Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΕΜΠΟΡΟΙ: Ούτε οι εκπτώσεις δεν κατάφεραν να δώσουν "ανάσα"


Ούτε οι εκπτώσεις δεν κατάφεραν να δώσουν «ανάσα» στους εμπόρους. Παρόλο που τις περίμεναν πώς και πώς, για να ορθοποδήσουν από την άσχημη χρονιά ήταν μάταιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κίνηση στα μαγαζιά τις ημέρες των εκπτώσεων κατέγραψε πτώση 25%, με αποτέλεσμα να ξεκινούν 10ημερα προσφορών οι έμποροι.

Μάλιστα, σε μερικούς κλάδους η πτώση άγγιξε το 40%, παρά το γεγονός ότι τον Φεβρουάριο υπήρξε μια μικρή ανάκαμψη.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του 22χρονου που πυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του χθες το βράδυ στο Καναλάκι, οι γιατροί του νοσοκομείου Πρέβεζας έκριναν αναγκαία την μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, διαδικασία που άρχισε χθες τα μεσάνυχτα.

ΚΑΝΑΛΑΚΙ: Πυροβόλησαν 22χρονο μέσα στο σπίτι του - Κρίσιμη η κατάσταση του


Η οικογένεια του θύματος διατηρεί δύο χρυσοχοεία στην περιοχή και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι δράστες έφυγαν παίρνοντας και σημαντικό αριθμό χρυσαφικών που υπήρχαν στο σπίτι.
Ο 22χρονος πυροβολήθηκε από αγνώστους μέσα στο σπίτι του και παρουσία της μητέρας του.
Οι άγνωστοι πριν μπουν στο σπίτι, έκοψαν το καλώδιο του ΟΤΕ αχρηστεύοντας το τηλέφωνο και εισβάλλοντας στο σπίτι, πυροβόλησαν με πιστόλι τρεις φορές τον 22χρονο που αμέριμνος διάβαζε.
Εκείνη την στιγμή μπήκε στο σπίτι και η μητέρα του, από την οποία οι δράστες άρπαξαν την τσάντα της και τράπηκαν σε φυγή.
Η γυναίκα βλέποντας τον γιο της αιμόφυρτο στο δάπεδο του σπιτιού, κάλεσε σε βοήθεια και οι γείτονες που προσέτρεξαν μετέφεραν αρχικά τον 22χρονο στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Πρέβεζας. Λόγω της σοβαρότατης κατάστασης του τραυματία, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για να χειρουργηθεί.
Το σπίτι βρίσκεται στο κέντρο του Καναλακίου και κάτοικοι είδαν τους δράστες.
Δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι πρόκειται για δύο αλλοδαπούς που εργάζονται στην περιοχή, ενώ κατά πάσα πιθανότητα τους αναγνώρισε και το θύμα και για τον λόγο αυτό τον πυροβόλησαν.

ΙΝΤΕΡΠΟΛ: Βρήκε κλεμμένες εικόνες στο Λονδίνο από εκκλησίες και μοναστήρια των Ιωαννίνων και κυρίως της περιοχής των Ζαγοροχωρίων


Κλεμμένες εικόνες από εκκλησίες και μοναστήρια των Ιωαννίνων, κυρίως της περιοχής Ζαγοροχωρίων, εντοπίστηκαν από την Ιντερπόλ σε συνεργασία με την Σκότλαντ Γυάρντ σε γκαλερί του Λονδίνου.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία αναγνωρίστηκαν έξι εικόνες και η έρευνα συνεχίζεται. Επίσης εικόνες εντοπίστηκαν και στο Βερολίνο, αλλά δεν ανακοινώθηκε ο αριθμός τους και από ποιες περιοχές έχουν κλαπεί.

