Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αύξηση εισφορών κατά 76,5% για τον κλάδο ασθενείας στον ΟΓΑ

Κατά 76,5% πρόκειται να αυξηθεί η εισφορά που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ για τον κλάδο ασθενείας.

Η νέα ρύθμιση εντάχθηκε σε τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή και αφορούν και στις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας
Ειδικότερα, με τις τροπολογίες, μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι:
- Αυξάνεται από τα 14,65 ευρώ στα 25,87 ευρώ η μηνιαία εισφορά για τον κλάδο ασθενείας των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ. Από την αύξηση αυτή οι ασφαλισμένοι του οργανισμού θα επιβαρυνθούν με 86 εκατ. ευρώ ετησίως.
- Καταργείται η ειδική εισφορά που επιβάλλεται στη βενζίνη υπέρ του ταμείου ΤΕΑΠΥΚ των βενζινοπωλών.
- Καθορίζεται η ελεύθερη διαπραγμάτευση της αμοιβής των ενεργειακών επιθεωρητών για τη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων και καταργείται έτσι η ελάχιστη τιμή.
- Μεταφέρονται υποχρεωτικά στον ΕΟΠΥΥ οι κλάδοι ασθενείας των ταμείων των πρώην εργαζομένων στην ΕΤΒΑ, Εμπορική, Πίστεως, Γενική, American Express.
- Ρυθμίζονται εκ νέου τα χρέη των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α και β βαθμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ειδικότερα, επιμηκύνονται κατά 8 έτη από τη λήξη της σύμβασής τους με την περίοδο χάριτος 3 ετών στην οποία καταβάλλονται μόνο τόκοι.
- Ορίζεται αντί για ετήσια σε τριμηνιαία η αξιολόγηση επίτευξης στόχων των προϊσταμένων τμηματαρχών και υποδιευθυντών των υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ, οι οποίοι βάσει παλαιότερης διάταξης ορίζονται με απόφαση αποκλειστικά του υπουργού Οικονομικών.
Για να ισχύσει το νέο σύστημα παύει η θητεία όλων των υφιστάμενων προϊσταμένων οι οποίοι θα επαναξιολογηθούν και θα γίνουν νέες τοποθετήσεις.
Στις τροπολογίες περιλαμβάνονται σειρά διατάξεων πολεοδομικού και ιδιοκτησιακού χαρακτήρα που αφορούν στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας και στην υπό αξιοποίηση έκταση του Ελληνικού.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής ''Άπειρος Γαία'', παρουσίασε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 το βιβλίο του Γιώργου & Εύης Μπεληγιάννη ''1500 Πέτρινα Τοξωτά Γεφύρια της Ελλάδας''

Παρουσία εκατοντάδων Ηπειρωτών, αλλά και φίλων της Ηπείρου, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής ''Άπειρος Γαία'', παρουσίασε το βιβλίο του Γιώργου και Εύης Μπεληγιάννη «1.500 πέτρινα τοξωτά γεφύρια της Ελλάδας».

Ήταν μια εκδήλωση, που ξεχείλιζε από Ήπειρο, από την προσφορά των Ηπειρωτών, από το έργο των Ηπειρωτών μαστόρων στις κατασκευές, στην αρχιτεκτονική, το χτίσιμο, αλλά πάνω από όλα ήταν μια βραδιά αφιέρωμα στα περίφημα κοψοτεχνήματα που άφησαν πίσω τους οι Ηπειρώτες χτίστες στην Ήπειρο και τα άλλα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό, τον 18ο και 19ο και τις αρχές του 20ου αιώνα, τα πέτρινα γεφύρια της Ηπείρου, που τα περισσότερα στέκουν αγέρωχα στην Ηπειρώτικη γη, παρά το πέρασμα του χρόνου και το γεγονός ότι οι νέοι οδικοί άξονες πλέον τα έχουν καταστήσει μουσιακό είδος, ακόμη και σε μέρη που πλέον σήμερα είναι εκτός γεωγραφικού συγκοινωνιακού προσδιορισμού.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Αττικής Ηρακλής Γκότσης, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, ως εκπρόσωπος της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, Πρόεδροι και Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Ηπειρώτικων Ενώσεων, Συλλόγων και Αδελφοτήτων, εκπρόσωποι ετεροδημότικων αποδημικών Συλλόγων από άλλα μέρη της χώρας που δραστηριοποιούνται στο Δήμο της Ν. Ιωνίας και εκπρόσωποι οργανώσεων, φορέων και Συλλόγων της περιοχής.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός για απόπειρα κλοπής από οικία

Συνελήφθη, σήμερα (19-10-2012) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 17χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για απόπειρα κλοπής από οικία στην Πρέβεζα.

