Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Κόνιτσα: Αρχίζει σήμερα και έως την Κυριακή 7 Ιουλίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών

Ανοίγει στις 9:00 το πρωί με τις κατηγορίες γυναικών, νέων γυναικών, νεανίδων και κορασίδων η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών όλων των κατηγοριών, που διοργανώνεται έως την Κυριακή 7 Ιουλίου στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Κόνιτσας από την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και τον Δήμο Κόνιτσας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και τη συνεργασία του Αθλητικού Ομίλου «Σπάρτακος» Ιωαννίνων.
Οι ώρες έναρξης των αγώνων καθημερινά είναι στις 9:00 π.μ..
Επίσης το Σάββατο το απόγευμα θα διεξαχθεί και το πρωτάθλημα διαχρονικών αθλητών.
Είναι το μεγαλύτερο πρωτάθλημα που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα, στο οποίο θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 300 αθλητές και αθλήτριες, τους οποίους συνοδεύουν 60 περίπου προπονητές και συνοδοί, αλλά και πολλοί γονείς, φίλοι κ.λ.π., οι οποίοι για τέσσερις και πλέον ημέρες θα βρίσκονται στην Κόνιτσα και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα παρουσιάζει φέτος δύο νέα χαρακτηριστικά. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια διεξάγεται μέσα στο καλοκαίρι αντί για το φθινόπωρο και, επίσης για πρώτη φορά, θα διεξαχθούν μέσα σε τέσσερις ημέρες όλες οι ηλικιακές κατηγορίες της άρσης βαρών, δηλ. ανδρών, γυναικών, νέων ανδρών, νέων γυναικών, εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων.
Η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 3:00 το μεσημέρι, παρουσία του Προέδρου της Ελληνική Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και Βουλευτή Επικρατείας Πύρρου Δήμα, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια των αγώνων θα βρίσκεται στην Κόνιτσα.
Το πρόγραμμα της τελετής έναρξης περιλαμβάνει ακόμη ομιλίες των επισήμων, τις βραβεύσεις των χορηγών, τον όρκο των αθλητών και την έπαρση της σημαίας.