Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΜΥ: Σημαντική μεταβολή του καιρού με έντονες βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας


Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην περιοχή μας από το απόγευμα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, καθώς βαρομετρικό χαμηλό στη νότια Ιταλία κινείται προς τη χώρα μας προκαλώντας αρχικά ισχυρούς ΝΑ ανέμους και αυξημένες νεφώσεις και από τις πρώτες βραδινές ώρες της Τετάρτης βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο θα διαρκέσουν έως και το βράδυ της Πέμπτης και αναμένεται κατά διαστήματα να είναι έντονα, ενώ ενδέχεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Η κακοκαιρία εκτός από το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα πλήξη και το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός, αναζητούμενος με ένταλμα, για υπόθεση απόπειρας ένοπλης ληστείας στους Ραψαίους Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (07.09.2015) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, ο 29χρονος κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση απόπειρας ένοπλης ληστείας που έγινε την 20-12-2012 στους Ραψαίους Ιωαννίνων (σχετικό το από 15-02-2013 Δελτίο Τύπου μας).
Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς κρατούνταν για διοικητική απέλαση, έχοντας δηλώσει διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και η πραγματική του ταυτότητα εξακριβώθηκε δακτυλοσκοπικά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός για κατοχή λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, χθες (07-09-2015) το απόγευμα στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, ο 52χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κατέχει μία συσκευασία που περιείχε καπνό, βάρους (1.965) γραμμαρίων, που δεν έφερε την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.
Ο λαθραίος καπνός κατασχέθηκε.

Tην προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Θανατηφόρο τροχαίο στην Άνω Καλεντίνη Άρτας

Χθες (07-09-2015) και ώρα 21:30, στην Άνω Καλεντίνη Άρτας, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 59χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Ξεκινούν την Πέμπτη οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Από τις 10 μέχρι και 17 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εγγραφές των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 όπως ανακοινώθηκε, από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Φέτος, για πρώτη φορά, για τις εγγραφές των επιτυχόντων τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στα τμήματα επιτυχίας.
Αναλυτικά μέσα σε συνολικό διάστημα 10-22 Σεπτεμβρίου, η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων περιλαμβάνει πλέον τα εξής στάδια:
1. Στο διάστημα 10-17 Σεπτεμβρίου 2015, οι επιτυχόντες μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr  οφείλουν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή προεγγραφής, να συμπληρώσουν και υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους. 
Για την είσοδό τους στην εφαρμογή θα καταχωρίζουν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που χρησιμοποίησαν στο μηχανογραφικό δελτίο. 
Αν χρειαστεί, οι σχολικές μονάδες θα υποστηρίξουν τους επιτυχόντες για την επαναδημιουργία password, σε περίπτωση που δεν τον θυμούνται.

Ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια οι φορολογικές δηλώσεις

Στα 1.300 ευρώ διαμορφώνεται η μέση φορολογική επιβάρυνση για τους φορολογούμενους με χρεωστικά εκκαθαριστικά.
 
Οι αρχικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβλήθηκαν φέτος ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια, ήτοι ήταν 200.000 περισσότερες σε σχέση με τις 5.811.933 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβλήθηκαν πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από τις μέχρι σήμερα εκκαθαρισμένες δηλώσεις προκύπτει πως 2.464.613 φορολογούμενοι με χρεωστικές δηλώσεις θα πρέπει να καταβάλουν φόρο ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Πώς θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες

Με εγκύκλιο το υπουργείο Εσωτερικών αποσαφηνίζει τις λεπτομέρειες για την ψήφο των ετεροδημοτών. 
Δικαίωμα ψήφου στα ειδικά εκλογικά τμήματα που θα δημιουργηθούν θα έχουν όσοι έχουν υποβάλλει αιτήσεις στα ΚΕΠ ή στους δήμους μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015.
Οι εκλογείς που περιλαμβάνονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, απαγορεύεται να ψηφίσουν στο Δήμο, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Για το σκοπό αυτό και προς αποφυγή του ενδεχομένου διπλοψηφίας, οι βασικοί εκλογικοί κατάλογοι φέρουν την ένδειξη Ε πριν από το όνομα των εκλογέων αυτών.

