Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Στάχτη στα μάτια του λαού τα πετρέλαια

Επιφυλακτικοί οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ποιος θα επωφεληθεί τελικά από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στα Γιάννενα

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι πολύ επιφυλακτικοί για το αν οι γεωτρήσεις για πετρέλαιο θα έχουν και αναπτυξιακό ρόλο. Θέτουν το θέμα ποιος θα επωφεληθεί από αυτές τις επενδύσεις και αναφέρουν μια σειρά από προβλήματα που παρουσιάστηκαν διεθνώς στην ανάπτυξη αγωγών και εκμετάλλευση κοιτασμάτων.
Το θέμα τέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιφερειακό συμβούλιο με τον ανταποδοτικό φόρο που θα μπει στην ανάδοχο εταιρία όταν και εφόσον αρχίσει η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων των Ιωαννίνων.
Όπως αναφέρουν τα στελέχη της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ:
«Η βιασύνη να έρθει θέμα για τον τρόπο κατανομής του περιφερειακού φόρου από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ηπειρο είναι συμβολή στη "πλύση εγκεφάλου", που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, σε βάρος των εργαζομένων, και η οποία έχει δύο πτυχές, στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους:
Μια πλευρά είναι τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων στην περιοχή και η άλλη η μετατροπή της σε "ενεργειακό δίαυλο", που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο της Κασπίας και της Σιβηρίας στη Δυτική Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ιταλία».

Άρτα: Συνελήφθη 67χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο ύψους 185.773,67 ευρώ

Συνελήφθη χθες (02-07-2013) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 67χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 67χρονου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους (185.773,67) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Διαγράφονται παλιές μικρο-οφειλές προς το Δημόσιο

Διαγράγονται στους υπόχρεους φορολογούμενους παλιές μικρο-οφειλές προς το Δημόσιο, σύμφωνα με απόφαση του Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να απαλλαγεί ο εισπρακτικός μηχανισμός από το διοικητικό και λειτουργικό κόστος που δημιουργεί το κυνήγι μικρο-οφειλετών, χωρίς να υπάρχει εισπρακτικό αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα, οι βεβαιωμένες οφειλές στις ΔΟΥ μέχρι 31/12/1992 υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων οι οποίες είναι ανείσπρακτες και δεν ξεπερνούν τα 200 ευρώ ανά οφειλέτη διαγράφονται.
Προϋπόθεση είναι ο οφειλέτης να μην έχει συσσωρεύσει νέα χρέη προς το Δημόσιο μετά την εν λόγω ημερομηνία
Η διαγραφή διενεργείται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με συγκεντρωτικά ανά Δ.Ο.Υ. φύλλα έκπτωσης ή κατ' εξαίρεση από τις Δ.Ο.Υ. με ατομικά φύλλα έκπτωσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εκδηλώσεις Μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Κεφαλοβρύσου από τα Ναζιστικά στρατεύματα, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Περί «Πολιτισμού» των παραλίμνιων χώρων