Την τελευταία διετία έχουν κλαπεί δεκάδες εικόνες και τμήματα τέμπλων από εκκλησίες και μοναστήρια του Νομού Ιωαννίνων.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Η διαχείριση της κρίσης απαιτεί από όλους ψυχραιμία, επινοητικότητα, ευελιξία και συγκατάβαση»


«Ψυχραιμία, επινοητικότητα, ευελιξία και συγκατάβαση», συνέστησε στην κυβέρνηση ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωσή του σήμερα, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον κ. Γ. Ραγκούση.
Ο υπουργός εθνικής άμυνας εμφανίστηκε ...μεγάθυμος και προχώρησε σε μια αφ υψηλού δήλωση τονίζοντας ότι το θέμα του δεν είναι ο κ. Ραγκούσης αλλά η διαχείριση της κρίσης που περνά η χώρα.
«Η ένταση είναι διάχυτη στην κοινωνία, το κλίμα δεν πρέπει να φορτίζεται» υπέδειξε ο κ. Βενιζέλος για να προσθέσει ότι

«Η διαχείριση της κρίσης απαιτεί από όλους ψυχραιμία, επινοητικότητα, ευελιξία και συγκατάβαση».

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας


Τη διαβεβαίωση ότι κανένας άνεργος δεν θα βρεθεί χωρίς επίδομα ανεργίας έδωσε η υπουργός Εργασίας κα Λούκα Κατσέλη, με αφορμή απάντηση του επιτρόπου Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή.


«Βρισκόμαστε στη μέση μίας μεγάλης μελέτης για όλη την αξιολόγηση των επιδοματικών κοινωνικών πολιτικών μας», είπε η κα Κατσέλη μετά από συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο επίτροπο για θέματα Απασχόλησης Λάζλο Αντορ και συνέχισε: «Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι δεν θα βρεθεί κάποιος άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας».

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: Στο μισό έχει πέσει η αγορά καινούριων ΙΧ


Συνολικά 23.060 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη χώρα το διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2011, μειωμένα κατά 54,5% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010, σύμφωνα με την Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009, είχε καταγραφεί αύξηση 8,5%.

Επίσης, η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών (άνω των 50 cc) κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2011 διαμορφώθηκε σε 6.145, έναντι 6.894 το 2010, παρουσιάζοντας μείωση 10,9%.

Το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009, είχε παρουσιάσει μείωση 19,5%.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ: Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν


Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 13 Περιφέρειες στα πρώτα βήματα εφαρμογής του «Καλλικράτη» συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον Υφυπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ηλία Πλασκοβίτη.
Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δεσμεύτηκε να δοθεί λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, τόσο για τα χρέη των προηγούμενων με την ψήφιση σχετικής τροπολογίας όσο και για την κάλυψη των αναγκών των Δήμων που αναλαμβάνουν τη μεταφορά των μαθητών από την 1η Ιουλίου 2011.
Οι 13 Περιφερειάρχες έθεσαν στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών διεξοδικά τα θέματα της μισθοδοσίας του προσωπικού και των λειτουργικών εξόδων και συναποφασίστηκε να υπάρξει διάλογος τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο για την επίλυσή τους.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Τέλος στην εκλογολογία


Τέλος στα σενάρια της εκλογολογίας έβαλε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Η δική μας φυγή δεν είναι ούτε εκλογές, ούτε να εγκαταλείψουμε το έργο και τις ευθύνες μας, όπως έκανε η ΝΔ, αλλά είναι φυγή προς τα μπρος, να αλλάξουμε τη χώρα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου. αναφερόμενος στις συζητήσεις που γίνονται αυτό τον καιρό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούν, μεταξύ άλλων, και τη ρύθμιση του χρέους στην ευρωζώνη, ζήτησε και τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε αυτή τη μάχη, τονίζοντας ότι αν σταθούμε όρθιοι και ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα συντονισμού στην κυβέρνηση, τα οποία ωστόσο θεώρησε ότι προκύπτουν από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το πολιτικό σύστημα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Πρόσθεσε ο δρόμος για να φθάσουμε στο στόχο είναι μακρύς, και γιαυτό πρέπει να βαδίζουμε με σταθερό βήμα και να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Χαρακτήρισε το χρέος ως το μεγαλύτερο βαρίδι που άφησε η ΝΔ στο λαιμό της νέας γενιάς, διπλασιάζοντας το όπως διπλασίασε και το έλλειμμα.

Θεώρησε εκ του ασφαλούς την κριτική από την αντιπολίτευση και ειδικά την αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κάλεσε να διατυπώσει τη δική της εναλλακτική πρόταση.
Υπογράμμισε δε, ότι οι θυσίες του λαού δεν θα πάνε χαμένες.

