Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ρεπορτάζ της εκδηλώσεως για τον Σεβαστιανό στην Βήσσανη


Φωτό: Τσιγκούλης

«Τον αισθανόμαστε δίπλα μας… Κοντά μας… Να δέεται υπέρ της Εκκλησίας, της Πατρίδας και των κατοίκων της περιοχής». 
          Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα-συμπέρασμα από τη σεμνή εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 20 χρόνια από το θάνατο του αλησμόνητου επισκόπου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Αυγούστου 2015  στη Βήσσανη Πωγωνίου, στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού . Για την ιστορία να πούμε ότι παρόμοια εκδήλωση είχε λάβει χώρα και στην Επαρχία Κονίτσης, στην κωμόπολη της Κονίτσης, τον περασμένο  Δεκέμβριο. Στην εκδήλωση της Βήσσανης εψάλησαν απο την Χορωδία της Ι. Μητροπόλεως Ύμνοι  (του Αγ. Νικολάου, που τιμάται  ο Ενοριακός Ναός , η Α΄ Ωδή και τα Μεγαλυνάρια του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος της Θεοτόκου και του κανόνος εις τους εν Βορείω Ηπείρω Αγίους κ.λπ.), τραγουδήθηκαν άσματα («Στον νέο Πατρο-Κοσμά», «Στον Δεσπότη - ήρωα ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟ»), απαγγέλθηκε ποίημα («Δεν υπάρχουν πλέον σύνορα γι’ αυτόν» του Σταύρου Μποζοβίτη) και προεβλήθησαν βίντεο με αποσπάσματα από ομιλίες του Σεβαστιανού που αφορούσαν εθνικά αλλά και πνευματικά θέματα. Η χορωδία έκλεισε με ένα νέο τραγούδι, εκτός προγράμματος, αφιερωμένο στον Όσιο Παϊσιο, αφού ο Άγιος Γέροντας εκοιμήθη 5 μήνες νωρίτερα απο τον μακριστό Σεβαστιανό της ίδιας χρονιάς (1994).
          Ο κεντρικός ομιλητής Αιδεσιμολογιώτατος π. Ηλίας Μάκος, θεολόγος και εφημέριος ακριτικών ενοριών της Ι. Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης που υπήρξε χειμαρρώδης στο λόγο του και εκφραστικότατος, έκανε το ακροατήριο  να συγκινηθεί και να θυμηθεί στιγμές μεγαλείου του ανεπανάληπτου Ιεράρχου.
          Στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του ο π. Ηλίας Μάκος, ανέφερε επτά περιστατικά από τη ζωή του Μητροπολίτου Σεβαστιανού. Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι «η εικόνα, που έχει αφήσει πίσω του ο Σεβαστιανός, είναι εκείνη του οραματιστή και ταυτόχρονα του αγωνιστή, που καταφέρνει να κάνει το όραμα πράξη και έργο, να χαράξει δρόμους και να εμπνεύσει να τους ακολουθήσουμε. Γιατί τα οράματα γεννιούνται στους ευλαβικούς ανθρώπους, αλλά σχηματοποιούνται από τους δυνατούς και τους γενναίους. Από ολοκληρωμένες και ακτινοβολούσες προσωπικότητες, όπως αυτή του αξέχαστου Σεβαστιανού».
Επίσης ο ομιλητής υπογράμμισε ότι «και σήμερα, 20 χρόνια μετά το θάνατό του, νιώθει κανείς τα δύο του χέρια να εξακολουθούν να υψώνονται ικετευτικά στο Θεό…  Τα καθάρια μάτια του να εξακολουθούν να αντικρίζουν τους φτωχούς και περιφρονημένους. Τον ξάστερο νου του να συλλαμβάνει τους καημούς και τους πόθους των ταλαιπωρημένων Βορειοηπειρωτών. Και να υπερασπίζεται το δίκαιο των αδικημένων».

ΜΑΥΡΟΝΟΡΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Κυριακή 16 Αυγούστου

Η Αδελφότητα διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι, την Κυριακή 16 Αυγούστου στο Μαυρονόρος Πωγωνιου.
1. Παραδοσιακό τραπέζι το μεσημέρι.
2. Δημοτική βραδιά το βράδυ.

ΡΙΑΧΟΒΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Παρασκευή 14 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι, την Παρασκευή 14  Αυγούστου στο Ριάχοβο Πωγωνίου.