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

         Η προσπάθεια «εκπολιτισμού» και αστικοποίησης των παραλίμνιων χώρων του δικτύου Natura 2000 και Ειδικές Ζώνες Διατήρησης (ΖΕΔ) και Προστασίας (ΖΕΠ), με βίαιη κατάργηση των αβαθών εκτάσεων για την διαμόρφωση μιας «τέλειας πισίνας» με καθαρό ανανεωμένο τρεχούμενο νερό από τις πηγές Σεντενίκου, αποτελεί πλέον ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ. Ο Δήμαρχος μετέρχεται παντός μέσου προκειμένου να ζήσει επί δημαρχίας του τις «chaise long» της Αμφιθέας, καταστρατηγώντας κάθε φυσική χωροταξία των οικοσυστημάτων και κάθε αρχή του σεβασμού στις βαθύτερες αξίες της πολιτειακής νομιμότητας.
          Ποιος νοιάζεται για τις ολέθριες συνέπειες στους χώρους φυσικής αναπαραγωγής και στην υποβάθμιση της πιο σημαντικής πηγής τροφικού πλούτου και των καθαρών υδάτων, που θα μπορούσαν να αναστείλουν την διατάραξη της φυσικής ισορροπίας και το ρυπαντικό φορτίο της Παμβώτιδας;
          Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής σε υψηλούς τόνους και η φίμωση κάθε εναλλακτικής φωνής στη διατήρηση των φυσικών πόρων, στην οικολογική ισορροπία και στην ποιότητα ζωής προς χάρη των επόμενων γενεών, καταμαρτυρούν την κατάπτωση του δημόσιου βίου.
          Μετά τις αποκαλύψεις δια στόματος κ. Δημάρχου για τους πραγματικούς στόχους των έργων, θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον να γνωρίζει η κοινωνία, αν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παρούσας δημοτικής αρχής νοιώθουν την επιθυμία να διαφοροποιηθούν, από τη «φρενίτιδα» και την επιμονή κάποιων, να φέρουν σε πέρας ένα τεράστιο σχέδιο, που δεν έχει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν είναι σε γνώση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου!
          Ομολογούν λιμενικά έργα εκβάθυνσης, αντί έργων διαχείρισης και βελτίωσης των υδάτων, και όλοι υποψιάζονται πλέον ότι οι πίσω από το ανάχωμα της Αμφιθέας, το όλο εγχείρημα με τις χωματουργικές εργασίες, υποκρύπτει τον «καταποντισμό» υγρολίβαδων 64 στρεμμάτων, σ’ ένα έργο «ντουμπλ φας», δηλαδή παράνομης εκρίζωσης στο 1m βάθος (Αποκεντρωμένη Διοίκηση) και δημιουργίας αγωνιστικού χώρου.
          Η πρωτοφανής συγκάλυψη ετέρου παράνομου έργου που «τυγχάνει» να έχει τις πανομοιότυπες διαστάσεις 80 μ. x 800 μ. και προδιαγραφές αγωνιστικού χώρου ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στον Δήμο Ιωαννιτών αλλά στο Υπουργείο Γεωργίας, γιατί τα 2 επίμαχα αγροτεμάχια με χρήση «Βάλτος» 188-189 δεν περιλαμβάνονταν στις εκτάσεις που μεταβιβάστηκαν κατά κυριότητα στην τέως Κοινότητα Στρουνίου, με την αριθ. 10832/1961 απόφαση Νομάρχη Ιωαννίνων.
          Οι περιοδικά κατακλυζόμενες γαίες των 0,20 – 0,30 μ. θα καταποντίζοντο σε μονίμως βυθιζόμενες (πλέον του 1,5 μ. προδιαγρ. Θαλασσίου σκι) και από «υγρολίβαδα» θα μετατρέπονταν σε «θαλασσολίβαδα». Θα συντελείτο η απώλεια μιας μικρής χαμένης Ατλαντίδας… της Αμφιθέας (64 στρεμμ.) στους πρόποδες του Μιτσικελίου σχέδιο σατανικό και ασύλληπτο, βγάζοντας στον «αφρό» έναν αναδυόμενο επιχειρηματικό χώρο, την Αμφιθέα!
Επειδή το μόνο που θεωρητικά έχει απομείνει σαν ηθικό έρεισμα για την πραγματοποίηση αυτού του σχεδίου και ελλείψει εναλλακτικών λύσεων είναι επιτακτικοί λόγοι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, κοινωνικής ή οικονομικής φύσης, δημόσιας ασφάλειας ή υγείας, η Ελλάδα ως Κράτος-Μέλος, λόγω του δικτύου Natura 2000, υπέρ της εξασφάλισης μιας συνολικής συνοχής προστασίας όφειλε να είχε προτείνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντισταθμιστικά μέτρα, που είχε προβλέψει ως φυσικός οικότοπος προτεραιότητας και δεν το έπραξε.
Σχετικά με τους λόγους υγείας ανθρώπων, ίσως πρέπει να παραδεχτούν την έκθεση των αθλητών στις κυανοτοξίνες της λίμνης που αγγίζουν τον μήνα Σεπτέμβρη τιμές 90-99% τοξικότητας και «κόκκινο» για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τούτο όμως θα γκρέμιζε το οικοδόμημα της Παμβώτιδας από «Λίμνη των κύκνων» σε Παμβώτιδα «Λίμνη των ρύπων».
Η Δημοτική Αρχή σκοπίμως αποσιωπεί την εισαγγελική παραγγελία της κατεπείγουσας έρευνας για το θέμα, την διακοπή εργασιών από την Αποκεντρωμένη  Διοίκηση, την διακοπή εργασιών από τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, την 2η Έκθεση των Επιθεωρητών (3-6-2013) και όπου αναφέρεται «ότι καμιά μελέτη για τη διαχείριση των καλαμώνων στη λίμνη Παμβώτιδα δεν έχει εκπονηθεί μέχρι σήμερα και ότι ο Δήμος Ιωαννιτών ξεκίνησε τις εργασίες χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη περιβαλλοντική άδεια και χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια εκτέλεσης έργου και αξιοποίησης υδατικών πόρων».
Ηπειρωτικός Αγών

