Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε σήμερα σε δημοτικά σχολεία στην Ήπειρο


Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας διανεμήθηκαν από αστυνομικούς σε μαθητές και γονείς

Τη νέα σχολική περίοδο έχει καταρτιστεί ειδικό σχέδιο δράσης για τις ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε σήμερα σε Δημοτικά Σχολεία στην Ήπειρο, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, ενεργοποιείται ειδικός σχεδιασμός, που αποσκοπεί στις ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που στοχεύει στην ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.
Ειδικότερα, σήμερα (11-9-2019) το πρωί, από αστυνομικούς, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς, σε σχολικά συγκροτήματα, των εξής περιοχών:
Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων:
Ιωάννινα, Ανατολή, Ελεούσα, Ζίτσα, Μέτσοβο, Κόνιτσα, Άγναντα, Δελβινάκι, Πράμαντα, Λογγάδες
Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας:
Πρέβεζα, Φιλιππιάδα, Λούρος Θεσπρωτικό, Καναλλάκι, Πάργα
Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας:
Άρτα, Κωστακιοί, Φιλοθέη, Κιρκιζάτες, Βουλγαρέλι, Αθαμάνιο, Κυψέλη, Άνω Καλεντίνη, Παναγιά Διάσελλου
Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας:
Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά, Φιλιάτες, Πλαταριά, Πέρδικα, Σύβοτα, Μαργαρίτι, Νέα Σελεύκεια, Καστρί, Παραπόταμος, Ασπροκκλήσι, Λεπτοκαρυά, Ξερόλοφος.
Επισημαίνεται ότι, ως Ελληνική Αστυνομία αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα προστασίας της μαθητικής κοινότητας και για το σκοπό αυτό ήδη εξειδικευμένα συνεργεία τροχαίας διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι πρόκειται να εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.
Παράλληλα, όπως και κάθε χρόνο, θα βρισκόμαστε δίπλα στους μικρούς μαθητές διαθέτοντας σε σχολεία εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, με σκοπό την πραγματοποίηση ενημερωτικών διαλέξεων για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και παιδεία, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την προστασία από τα ναρκωτικά κ.λπ. θέματα.
Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά και τονίζουμε ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου θα βρίσκεται πάντα σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τους Προέδρους των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που τυχόν θα ανακύψουν σε σχέση με την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών κατά τις μετακινήσεις τους.

Νεκρός εντοπίστηκε ο 26χρονος Άγγλος τουρίστας που είχε χαθεί στην Αστράκα


Νεκρός εντοπίστηκε από διασώστες ο 26χρονος Βρετανός σε δύσβατη περιοχή στην Αστράκα.
Τα ίχνη του 26 χρόνου χάθηκαν την Κυριακή όταν αναχώρησε από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Κόνιτσα.
 Ιδιαίτερα δύσκολη θα είναι η επιχείρηση για την ανάσυρση του άψυχου σώματος του άτυχου 26χρονου  μιας και το σημείο στο οποίο έχει εντοπιστεί είναι δύσβατο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για εντάξεις έργων ύδρευσης και αγροτικής οδοποιίας στο LEADER


Με αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης εντάσσονται στο τοπικό πρόγραμμα Leader της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. (Π.Ε. Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας), δύο πράξεις, που αφορούν παρεμβάσεις δημόσιου χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα η πρώτη αφορά τα παρακάτω έξι έργα ύδρευσης συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού  303.191,05 €.
Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης οικισμού Κωστητσίου Τ.Κ. Φορτοσίου Δήμου Βορείων Τζουμέρκων συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 24.193,55 ευρώ.
Προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος χλωριοτήρων και στεγανωτικών υλικών δεξαμενών Δήμου Δωδώνης, επιλέξιμη δαπάνη 59.997,50 ευρώ.
Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Δολιανών Δήμου Πωγωνίου, επ. δαπάνη 000.
Ενίσχυση ύδρευσης Τ.Κ. Καρυωτίου Δήμου Σουλίου, επιλέξιμη δαπάνη 000 ευρώ.
Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Πέρδικας ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας επ. δαπάνη 90.000 ευρώ
Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Λιά Δήμου Φιλιατών, επιλέξιμη δαπάνη 32.000 ευρώ.
 Η δεύτερη πράξη αφορά τα παρακάτω επτά έργα αγροτικής οδοποιίας, συνολικής επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 399.400 ευρώ.
Αγροτική οδοποιία στον κάμπο Ν. Σελεύκειας Δήμου Ηγουμενίτσας 400 ευρώ.
Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Εκάλης Δήμου Ζίτσας 000 ευρώ.
Βελτίωση αγροτικής οδού κάμπου Καλεντζίου Δήμου Βορείων Τζουμέρκων 000 ευρώ.
Αγροτική οδοποιία Τ.Κ. Παρακαλάμου, περιοχή Τζουμπάκες Δήμου Πωγωνίου 000 ευρώ.
Αγροτική οδοποιία κάμπου Φοινικίου Δήμου Φιλιατών 000 ευρώ.
Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Κουκούλι – Αυχήν Άγιος Μηνάς (τμήμα Χ.Θ. 0+000 – 0+738,71) Δήμου Ζαγορίου 73.000 ευρώ.
Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Τ.Κ. Σιτσαίνων Δήμου Μετσόβου 48.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Oρίζοντες Ηπείρου: Καλή Σχολική Χρονιά σε Μαθητές, Δασκάλους, Καθηγητές και Γονείς!