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 56χρονος αλλοδαπός, για κλοπή από αυτοκίνητο στο Κανάλι Πρέβεζας

Συνελήφθη, χθες (13-08-2015) το μεσημέρι στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 56χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή από αυτοκίνητο στο Κανάλι Πρέβεζας.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης καταστήματος στο Κανάλι Πρέβεζας, ο δράστης διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο λουόμενης και αφαίρεσε ένα τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό ενώ στη συνέχεια διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 56χρονος δράστης και τον συνέλαβαν.
Στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των (888) ευρώ
 δύο κινητά τηλέφωνα
ένας κόφτης μετάλλων
δύο κατσαβίδια
ένα ζευγάρι γάντια και
 ένα ζευγάρι ελαστικά παπούτσια αναρρίχησης
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, για την εξακρίβωση της συμμετοχής του δράστη σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Το μοναστήρι της Μολυβδοσκέπστης με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας

Μνημείο της Ορθοδοξίας, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τα σύνορα με την Αλβανία

Ναοί και μοναστήρια δείχνουν τους «δρόμους» της Παναγίας στην Ήπειρο μέσα στο πέρασμα των αιώνων.
Είναι θρησκευτικά μνημεία, που σώζονται σε χωριά, σε πλαγιές βουνών, κοντά σε ποτάμια ή απόκρυμνα βράχια και αποτελούν τόπους προσκυνήματος.

Μνημείο της Ορθοδοξίας, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τα σύνορα με την Αλβανία, στην περιοχή της Κόνιτσας, στέκει επί 13 αιώνες ακλόνητος μάρτυρας της ιστορίας του, το Μοναστήρι της Μολυβδοσκέπαστης, που είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου.
Χιλιάδες προσκυνητές, όλο τον χρόνο και ειδικά τον Δεκαπενταύγουστο, συρρέουν εκεί για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και να προσευχηθούν κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας, την παραμονή, μέσα σε ένα ιερό και ήρεμο περιβάλλον.

Τα τάματα στην αγία εικόνα της Παναγίας είναι αμέτρητα, ενώ μοναχοί, κάτοικοι της Κόνιτσας, αλλά και προσκυνητές, κάνουν λόγο για θαύματα, ειδικά για άτεκνα ζευγάρια που ζήτησαν παιδί από τη Θεοτόκο.

Ιωάννινα: Σύλληψη 31χρονης ημεδαπής για κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες (13-08-2015) το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, μία 31χρονη ημεδαπή, γιατί στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (0,2) γραμμαρίων.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Παρακάλαμος: Ανεξέλικτη ρίψη σκουπιδιών-μπαζών στις όχθες της Λεμπούσδας


Συνεχίζουν μερικοί «έξυπνοι» την εύκολη λύση στο να ξεφορτώνονται ότι δεν τους χρειάζεται.
Τις τελευταίες μέρες σε μικρή χωματερή έχει μετατραπεί η όχθη και η κύτη του ποταμού της Λεμπούσδας, λίγο πάνω από την γέφυρα που οδηγεί στον οικισμό Μπολαίικα του Παρακαλάμου.
Παλιά κασελίκια, νάιλα, γυαλιά, σίδερα, σπασμένα τσιμέντα και μπάζα έχουν την τιμητική τους.
Υπάρχει κάποιος να τους σταματήσει;

Τα στοιχεία του συγγραφέα είναι στην διάθεση του blog

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον εννέα (9) κλοπές - διαρρήξεις σε σπίτια και σε φορτηγό αυτοκίνητο που έγιναν σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του 25χρονου υπήκοου Αλβανίας που συνελήφθη προχθές (12-08-2015) μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του για κλοπές στη Βροντισμένη Ιωαννίνων
 
Μετά την πρόσφατη διακρίβωση της εγκληματικής δράσης τριμελούς ομάδας Αλβανών διαρρηκτών για κλοπές στην περιοχή της Βροντισμένης Πωγωνίου Ιωαννίνων (σχετικό το χθεσινό (13-08-2015) Δελτίο Τύπου μας) και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκαν επιπλέον εννέα (9) παρόμοιες περιπτώσεις, που έγιναν σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και ύστερα από συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων και παράλληλη εξέταση του 25χρονου δράστη, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του και στις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 13-07-2015 έως 08-08-2015 σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων:
Πρωινές ώρες της 13-07-2015 στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, εισήλθε σε μονοκατοικία και αφαίρεσε χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.
Πρωινές ώρες της 22-07-2015 στην Πεδινή Ιωαννίνων, διέρρηξε σπίτι και αφαίρεσε κοσμήματα και τιμαλφή.
Μεσημεριανές ώρες της 04-08-2015 στο Σταυράκι Ιωαννίνων, διέρρηξε σπίτι και αφαίρεσε ενδύματα και τρόφιμα.
Απογευματινές ώρες της 04-08-2015 στο Νεοχώρι Ιωαννίνων, εισήλθε σε σπίτι και αφαίρεσε χρυσαφικά.
Πρωινές ώρες της 05-08-2015 στους Ανάργυρους Ιωαννίνων εισήλθε σε δύο σπίτια και αφαίρεσε ένα φορητό υπολογιστή, ένα tablet , κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (55) ευρώ.
Μεσημεριανές ώρες της 06-08-2015 στα Μάρμαρα Ιωαννίνων εισήλθε σε δύο σπίτια και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και διάφορα τιμαλφή.
Μεσημβρινές ώρες της 08-08-2015 στην Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, διέρρηξε Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και αφαίρεσε έναν φάκελο που περιείχε το χρηματικό ποσό των (930) ευρώ.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων προς συσχέτιση με την ήδη υποβληθείσα δικογραφία.