Ιατροί που σώζουν ζωές

Γράφει ο Γιάννης Γκουβάς

          Είναι γιατροί που σώζουν ζωές και είναι για τους ασθενείς δεύτερος θεός αλλά και γιατροί αλμπάνηδες που στέλνουν τους ασθενείς στον άλλο κόσμο μια ώρα αρχύτερα.
          Παρόλες τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο κλάδος της υγείας, υπάρχουν Ιατροί που είναι πιστοί στο καθήκον τους. Ένας από αυτούς τους Ιατρούς που είναι πιστός στο καθήκον και σώζει ζωές, και είναι για τον ασθενή «δεύτερος θεός» είναι ο Καθηγητής Α΄ Ορθοπεδικής Κλινική Π.Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων κ. Μπερής Αλέξανδρος. Αυτό το διαπίστωσα ύστερα από μια δύσκολη επιτυχημένη ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση σε συγγενικό μου πρόσωπο ενώ άλλοι γιατροί είχαν σηκώσει τα χέρια στην περίπτωσή της.
          Ό,τι και να πω, ό,τι και να γράψω η αξία του Καθηγητή κ. Μπερή Αλέξανδρου είναι γνωστή στο Πανελλήνιο. Γιατί:
α) Δεν είναι τυχαίο σε δύσκολες ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις ασθενείς εμπιστεύονται τα μαγικά χέρια του κ. Μπερή από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
β) Δεν είναι τυχαίο, για το επιστημονικό του έργο και την ικανότητά του έχει βραβευτεί από πολλούς επιστημονικούς φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.
          Ο κ. Μπερής μετά τον Καθηγητή κ. Παναγιώτη Σουκάκο είναι διαφήμιση για το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και ειδικά την Α΄ Ορθοπεδική Κλινική και την Ήπειρο.
          Δυστυχώς για πολλούς ασθενείς υπάρχουν και γιατροί Αλμπάνηδες που όπως επεσήμανα και στην αρχή στέλνουν τους ασθενείς στον άλλο κόσμο μια ώρα αρχύτερα. Αυτούς τους γιατρούς οι διοικήσεις των νοσοκομείων πρέπει να τους βάζουν στο περιθώριο και αν δεν μπορούν, κάνω έκκληση προς τους ασθενείς προτού νοσηλευτούν να ενημερωθούν για τον γιατρό που θα τους αναλάβει.
          Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον καθηγητή κ. Μπερή Αλέξανδρο, τον συνεργάτη του κ. Κώστα Ιωάννη και όλο το επιτελείο του.
          Εύχομαι δε όπως ο καθηγητής Ορθοπεδικής κ. Παναγιώτης Σουκάκος που άφησε πίσω του αντικαταστάτες που τιμούν το έργο του, το ίδιο πιστεύω πρέπει κατά τη γνώμη μου να κάνει και ο κ. Μπερής ώστε η Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να παραμείνει πρώτη στην Ελλάδα.
          Ας τον έχει ο θεός καλά και να του δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσει το επιστημονικό του έργο.

