Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

 


Αναρτήθηκαν  οι οριστικοί πίνακες με τα αποτελέσματα  για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι 300.000, ενώ έγιναν πολλαπλάσιες αιτήσεις, φτάνοντας τις 579.580.

Οι οριστικοί πίνακες Δικαιούχων – Ωφελουμένων και Αποκλειομένων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2023-2024 της ΔΥΠΑ βρίσκονται στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr

Οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα «τρέξει» ένα μήνα νωρίτερα, από 1η Ιουλίου 2023 έως 30 Ιουνίου 2024.

Η επιταγή (voucher) είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Κατά την άφιξή τους στο τουριστικό κατάλυμα, οι πάροχοι ενεργοποιούν τις επιταγές μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e- services) της ΔΥΠΑ.

Γιάννενα: 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Πετοσφαίρισης, από την Παρασκευή 30 Ιουνίου

 


Ξεκινά την Παρασκευή 30 Ιουνίου το 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Πετοσφαίρισης (Ανδρών-Γυναικών), με τη συμμετοχή 18 ομάδων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα και Γιάννενα που φιλοξενείται για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια στην πόλη των Ιωαννίνων.

Περισσότεροι από 150 παλαίμαχοι αθλητές του βόλεϊ δίνουν ραντεβού στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, με στόχο να διατηρήσουν επαφή με το αγαπημένο τους άθλημα, αλλά και να ανταμώσουν εντός και εκτός γηπέδων.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο συνοριακό σημείου ελέγχου Κακαβιάς Πωγωνίου

 


Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες (28.06.2023) στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου δύο αλλοδαποί (άνδρας και γυναίκα) σε διαφορετικές περιπτώσεις, κατά τη διαδικασία εξόδου τους από τη χώρα.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης:

• της Ανακρίτριας Πρωτοδικείου Ηλείας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε βάρος του αλλοδαπού και

• του Ανακριτή Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών σε βάρος της αλλοδαπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημοπράτηση του έργου «Εργασίες ανακαίνισης Κ.Ε.Π.»

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημοπράτηση του έργου «Εργασίες ανακαίνισης Κ.Ε.Π. Δήμου Πωγωνίου – Επιχορήγηση Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ταμείου Ανάκαμψης», ενός έργου που θα εκσυγχρονίσει τα Κ.Ε.Π. και τις προσφερόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες.

Το έργο προβλέπει εργασίες ανακαίνισης και επισκευής των θυρών, χρωματισμών, κουφωμάτων, ειδών υγιεινής, δαπέδων, των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και προμήθεια και τοποθέτηση επίπλων, καθισμάτων, μηχανισμών ανέλκυσης ΑΜΕΑ και επιγραφών. Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Πωγωνίου: Καλπακίου, Παρακαλάμου, Δελβινακίου, Κεφαλοβρύσου, Πωγωνιανής και Λάβδανης.

Το έργο, προϋπολογισμού 175.870,00€ με Φ.Π.Α.24%, χρηματοδοτείται από πόρους του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 στο πλαίσιο του έργου «Εκσυγχρονισμός των Κ.Ε.Π.».

Με επιτυχία η εκδήλωση, που διοργάνωσε το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων με τίτλο «Η μάνα … με τέχνη και συναίσθημα», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.»

 


Την Τετάρτη, 17/05/2023, το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων διοργάνωσε εκδήλωση, με τίτλο «Η μάνα … με τέχνη και συναίσθημα», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.».

Η εκδήλωση αποτέλεσε το τέλος ενός μικρού εικαστικού, μουσικού, θεατρικού και κινηματογραφικού ταξιδιού αφιερωμένο στη μάνα! Ένα ταξίδι που ξεκίνησε στην έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς με συντονιστή τον αγαπητό συνάδερφο Γιάννη Κωστή και συνοδοιπόρους του, όλους εμάς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, που ο καθένας σφράγισε με τον δικό του τρόπο, με τη συνεισφορά του και τις δικές του πινελιές!

Αυτό το «τρυφερό» ταξίδι ολοκληρώθηκε λοιπόν στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας, με πρωταγωνιστές θεατρικά δρώμενα, μουσικές ερμηνείες και παράθεση εικαστικών δημιουργιών μαθητών του σχολείου μας, αλλά και μαθητών συνεργαζόμενων σχολείων από τα Γιάννενα και τη Ρόδο. Επίσης, για την επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλλαν τοπικές επιχειρήσεις της πόλης μας, με την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων.