Λούρος Πρέβεζας: Σύλληψη 49χρονης ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες (14-08-2015) το μεσημέρι στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, μία 49χρονη ημεδαπή Ρομά, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης οκτώ (8) μηνών, για κλοπή.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων αυτοκινήτων στην Άρτα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 19χρονος ημεδαπός Ρομά

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, δύο περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων αυτοκινήτων που έγιναν στην Άρτα.
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού Ρομά, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης των κλοπών.
Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση και την αξιοποίηση ευρημάτων, εξακριβώθηκε ότι ο 19χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 25-04-2015 έως 09-07-2015, διέρρηξε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στην Άρτα, απ’ όπου αφαίρεσε ένα πορτοφόλι και μία τσάντα αντίστοιχα, που περιείχαν χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του δράστη σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για την νέα αγωνιστική σεζόν 2015-16


 


“Μαχαίρι” στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών!

Με το νέο Μνημόνιο άμεσα θα δουν μειώσεις στους μισθούς τους δημόσιοι υπάλληλοι και ένστολοι αφού:

Καταργείται η ημερήσια αποζημίωση που καταβάλλεται σήμερα σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς για έκτος έδρας μετακινήσεις με αυθημερόν επιστροφή. Για να καταβληθεί η ημερήσια αποζημίωση 20 ευρώ σε περίπτωση έκτος έδρας μετακίνησης πολιτικού υπαλλήλου ή στρατιωτικού και αυθημερόν επιστροφή, θα πρέπει η απόσταση του προορισμού από την έδρα υπηρεσίας να είναι μεγαλύτερη από 160 χλμ σε περίπτωση χρήσης ιδιόκτητου μεταφορικού μέσου ή υπηρεσιακού αυτοκινήτου ή μεγαλύτερη από 120 χλμ σε περίπτωση μετακίνησης με συγκοινωνιακό μέσο ή μεγαλύτερη από 20 ναυτικά μίλια για μετακίνηση από την ηπειρωτική στη νησιωτική χώρα ή από νησί σε νησί.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: Μήνυμα του Μητροπολίτου κ.κ. ΑΝΔΡΕΟΥ για το Δεκαπενταύγουστο

Αριθ.  Πρωτ. 34 
Εν Δελβινακίω τη 3η Αυγούστου 2015

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  181η
ΘΕΜΑ:  «Μετέστης προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής...».

