Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ανανέωση αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων

Παρακαλούνται οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων που είχαν εφοδιασθεί με Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου (Α.Κ.Κ.Ο.) η οποία έχει λήξει, να προσέλθουν άμεσα (έως 20-04-2013) στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και να την ανανεώσουν, προκειμένου να μην υποστούν τις συνέπειες του Νόμου (διοικητικές και ποινικές) «περί παράνομης κατοχής».
Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί και από τους νόμιμους κληρονόμους των οποίων οι κάτοχοι έχουν αποβιώσει και τα κυνηγετικά όπλα δεν έχουν περιέλθει νόμιμα στη κατοχή τους.
 Πληροφορίες και διευκρινήσεις δίνονται από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων : τηλ. 26510 65984
Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας : τηλ. 26650 29633
Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας : τηλ. 26820 89542
Τμήμα Ασφαλείας Άρτας : τηλ. 26810 80152 

Ενιαίος φόρος ακινήτων αλλά μέσω της ΔΕΗ για το 2013

Βάφτισαν το χαράτσι ... Ενιαίο Φόρο Ακινήτων!

Σε συμφωνία για αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων από ενιαίο - προοδευτικό - φόρο ακινήτων , αλλά με είσπραξη μέσω της ΔΕΗ,  κατέληξαν οι κυβερνητικοί εταίροι στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, πρέπει να περάσουμε από το ΕΕΤΗΔΕ στον ενιαίο φόρο ακινήτων και πρόσθεσε πως αυτή είναι η θέση με την οποία θα διαπραγματευτούμε με την τρόικα.
Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε πως ο νέος ενιαίος φόρος θα εισπραχτεί και φέτος μέσω της ΔΕΗ ενώ από το 2014 θα μεταφερθεί στις εφορίες.
Για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η είσπραξη του φόρου θα γίνει και το 2013 από τις εφορίες.
Και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε ότι οι κυβερνητικοί εταίροι θα διαπραγματευτούν με την τρόικα έχοντας κοινή θέση όσον αφορά στο ειδικό τέλος.
Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, ο ενιαίος φόρος θα σημάνει ελάφρυνση των ελλήνων πολιτών.

Επιχορήγηση 99 Δήμων, με το ποσό 362.783.175 ευρώ, για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους

Αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους.

Στην επιχορήγηση 99 Δήμων, με συνολικό ποσό 362.783.175 ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους, προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως σημειώνεται στην απόφαση, που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, η επιχορήγηση θα αποδοθεί τμηματικά, ανάλογα με τις δυνατότητες απορρόφησης κάθε φορέα και σύμφωνα με τις σχετικές μεταφορές πιστώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, υπό τον τίτλο «Επιχορήγηση ΟΤΑ προς κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων».
Επίσης, σημειώνεται ότι για την εξόφληση των οφειλών, απαιτείται η δημιουργία ειδικού λογαριασμού κάθε Δήμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να διευκολύνεται η παρακολούθηση της διαδικασίας πληρωμών και η διενέργεια σχετικών ελέγχων, που απορρέουν από συμβατική υποχρέωση τού υπουργείου έναντι τού υπουργείου Οικονομικών.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη 67χρονος ημεδαπός για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Η οφειλή ανέρχεται στο ποσό των 367.822,10 ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα (03-04-2013) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη απόδοση ΦΠΑ.
Το ύψος της οφειλής, ανέρχεται στο ποσό των 367.822,10 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Σύλλογος Ηπειρωτών Τρικάλων σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει την εκδήλωση ''Το Καγκελάρι'', την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και το Δήμο Τρικάλων, σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση «Το Καγκελάρι», ένα από τα μεγαλύτερα έθιμα της Ηπείρου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων. Συμμετέχουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι από την Ήπειρο.