Γιάννης Γκουβάς
6974891321
Δερβίζιανα Λάκκας Σουλίου Ιωαννίνων
03/07/2012

Οι πρώτες αγωγές ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων κατά ελλήνων δανειοληπτών

Στα χέρια ξένων εταιρειών, των λεγόμενων «distress fund» που ειδικεύονται στην αγορά κόκκινων δανείων και περιουσιακών στοιχείων από πτωχεύσεις, έχουν περάσει και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές χιλιάδες δάνεια ελλήνων δανειοληπτών.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ήδη έχουν ολοκληρωθεί τέτοιες πωλήσεις, και οι δανειολήπτες βρίσκονται στη θέση να χρωστούν το δάνειο πλέον σε ξένες εταιρείες, οι οποίες μάλιστα ξεκίνησαν διαδικασίες είσπραξης, με τα ένδικα μέσα του κράτους στο οποίο βρίσκονται τα δάνεια.
Νέα μέγγενη αρχίζει να σφίγγει γύρω απ΄ τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που, λόγω των απανωτών περικοπών και της ύφεσης, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των δανείων τους.

Η Ομοσπονδία Αποδήμων Ραδοβιζινών Άρτας συμμετέχει στην εκδήλωση στην κοιλάδα του Αχελώου ''Ευρωπαϊκές πολιτικές για την ανάπτυξη της Υπαίθρου''

H ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΡΑΔΟΒΙΖΙΝΩΝ ΑΡΤΑΣ ως πολιτιστικός φορέας, αλλά  και εκπρόσωπος του συνόλου των συλλόγων –αδελφοτήτων   ΑΝΩ και ΚΑΤΩ  ΡΑΔΟΒΙΖΙΩΝ ΑΡΤΑΣ [Γεωγραφικής ενότητας του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη] συγχαίρει τους διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής και εύχεται καλή επιτυχία.
Επ’ ευκαιρία αυτής, θα θέλαμε ως παρέμβαση, να παραθέσουμε τις παρακάτω επισημάνεις :

Κοινή προσπάθεια και επιδίωξη όλων  στη ημερίδα αυτή, είναι αφενός μεν η ενημέρωση από τους πλέον αρμόδιους για διάφορα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης και αφετέρου να αναδειχθούν τα βασικά προβλήματα της περιοχής που περιβάλει την κοιλάδα του Αχελώου ώστε με την επίλυσή τους αυτή να βγει  από την απομόνωση που είναι καταδικασμένη και να οδηγηθεί σε τροχιά ανάπτυξης .Η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει και μια ευκαιρία για τεράστια προβολή της περιοχής μας  αλλά  και των δυνατοτήτων που έχει.
     
