Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ο φουσκωμένος λογαριασμός έφερε περίσσευμα στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ

Περίπου μισό δισ. ευρώ παραπάνω από ό,τι είχε υπολογιστεί έβγαλε η εκκαθάριση του νέου φόρου στα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ), ο οποίος «τρέχει» από την 1η Αυγούστου. Περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν περί τα 3,7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2014.
Ο λογαριασμός «φούσκωσε» λόγω της επιβάρυνσης οικοπέδων και χωραφιών, γεγονός που δημιουργεί σκέψεις για μειώσεις.
Όπως αναφέρουν "Τα Νέα της Παρασκευής", στέλεχος του Μαξίμου έλεγε ότι «ο φόρος πρέπει επειγόντως να έρθει στα ίσια του», εκφράζοντας ανησυχία για τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε στην κοινωνία ένας τόσο βαρύς φόρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση επεξεργάζονται ήδη σενάρια, είτε για οριζόντια μείωση της τάξης του 5%, είτε για αλλαγές στους συντελεστές υπολογισμού.
Ωστόσο, η δεύτερη επιλογή κρίνεται χρονοβόρα και μάλλον δύσκολη, δεδομένων των στενών περιθωρίων εξόφλησης του φόρου έως το τέλος του έτους.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Συνελήφθη ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσπάθησε να αφαιρέσει καύσιμα από μοτοσικλέτα στην Πρέβεζα

Συνελήφθη χθες (31.07.2014) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 26χρονος ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος συνελήφθη διότι προσπάθησε να αφαιρέσει καύσιμα (βενζίνη) από δίκυκλη μοτοσικλέτα, που ήταν σταθμευμένη σε πυλωτή πολυκατοικίας στην πόλη της Πρέβεζας.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός με ένταλμα σύλληψης, για διακεκριμένες κλοπές στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη χθες (31-07-2014) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς εμπλέκεται σε κλοπές σε σπίτια στην Ηγουμενίτσα και τη Νέα Σελεύκεια , που έγιναν την 26-07-2014 με λεία χρηματικά ποσά, κοσμήματα και λίρες (Σχετικό το από 29-07-2014 Δελτίο Τύπου μας).
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΝΕΜΕΡΤΣΙΚΑ 2014: Ο δρόμος προς τον Αη Γιάννη, Κυριακή 24 Αυγούστου, ώρα 10:00 π.μ.

Η ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΩΝΤΩΝ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΠΗΣ υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ διοργανώνει τον 1o ΑΓΩΝΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 6KM (ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ) με την ονομασία" ΝΕΜΕΡΤΣΙΚΑ 2014.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ... 400 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ"
Η Εκδήλωση γίνετε προς τιμήν του Αη Γιάννη, ένα μοναστήρι το οποίο βρίσκετε μέσα σε ένα υπεραιωνόβιο δάσος από βελανιδιές και γιορτάζει φέτος 400 χρόνια από την ίδρυση του.
Επίσης στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της περιοχής και η ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του εθελοντισμού
ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:
Κεντρική πλατεία Κάτω Μερόπης Πωγωνίου.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 24 Αυγούστου 2014 και ώρα 10πμ.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ: Η Διαδρομή του αγώνα αποτελείτε από 4km χωμάτινου δρόμου μέσα στο δάσος και 2km άσφαλτο.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΩΡΕΑΝ.
Υπάρχει ιατρική κάλυψη και εποπτεία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην Ι. Μονή Αγίου Ιωάννη θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με νερό.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί μετάλλιο, δίπλωμα και αναμνηστικό μπλουζάκι
Βάσει της ηλικίας θα δοθούν προς τιμήν του Αη Γιάννη 2 εικόνες (Μία στον μεγαλύτερο ηλικιακά συμμετέχοντα και μια στον μικρότερο)
Μετά το τέλος του αγώνα θα δοθεί σε όλους τους αθλητές-εθελοντές παραδοσιακό πιλάφι και πίτες.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό.
Οι αθλητές κάτω των 18 ετών μπορούν να συμμετάσχουν μόνο αν υπάρχει γονική συναίνεση.
Αυτό επιτυγχάνεται συμπληρώνοντας ο γονέας την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα την φόρμα συμμετοχής από την γραμματεία.
Προθεσμία υποβολής έως 15 Αυγούστου 2014.
Παρακαλούνται οι αθλητές – αθλήτριες να προσέλθουν μία ώρα πριν τον αγώνα για να παραλάβουν τα νούμερα τους.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.
Από εθνική οδό Ιωαννίνων Κόνιτσας στρίβουμε για Βασιλικό-Κεφαλόβρυσο-Κάτω Μερόπη
Τηλ. Επικοινωνίας Φανή Χαρίση: 6948543661
Κώστας Γιαννάκος : 6972189648

Έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

«Τρέχει» η εκκαθάριση του ενιαίου φόρου ακινήτων. Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Taxis, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων πληροφορούνται ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα είναι σταδιακά διαθέσιμα από την 1η Αυγούστου.
Άρα, από την Παρασκευή οι ιδιοκτήτες θα πρέπει, με τους κωδικούς πρόσβασης στο taxis, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα, ώστε να μπορέσουν να βρουν την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ, με την οποία και θα πάνε να πληρώσουν στην τράπεζα την πρώτη από τις πέντε δόσεις του φόρου μέχρι και το τέλος Αυγούστου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα εκκαθαριστικά θα έχουν ημερομηνία βεβαίωσης Αυγούστου που σημαίνει ότι ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τέσσερις και όχι σε πέντε δόσεις.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014 και ώρα 20:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Δευτέρα   4η   Αυγούστου  2014   και ώρα  20:00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  KAΛΠΑΚΙ  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου  [Κεντρικό Δημαρχείο].

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση παράτασης της διάρκειας της Σύμβασης του Έργου «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ "POLYPHONIC SONG: A CHANNEL TO NETWORKING AND DISTINCTION OF COMMON CULTURAL CHARACTERISTICS IN THE AREAS OF POGONI AND GRECIA SALENTINA"», επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και έγκριση σχεδίου τροποποίησης της Σύμβασης.
2. Έγκριση παράτασης της διάρκειας της Σύμβασης του Έργου «Παροχή Υπηρεσιών  για την Υλοποίηση Δράσεων ΤΠΕ στο Πλαίσιο του Υποέργου του δήμου Πωγωνίου για την Πράξη “POLYPHONIC SONG: A CHANNEL TO NETWORKING AND DISTINCTION OF COMMON CULTURAL CHARACTERISTICS IN THE AREAS OF POGONI AND GRECIA SALENTINA”», επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και έγκριση σχεδίου τροποποίησης της Σύμβασης. 

Eurostat: «Πρωταθλήτρια» στην ανεργία παραμένει η Ελλάδα με 27,3%

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), στην ευρωζώνη το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 11,5% τον Ιούνιο από 11,6% τον προηγούμενο μήνα και 12,0% τον Ιούνιο του 2013. 
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2012.
Στην Ε.Ε. των 28 η ανεργία υποχώρησε στο 10,2% τον Ιούνιο από 10,3% τον προηγούμενο μήνα και 10,9% τον Ιούνιο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Σύμφωνα με τη Eurostat, οι άνεργοι στην Ε.Ε. ανήλθαν σε 25.005 εκατ. άτομα εκ των οποίων 18,412 εκατ. στην ευρωζώνη. 
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 198.000 άτομα στην Ε.Ε. και κατά 152.000 στην ευρωζώνη.

Σύλληψη δεκαπέντε Αλβανών για παράνομη κοπή μεγάλων ποσοτήτων αρωματικών φυτών σε δασική περιοχή στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Είχαν κόψει (4,5) τόνους αρωματικά φυτά, τα οποία συσκεύαζαν με σκοπό την εμπορία

Στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας, σήμερα (31.07.2014) το πρωί σε δασική περιοχή στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας κοντά στην ελληνοαλβανική οριογραμμή, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών συνέλαβαν δεκαπέντε αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας από 20 έως 58 ετών, για παράνομη κοπή μεγάλων ποσοτήτων αρωματικών φυτών και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Η οργανωμένη διακλαδική αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη θέση Χιονάδες στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας και συμμετείχαν αστυνομικοί των Β΄ και Α΄ Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, της Ο.Π.Κ.Ε. Θεσπρωτίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι δράστες κατελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω να έχουν συλλέξει παράνομα και να συσκευάζουν σε τσουβάλια, με σκοπό την εμπορία, μεγάλες ποσότητες αρωματικών φυτών (σφακίδια).
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, βρέθηκαν:
(4500) κιλά κομμένα αρωματικά φυτά, εκ των οποίων τα (540) κιλά ήταν συσκευασμένα σε τσουβάλια.
επτά (7) δρεπάνια
μία ζυγαριά
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση και στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Την προανάκριση ενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών προκειμένου να διευκρινιστεί το εύρος της δράσης των εμπλεκόμενων δραστών.