Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στη Δημοτική Κοινότητα Σαγιάδας


Ξεκίνησε από σήμερα (18-06-2018) να λειτουργεί ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου στη Δημοτική Κοινότητα Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών, με έδρα το κοινοτικό κατάστημα της πρώην Κοινότητας Σαγιάδας.
Ο Τοπικός Αστυνόμος επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει τους πολίτες σχετικά με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, ο Τοπικός Αστυνόμος έχει, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω αρμοδιότητες:
δέχεται επισκέψεις στο γραφείο του (πολίτες, συλλόγους, φορείς και εκπροσώπους συνεταιρισμών),
δέχεται παράπονα και καταγγελίες από πολίτες για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος και επιλύει τα προβλήματά τους σε συνεργασία με άλλους φορείς,
διεκπεραιώνει ζητήματα διοικητικής φύσεως (γνήσια υπογραφής κτλ.),
πραγματοποιεί ο ίδιος επισκέψεις σε τοπικούς φορείς, περνάει από καταστήματα, από κάθε γειτονιά, συνομιλεί με τους πολίτες και μαθαίνει τα προβλήματά τους,
διεκπεραιώνει υποθέσεις και ασκεί προανακριτικά καθήκοντα,
επιλύει κάθε πρόβλημα το οποίο δύναται να επιλύσει, διαφορετικά το προωθεί άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα, που υπάγεται διοικητικά, για τον ειδικότερο χειρισμό του.
Στόχος λειτουργίας του θεσμού είναι η άμεση επαφή των πολιτών με τη αστυνομία, γεγονός που συμβάλει στη δημιουργία περαιτέρω σχέσεων εμπιστοσύνης και αμφίδρομης συνεργασίας, εξασφαλίζοντας την ικανοποιητική επίλυση των προβλημάτων τους.

Περιφέρεια Ηπείρου: Παρουσίαση του προορισμού "Ήπειρος" στη συνάντηση Ελληνικών και Ρωσικών Περιφερειών


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη διήμερη συνάντηση διασύνδεσης των Ελληνικών και Ρωσικών Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική στις 10 και 11 Ιουνίου 2018 στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018 και ήταν συνέχεια αντίστοιχης διοργάνωσης στη Μόσχα τον Ιανουάριο.
Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας και Υπεύθυνος για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος παρουσίασε στοχευμένα τον τουριστικό προορισμό «ΉΠΕΙΡΟΣ», τις δυνατότητες που δίνει η Ήπειρος στον επισκέπτη και τις 365 ημέρες το χρόνο και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα της Περιφέρειας Ηπείρου. Επίσης  είχε συζήτηση  με τους Υπουργούς Τουρισμού των Ρωσικών περιφερειών &  παράγοντες της ρωσικής τουριστικής αγοράς για τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασιών που ανοίγονται στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος στην Ήπειρο δημιουργεί συνεχώς νέες ευκαιρίες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε σχετικά για τη συνάντηση: «Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει δυναμικά την προσέγγιση της αγοράς της Ρωσίας. Ήταν μια σημαντική δράση κατά την οποία παρουσιάσαμε στις Περιφέρειες της Ρωσίας τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και συζητήσαμε τις δυνατότητες νέων  συνεργασιών.  Ο επόμενος στόχος είναι η επισφράγιση με συγκεκριμένες συμφωνίες της τουριστικής διασύνδεσης της Ηπείρου με τη Ρωσία. Η Ρώσικη πλευρά εντυπωσιάστηκε με τις ομορφιές της Ηπείρου, την οποία γνώρισε μέσα από πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη βάση της θρησκευτικής-προσκυνηματικής  λατρείας των Βυζαντινών μνημείων και του Οσίου Μάξιμου Γραικού στην Άρτα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Υπουργείο Τουρισμού και την Υπουργό κα Κουντουρά, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Ρωσίας, τα γραφεία του ΕΟΤ στην Ελλάδα και τη Μόσχα και την πρεσβεία μας στη Μόσχα τόσο για την άρτια συνεργασία που είχαμε καθόλη τη διάρκεια προετοιμασίας του συγκεκριμένου εγχειρήματος, όσο και για την άρτια οργάνωση που υπήρχε στη συγκεκριμένη συνάντηση».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευση για τις Τ.Κ. Παρακαλάμου, Κεράσοβου και Περιστερίου


Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευση για τις Τ.Κ. Παρακαλάμου, Κεράσοβου και Περιστερίου.
Ενημερώνουμε τους δημότες ότι εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης ως εξής: 
Παρακαλούνται οι δημότες να προσέλθουν στην αρμόδια υπηρεσία για να τακτοποιήσουν το λογαριασμό τους έως τη λήξη της προθεσμίας.