Εάν όμως δεν βοηθηθούν οι τέσσερις  δήμοι της περιοχής αυτής και ειδικότερα  της Αργιθέας, Γ. Καραϊσκάκη, Αγράφων και Αμφιλοχίας ώστε να οργανωθούν ως σύγχρονες αυτοδιοικητικές μονάδες ,κάθε εγχείρημα για ανάπτυξη είναι καταδικασμένο εκ των προτέρων. Οφείλει η Πολιτεία  άμεσα, να δώσει  στους Δήμους αυτούς  τα απαραίτητα εφόδια και μέσα για να ανταποκριθούν στο έργο τους. Όποιος γνωρίζει καλά τις υφιστάμενες υποδομές των  και τις τεράστιες ανάγκες των, αντιλαμβάνεται ότι  δεν συγκρίνονται ούτε με οργάνωση προ Καποδιστριακής  Κοινότητας. Δεν είναι σχήμα λόγου είναι η πραγματικότητα. Διότι η οργανωτική δομή των Καποδοστριακών  αλλά και των  Καλλικρατικών δήμων που ακολούθησε, έγινε  με μοντέλα δήμους λεκανοπεδίου Αττικής ή έστω, επαρχιακών πόλεων.
Απέτυχε οικτρά στους χειμαζόμενους ορεινούς και ημιορεινούς δήμους καθ’ όσον δεν έλαβε υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες και τα μειονεκτήματα των περιοχών αυτών. Έτσι σήμερα αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις με τους λοιπούς αστικούς η ημιαστικούς δήμους σε όλα τα θέματα . Φανταστείτε μόνο ότι οι δύο δήμοι μαζί εκτείνονται σε έκταση  πλέον των εκατό χιλιομέτρων αμιγούς δύσβατου  ορεινού όγκου καταλαμβάνοντας το κέντρο της οροσειράς της Πίνδου και των Αγράφων  Αποτέλεσμα. Η συνέχιση της ερήμωσης,  περαιτέρω συρρίκνωση του λιγοστού  πληθυσμού τους,  η υποβάθμισης των ήδη παρεχομένων υπηρεσιών σε θέματα Υγείας Παιδείας και  αδυναμία κάλυψης βασικών βιοτικών αναγκών  άμεσης προτεραιότητας. Μηδενικές ευκαιρίες απασχόλησης για νέους, για αγρότες  και  υψηλοί δείκτες ανεργίας.
   Δεν νοείται το βασικό οδικό δίκτυο της περιοχής, να υπολείπεται και  αυτού του ελαχίστου  των υπολοίπων περιοχών της Ελλάδος. Τα Ραδοβίζια με  την Αργιθέα αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές της Κοιλάδας  τους ενώνει η κοινή μοίρα και πορεία μέσα στο χρόνο οι κοινοί αγώνες για την ελευθερία της Ελλάδος  αλλά και η κοινή τους  φτώχεια. Πιστεύουμε ότι  είναι από τις φτωχότερες της Ευρώπης .Αφουγκραζόμαστε και βαδίζουμε  αδελφωμένοι γιατί μαζί ανεβαίναμε με  τα πόδια  εκατονταετίες τώρα  τον «καταραμένο» Τύμπανο Αργιθέας,  τις Κρανιές  των Ρετσιανών, τα δύσβατα  μονοπάτια των Αγράφων και του Ορεινού  Βάλτου. 
Δεν νοείται σήμερα να  επαιτούμε στην Κεντρική και Περιφερειακή εξουσία του  ως φτωχοί συγγενείς, χρόνια τώρα, την βελτίωση του εθνικής σημασίας  δρόμου Άρτας- Καρδίτσας και για μια τρύπα-σήραγγα στον Τύμπανο.Νά ζητούμε εναγωνίως την ολοκλήρωση της παράκαμψης Καλεντίνης- Στρογγυλόκαμπο, την βελτίωση-ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού Ρετσιανών- Καστανιάς και την  οδική  διέξοδο Μεσοπύργου –γέφυρας Καταφυλλίου  προς Καρπενήσι –Αγρίνιο και αυτοί να  κωφεύουν γνωρίζοντας όντας ότι εγκληματούν κατά των περιοχών μας.   
    Αδυνατούν να καταλάβουν τι σημαίνει η στάση τους αυτή  για την περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Πίνδου και των Αγράφων. ΕΡΗΜΩΣΗ .
Αδυνατούν να καταλάβουν ότι τον κεντρικό δρόμο των Βραγκιανά- Αργύρι- Καταφύλλι ,των υπολοίπων χωριών της Δυτικής Αργιθέας των Αγράφων και του Ορεινού Βάλτου τον άφησαν όπως τον παρέλαβαν από τη ΜΟΜΑ  στη δεκαετία του 70. Χωματόδρομος μιας κατεύθυνσης. Ξεκινά κάποιος την διαδρομή Άρτα- Καρδίτσα και δεν γνωρίζει αν θα φτάσει ποτέ στον προορισμό του.