Ειδικότερα, ο 17χρονος προσπάθησε να ανέβει, με σκάλα, στο μπαλκόνι διαμερίσματος 1ου ορόφου πολυκατοικίας, έγινε όμως αντιληπτός από ένοικο, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία και οι αστυνομικοί οι οποίοι μετέβησαν άμεσα στο σημείο, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.
Επιπλέον σημειώνεται ότι ο 17χρονος έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

2η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 20/21 Οκτωβρίου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής με γηπεδούχο το Κεφαλόβρυσο (Κεφαλόβρυσο - Ανάργυροι 20/10-18:15)

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Καρυές - Βοτονόσι (16:00)
Μάρμαρα - Πετσάλι (16:00)
Κεφαλόβρυσο - Ανάργυροι (18:15)

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012
Μπισδουνάκι - ΑΠΟΕΛ (11:00)
Α.Ε. Γιάννενα - Πανζαγορισιακός (11:00)
Καρίτσα - Ζίτσα (11:00)

Η Ήπειρος απαιτεί ολοκληρωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας!

Λόγω των πολλών ελλείψεων οι ακρίτες οδηγούνται στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων ακόμη και για απλά περιστατικά


Μεγαλύτερη όσο ποτέ άλλοτε φαντάζει σήμερα η ανάγκη για εκ βάθρων αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία και στην Ήπειρο …νοσεί σοβαρά και επηρεάζει καθοριστικά τις άλλες βαθμίδες της περίθαλψης και κυρίως τη λειτουργία των ήδη προβληματικών Νοσοκομείων.
Στην Ήπειρο λειτουργούν 16 Κέντρα Υγείας και 110 Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία (που συγκροτούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας), όμως τα προβλήματα, σε όλους τους τομείς, είναι πολλά, με κυριότερο την έλλειψη γιατρών και παραϊατρικού προσωπικού, αλλά και την απουσία του απαραίτητου σύγχρονου εξοπλισμού.
Αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς της περιοχής μας στη συντριπτική πλειοψηφία τους να οδηγούνται στα δυο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, Πανεπιστημιακό και «Χατζηκώστα» και για άνευ σημασίας περιστατικά, όπως μια ακτινογραφία!
Μεγαλώνει το κόστος…
Από την άλλη, το κόστος μετακίνησης από ακριτικές περιοχές της Ηπείρου προς τα δυο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων είναι μεγάλο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κάτοικοι των χωριών αναγκάζονται να καταφύγουν σε ιδιώτες γιατρούς, βάζοντας ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη!

9η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 20/21 Οκτωβρίου, με γηπεδούχο τον Α.Σ. Καλπακίου (Καλπάκι - Ζωοδόχος 21/10-16:00)– Επικίνδυνη έξοδο για τον Αγροτικό Αστέρα (Σταυράκι - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 21/10-16:00) και για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Αμπελόκηποι - Πωγωνάτος 21/10-17:15)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΓΗΠΕΔΟ Π.Ε.Α.Κ.Ι.
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ- ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ
ΩΡΑ: 17:15 μ.μ.

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ – Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012
Αγία Μαρίνα - Πανφρουριακός (16:00)
Ασβεστοχώρι - Δαβάκης (16:00)
Περίβλεπτος - Περιστέρι (16:00)
Πρωτόπαπα - Θύελλα Ελεούσας (16:00)

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012
Αμφιθέα - ΠΑΟ Κόνιτσας (16:00)
Νησί - Α.Ε. Καμποχωρίων (16:00)
Σταυράκι - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (16:00)
Καλπάκι - Ζωοδόχος (16:00)
Αμπελόκηποι - Πωγωνάτος (17:15)

VPRC: ΣΥΡΙΖΑ: 30,5%, ΝΔ: 27%,Τρίτη η Χρυσή Αυγή με 14%, ΠΑΣΟΚ: 5,5%

Την δημοσκόπηση δημοσιεύει την σήμερα Παρασκευή η εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο».