Για «σκορποχώρι» έκανε λόγο η ΝΔ, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι πλέον εκπέμπει φαινόμενα αποσύνθεσης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Φθηνότερο το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, φθηνότερο κατά 4,32 % θα είναι το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, τα 19 είδη του παραδοσιακού τραπεζιού της Καθαρής Δευτέρας στοιχίζουν φέτος 118,41 ευρώ, ενώ πέρυσι στοίχιζαν 123,76 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η τιμή της καθιερωμένης λαγάνας εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 2,50 ευρώ (750 γραμμάρια) στην ίδια τιμή με πέρυσι.
Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας επισημαίνει ότι στην αγορά υπάρχει επάρκεια αγαθών, καθώς και ότι οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες του υπουργείου θα εντατικοποιηθούν καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου, προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα αισχροκέρδειας, αλλά και να εξασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων που φθάνουν στο τραπέζι του καταναλωτή.

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: Στους 134 έχουν φτάσει τα θύματα


Στους 134 έχουν φτάσει τα θύματα της νέας γρίπης στην χώρα μας, καθώς ακόμη δύο άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή. Οι ειδικοί από την πλευρά τους επιμένουν πως η εποχική γρίπη βρίσκεται σε πορεία ύφεσης στην χώρα μας, παραμένουν ωστόσο επιφυλακτικοί εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που ευνοούν την διάδοση των ιών.
Στο μεταξύ, 102 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας μετά από μόλυνση τους από τον ιό Α(Η1Ν1).
Οι ειδικοί του Κέντρου από την πλευρά τους, διαπιστώνουν πως μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των ασθενών των οποίων η υγεία εμφανίζει επιδείνωση, δεδομένου που τους κάνει να εκτιμούν πως η δραστηριότητα της νέας γρίπης καταγράφει πτωτική πορεία.
Παρόλα αυτά, διατηρούν επιφυλάξεις δεδομένου πως το κρύο των τελευταίων ημερών, δεν ευνοεί την κατάσταση.
Αντίθετα, όπως λένε, δημιουργεί της κατάλληλες συνθήκες ώστε να διαρκέσει περισσότερο από το σύνηθες η δραστηριότητα της γρίπης στην χώρα μας.

ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ:Ο Πολιτιστικός Τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην Οικονομική Ανάπτυξη της Ελλάδος


Ο πολιτιστικός τουρισμός ορίζεται ως η κυκλοφορία των ατόμων στα πολιτιστικά αξιοθέατα μακριά από τον τόπο κανονικής διαμονής, με την πρόθεση να συλλέξουν νέες πληροφορίες και εμπειρίες για να ικανοποιήσουν τις πολιτιστικές τους ανάγκες. Αυτή η μορφή τουρισμού είναι όλο και πιο δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο και επιβεβαιώνεται από μια έκθεση του ΟΟΣΑ το 2009, η οποία αναφέρεται στο ρόλο του πολιτιστικού τουρισμού για την περιφερειακή ανάπτυξη διαφόρων περιοχών του κόσμου.

Η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού δεν δημιουργεί μόνο μια αίσθηση γνώσης και υπερηφάνειας για την τοπική ιστορία και ταυτότητα αλλά βοηθά στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε και στέλνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για έγκριση την Πρόταση: ότι το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα απονέμεται σε μνημεία και φυσικούς, αρχαιολογικούς, αστικούς ή πολιτιστικούς χώρους, οι οποίοι έχουν διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ιστορία, στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα μπορεί να απονέμεται και σε τόπους μνήμης, καθώς και στην άυλη κληρονομιά ως συνδεόμενη με ένα τόπο, συμπεριλαμβανομένης της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς. Μεταξύ των στόχων αυτής της νομοθετικής πρότασης είναι η ενίσχυση των γνώσεων των νέων για την κοινή πολιτιστική τους κληρονομιά και η τόνωση της συνείδησης της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας, καθώς και η προβολή των χώρων ως τουριστικών προορισμών, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις δυνητικές αρνητικές επιπτώσεις εις βάρος των χώρων ή της περιοχής η οποία τους περιβάλλει.

