Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Αστέρας - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Με γκολ του  Μαρκ Φερνάντεθ, στο τελευταίο λεπτό, ο Αστέρας επικράτησε του ΠΑΣ με 1-0.

Στο πρώτο ημίχρονο ο  ΠΑΣ Γιάννινα μετρά τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.
Πρώτα στο 8΄ ο Κρίζμαν νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Παπαδόπουλο.
Στο 14΄ ο Ξύδας στην κίνηση έκανε το πλασέ για να δει τη μπάλα να χτυπά στον Αθανασιάδη και να καταλήγει άουτ.
Στο 17' από μπαλιά του Ξύδα στην περιοχή, ο Κρίζμαν έκανε εκπληκτικό κοντρόλ, έφερε τη μπάλα μπροστά του και από πλάγια θέση σούταρε διαγώνια με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Τέλος στο 41' σε γρήγορη μετάβαση ο Κρίζμαν είδε την κίνηση του Αθανασιάδη, τον έβγαλε τετ α τετ, για να βγει νικητής για δεύτερη φορά ο Παπαδόπουλος.
Στις καθυστερήσεις  ο Κώτσιρας έδωσε στον Καλτσά, σέντρα με μία στο δεύτερο δοκάρι εκεί που κινήθηκε ο Φερνάντεθ για να σουτάρει στην κίνηση κάνοντας το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα, Βλάχος (85' Δουβίκας), Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μουνάφο, Τόνσο, Καλτσάς, Κυριακόπουλος (61' Φερνάντεθ), Μανιάς (92' Μπελόκ).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Νικολιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γιάκος (63' Παμλίδης), Μπουκουβάλας, Κριζμάν, Ξύδας (88' Μυστακίδης), Σιόντης (82' Σκόνδρας), Αθανασιάδης.

Ισόπαλες με 2-2 Δόξα Αναργύρων-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου

*Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου  από το γήπεδο της Ζωοδόχου όπου αντιμετώπισε την Δόξα Αναργύρων για την  13η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Οι γηπεδούχου άνοιξαν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσάνης Χαρίσης-Κων/νου  στο 16΄.
Διπλασίασαν τα τέρματα στο 44΄ με το ίδιο παίχτη.
Ο Πότσης Θεόδωρος μείωσε για την Αναγέννηση σε 2-1 στο 47΄.
Το τελικό 2-2 πέτυχε στο 61΄ ο Μακολλάρι Μαρινγκλέν.


Δόξα Αναργύρων:
Καλλιάς Μάρκος, Χήτας Τηλέμαχος, Μπόττης Κων/νος, Τούσης Βασίλειος, Κουρμπέλης Γεώργιος, Σίνδρος Θεόδωρος, Παπαδόπουλος Ορέστης, Τσανής Χαρίσης-Κων/νος, Γεωργαλής Παύλος-Αθανάσιος, Τζώρτζης Δημήτριος, Κόκκινος Δημήτριος (Σιάννας Βασίλειος 88΄) 
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Πότσης Κίμων, Κολέμπας Φίλιππος, Καραμάνης  Αλέξανδρος (Τάσιος Αλέξανδρος 29΄), Γκορίτσας  Παναγιώτης, Πότσης Θεόδωρος,  Μπάσιος Χρήστος, Makollari Dorjan, Ντόντης Βασίλειος (Παπαδιάς Βασίλειος 46΄), Καμονάς Ιωάννης, Μακολλάρι  Μαρινγκλέν (Μπάσιος Γεράσιμος 90΄),  Θωμαΐδης Γεώργιος (Τσούκας Κωνσταντίνος 85΄)

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 0-4
ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 2-2
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 1-1
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 0-1  
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (12:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (15:00) 
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 (15:00) 
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:00) 

Γιάννης Καραγιάννης: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Γενοκτονιών


Η 9η Δεκεμβρίου κάθε έτους, έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως "Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Γενοκτονιών".
Ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στα θύματα, και αφορμή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του παγκόσμιου κοινού για την αναγνώριση των γενοκτονιών και την αποτροπή τέλεσης νέων.
Ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στους λαούς της Ανατολίας (Έλληνες, Αρμένιους, Ασσύριους) αλλά και σ' όλους τους λαούς απανταχού της γης που υπέστησαν το ειδεχθέστερο των εγκλημάτων, για λόγους εθνικούς, εθνολογικούς, ιστορικούς, θρησκευτικούς ή φυλετικούς.

Με το τρίποντο έφυγε ο Αγροτικός Αστέρας από τον Κατσικά (Θύελλα Κατσικάς-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 0-2)

*Επιστροφή στις νίκες για τον Αγροτικό Αστέρα, αφού επικράτησε στο ντέρμπι στον Κατσικά της τοπικής  Θύελλα με 2-0, το απόγευμα του Σαββάτου, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής και συνεχίζει να βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή του  βαθμολογικού πίνακα.

Ο Αγροτικός Αστέρας είχε δοκάρι τον Ορφανό Χριστόφορο.
Ο Ορφανός Χριστόφορος στο 40΄ άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα. 
Στο 50΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Παππάς Θωμάς και ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίχτες.
Το τελικό 0-2 έγραψε ο Φαρμάκης Αναστάσιος στο 84΄ μετά από λάθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Οι γηπεδούχοι έμειναν και αυτοί στο 87΄ με δέκα παίχτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Νικολάου Κων/νος. 

Σε πολύ καλή μέρα ο τερματοφύλακας του Αγροτικού Αστέρα, Γρηγοριάδης  Νικόλαος, που έκανε πάρα πολύ καλές επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.
Θύελλα Κατσικάς:

Τσακτσίρας Ορφέας, Νικόλαου Κων/νος, Παππάς Ευάγγελος Μπελεβέτης Ευάγγελος 61΄), Βαρτζιώτης Παύλος, Λισγαράς Ελευθέριος, Παπαβασιλείου Νικόλαος, Αλμπέρης Γρηγόριος, Κυρίτσης Ιωάννης, Τάτσης Δημήτριος, Γιαννάκης Κων/νος, Βλάχος Αντώνιος, Ασωνίτης Αλέξανδρος  
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Θανάσης Χαρίσης):
Γρηγοριάδης  Νικόλαος, Ταΐρης Γεώργιος, Τσόκρης Λάμπρος, Πανίδης Νικόλαος, Τάσσος Παναγιώτης, Φαρμάκης Αναστάσιος (Παπαρούνας Στέφανος 90΄), Κυρίτσης Ιωάννης, Ηλιόπουλος Παναγιώτης (Ζότα Ρίγκερ 66΄),  Καράβας Αναστάσιος, Ορφανός Χριστόφορος (Γκόνης Πέτρος 87΄), Παππάς Θωμάς 

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 0-3 (α.α.)
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 0-2
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 0-1
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0-2
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 0-2
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 2-3
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (15:00)
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)

Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού στην Άρτα


Επίσης, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί τελωνειακού κώδικα

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες (07-12-2018) το βράδυ, σε χωριό του Δήμου Αρταίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, πέντε ημεδαποί, τέσσερις άνδρες, ηλικίας 40, 61, 54 και 49 ετών και μία 55χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια, περί ναρκωτικών και τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με υπεύθυνο τον 40χρονο συλληφθέντα, όπου διαπιστώθηκε η διεξαγωγή του τυχερού παιχνιδιού «ζάρια».
Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος είχε επιτρέψει στους τέσσερις συλληφθέντες, σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, τη διεξαγωγή με χρήματα του τυχερού παιχνιδιού «ζάρια».
Επιπρόσθετα, στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ναρκωτικά χάπια και σε έρευνα στους χώρους του καταστήματος και στην κατοχή των λοιπών συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
το χρηματικό ποσό των (335) ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών,
ζάρια
μία σακούλα με ανεπεξέργαστο λαθραίο καπνό, βάρους (900) γραμμαρίων.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου, αναζητείται.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, ώρα 13:30, στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar,  την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, ώρα 13:30, στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών.

Βροσίνα Ιωαννίνων: Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 54χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπές


Εξιχνιάστηκαν, τρεις υποθέσεις κλοπών σε σπίτια, οι οποίες διαπράχθηκαν στη Βροσίνα Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (07-12-2018) το μεσημέρι στη Βροσίνα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής χρηματικού ποσού από οικία στη Βροσίνα Ιωαννίνων, ιδιοκτησίας 87χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε προχθές το μεσημέρι, ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής ο 54χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 54χρονου σε ακόμη δύο υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών από σπίτια, που έγιναν βραδινές ώρες της 28-11-2018 στη Βροσίνα Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαιρέθηκαν φιάλες αλκοολούχων ποτών και άλλα προϊόντα.
Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκε το κλεμμένο χρηματικό ποσό και αποδόθηκε στην παθούσα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

Εντός Δεκεμβρίου η αποπληρωμή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για ζημιές του 2017


Εντός Δεκεμβρίου αναμένεται η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού από τον ΕΛΓΑ, που απαιτείται για να κλείσουν οι εκκρεμότητες του 2017.
Πρόκειται για το  υπόλοιπο 10% των αποζημιώσεων για ζημιές που συνέβησαν σε καλλιέργειες μέσα στο 2017 και δεν έχουν ακόμα αποπληρωθεί οι δικαιούχοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΛΓΑ, το 10%, πρόκειται να καταβληθεί σε κάθε περίπτωση μέσα στον τρέχοντα μήνα,  καθώς ο ΕΛΓΑ, έχει περαιώσει όλες σχεδόν τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Διαφορετικά θα υπάρξουν κυρώσεις και πρόστιμα.
Το ποσό των αποζημιώσεων που δεν έχει καταβάλλει ο ΕΛΓΑ για ζημιές που έγιναν εντός του 2017 ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ.

Σε λειτουργία (με προβλήματα) η εφαρμογή για το Κοινωνικό Μέρισμα


Η πρώτη πληρωμή  θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου.

Σε λειτουργία από το βράδυ της Παρασκευής είναι η πλατφόρμα του Κοινωνικού Μερίσματος www.koinonikomerisma.gr .
Η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα ολοκλήρωσε όλες τις δοκιμαστικές διαδικασίες, ωστόσο, φαίνεται ότι, λόγω και του φόρτου, παρουσιάζει προβλήματα.
Η πρώτη πληρωμή έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου.
Το αρχικό περιουσιακό όριο τίθεται στα 125.000 αντί για 120.000 ευρώ πέρυσι, ενώ για κάθε πρόσθετο μέλος του νοικοκυριού – ενήλικο ή ανήλικο – το όριο προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ αντί για 15.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι.
Η κλίμακα τερματίζει στα 185.000 ευρώ αντί για τα 180.000 ευρώ πέρυσι.
Για να συμπληρώσετε την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει να ξέρετε τα βασικά βήματα:
1. Να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να εισάγετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.
2. Αφού συναινέσετε στην επεξεργασία προσωπικών και λοιπών στοιχείων, θα εμφανιστεί μια φόρμα που αναφέρει τα προσωπικά σας στοιχεία.
3. Απαραίτητη είναι η σωστή συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού IBAN στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 10-12-2018 έως 16-12-2018)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 10 έως 16 Δεκεμβρίου του έτους 2018) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (10-12-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (11-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (12-12-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (13-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή-Ελεύθερο-Παλιοσέλλι-Πάδες-Άρματα-Δίστρατο.
Παρασκευή (14-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (16-12-2018) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (10-12-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (11-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (12-15-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (13-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (14-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Σάββατο (15-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (10-12-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τρίτη (11-12-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τετάρτη (12-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Πέμπτη (13-12-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Παρασκευή (14-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (10-12-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος-Αμμουδιά-Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (11-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (12-12-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος-Ν. Σινώπη-Ν. Σαμψούντα-Σφηνωτό-Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη-Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς-Κρανέα.
Πέμπτη (13-12-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (14-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
Σάββατο (15-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (10-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (11-12-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι-Παλαμπάς-Άγιος Νικόλαος-Άγιοι Πάντες-Κρυονέρι-Αμπελώνας.
Τετάρτη (12-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (13-12-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (14-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (15-12-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Κοινή κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές η «Ήπειρος Ανατροπής» και η «Συμμαχία Ηπειρωτών», με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Ζάψα

Στην ίδρυση της νέας παράταξης, με την οποία θα διεκδικήσουν την Περιφέρεια Ηπείρου, προχώρησαν οι συνεργαζόμενες περιφερειακές παρατάξεις «Ήπειρος Ανατροπής» και «Συμμαχία Ηπειρωτών», με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Ζάψα.
Το ιδρυτικό σώμα της νέας παράταξης συνεδρίασε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στα Γιάννενα, όπου ελήφθησαν αποφάσεις για την συγκρότηση του περιφερειακού συντονιστικού οργάνου, θεματικών επιτροπών εργασίας και Γραμματείας.
Προσδοκία και προσπάθεια όλων, όπως διατυπώθηκε, είναι η παράταξη αυτή να αποτελέσει το θεσμικό εργαλείο με το οποίο οι Ηπειρώτες θα συμβάλλουν ενωτικά και συλλογικά στην αναγέννηση του τόπου και της πατρίδας μας.
Η ισότιμη ενεργοποίηση όλων για το κοινό συμφέρον, είναι ιδανικός τρόπος για την ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας πολυμετοχικός θεσμός και η συμβολή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στις δράσεις του, είναι καθοριστική για την σωστή και δημοκρατική λειτουργία του.
Με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών της Ηπείρου η νέα παράταξη θα διευρύνεται και θα παίρνει «μορφή» και «σχήμα» μέσα από την συγκρότηση των οργάνων, την σύνταξη της ιδρυτικής της διακήρυξης και την παρουσίαση της προγραμματικής πρότασης του συνδυασμού.

Βελτιώνεται ο ύπνος μετά από αρθροσκόπηση στο στροφικό πέταλο;


Μακροπρόθεσμες είναι οι ευεργετικές επιδράσεις της χειρουργικής θεραπείας των κακώσεων του στροφικού πετάλου στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου των ασθενών. Όπως έχει διαπιστωθεί, τα θετικά αποτελέσματα της αρθροσκόπησης εξακολουθούν να υφίστανται χρόνια μετά από τη χειρουργική επέμβαση.

«Η ωμαλγία κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ένα πολύ συχνό σύμπτωμα που επηρεάζει την ικανότητα του ασθενή να απολαύσει τον ύπνο του. Η δυσκολία αυτή μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του ατόμου που τη βιώνει. Ο πόνος σχεδόν πάντα οφείλεται σε κάποια κάκωση του στροφικού πετάλου και παρότι την ημέρα είναι ήπιος τις περισσότερες φορές επιδεινώνεται το βράδυ, οδηγώντας έτσι τον ασθενή στην αναζήτηση ιατρικής συμβουλής», εξηγεί ο ορθοπαιδικός χειρουργός Δρ. Παναγιώτης Πάντος, Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτής Διευθυντής Ορθοπαιδικής – Τραυματολογίας στην Κλινική Χειρουργικής Ώμου Klinik Maingau vom Roten Kreuz στη Φραγκφούρτη και υπεύθυνος των τμημάτων Άνω Άκρου και Αθλητικών Κακώσεων της Osteon.
Η πιο συνηθισμένη αιτία νυχτερινού πόνου στον ώμο είναι η τενοντίτιδα στροφικού πετάλου. Το στροφικό πέταλο είναι μια ομάδα τεσσάρων μυών, οι οποίοι συμβάλουν στη σταθεροποίηση της άρθρωσης του ώμου και βοηθούν στην κίνησή του. Κάκωση   μπορεί να υποστεί κάθε τένοντας του στροφικού πετάλου (ελάσσων στρογγύλος, υπακάνθιος, υπερακάνθιος και ο υποπλάτιος), με πιο επιρρεπή τον υπερακάνθιο. Οι ηλικιωμένοι και οι αθλητές που η φύση του σπορ με το οποίο ασχολούνται απαιτεί να επαναλαμβάνουν κινήσεις του ώμου, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να την παρουσιάσουν.