Δήλωση του Γιώργου Οικονόμου, Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για την εκλογή της Βορειοηπειρώτισσας Ηλέκτρας Κίκη στο Διοικητικό της Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών

Ο συνδυασμός «Ενότητα για την Ήπειρο», που συμμετείχε στις εκλογές της 1ης Απριλίου 2013, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της κορυφαίας οργάνωσης των αποδήμων Ηπειρωτών, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, συνειδητά και με επιμονή συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του, μία δυναμική προσωπικότητα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Άνω Δερόπολης « Οι Σελλοί» και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομόνοιας, έγκριτη και καταξιωμένη δικηγόρο Αθηνών κα. Ηλέκτρα Κίκη, η οποία διακρίνεται για το ήθος της, την ευπρέπειά της και υπεράνω όλων για την αγωνιστικότητά της ως προς την επίλυση όλων των σοβαρών προβλημάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Σημειωτέον ότι η Ηλέκτρα είναι γέννημα και θρέμμα από τους Ζερβάτες της Άνω Δερόπολης και ως εκ τούτου βαθύς γνώστης των προβλημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που θα έχουν πλέον τη δική τους φωνή μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Σ.Ε, αφού στις εκλογές πρώτευσε.
Για μένα, που είμαι Πρόεδρος, θα ήταν ευχής έργον να κοσμούσαν όλο το διοικητικό συμβούλιο της Πανηπειρωτικής άνθρωποι με τις περγαμηνές που έχει η Ηλέκτρα.
Εγώ από καρδιάς της εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο μας και είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλει στην επίλυση των οξύτατων προβλημάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.


Αθήνα 3 Μαρτίου 2013
Ο Πρόεδρος της Π.Σ.Ε

Γιώργος Οικονόμου

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  5η Απριλίου 2013, ημέρα  Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.
  
ΘΕΜΑΤΑ
1.Καθορισμός όρων δημοπράτησης και διάθεση πίστωσης για την «Συντήρηση αντλιοστασίων Δήμου» .
2.Καθορισμός όρων δημοπράτησης και διάθεση πίστωσης  του έργου «Συντήρηση δημοτικού σχολείου Τ.Κ. Δολού».
3.Σχετικά με κατακύρωση αποτελέσματος ανοιχτού διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην Τ.Κ. Κτισμάτων».
4.Κατακύρωση ή μη αποτελέσματος δημοπρασίας πρόχειρου διαγωνισμού για την «Προμήθεια υλικών ύδρευσης  για τη συντήρηση των δικτύων » του Δήμου Πωγωνίου έτους 2013.
5.Κατακύρωση ή μη αποτελέσματος δημοπρασίας πρόχειρου διαγωνισμού για την «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για τη συντήρηση δικτύων – ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων» του Δήμου Πωγωνίου έτους 2013.
6.Καθορισμός όρων της δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Μαυροβουνίου».
7.Ανάθεση και διάθεση ψήφισης της μελέτης με τίτλο « ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ  ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΟΜΑΣΤΕΥΣΕΩΝ – ΥΔΡΟΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ.»
8.Ανάθεση και διάθεση ψήφισης της μελέτης με τίτλο « ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΟΜΑΣΤΕΥΣΕΩΝ – ΥΔΡΟΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ.»
9.Επικύρωση αποτελέσματος επανελέγχου  των δικαιολογητικών της αναδόχου «Β. ΑΗΔΩΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.»
10.Ορισμός πληρεξούσιων δικηγόρων για υποθέσεις του Δήμου Πωγωνίου.
11.Ψήφιση  πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2013 στις υπηρεσίες του Δήμου Πωγωνίου.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Νόμος - φωτιά για 2.000 επίορκους του Δημοσίου

Την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας για όσους δημοσίους υπαλλήλους διώκονται για κακουργηματικές πράξεις προωθεί η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση.
Ουσιαστικά, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι υπάλληλοι αυτοί έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν το 50% του μισθού τους μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
Η κυβέρνηση, με νέα νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα προωθήσει μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή, θα διακόπτει πλήρως τη μισθοδοσία των συγκεκριμένων υπαλλήλων και εφόσον δικαιωθούν στο μέλλον, όταν υπάρξει απόφαση δικαστηρίου, τότε θα επιστρέφουν στην εργασία τους, λαμβάνοντας και τους μισθούς που έχουν χάσει κατά τη διάρκεια της δικαστικής τους εμπλοκής.
Με την κίνηση αυτή, η οποία θα κατατεθεί ως πρόταση στους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας μας, η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα πείσει την τρόικα για τις προθέσεις της να προχωρήσει στη διοικητική μεταρρύθμιση και παράλληλα, δείχνοντας τώρα την πόρτα εξόδου σε 2.000 επίορκους υπαλλήλους, κερδίζει χρόνο έτσι ώστε να προχωρήσει στο μείζον ζήτημα της αξιολόγησης, από την οποία θα προκύψουν και οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέσα στο έτος.
Όπως έλεγε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στο «Έθνος», η τρόικα περιμένει πλέον από την κυβέρνηση συγκεκριμένες κινήσεις στον τομέα του Δημοσίου, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια έχουν ειπωθεί πάρα πολλά και έχουν γίνει ελάχιστα...
 Επίσης, το ίδιο πρόσωπο σημείωνε ότι η κοινωνία -όπως βεβαιώνουν και όλες οι μετρήσεις- ζητά την παραδειγματική τιμωρία των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Δικαίωση του κ. Κώστα Καραμανλή