Γι’ αυτό το λόγο, η διεύθυνση του σχολείου νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους όσους πίστεψαν στο ταξίδι αυτό, στην ωφελιμότητά του για τους μαθητές μας και το στήριξαν απλόχερα!

Ορίζοντες Ηπείρου: Εκ νέου πειθαρχικό παράπτωμα της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου

 


Σε ένα ακόμα πειθαρχικό παράπτωμα υπέπεσε η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου.

Σύμφωνα με την προσφυγή που κατέθεσαν οι Ορίζοντες Ηπείρου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Ηπείρου καθυστέρησε περίπου 20 μήνες να δημοσιεύσει στη Διαύγεια αποφάσεις που αφορούν σύσταση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής υποέργου νομικής υποστήριξης.

Εκτός από την προσφυγή στην Αποκεντρωμένη, οι Ορίζοντες Ηπείρου υπέβαλαν και αίτηση στον Περιφερειάρχη Ηπείρου με την οποία τον καλούν να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Το περιεχόμενο της προσφυγής των Οριζόντων Ηπείρου, αφορά στην καθυστέρηση δημοσίευσης των αποφάσεων στη Διαύγεια για την πρόσληψη της δικηγόρου Γεωργίας Τατάγια. Όπως είναι γνωστό, η Περιφερειακή Αρχή έχει παραπεμφθεί για κατά συρροήν απευθείας αναθέσεις νομικών έργων στην ίδια.

Επίσης, οι Ορίζοντες Ηπείρου θα προσφύγουν  και στην Επιτροπή Διαφάνειας για τον έλεγχο της νομιμότητας  των παραπάνω πράξεων.

Για το πειθαρχικό παράπτωμα ο κύριος Σπύρος Ριζόπουλος δήλωσε «Τι είναι δύο  χρόνια καθυστέρησης μπροστά στην αιωνιότητα….»

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός, που κατηγορείται για παράνομη είσοδο στη χώρα και πλαστογραφία πιστοποιητικών

 


Συνελήφθη χθες (28-06-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, που κατηγορείται για παράνομη είσοδο στη χώρα και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο ο συλληφθείς κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού, το οποίο κατασχέθηκε, ενώ διακριβώθηκε ότι στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδό του στη χώρα.

Δήμος Πωγωνίου: Εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα του Κεφαλόβρυσου, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου

 

Εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα του Κεφαλόβρυσου, τη  Δευτέρα 10 Ιουλίου.


Εκδήλωση ενδιαφέροντος για νέες ειδικότητες στο δημόσιο ΙΕΚ Δήμου Κόνιτσας

 


Φέτος, μπαίνοντας στην 4η χρονιά συνεχούς λειτουργίας του, το ΔΙΕΚ Κόνιτσας καλεί κάθε ενδιαφερόμενο, απόφοιτο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να δηλώσει τις ειδικότητες που θα επιθυμούσε να παρακολουθήσει.

Οι νέες ειδικότητες είναι οι εξής:

1. Συνοδός Βουνού

2. Ειδικός Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν E-mail με τα στοιχεία τους και αριθμό τηλεφώνου  επικοινωνίας στα εξής email: siontisn@gmail.com  και mail@iek_konits.ioa.sch.gr  είτε να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τη Διεύθυνση του ΔΙΕΚ στο τηλέφωνο: 2655022456 μεταξύ 10:00 - 14:00 ως και τις 15 Ιουλίου 2023.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες και στους απόφοιτους χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η φοίτηση στο Δημόσιο ΙΕΚ του Δήμου Κόνιτσας παρέχεται  δωρεάν.

Από το Γραφείο Δημάρχου

«Κλείδωσε» η νέα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο

 


Μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έρχεται τον Ιούλιο, ενώ το αποτέλεσμα της συνεδρίασης για τον Σεπτέμβριο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο και θα καθοριστεί από τα οικονομικά στοιχεία που θα υπάρξουν εν τω μεταξύ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουίς ντε Γκίντος. «Θεωρώ ότι (η αύξηση των επιτοκίων) τον Ιούλιο έχει κλειδώσει.

Για τον Σεπτέμβριο, θεωρώ ότι είναι ανοικτή», είπε στην τηλεόραση του Bloomberg, στο περιθώριο του συνεδρίου της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας.

Ο Γκίντος σημείωσε ότι οι υποβόσκουσες πληθωριστικές πιέσεις μπορεί να αποδειχθούν πιο επίμονες απ’ ό,τι αναμένεται σήμερα καθώς η αναμενόμενη ισχυρή καλοκαιρινή τουριστική σεζόν μπορεί να αυξήσει τις τιμές των υπηρεσιών.