«Κίνηση Καθαρός Καλαμάς»: Συνεδρίαση του Δ.Σ. την Κυριακή 1 Ιουλίου, ώρα 19:30 στον Βουτσαρά

Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. την Κυριακή 1-7-2018 και ώρα 19:30 στα γραφεία της στον Βουτσαρά με τα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Προγραμματισμός καλοκαιρινής εκδήλωσης 10-12 Αυγούστου στο Πάρκο Αγρότισσας
2. Απολογισμός δράσης
3. Ορισμός ημερομηνίας ετήσιας Γενικής Συνέλευσης. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Κίνησης να παραβρεθούν στη συνεδρίαση και να συμβάλλουν με τις ιδέες, τις προτάσεις και τη συμμετοχή τους στις ομάδες εργασίας για το στήσιμο της καλοκαιρινής εκδήλωσης.

Δήμος Πωγωνίου: Το Νηπιαγωγείο Παρακαλάμου παρουσίασε δυο εκπαιδευτικά προγράμματα


Τα δύο πολιτιστικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς παρουσίασε το Νηπιαγωγείο Παρακαλάμου, παρουσία του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πωγωνίου κ. Αναστασίου Γιούνη και όλων των γονέων.
Το πρώτο πρόγραμμα είχε τίτλο: «7 πίνακες, 7 σταθμοί, ένα ταξίδι στην τέχνη και στον κόσμο!». Πρόκειται για ένα για ένα πρόγραμμα  ελκυστικό, δημιουργικό και καινοτόμο, εμπνευσμένο από τον κόσμο της εικαστικής τέχνης, στα πλαίσια του έντεχνου συλλογισμού, που έδωσε  αφορμές για μάθηση και εμπλοκή σε διάφορα γνωστικά πεδία αλλά ταυτόχρονα και ευκαιρίες για διασκέδαση και δημιουργία.
Το δεύτερο πρόγραμμα είχε τίτλο: «Με το παραμύθι οδηγό ταξιδάκι… ξεκινώ». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας, που είχε σαν κύριο στόχο να διαμορφώσουν τα παιδιά θετική στάση απέναντι στο διάβασμα με τρόπο δημιουργικό και μέσα από ευχάριστες θεματικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στη Δημόσια Δημοτική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων και επισκέψεις συγγραφέων στο σχολείο και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 με την θεατρική παράσταση «Οι ήρωες παίζουν», μια ιστορία με πρωταγωνιστές ήρωες παραμυθιών από τα παραμύθια που διαβάστηκαν στα πλαίσια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, που λειτούργησε και φέτος στο σχολείο.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TOURNATUR 2018»


Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur» που θα διοργανωθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 31 Αυγούστου ως 2 Σεπτεμβρίου 2018, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Ηπείρου, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού η οποία αναπτύσσεται με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς στην Ήπειρο και την Ελλάδα καθ’ ολη τη διάρκεια του έτους.
Η «TourNatur» είναι μια από τις σημαντικότερες Εκθέσεις Εναλλακτικού Τουρισμού στην Ευρώπη. Δίνει τη δυνατότητα στον Εκθέτη και τον εν δυνάμει Επισκέπτη από τη Γερμανία, που αποτελεί χώρα-στόχο για την Ήπειρο στο συγκεκριμένο τουριστικό πεδίο, για απευθείας επαφή και συζήτηση για τα ειδικά πακέτα, τις προσφορές ή τις δυνατότητες προσαρμογής των προσφερόμενων υπηρεσιών. Προσελκύει τουρίστες από τη συγκεκριμένη χώρα – η οποία έχει ιδιαίτερα αναπτυγμένο αυτό το είδους τουρισμού- και την Κεντρική Ευρώπη οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, rafting, καγιάκ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.
Τονίζεται ότι το 2017 οι Εκθέτες της Ηπείρου και οι εκπρόσωποι της ελληνικής συμμετοχής, της 2ης μεγαλύτερης συμμετοχής στην TourNatur, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν στο ευρύ κοινό της έκθεσης τις πολλαπλές επιλογές Εναλλακτικού Τουρισμού της Ηπείρου και της Ελλάδας καθ’ όλο το χρόνο (πεζοπορία, κολύμβηση, ποδηλασία, θαλάσσια σπορ, αναρρίχηση, ταξίδια αναψυχής, κλπ.).
Η περσινή διοργάνωση  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. 46,637 Επισκέπτες και  265 Εκθέτες από 103 χώρες του κόσμου το συγκεκριμένο τριήμερο, δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα μεγέθη της επισκεψιμότητας, αλλά και το επίπεδο των ενδιαφερομένων.  Παράλληλα, η ταυτόχρονη διοργάνωση με την Διεθνή Έκθεση «Salon Caravan» και τους 232.000 επισκέπτες σε 9 μέρες, εγγυήθηκε την πραγματική προστιθέμενη αξία του επισκέπτη της TourNatur.
Η  Περιφέρεια Ηπείρου, εφόσον συμπληρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός επιχειρηματιών καθώς και φορέων του χώρου, που εδρεύουν στην Ήπειρο, προτίθεται να αναλάβει το κόστος ενοικίασης Περιπτέρου ώστε να τους φιλοξενήσει για τις επαγγελματικές συναντήσεις και προβολή των επιμέρους στοιχείων του Εναλλακτικού Τουρισμού της Ηπείρου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2017 στα e-mail: i.gkartzonikas@php.gov.gr   (υπόψη κ. Ηλία Γκαρτζονίκα) ή p.floros@php.gov.gr  (υπόψη κ. Παύλου Φλώρου). 
Πληροφορίες: τηλ 2651087143.
Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μέσω αποστολής διαφημιστικού υλικού, το οποίο θα πρέπει να είναι στη γερμανική γλώσσα για να είναι εύχρηστο (ή στην αγγλική αν δεν υπάρχει η δυνατότητα στη γερμανική) και σε καθορισμένες ποσότητες, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ίδιο τρόπο ώστε να το αποστείλουν στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 143) ως την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 στις 11.00 πμ.. Πληροφορίες: τηλ 2651087143. Περισσότερη ενημέρωση  για την Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur στο: www.tournatur.com

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κων/νου Καψάλη με θέμα "Προπονητικό camp της Εθνικής Ομάδας Τζούντο Εφήβων/Νεανίδων στο Καλπάκι", την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 11:00 π.μ. στα γραφεία της Π.Ε.Δ Ηπείρου


Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου μου θέμα "Προπονητικό camp της Εθνικής Ομάδας Τζούντο Εφήβων/Νεανίδων στο Καλπάκι".
Θα παρευρίσκονται επίσης ο εθνικός προπονητής κ. Νίκος Ηλιάδης και ο προπονητής του πανηπειρωτικού συλλόγου judo Ανατολής κ. Οδυσσέας Νάτσης.
Η συνέντευξη θα δοθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 11 π.μ. στα γραφεία της Π.Ε.Δ Ηπείρου.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και επίσης διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του υπάρχει το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Κι όμως είναι αλήθεια... Σεξ: «Αντίδοτο» στη δύσκολη πραγματικότητα το «εύκολο» κρεβάτι


Οι Έλληνες μάλλον αντιλήφθηκαν ότι η ζωή δεν βγαίνει με γκρίνιες και μιζέρια και ότι με το να κόψουν το σεξ δεν περνάνε καλύτερα. Έτσι, η οικονομική κρίση, τα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική (ελληνοτουρκικά, μακεδονικό) και η δύσκολη καθημερινότητα γενικά δεν τους πτοούν, πλέον, και ασυγκράτητοι εφορμούν σε νέες ερωτικές περιπέτειες.
Το αποδεικνύει περίτρανα και η νέα μελέτη του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών σε συνεργασία με την ALCO. Ο ηδονικός και κοινωνικός βίος των Ελλήνων ανθίζει τα χρόνια των μνημονίων.
Η έρευνα έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 800 άτομα από όλη τη χώρα, ηλικίας από 17 έως 64 χρόνων, την περίοδο 16-22 Απριλίου 2018.
Όπως εξηγεί ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών: «Εξωτερικοί και εσωτερικοί εχθροί βάλθηκαν να κατατροπώσουν το ηθικό των Ελλήνων.