Γράφει ο Γιάννης Γκουβάς

  Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κων/νος Καραμανλής στις 30/03/2013 παρέστει στην νεκρώσιμη ακολουθία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία του και να αποχαιρετήσει και να συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία τον φίλο του και συνεργάτη πρώην Υπουργό και Β΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής τον κ. Αθανάσιο Νάκο.
   Ο κ. Καραμανλής όπως σχολίασαν όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. του Βόλου, έτυχε πρωτοφανούς υποδοχής, αγάπης και στοργής προς το πρόσωπό του από τους κατοίκους του Βόλου. Όπως ανέφεραν οι τοπικές εφημερίδες στον Καραμανλή φώναζαν ρυθμικά οι κάτοικοι: “Γύρω πίσω Κώστα για να σώσεις τον τόπο και το κόμμα το οποίο βουλιάζει”.

«Καμπάνα» για τις μοτοσικλέτες που δεν θα περάσουν από ΚΤΕΟ

Τσουχτερά πρόστιμα καλούνται να πληρώσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Απριλίου, όσοι ιδιοκτήτες δικύκλων από 50 κ.εκ. και άνω, των οποίων η άδεια είναι πριν από το 2001, δεν περάσουν από Τεχνικό Έλεγχο ΚΤΕΟ.
Το πρόστιμο της Τροχαίας σύμφωνα με τον ΚΟΚ είναι 400 ευρώ, ενώ στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης προσκομίσει εντός δέκα ημερών το Δελτίο ΚΤΕΟ στη Τροχαία θα καταβάλλει το ποσό των 50 ευρώ.
Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΜΟΤΟ ισχύει για 2 χρόνια και η Κάρτα Θορύβου για 1 χρόνο, με το κόστος ελέγχου πιστοποίησης από τα ΚΤΕΟ να ανέρχεται σε 20,33 ευρώ.
Από τον τεχνικό έλεγχο εξαιρούνται τα δίκυκλα που έχουν άδεια κυκλοφορίας από την Τροχαία και τα δίκυκλα με τρεις ή τέσσερις τροχούς.
Επίσης, μετά τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης περί καθορισμού τελών για όλα τα οχήματα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιος από το υπουργείο Μεταφορών, με βάση την οποία θα καθορίζονται τα τελικά ποσά έπειτα από στρογγυλοποιήσεις.
Από την έως σήμερα πρακτική επιβάρυνσης στα οχήματα σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο τα τέλη εκπροθέσμων ελέγχων ΜΟΤΟ αναμένονται ως εξής: α) έως 1 μήνα καθυστέρηση = 10 ευρώ, β) 1-6 μήνες = 20 ευρώ, γ) 6+ μήνες = 41 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 19:00 στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
" Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ "
            
              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ» καλεί τα μέλη του σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 14/4/13 και ώρα 19:00στο χώρο του 1ουΔημοτικού Σχολείου, σύμφωνα με το άρθρο 8 του καταστατικού.
ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ
Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός έτους 2012
Οικονομικός προϋπολογισμός & σχεδιασμός δράσεων 2013
Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής                                  
Ανάδειξη νέου Δ.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 18 του καταστατικού.
Δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχουν όλα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη, ενώ δηλώσεις υποψηφιότητας για συμμετοχή στα όργανα του συλλόγου θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 12/4/13 στο τηλ. 6983505618.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21/4/13 στον ίδιο χώρο και ώρα ανεξαρτήτως του αριθμού των παρευρισκομένων σύμφωνα  με το άρθρο 8 του καταστατικού.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας
Καλδάνης Κων/νος   Παρδάλης Ιωάννης