Από τους Ορίζοντες Ηπείρου, εκλεγμένη παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:
Στην αρχή κάθε νέας σχολικής χρονιάς, οι ευχές των «αρχόντων» και των πολιτικών μπορεί να φαίνονται στερεότυπες και επαναλαμβανόμενες… Ίσως και ως αντιγραφή των αντίστοιχων περσινών και των προπέρσινων.
Κάθε νέα σχολική χρονιά ωστόσο, για εσάς τους μαθητές, εμάς τους γονείς σας και τους δασκάλους σας, είναι μια εντελώς διαφορετική πρόκληση. Θα μπορούσε να είναι και ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό σας.
Η γνώση είναι ένα ανεκτίμητο εφόδιο. Η κατάκτησή της είναι μια διαρκής και επίπονη προσπάθεια, μέσα και έξω από το σχολείο. Αν κοπιάσετε σήμερα, θα κατακτήσετε στόχους αύριο.
Τα «πρωτάκια» μπαίνουν σε έναν καινούργιο κόσμο και οι ευχές μας για καλή σχολική ζωή, θα τα ακολουθούν, όπως άλλωστε και όλους τους μαθητές κάθε ηλικίας και βαθμίδας.
Για τους μαθητές του Λυκείου η ευχή είναι συγκεκριμένη: για να σπάσετε τα δεσμά της Ηπείρου, πρέπει πρώτα να σπάσετε τα δικά σας ψυχικά δεσμά. Τολμήστε. Θα κερδίσετε ακόμη κι αν προς στιγμήν φανεί ότι αποτυγχάνετε.
Οι γονείς να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, ως φίλοι και συμπαραστάτες, όχι ως κριτές. Ο ψόγος δεν ταιριάζει στον γονιό, ακόμα και όταν το παιδί του αποτύχει.
Οι εκπαιδευτικοί τέλος, έχετε ένα δύσκολο έργο να επιτελέσετε. Βάλτε τα δυνατά σας για τους νέους μας, που είναι το μέλλον της πατρίδας.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Από το γραφείο Τύπου

Άρτα: Συνελήφθη 72χρονος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 72χρονου ημεδαπού, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, χθες (10-09-2019) το πρωί, στο σπίτι του 72χρονου σε χωριό του Δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
• τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους (2,00), (1,75) και (1,2) μέτρων, φυτεμένα στον εξωτερικό χώρο της οικίας,
• συσκευασία με αποξηραμένη ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (27,1) γραμμαρίων,
• ταμπακιέρα με νωπή και αποξηραμένη κάνναβη, βάρους (2,13) γραμμαρίων και
• συσκευασία που περιείχε (25) σπόρους κάνναβης.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και απάτη κατ΄ εξακολούθηση


Οι δράστες εξαπάτησαν δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων στα Ιωάννινα, όπου στα πλαίσια εμπορικών συναλλαγών τους παρέδωσαν πλαστές τραπεζικές επιταγές

Συνελήφθησαν, χθες (10-09-2019) αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, μετά από επισταμένη έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών, οι δύο δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 31-08-2019 έως 09-09-2019 στην περιοχή των Ιωαννίνων, εξαπάτησαν δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορίας ελαστικών, όπου στα πλαίσια εμπορικών συναλλαγών, τους παρέδωσαν συνολικά τρεις επιταγές, συνολικής ονομαστικής αξίας (17.515) ευρώ, οι οποίες όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν πλαστές.
Κατασχέθηκαν οι ανωτέρω πλαστές επιταγές, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.
Σημειώνεται επίσης ότι, οι δύο κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


*Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ένα πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και ένα ταξιδιωτικό έγγραφο στερούμενο των νόμιμων διατυπώσεων, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο στερούμενο των νόμιμων διατυπώσεων, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Γκόγκος Ν. Χρήστος: Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Μέσα από τα λαμπερά μάτια των μαθητών θα πάρουμε την δύναμη το όραμα, την έμπνευση για μια ακόμη δημιουργική χρονιά.
Στους εκπαιδευτικούς εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας για να τους μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις, ιδανικά, αξίες.
Εμείς σαν αυτοδιοίκηση θα είμαστε δίπλα τους και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε με ζήλο και ευσυνειδησία για το μέλλον των παιδιών μας.                                 
Ας συνεργαστούμε λοιπόν όλοι μαζί. Δήμος, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές για να δημιουργήσουμε αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία για να βάλουμε τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο. 
                                   