Στη πρωτοβουλία αυτή θα συμμετάσχουν μόνο τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη δυνατότητα να προεπιλέξουν το πολύ δύο χώρους ανά διετία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιλέγει ένα χώρο ανά κράτος και επί πλέον δίνεται η δυνατότητα στα κράτη μέλη να μπορούν να επιλέγουν χώρους από κοινού (διεθνικοί χώροι) στους οποίους θα δίνεται ιδιαίτερη προσοχή.
Επιστημονικός Υπεύθυνος
Δρ Δημήτρης Τερζάκης
Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Κρήτης

Κιν.Τηλ.: 6944842926
E-mail :dterzaki@otenet.gr

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Η επίσημη πρόταση της διοίκησης της Περιφερειακής Εκπαίδευσης για το Νομό Ιωαννίνων


Η επίσημη πρόταση της διοίκησης της Περιφερειακής Εκπαίδευσης του νομού Ιωαννίνων δημοσιοποιήθηκε χθες, αλλά πολλά σημεία παραμένουν «θολά».
Για τις συγχωνεύσεις η κ. Νόκα-Ζαράχη Φιλιώ είπε ότι η πρότασή της προς το υπουργείο Παιδείας έγινε με βάση παιδαγωγικά κριτήρια αλλά και κριτήρια κοινωνικά, ενώ λαμβάνει υπόψη και τη γεωμορφολογία της κάθε περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα η κ. Νόκα-Ζαράχη Φιλιώ είπε ότι προτείνει στην Πρωτοβάθμια την κατάργηση μεταξύ άλλων των Δημοτικών σχολείων στο Ελατοχώρι, τη Γότιστα και στο Χαροκόπι.
Το Δημοτικό Μουσιωτίτσας συγχωνεύεται με τη νέα Μουσιωτίτσα, στη Λαψίστα για το θέμα θα αποφασίσει η τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ στην πόλη των Ιωαννίνων συγχωνεύονται όλα τα συστεγαζόμενα δημοτικά.
Αναφορικά με τα Νηπιαγωγεία συγχωνεύονται το Νηπιαγωγείο Βασιλικής με το νηπιαγωγείο Λογγάδων στους Λογγάδες, και το Νηπιαγωγείο Σερβιανών με το Νηπιαγωγείο Κουτσελιού.
Το 30ο Νηπιαγωγείο προάγεται σε διθέσιο ενώ ιδρύεται μονοθέσιο Νηπιαγωγείο το 32ο κοντά στο 22ο. Ακόμη ιδρύονται Δημοτικά Σχολεία σε Πάπιγκο και Βοβούσα.
Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καταργούνται τα Γυμνάσια Κεφαλοβρύσου και Τσεπελόβου, ενώ διατηρούνται τα Γυμνάσια Δελβινακίου και Δερβιζιάνων με κατάργηση των λυκειακών τάξεων και επίσης διατηρούνται τα Γυμνάσια και Λύκεια σε Πράμαντα και Πωγωνιανή.
Τέλος ιδρύεται το 9ο Λύκειο στα Καρδαμίτσια, ενώ δεν πειράζονται τα ΕΠΑΛ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Πάνω από 350 τα σχολεία που θα συγχωνευτούν


Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με τις συνενώσεις-συγχωνεύσεις σχολείων και οι συσκέψεις στο υπουργείο Παιδείας εντείνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 180 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναμένεται να συγχωνευθούν στην Αττική, ωστόσο, υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 350 οι σχολικές μονάδες που θα συγχωνευθούν σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Την ίδια ώρα όμως και οι εκπαιδευτικοί συντονίζονται για να αντιδράσουν στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας, καθώς αντιτίθενται στις συνενώσεις των σχολικών μονάδων.

Ορισμένοι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι θα ανατραπούν οι σχεδιασμοί ολόκληρων οικογενειών, καθώς δεν αποκλείουν ότι ορισμένες οικογένειες μπορεί να φτάσουν στο σημείο ακόμη και να μετακομίσουν για να είναι κοντά στο σχολείο των παιδιών τους.

Το υπουργείο πάντως, έχει διαμηνύσει ότι τα κριτήρια των συνενώσεων είναι καθαρά εκπαιδευτικά, ενώ η υπουργός Α. Διαμαντοπούλου έχει δηλώσει ότι «κανένα μνημόνιο δεν υπαγορεύει τις συγχωνεύσεις».

ΔΕΗ: Συμβουλές για το πέταγμα του χαρταετού


Προσοχή στους χαρταετούς, συνιστά η ΔΕΗ ενόψει της Καθαράς Δευτέρας και συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα σύρματα, τότε για την ασφάλειά σας:

μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα,

σε καμιά περίπτωση μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω στους πύργους ή σε στύλους της ΔΕΗ, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια ειδοποιείστε τις βλάβες της ΔΕΗ ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Συνεργεία της ΔΕΗ θα είναι πάντως σε ετοιμότητα τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα χαρταετών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Μελετά το ζήτημα των απουσιών των μαθητών λόγω γρίπης


Το ζήτημα των απουσιών των μαθητών λόγω γρίπης μελετά το υπουργείο Παιδείας, που αναμένεται να εκδώσει σχετική εγκύκλιο την οποία θα στείλει στα σχολεία και δεν αποκλείεται-σύμφωνα με πληροφορίες- να αυξάνεται το όριο των δικαιολογημένων απουσιών.
Κι αυτό γιατί υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης και αναπνευστικών λοιμώξεων.
Γονείς και μαθητές αναμένουν τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα πρέπει να βρει τρόπο ώστε να είναι βέβαιον πως οι απουσίες των μαθητών έγιναν γιατί πράγματι ασθένησαν ή ασθενούν, και τα δικαιολογητικά που ενδεχομένως προσκομίζουν οι μαθητές, σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πλασματικά.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ: Δεν ψωνίζουν από φόβο για το αύριο


Κάθε πέρυσι και καλύτερα.
Όλο και πιο έντονα γίνονται τα άσχημα συναισθήματα των πολιτών, που πλέον πνίγονται από τον φόβο και την απογοήτευση της ελληνικής οικονομικής πορείας.
Οι νέοι τρομάζουν πλέον να ονειρευτούν και σηκώνουν τα χέρια ψηλά για «αύριο».

Εν τω μεταξύ, την ίδια ώρα, έντονο έχει γίνει και το «κατοχικό σύνδρομο» των Ελλήνων, με τέσσερα στα 10 νοικοκυριά να μην καταναλώνουν από φόβο και έξι στα δέκα επειδή δεν τους περισσεύουν τα χρήματα.

Και το χειρότερο είναι ότι δεν βλέπουμε «φως στο τούνελ», καθώς την ώρα που τα χρήματα μειώνονται, αυξάνονται «λουκέτα» και άνεργοι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ οι άνεργοι έφτασαν για τον Ιανουάριο τα 690.000 άτομα, ενώ, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ έχουν αυξηθεί κατά 30% τα «λουκέτα» στην αγορά τους τελευταίους μήνες, με τον συνολικό τζίρο το 2010 να έχει υποστεί μείωση της τάξεως των 7,5 δισ. ευρώ περίπου.

Τα ίδια στοιχεία καταδείκνυαν ότι οι εργοδότες στο λιανικό εμπόριο έχουν μειωθεί κατά 11% το Δεκέμβριο και κατά 4% έχουν μειωθεί οι αυτοαπασχολούμενοι έμποροι.

ΝΔ: Ερώτηση στη Βουλή για την επιδημία Η1Ν1


Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Κώστας Μαρκόπουλος, σε επίκαιρη ερώτησή του για την επιδημία Η1Ν1, τόνισε ότι:
«Σήμερα έχουμε 132 νεκρούς και 120 διασωληνωμένους ασθενείς, εκ των οποίων οι μισοί είναι εκτός Μ.Ε.Θ.!
Η θνησιμότητα των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι σε Μ.Ε.Θ. είναι 42% στην Ελλάδα, έναντι 24% στην Ε.Ε..
Οι αιτίες είναι η έλλειψη κλινών Μ.Ε.Θ., η έλλειψη εμβολιασμού και η έλλειψη μηχανημάτων εξωσωματικής οξυγόνωσης».