κα. Άννα Κούκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας, αναπληρώτρια συντονίστρια της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Πιο αναλυτικά συζητήθηκαν:
Η πορεία της εγκατάστασης και λειτουργίας Υπολογιστικού Τομογράφου (PET-CT) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Το PET-CT είναι σε διαδικασία υλοποίησης σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσω συγχρηματοδότησης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΠΓΝΙ. Για το θέμα αυτό είχε γίνει συζήτηση κατόπιν επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή στις 16-2-2016.
Θέματα Φοιτητικής Μέριμνας και ειδικότερα έγινε παρουσίαση του έργου της Επιτροπής για την στήριξη φοιτητών ΑμεΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επισημάνθηκαν σημεία παρεμβάσεων για τη διευκόλυνση του έργου της Επιτροπής.