ΟΑΕΔ: Ανοίγουν 80.000 θέσεις εργασίας

Τη δημιουργία 80.000 θέσεων εργασίας μέσω 13 νέων προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ η νέα διοικήτρια του οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, η υλοποίηση των οποίων θα ξεκινήσει αμέσως το επόμενο διάστημα.
Η κ. Καραμεσίνη δήλωσε ότι «μέσα από τα νέα προγράμματα απασχόλησης που προγραμματίζουμε στον ΟΑΕΔ, επιχειρούμε να δώσουμε πραγματικές ευκαιρίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας προς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πληγεί καίρια από την ανεργία.
Παράλληλα, το μεγάλο μας "στοίχημα" είναι ο Οργανισμός να βελτιώσει τα πληροφοριακά του συστήματα, να απλοποιήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να προχωρήσει σε μια αναθεώρηση του διοικητικού και οργανωτικού του μοντέλου. Κεντρικό μας στόχο αποτελεί ο ΟΑΕΔ να εξυπηρετεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τους ανέργους και να σχεδιάζει και να υλοποιεί προγράμματα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ως προς τη σταθερή εργασιακή και επαγγελματική τους ένταξη».

Pulse: Οριακό προβάδισμα 0,5% για το ΣΥΡΙΖΑ

Οριακό προβάδισμα, της τάξης του 0,5%, εμφανίζεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για το www.bankingnews.gr
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 25,5%
ΝΔ: 25%
Χρυσή Αυγή: 6%
Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ): 5,5%
Ποτάμι: 5%
ΚΚΕ: 5%
Λαϊκή Ενότητα: 4%
Ένωση Κεντρώων: 4%
ΑΝΕΛ:  2,5%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 10%.

Μετά τις κάλπες έρχονται ραβασάκια με έξτρα φόρους για 620.000 αγρότες

Αναδρομικές αυξήσεις φόρων για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, δεξαμενών κολύμβησης και σκαφών αναψυχής καθώς επίσης και για χιλιάδες ανώνυμες εταιρίες και εταιρίες περιορισμένης ευθύνης αναμένονται αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές.
Ο λόγος είναι ότι θα τεθούν σε εφαρμογή ορισμένες ήδη ψηφισθείσες διατάξεις που περιλαμβάνει η συμφωνία για το νέο Μνημόνιο και οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις συντελεστών προκαταβολής φόρου εισοδήματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης, αναδρομικά για τη χρήση του έτους 2014.
Βάσει των διατάξεων αυτών, περίπου 620.000 αγρότες και δεκάδες χιλιάδες κάτοχοι αυτοκινήτων κυβισμού άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών, δεξαμενών κολύμβησης και σκαφών αναψυχής μήκους άνω των 5 μέτρων θα λάβουν, μέσω TAXISNET, ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις για την πληρωμή επιπλέον φόρων.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Αύγουστο 2015 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Αύγουστου του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 13 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 20 και το 2014). 
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (όσα και το 2014)
3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2014)
7 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 11 το 2014)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 18 παθόντες (έναντι 48 το 2014).
Ειδικότερα καταγράφηκαν:
3 νεκροί (όσοι και το 2014)
3 σοβαρά τραυματίες (έναντι 6 το 2014)
12 ελαφρά τραυματίες (έναντι 39 το 2014)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
υπερβολική ταχύτητα
παραβίαση προτεραιότητας

Περιφέρεια Ηπείρου: Εγκρίθηκε η τροποποίηση της ΑΕΠΟ, προχωρούν οι διαδικασίες για τη Μονάδα Α.Σ.Α. Ηπείρου

Με απόφαση της Γενικής Διευθύντριας Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στη "Διαύγεια", εγκρίθηκε η τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο: "Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου".
Για τη θετική εξέλιξη ενημέρωσε σήμερα το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών.
Όπως ανέφερε το έργο δημοπρατήθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου που διέπει το χρηματοδοτικό πλαίσιο ΣΔΙΤ, ανακηρύχτηκε ο προσωρινός ανάδοχος μετά από πανθομολογούμενη άρτια και αδιάβλητη διαδικασία και επιτεύχθηκε μια δίκαιη και ωφέλιμη προσφερόμενη τιμή ανά εισερχόμενο τόνο.
"Από τον Απρίλιο του 2015 - πρόσθεσε- μέχρι σήμερα κωλυόταν η υπογραφή της σχετικής σύμβασης εκ του γεγονότος της μη υπογραφής της τροποποιημένης- αναθεωρημένης υφιστάμενης ΑΕΠΟ του έργου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Π.Α.Π.ΕΝ..". (Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ενημέρωσης προς το Περιφερειακό Συμβούλιο της κ. Τ. Καλογιάννη).