Διασχίζει τις γαλαρίες του Ντρασκού στο Πετρωτό  Αργιθέας και τις ανηφοριές του Τυμπάνου  σταυροκοπούμενος. Δεν νοείται να σχεδιάζονται μεγαλεπήβολα έργα για την εκτροπή του Αχελώου στην Θεσσαλία να δαπανώνται αμύθητα ποσά και να βρισκόμαστε από πλευράς υποδομών  δεκαετίες πίσω. Με αυτούς τους όρους δεν νοείται ανάπτυξη. Ονειρεύονται μόνο την Φαραωνική  εκτροπή του Αχελώου στην Θεσσαλία χωρίς τα ανάλογα αντισταθμιστικά οφέλη. Ας έχουν υπ’ όψιν οι άρχοντες του Θεσσαλικού κάμπου ότι  εδώ  δεν υπάρχει μόνο ο Αχελώος με το νερό του. Εδώ υπάρχουν τα Ραδοβίζια και η Αργιθέα παραμελημένα από όλους. Να μην το ξεχνάνε   αυτό. Σαράντα χρόνια χορτάσαμε  από την περιβαλλοντολογική και πολιτιστική  καταστροφή  που δημιούργησαν  στην περιοχών των έργων εκτροπής αλλά και της ευρύτερης περιοχής Αργιθέας –Αγράφων-Ραδοβιζίων -Βάλτου με τις παράπλευρες συνέπειες της επέμβασης αυτής.
Υπάρχουν και άλλα θέματα που σχετίζονται με αυτή και αγνοήθηκαν παντελώς στον σχεδιασμό της μέχρι σήμερα. Κοιτάζουμε  με θλίψη τα  απομεινάρια της περίφημης γέφυρας Κοράκου, της Κουτσοκαμάρας, της αρχαίας Τετραφυλίας,το εγκαταλελειμμένο Ιερό Θυσιαστήριο των Σουλιωτών στο Σέλτσο  και τα υπόλοιπα πολιτιστικά μνημεία.  Αναρωτιόμαστε γιατί τα αφήσαν στη μοίρα τους; να καταστραφούν για να τα ξαναφτιάξουμε;
Υπάρχει άλλωστε η πρόταση της Οργανωτικής Διανομαρχιακής Επιτροπής Άρτας- Καρδίτσας για την ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου την αναστήλωση της Κούλιας[φυλάκιο] και την διάσωση της θαμμένης πλέον Κουτσοκαμάρας. Είναι ώριμες οι συνθήκες ώστε με ευρωπαϊκή μεριμνά πλέον αφού η εθνική απεδείχθη ανεπαρκής, να δρομολογηθεί η υλοποίησή της.   
    Η ημερίδα αυτή   που κλείνει τον επιτυχημένο  κύκλο των ημερίδων στις Πηγές Άρτας  τον Αύγουστο του  2011, της Μεγαλόχαρης και Αστροχωρίου τον Αύγουστο  του 2012 και του Βάλτου [Περδικάκι] τον Δεκέμβριο  του 2013 θα πρέπει στην αποτίμησή της να περιλάβει όλα όσα αναπτύχθηκαν σ αυτές, να δρομολογηθούν συγκεκριμένες  δράσεις και να  δοθούν ειδικά κίνητρα ανάπτυξης .    
     Καλωσορίζουμε τους προσκεκλημένους  ευρωβουλευτές, πολιτικούς, κυβερνητικούς και αυτοδιοικήτους παράγοντες που προτίθενται να παρευρεθούν και τους καλούμε  να  νοιώσουν  από κοντά την αγωνία μας και τις δυσκολίες που ζούμε ως κάτοικοι της περιοχής.  Να εργαστούν όλοι μαζί ώστε  να βοηθηθεί αποτελεσματικά η περιοχή και να βγει από τη φτώχεια και τη μιζέρια. Να μεταφέρουν στα γραφεία των Αθηνών και των Βρυξελών μήνυμα ανησυχίας για μια περιοχή που σβήνει αργά-αργά .Ας κάνουν κάτι  τώρα για να σταματήσουν το κακό πριν φτάσουμε σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις.
    Τέλος θα ήταν παράλειψη μας να μην επισημάνουμε και να μην επαινέσουμε την άοκνη προσπάθεια του συμπατριώτη  μας Μεγαλοχαρίτη του Αντώνη Κοσσυβάκη που όπως απεδείχθη είναι η ψυχή των παραπάνω ημερίδων αλλά και η  δική μας φωνή  στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Απέδειξε ότι αγαπά και πονάει τον τόπο του.  
Με τις δικές του προσπάθειες αλλά και των υπολοίπων συντελεστών όπως του Κώστα Αργυρού του δημοσιογράφου της Ε.Ρ.Τ , η περιοχή μας απέκτησε διεθνή  αναγνωρησιμότητα.
  Στον Δήμαρχο Αργιθέας κ. Χρήστο Καναβό ως  οικοδεσπότη, στην Τοπική Κοινότητα Βραγκιανών και στους λοιπούς συνδιοργανωτές της εκδήλωσης,  ευχόμαστε  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ευόδωση των προσπαθειών τους για το καλό της περιοχής.
  Καλούμε όλους τους Ραδοβιζινούς συμπατριώτες μας  να αγκαλιάσουμε αυτή την ενημερωτική  εκδήλωση  και να παρευρεθούμε   ώστε να ακουστεί και η δική μας φωνή.
                           
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΡΑΔΟΒΙΖΙΝΩΝ ΑΡΤΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΡΤΕΣΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Η Πανηπειρωτική 'Ενωση Δράμας παρουσιάζει το χορόδραμα ''Στου χρόνου τα σκοτάδια'', το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013, ώρα 21:00 στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας, στη Δράμα

Λιτανεία Ιερής Εικόνας Παναγίας Βλαχερνών

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, παρακολούθησε χθες τον Μέγα Εσπερινός καθώς και την τελετή Λιτανείας της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας των Βλαχερνών.
Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, κ. Βασίλης Ψαθάς και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών-Επικοινωνιών, κ. Ιωάννης Κατέρης.

Αυξημένα έσοδα για τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «Πίνδος» το 2012

Κερδοφόρος παρέμεινε το 2012 ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός των Ιωαννίνων «Πίνδος», ο οποίος αποτελεί τη μεγαλύτερη πτηνοτροφική βιομηχανία της χώρας και συμπεριλαμβάνεται στις δέκα μεγαλύτερες, βάσει πωλήσεων, ελληνικές βιομηχανίες ειδών διατροφής.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό της συνεταιριστικής επιχείρησης, τα έσοδά της το 2012 ανήλθαν σε 183,26 εκατ. ευρώ, από 180,45 εκατ. ευρώ το 2011, παρουσιάζοντας μικρή άνοδο (+1,55%). Το μεικτό της περιθώριο συμπιέστηκε (10,8% από 11,1%), με συνέπεια να καταγραφούν μεικτά κέρδη 19,72 εκατ. ευρώ, από 20,12 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, μειωμένα κατά -2%.
Τα κέρδη της εταιρείας προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ήταν 5,50 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 5,82 εκατ. ευρώ το 2011 (-5,5%).
Το τελικό αποτέλεσμα της εταιρείας ήταν κέρδη 0,18 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 0,53 εκατ. ευρώ το 2011 (-0,35 εκατ. ευρώ).
Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της «Πίνδος», που διαθέτει μεγάλες παραγωγικές μονάδες στα Ιωάννινα, στις 31.12.2012 ήταν 41,06 εκατ. ευρώ, επί συνόλου απασχολουμένων κεφαλαίων 150,89 εκατ. ευρώ.

Κόνιτσα: Αρχίζει σήμερα και έως την Κυριακή 7 Ιουλίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών

Ανοίγει στις 9:00 το πρωί με τις κατηγορίες γυναικών, νέων γυναικών, νεανίδων και κορασίδων η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών όλων των κατηγοριών, που διοργανώνεται έως την Κυριακή 7 Ιουλίου στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Κόνιτσας από την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και τον Δήμο Κόνιτσας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και τη συνεργασία του Αθλητικού Ομίλου «Σπάρτακος» Ιωαννίνων.
Οι ώρες έναρξης των αγώνων καθημερινά είναι στις 9:00 π.μ..
Επίσης το Σάββατο το απόγευμα θα διεξαχθεί και το πρωτάθλημα διαχρονικών αθλητών.
Είναι το μεγαλύτερο πρωτάθλημα που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα, στο οποίο θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 300 αθλητές και αθλήτριες, τους οποίους συνοδεύουν 60 περίπου προπονητές και συνοδοί, αλλά και πολλοί γονείς, φίλοι κ.λ.π., οι οποίοι για τέσσερις και πλέον ημέρες θα βρίσκονται στην Κόνιτσα και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα παρουσιάζει φέτος δύο νέα χαρακτηριστικά. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια διεξάγεται μέσα στο καλοκαίρι αντί για το φθινόπωρο και, επίσης για πρώτη φορά, θα διεξαχθούν μέσα σε τέσσερις ημέρες όλες οι ηλικιακές κατηγορίες της άρσης βαρών, δηλ. ανδρών, γυναικών, νέων ανδρών, νέων γυναικών, εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων.
Η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 3:00 το μεσημέρι, παρουσία του Προέδρου της Ελληνική Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και Βουλευτή Επικρατείας Πύρρου Δήμα, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια των αγώνων θα βρίσκεται στην Κόνιτσα.
Το πρόγραμμα της τελετής έναρξης περιλαμβάνει ακόμη ομιλίες των επισήμων, τις βραβεύσεις των χορηγών, τον όρκο των αθλητών και την έπαρση της σημαίας.