  
         Αγαπητοί μου Χριστιανοί,
-Α-

          Οι καμπάνες των Ναών μας θα διαλαλήσουν και πάλι το μεγάλο γεγονός, που σημαδεύει τον Αύγουστο, την καρδιά, δηλαδή, του καλοκαιριού : την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Θα ακουστή, για μια ακόμη φορά, το κατανυκτικό απολυτίκιο της εορτής, όπου ο ιερός υμνογράφος σημειώνει απευθυνόμενος στην Παναγία : «μετέστης προς την ζωήν μήτηρ υπάρχουσα της ζωής». Ανεχώρησες για τον Παράδεισο, την αληθινή, δηλαδή, και πραγματική ζωή, εσύ που εκυοφόρησες την όντως ζωή, τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, αφού Εκείνος έχει διακηρύξει ότι «εγώ ειμι ... η ζωή» (Ιωάν. ιδ  6).
-Β-
           Απέθανε, λοιπόν, η Κυρία Θεοτόκος και μετέστη προς την ζωήν. Αλλά, όπως πάλι θα τονίση ο συνθέτης του απολυτικίου, «τον κόσμον ου κατέλιπες, Θεοτόκε». Δεν εγκατέλειψε απροστάτευτο τον κόσμο η Παναγία, αφού είναι γεγονός χιλιομαρτυρημένο, πως κανένας δεν φεύγει με «άδεια χέρια», όταν προσφεύγη με πίστη στην χάρη Της. Σε καιρούς αναστατώσεων, κοινωνικής αναταραχής, ανασφάλειας και αβεβαιότητας, όπως αυτούς που ζη η Πατρίδα μας χρόνια τώρα, ιδιαίτερα όμως την φετινή χρονιά, που αλλού να βρη ο χριστιανός τόνωση, παρηγοριά και ελπίδα, έξω από την Αγία Σκέπη και την προστασία της Θεομήτορος ; Σ’ αυτήν θα καταφύγη και σ’ αυτήν θα εναποθέση τις ελπίδες του.
-Γ-
           Είναι, πράγματι, τραγική η κατάσταση της εποχής μας. Σ’ όλο τον πλανήτη κυριαρχεί η βία και το έγκλημα, ο πόλεμος και οι φρικιαστικές σφαγές αθώων ανθρώπων, η αδικία και η ανεντιμότητα και η λατρεία του μαμωνά. Στους διεθνείς Οργανισμούς, ουσιαστικά έχουν παύσει να υπάρχουν οι άνθρωποι και κυριαρχούν οι αριθμοί. Ακόμη, η ηθική εξαχρείωση και τα «πάθη της ατιμίας» (Ρωμ. α  26), επιχειρούν θρασύτατα να επιβληθούν και να γίνουν τρόπος ζωής, αφού φθάσαμε στο θλιβερό κατάντημα να ... παρελαύνη «περήφανα» η ανωμαλία στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και να υποστηρίζεται προκλητικότατα από παράγοντες του πολιτικού, επιστημονικού και καλλιτεχνικού κόσμου !  Εξ άλλου, πλήθη ανθρώπων, εκατομμύρια ολόκληρα, εγκαταλείπουν τις πατρογονικές τους εστίες και έρχονται ως λαθρομετανάστες η πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα, ενώ χιλιάδες άλλοι βρήκαν τραγικό θάνατο στα ταραγμένα νερά της Μεσογείου. Είναι μια κατάσταση εντελώς πρωτόγνωρη, που προκαλεί τρόμο και ανασφάλεια στην ζωή των κρατών και των πολιτών τους, κάτι που επαυξάνεται από τους κατά τόπους ισχυρούς σεισμούς και τα ποικίλα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα ναυάγια και τις αεροπορικές τραγωδίες .
-Δ-
           Ζώντας, λοιπόν, σ’ αυτόν τον κόσμο της ασυναρτησίας, της σκληρότητας και της ανασφάλειας, είναι απόλυτη ανάγκη να καταφύγουμε, με την προσευχή, στην Υπεραγία Θεοτόκο, ψάλλοντας μαζί με τον ιερό υμνογράφο του μικρού παρακλητικού Κανόνος : «... τις ημάς ερρύσατο (Θεοτόκε), εκ τοσούτων κινδύνων, τις δε διεφύλαξεν έως νυν ελευθέρους ; Ουκ αποστώμεν, Δέσποινα, εκ σου • σους γαρ δούλους σώζεις αεί εκ παντοίων δεινών». Γιατί, εκτός των άλλων, έχουμε και αρκετά θέματα εθνικά σε εκκρεμότητα, όπως το Κυπριακό, το Αιγαίο, την Θράκη, το λεγόμενο «Μακεδονικό», ιδιαίτερα δε για την περιοχή μας το Βορειοηπειρωτικό.
-Ε-
           Για όλους αυτούς τους λόγους, η Μητρόπολή μας - μολονότι γνωρίζει τους οικονομικούς λόγους, που δυσκολεύουν κάποιους να μετακινηθούν - οργανώνει και φέτος την από πολλών ετών καθιερωμένη Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου της Μολυβδοσκέπαστης, σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα με την Βόρειο Ήπειρο. Η Αγρυπνία θα αρχίση στις 9 το βράδυ της 14ης Αυγούστου και θα τελειώση, συν Θεώ, γύρω στις 5.30 το πρωί της 15ης Αυγούστου, με την πρώτη Θ. Λειτουργία. Αργότερα, θα τελεσθή και δεύτερη Λειτουργία. Ελάτε να συμπροσευχηθούμε. Είναι μια ιδιαίτερη ευλογία.
Διάπυρος προς Χριστόν ευχέτης
Ο   ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
  Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης

Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ

ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σάββατο 15 Αυγούστου

Σύσκεψη για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας έγινε σήμερα στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου

Βασικό θέμα ήταν ο συντονισμός των ενεργειών, προκειμένου να λυθούν πρακτικά ζητήματα ώστε να γίνουν εντός του τρέχοντος καλοκαιριού οι προκαταρκτικές εργασίες που απαιτούνται για το κύριο έργο της αναστήλωσης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Δημήτριος Καλιαμπάκος, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Δημήτριος Σεντελές, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ κ. Χρήστος Παπαβρανούσης, το μέλος του κ. Γεώργιος Σμύρης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας "Αράχθου" κ. Μιχάλης Μήτσης.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα. "Πνεύμα συνεργασίας υπάρχει, πρέπει όλοι μας να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε το στοίχημα. Όλοι μαζί θα το πετύχουμε", υπογράμμισε.