Χρήστος  Ν. Γκόγκος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Πωγωνίου

Τραυματισμός μέλους πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΛΚΙΝΟΟΣ'' Ν.Π. 10789, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στο λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας και επιβίβαζε την επιβατική του κίνηση, για περιστατικό τραυματισμού ενός 34χρονου μέλους πληρώματος.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω χτύπησε σε θύρα αποθήκης αποσκευών του πλοίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι του.
Άμεσα, ο 34χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, από όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη. Σήμερα ξεπροβάλλουν νέοι στόχοι, θα ζήσετε καινούργιες εμπειρίες και θα λάβετε γνώσεις που θα αποτελέσουν εφόδια για το μέλλον.
 Στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς εύχομαι να συνεχίζουν να αποτελούν άοκνο στήριγμα και πρότυπο ζωής για τα παιδιά ώστε να τους μεταλαμπαδεύουν κοινωνικές αξίες.
Ο Δήμος Πωγωνίου θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στον αγώνα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και τον γονέων, όπως όλα αυτά τα χρόνια.
Καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία του Δήμου Πωγωνίου


Στο σχολείο επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι πόρτες άνοιξαν με τον καθιερωμένο αγιασμό και το κουδούνι υποδέχτηκε τους μαθητές για μία ακόμη χρονιά γνώσης και εμπειριών.
Οι σχολικές μονάδες του Δήμου Πωγωνίου ήταν καθόλα έτοιμες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς το προηγούμενο διάστημα συνεργεία έκαναν όλες τις απαραίτητες κτιριακές εργασίες και παρεμβάσεις.
Ο αγιασμός στο Γυμνάσιο και Λύκειο Δολιανών, τη μεγαλύτερη σχολική μονάδα του Δήμου, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη που καλωσόρισε τους μαθητές και τους ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. «Σήμερα ανοίγει μία νέα σελίδα στην σχολική σας ζωή. Τα εφόδια που θα λάβετε θα σας βοηθήσουν στην μετέπειτα εξέλιξή σας. Εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γνώσεις και τις εμπειρίες που θα λάβετε. Σε αυτήν σας την προσπάθεια, ο Δήμος Πωγωνίου θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό σας» σημείωσε.
Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκαν στους μαθητές επίσης ο Διευθυντής του Λυκείου κ.  Ντάγκας Παντελής  και η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Γιαννώρου Φεβρωνία που ευχαρίστησαν το Δήμο Πωγωνίου για τη στήριξη και την άψογη συνεργασία.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Πρώτο κουδούνι και αγιασμός στα σχολεία


Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στα σχολεία την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου για τον καθιερωμένο αγιασμό και το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Τα βιβλία είναι ήδη στα σχολεία, ενώ οι αναπληρωτές που προσελήφθησαν για πρώτη φάση αναμένονταν να είναι στις θέσεις τους.
Όπως είχε ανακοινώσει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων στα μέσα του καλοκαιριού, οι αλλαγές στις οποίες προβαίνει για την τρέχουσα σχολική χρονιά αποτελούν βελτιωτικές κινήσεις και όχι ριζικές αλλαγές, που θα αιφνιδίαζαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Στο δημοτικό δεν αλλάζει κάτι, πέραν της πρόθεσης του υπουργείου να επαναφέρει το κριτήριο της βαθμολογίας για την επιλογή σημαιοφόρου στις παρελάσεις, ήδη από την 28η Οκτωβρίου.

«Κατάθλιψη» μετά τις διακοπές: πώς αντιμετωπίζεται;


Η φαντασίωση του “αιώνιου καλοκαιριού” γκρεμίζεται αυτή την εποχή, με τους περισσότερους από εμάς να επιστρέφουμε ανόρεχτα στην καθημερινή ρουτίνα του γραφείου, των λογαριασμών και των υποχρεώσεων της οικογένειας. Ένα συναίσθημα που δεν είναι καθόλου ευχάριστο, καθώς όλοι θα θέλαμε “λίγες παραπάνω στιγμές ανεμελιάς”.
Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για την εποχική “κατάθλιψη” μετά τις διακοπές ή αλλιώς Post Vacation Blues. Φαινόμενο το οποίο επιγραμματικά περιγράφεται απλά με λίγες λέξεις: Είναι το έντονο πρόβλημα προσαρμογής στην καθημερινότητα, μετά την επιστροφή μας από τις διακοπές.
Ποια συναισθήματα κυριαρχούν στο Ρost Vacation Blues
Ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, Bsc (Psychology) University of London, MSc (Health Psychology) University of Central Lancashire, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (IARPP) – ΗΠΑ, διευθυντής και επόπτης επιστημονικού προσωπικού στην ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (psychikifrontida.gr) εξηγεί:
“Να σημειώσουμε από την αρχή, ότι στον όρο “εποχική κατάθλιψη μετά τις διακοπές”, χρησιμοποιούμε καταχρηστικά τη λέξη “κατάθλιψη”, για να περιγράψουμε ένα δυσάρεστο συναίσθημα. Η πραγματική κατάθλιψη, όμως, ορίζεται διαφορετικά”, αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Ψυχικής Φροντίδας , οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν εποχική κατάθλιψη μετά τις διακοπές, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: