Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας ανεβάζει την λαογραφική θεατρική παράσταση ''Χριστούγεννα στην Ήπειρο'', την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 20:00, στον κινηματογράφο ''Καλυψώ'', Γρ. Λαμπράκη και Καλυψώς, Καλλιθέα

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας σας προσκαλεί στην λαογραφική θεατρική παράσταση «Χριστούγεννα στην Ήπειρο», που θα ανεβάσει την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 20:00, στον κινηματογράφο «Καλυψώ», Γρ. Λαμπράκη και Καλυψώς, Καλλιθέα.

Σενάριο- σκηνοθεσία από την Βαρβάρα Μπότσαρη.
Επιμέλεια χορευτικών Θοδωρής Μπότσαρης.
Μια παράσταση που επικεντρώνεται στα ήθη και έθιμα της Ηπείρου τις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά και τις Ηπειρωτικές παραδόσεις, την ξενιτειά, τον πόνο, αλλά και την προσδοκία που φέρνει ο καινούργιος χρόνος, με αριστοτεχνικό τρόπο γραμμένη, από την καταξιωμένη Ηπειρώτισσα λαογράφο Βαρβάρα Μπότσαρη, που στο παρελθόν έχει ανεβάσει και άλλες πετυχημένες παραστάσεις με τα ήθη και τα έθιμα της Ηπείρου, που και η ίδια και σήμερα με το πλούσιο έργο της αλλά και την πετυχημένη δουλειάς της, τα διατηρεί ανέπαφα από την επίθεση της υποκουλτούρας που πρεσβεύει η παγκοσμιοποίηση, που παντρεύει το χθες με το σήμερα, τη νιότη με τα γερατειά, και την αγάπη με την έλλειψη λόγω ξενιτιάς και που παίζουν με απαράμιλλο τρόπο τα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας, λες και είναι επαγγελματίες ηθοποιοί.
Αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσουμε αυτή την λαογραφική παράσταση, όπως αξίζουν των χειροκροτημάτων μας όλοι οι συντελεστές της, που σε δύσκολες εποχές και με μηδαμινά μέσα, προσπαθούν να διατηρήσουν την παράδοση του λαού μας και να την μεταλαμπαδεύσουν και στις νέες γενιές των Ηπειρωτών.

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1 - 0

3η σερί νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 1-0 του ΟΦΗ.
Το γκολ ο Τόμας ντε Βινσέντι στο 37'.

Ο ΠΑΣ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλλει το ρυθμό του και μόλις στο 8ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Κοροβέση, το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γουναρίδη.

Οι γηπεδούχοι όσο περνούσαν τα λεπτά ήταν συνεχώς στην επίθεση, είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Γουναρίδη.
Αντίθετα οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου είχαν δώσει μεγαλύτερο βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι και το μόνο που κατάφεραν ήταν να απειλήσουν στο 32' με μακρινό σουτ του Λαμπρόπουλου. Η υπεροχή των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Ντε Βινσέντι με εκπληκτικό μακρινό σουτ νίκησε τον Γουναρίδη και έκανε το 1-0, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Νίκος Αναστόπουλος πέρασε στο παιχνίδι τον Βιτώρο προκειμένου να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική και τα κατάφερε. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κερδίσουν την κατοχή και στο 60' άγγιξε την ισοφάριση με τον Παπάζογλου. Ο Σίσιτς επιχείρησε μακρινό σουτ, ο Φεγκρούς έδιωξε αρχικά, η μπάλα έφτασε στον Παπάζογλου όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΣ του είπε «όχι» στο σουτ που δοκίμασε από το ύψος της μικρής περιοχής και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Τρία λεπτά αργότερα οι Κρητικοί έχασαν ακόμη μία ευκαιρία με τον Λαμπρόπουλο, το σουτ του οποίου πέρασε δίπλα από την εστία του Γουναρίδη.
Όσο περνούσε η ώρα ο ΟΦΗ πίεζε όλο και περισσότερο, όμως αυτό που έλειπε ήταν η τελική προσπάθεια. Αντίθετα οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν σε έναν πιο παθητικό ρόλο και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα.
Στο 82' όμως, ο Νίκος Αναστόπουλος είδε την ομάδα του να μένει με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Βερόν για μαρκάρισμα στον Γεωργίου.
Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι παρά το αριθμητικό μειονέκτημα προσπάθησαν να πιέσουν για να «κλέψουν» τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως δεν τα κατάφεραν και ο ΠΑΣ πανηγύρισε την τρίτη του εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Πάντος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Ντε Βινσέντι (66' Βίλα), Τσουκαλάς, Γεωργίου (91' Νικλιτσιώτης), Κοροβέσης (85' Κεϊτά), Ίλιτς

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Σαρ, Μπανούσης (46' Βιτώρος), Κουτσιανικούλης (71' Ζορμπάς), Παπάζογλου, Βάντο (87' Περογαμβράκης), Ζαχαράκης, Λαμπρόπουλος, Σόουζα, Σίσιτς

48ωρο λουκέτο στα φαρμακεία όλης της χώρας Δευτέρα και Τρίτη

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη τα φαρμακεία όλης της χώρας, ενώ σταματούν πάλι από τη Δευτέρα να χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Το επόμενο Σάββατο οι φαρμακοποιοί θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
«Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να είναι ασυνεπής. Μας χρωστάει 300 εκατομμύρια ευρώ από το 2011» είπε στο Mega ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου.
«Αν ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του ας βγουν να πουν στον κόσμο ότι όποιος έχει χρήματα έχει και υγεία» πρόσθεσε.

Οι Δήμοι της Ηπείρου ψάχνουν επειγόντως σανίδα σωτηρίας!

Μαστίζονται από περικοπές πόρων και ελλείψεις προσωπικού
Στα Γιάννινα χθες ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης
Αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Επειγόντως λύσεις, στα «καυτά» προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία τους έχουν φέρει προ κατάρρευσης αναζητούν οι Δήμοι της Ηπείρου, που ετοιμάζονται για την έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσής τους στις 3 Δεκεμβρίου.
Σαν να μην έφθαναν τα εντεινόμενα οικονομικά προβλήματά τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και το μέτρο της διαθεσιμότητας, που πλήττει πολλούς υπαλλήλους τους και απειλεί τη βιωσιμότητα υπηρεσιών, οι οποίες ήδη είναι αποψιλωμένες, αφού πολλοί εργαζόμενοι έχουν συνταξιοδοτηθεί και δεν έχουν προσ­ληφθεί νέοι.
Όλα αυτά απασχόλησαν τη χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, που έγινε στα Γιάννινα, στο πλαίσιο της επερχόμενης Γ.Σ. της ΚΕΔΕ. Το «παρών» έδωσαν και μέλη του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης, προεξάρχοντος του Προέδρου Κώστα Ασκούνη, δημάρχου Καλλιθέας.
Παρά τις δυσκολίες, οι δήμαρχοι δηλώνουν, ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το ρόλο της Αυτοδιοίκησης, καθώς έτσι θα εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των πόλεων, σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι πολίτες έχουν την ανάγκη βοήθειας.

Το νέο φορολογικό σύστημα

45% ο συντελεστής για εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ
Μειώσεις στη φορολογία με βάση τη νέα κλίμακα, αλλά ... δεν υπάρχει αφορολόγητο!
 Ποιες αποδείξεις δεν εκπίπτουν.


Την επόμενη εβδομάδα οδεύει για τα κόμματα το τελικό προσχέδιο του νέου φορολογικού και όπως προκύπτει από τις περίπου 150 σελίδες του, επιβεβαιώνονται όλες οι έως τώρα πληροφορίες του αναφορικά με τη νέα κλίμακα. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κλίμακα θα έχει μόλις 3 κλιμάκια και δε θα προβλέπει αφορολόγητο.
Συν τοις άλλοις, ο ανώτατος συντελεστής 45% θα εφαρμόζεται από τις 48.000 ευρώ και πάνω, ενώ για τη μη επιστρεφόμενη έκπτωση φόρου που θα καλύπτει εισοδήματα έως 43.000 ευρώ, θα απαιτούνται αποδείξεις στο 25% του εισοδήματος!

Συγκεκριμένα, ο φόρος που προκύπτει με βάση τη νέα κλίμακα της μειώνεται ως εξής:
Για εισόδημα μέχρι 18.000 ευρώ κατά 1.950 ευρώ. Εφόσον ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 1.950 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται στο ποσό του φόρου.
Για εισόδημα πάνω από 18.000 έως και 29.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 50 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος
Για εισόδημα άνω των 29.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος.
Προκειμένου να διατηρηθεί ακέραιο το ποσό της μείωσης ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις για δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών, τις οποίες πραγματοποιεί ο ίδιος, η σύζυγος του και τα τέκνα που τους βαρύνουν. Στις πιο πάνω δαπάνες δεν περιλαμβάνονται ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψής, η καταβαλλόμενη διατροφή και οι δωρεές, οι δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, οι δαπάνες ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών γενικά, καθώς και οι δαπάνες εισιτηρίων κάθε είδους μεταφορικών μέσων.
Το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται 25% του μέχρι 42.000 ευρώ δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος. Οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί υπολογίζονται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους μόνον εφόσον έχουν περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση και επιμερίζονται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα της παραγράφου αυτή ατομικό εισόδημα της εμπρόθεσμης δήλωσής τους. Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών υπολείπεται του απαιτούμενου ποσού, επί της διαφοράς επιβάλλεται φόρος με το συντελεστή του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας, δηλαδή με 21% αντί 10% που ίσχυε έως τώρα!
Με το νέο Φορολογικό μπαίνει τέλος και στις φοροαπαλλαγές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Συγκεκριμένα, το ποσό του φόρου που προκύπτει μειώνεται κατά 10% για κάθε καταβαλλόμενη από τις ακόλουθες δαπάνες:
Των εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του φορολογουμένου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία ή/και ασφαλιστικές εταιρείες. Το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 3.000 ευρώ.
Το ποσό της διατροφής που καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλο, του οποίου αποτελεί φορολογητέο εισόδημα και επιδικάστηκε ή συμφωνήθηκε με συμβολαιογραφική πράξη.
Των ποσών που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω δωρεάς στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινωφελή ιδρύματα κ.λ.π.
Εξαιρετικά, το ποσό του φόρου που προκύπτει μειώνεται κατά 200 ευρώ, για τον ίδιο φορολογούμενο και για καθένα από τα πρόσωπα που συνοικούν με αυτόν ή τον βαρύνουν, εφόσον παρουσιάζουν βαριά αναπηρία, είναι τυφλοί, νεφροπαθείς, ανάπηροι ή θύματα πολέμου.

ΠΗΓΗ: www.efimerida.gr

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αρτέμιδος, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, ώρα 21:00 και υπό τους ήχους του κλαρίνου του Νίκου Φιλιππίδη, διοργανώνει ηπειρώτικη χοροεσπερίδα, στην ταβέρνα ''Η Λεύκα'', πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Λούτσα

Στο 33% εκτοξεύτηκε η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα

Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας είναι το μεγαλύτερο θύμα της οικονομικής κρίσης καθώς σύμφωνα με ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας, η ανεργία στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ανέρχεται στο 33%.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» , ταυτόχρονα, μεγάλες απώλειες έχουν υποστεί και οι αμοιβές. Η σωρευτική μείωση των μισθών από το 2010 έχει υπερβεί το 22% και θα διευρυνθεί περαιτέρω, κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, το 2013.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών μειώθηκε κατά 5,4 δισ. ευρώ ή κατά 13,6% σε ένα χρόνο από το δεύτερο τρίμηνο του 2011 έως το δεύτερο τρίμηνο του 2012.
Η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος οφείλεται στη μείωση των μισθών και των κοινωνικών επιδομάτων, αλλά και στην αύξηση της φορολογίας στο εισόδημα και την περιουσία κατά 37,3%.
Ωστόσο, παρά τη μεγάλη μείωση των μισθών και του διαθέσιμου προς κατανάλωση εισοδήματος, οι τιμές παρέμειναν στο ύψος τους και μόλις φέτος άρχισαν να εμφανίζονται ενδείξεις σταθεροποίησης και μείωσης.

ΠΗΓΗ: www.nocomments.gr