Η συζήτηση για το πότε η ΕΚΤ θα κάνει μία παύση στις πρωτοφανείς αυξήσεις επιτοκίων έχει ενταθεί μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της. Ορισμένα μέλη έχουν διαμηνύσει ότι μία καλή περίοδος για την αξιολόγηση της κατάστασης θα ήταν μετά την αύξηση του Ιουλίου, αν και άλλοι – που έχουν στραμμένο το βλέμμα στον άκαμπτο δομικό πληθωρισμό – δηλώνουν ότι πιθανόν να χρειασθεί περαιτέρω σύσφιξη το Φθινόπωρο.

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου το μεσημέρι, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, την Πέμπτη 29 Ιουνίου μετά τη μία το μεσημέρι, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Ενιαίων Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr , πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.

Δήμος Ζίτσας: Παραδοσιακά πανηγύρια-εκδηλώσεις από 28 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2023

 

Παραδοσικά πανηγύρια στο Δήμο Ζίτσας για την περίοδο: 28 Ιουνίου – 10 Ιουλίου 2023

28 Ιουνίου στην κοινότητα Πολυλόφου

29-30 Ιουνίου στην κοινότητα Βασιλόπουλου

30 Ιουνίου στην κοινότητα Λευκοθέας

1 Ιουλίου στην κοινότητα Αναργύρων

7 Ιουλίου στις κοινότητες Γρανιτσοπούλας, Δαφνοφύτου και Πολυδώρου

7 Ιουλίου «Γιορτή Πίτας» στην κοινότητα Ζωοδόχου

8 Ιουλίου στην κοινότητα Πρωτόπαπα

 ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr   

Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής: Παραδοσιακό γλέντι την Κυριακή 2 Ιουλίου, ώρα 9:00 μ.μ.


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι  την Κυριακή  2 Ιουλίου, ώρα 9:00 μ.μ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 29 Ιουνίου

 


Την Πέμπτη 29  Ιουνίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφόρος Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11;30-14:00

Μυστικά για να αντιμετωπίσετε τη λιπαρή επιδερμίδα το καλοκαίρι

 


Το καλοκαίρι είναι ίσως για τους περισσότερους ανθρώπους η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου, αλλά για όσους έχουν λιπαρή επιδερμίδα είναι μία εποχή αυξημένης ταλαιπωρίας, καθώς εντείνεται η ανεπιθύμητη γυαλάδα στο πρόσωπό τους που συχνά συνοδεύεται από σπυράκια.

Όσο ενοχλητική κι αν είναι αυτή η κατάσταση όμως, δεν παύει να είναι φυσιολογική. «Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει εποχιακή διακύμανση στην παραγωγή σμήγματος (λίπους) στο πρόσωπο. Ανά τετραγωνικό εκατοστό, η μέση έκκριση σμήγματος στην ζώνη Τ του προσώπου (μέτωπο, μύτη, σαγόνι) είναι περίπου 97 μg/cm2, άνοιξη και χειμώνα είναι λίγο αυξημένη (102 και 109 μg/cm αντιστοίχως) και το καλοκαίρι υπερβαίνει τα 156 μg/cm2», αναφέρει ο Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος δρ Μάρκος Μιχελάκης, από τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η αύξηση αυτή έχει άμεση συσχέτιση με τις καιρικές συνθήκες, καθώς μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες αυξάνεται και η ξηρότητα στην επιδερμίδα. Ο κύριος ρόλος του σμήγματος είναι να διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο. Έτσι, οι σμηγματογόνοι αδένες διεγείρουν την έκκρισή τους για να προστατεύσουν το δέρμα.

Επιπλέον, όταν κάνει πολλή ζέστη, αυξάνεται η εφίδρωση για να ρυθμιστεί η εσωτερική σωματική θερμοκρασία. Αν μάλιστα έχει και αυξημένη υγρασία, η εφίδρωση αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Μαζί με αυτήν όμως αυξάνεται και η έκκριση σμήγματος, επομένως το δέρμα γίνεται ακόμα πιο λιπαρό.

Ο συνδυασμός ζέστης και υγρασίας, εξάλλου, μειώνει την ανανέωση των κυττάρων. Αυτό σε συνδυασμό με την υπερπαραγωγή σμήγματος μπορεί να αποφράξει τους πόρους και να οδηγήσει σε εξάρσεις της ακμής.