Σύμφωνα με την έρευνα της VPRC η οποία μετρά εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με 30,5% και η ΝΔ ακολουθεί με 27%.
Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στην τρίτη θέση με 14%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μόλις στην έκτη θέση, μαζί με τη Δημοκρατική Αριστερά, συγκεντρώνοντας 5,5%.
Αναλυτικά η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής (δεν είναι πρόθεση ψήφου) έχει ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 30,5%
ΝΔ: 27%
Χρυσή Αυγή: 14%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%
ΚΚΕ: 6,5%
Δημοκρατική Αριστερά: 5,5%
ΠΑΣΟΚ: 5,5%
Δημιουργία Ξανά: 1%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1%
ΛΑΟΣ: 0,5%
Άλλο Κόμμα: 1,5%
Στην παράσταση νίκης δηλαδή στην ερώτηση «Ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, αν αύριο είχαμε εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε» η έρευνα δίνει τα εξής αποτελέσματα:
ΣΥΡΙΖΑ: 25,6%
ΝΔ: 11,7%
Χρυσή Αυγή: 6,2%
ΠΑΣΟΚ: 0,5%
Δημοκρατική Αριστερά: 0,2%
Κανένα: 35,3%
Δεν γνωρίζω - Δεν απαντώ: 20,4%

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: «Μπλόκο» σε 166 κιλά χασίς στο Γηρομέρι

Βρέθηκαν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, πάνω από (166) κιλά κάνναβης!


Συνελήφθη, χθες (18-10-2012) το πρωί στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 29χρονο, να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή του Γηρομερίου Θεσπρωτίας και τον σταμάτησαν για έλεγχο.
Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, εντόπισαν (155) συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (166.930) γραμμαρίων.
Συνολικά  κατασχέθηκαν:
155 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 166.930 γραμμαρίων.
ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Η κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της εκατονταετίας από την Απελευθέρωση της Πρέβεζας, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, στις 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο, αίθουσα ''Νικόλαος Κονεμένος'' του Δήμου Πρέβεζας


Στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας, Αίθουσα "Νικόλαος Κονεμένος", διοργανώνεται η κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της εκατονταετίας από την απελευθέρωση της Πρέβεζας, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, στις 20:30.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία του Πρεβεζάνου καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Ευάγγελου Αυδίκου, με θέμα: «Πρέβεζα 1912-2012 . Η Απελευθέρωση, οι εφημερίδες και η προοπτική της Πόλης»
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η Χορωδία ''ΑΡΜΟΝΙΑ'' καθώς και η Χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας "ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ''.

Την παραδοσιακή χορωδία συνοδεύουν όπως πάντα εξαιρετικοί καλλιτέχνες και σολίστες της ελληνικής μουσικής, μέλη και συνεργάτες της Εταιρείας Πολιτισμού ''ΕΛΛΟΠΙΑ''
Θοδωρής Γεωργόπουλος - κλαρίνο, φλογέρα
Παναγιώτης Ξυδέας - βιολί
Χαράλαμπος Γκόγκας - λαούτο
Αποστόλης Σόφης - κρουστά
Μιχάλης Ζάμπας, τραγούδι, λαούτο.
Δάσκαλος και διευθυντής της χορωδίας είναι o Πρεβεζάνος Μιχάλης Ζάμπας, μουσικός, ερμηνευτής, ερευνητής της ελληνικής μουσικής και πρόεδρος του Δ.Σ της Εταιρείας Πολιτισμού ''ΕΛΛΟΠΙΑ''

Ακούστε το τραγούδι για την απελευθέρωση της Πρέβεζας:
http://www.youtube.com/watch?v=Lfxbkf9XrkU&feature=sharelist=UUZsStTWc6UWwDtKnTdzQ3Zw