Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Διακοπή κυκλοφορίας από Κόμβο Αμφιθέας-Αγίας Μαρίνα-Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης, από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου

Τη διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα  από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 1+925,84 της επαρχιακής οδού 1αΚόμβος Αμφιθέας –Αγίας Μαρίνα – Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης, από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου ανακοινώνει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ιωαννίνων, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής του έργου βελτίωσής της. 
Η διακοπή της κυκλοφορίας θα διαρκέσει μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών παρακαλεί τους διερχόμενους οδηγούς να ακολουθούν με συνέπεια την εργοταξιακή σήμανση που έχει τοποθετηθεί και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία, να ελαχιστοποιηθεί η δική τους ταλαιπωρία και, κυρίως,  να αποφευχθούν ατυχήματα.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ενισχύσεις αγροτών που ασκούν γεωργική δραστηριότητα σε περιοχές Natura 2000

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η, με αριθμ. Πρωτ. 21493/18-10-13 (Α.Δ.Α.: ΒΛΛΟΒ-4ΤΕ), Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να συμμετάσχουν στο μέτρο 213 «Ενισχύσεις αγροτών που ασκούν γεωργική δραστηριότητα σε περιοχές Natura 2000» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 του Καν.(ΕΚ) 1698/2005.
 Το Μέτρο θα εφαρμοστεί σε περιοχές δικαιοδοσίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του δικτύου Natura 2000. Δικαιούχοι των ενισχύσεων του μέτρου 213 μπορούν να κριθούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) και να κατέχουν νόμιμα ιδιόκτητους βοσκότοπους που αποτελούν νησίδες φυσικής βλάστησης όπου αναπαράγονται είδη άγριας πανίδας, εντός περιοχών Natura 2000 υπαγόμενων στη δικαιοδοσία των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και οι οποίοι φέρουν σήμανση, ότι απαγορεύεται η βόσκηση το χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου έως 30 Ιουνίου εκάστου έτους, με ευθύνη των καθ’ ύλην αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων.

Στην κυκλοφορία άλλα 5 χλμ. του δρόμου Καρτέρι – Πάργα

Τις τελευταίες εργασίες που απομένουν για τη συνολική παράδοση στην κυκλοφορία του οδικού άξονα Καρτέρι – Πάργα, επιθεώρησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θ. Πιτούλη και Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στρ. Ιωάννου, ενώ ταυτόχρονα δόθηκαν στην κυκλοφορία άλλα πέντε χιλιόμετρα.
Τα υπολειπόμενα - ενδιάμεσα- δύο χιλιόμετρα, αναμένεται να δοθούν σε κυκλοφορία τις επόμενες πέντε-έξι ημέρες.
Τα πρώτα οκτώ χιλιόμετρα του οδικού άξονα, ως γνωστόν, έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία από τις αρχές Αυγούστου, παράλληλα δε με το κυρίως έργο η Περιφέρεια δια του ΕΣΠΑ, συνεισέφερε και στον πολιτιστικό τομέα, καθώς χρηματοδότησε και το κόστος προστασίας και ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών, ήτοι ένα συγκρότημα νερόμυλου ο οποίος αποτέλεσε την αιτία καθυστέρησης παράδοσης του έργου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, χαρακτήρισε το έργο «σημαία» για την Ήπειρο, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Θέλω να συγχαρώ τους πάντες που συμμετείχαν σε αυτό το έργο. Πρώτα την ανάδοχο εταιρία η οποία είχε συνεχώς πλήρη συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και τη Διαχειριστική Αρχή, τους κατοίκους της περιοχής και την επιβλέπουσα υπηρεσία ΕΥΔΕΜ/ΕΔΕ. Είχαμε πει ότι το έργο θα είχε δοθεί μέχρι τις 13 Ιουλίου. 

Από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου και υποχρεωτική η ηλεκτρονική απογραφή αιγοπροβάτων

Στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου, πρέπει να προσέλθουν υποχρεωτικά οι κτηνοτρόφοι στο χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 15η Δεκεμβρίου 2013, προκειμένου να απογράψουν ηλεκτρονικά τα αιγοπρόβατά τους. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι αποκλειστική και δεν προβλέπεται να δοθεί παράταση.
Πρόκειται για πράξη (ηλεκτρονικό πρωτόκολλο), που για πρώτη φορά τίθεται σε εφαρμογή και για τον καλύτερο συντονισμό των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε υπηρεσιακή συνάντηση - σύσκεψη με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, των Αντιπεριφερειαρχών και των προϊσταμένων κτηνιατρικών υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για οφειλές στο Δημόσιο

Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (804.766,56)

Συνελήφθησαν, χθες (23-10-2013) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί (ηλικίας 40 και 34 ετών), για μη καταβολή εργατικών και εργοδοτικών εισφορών στο Ι.Κ.Α..
 Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (804.766,56) ευρώ.
 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. 

Συκιές Άρτας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κλοπή ακτινιδίων

Οι δράστες έκλεψαν 500 κιλά ακτινίδια από αγρόκτημα, με σκοπό να τα πουλήσουν στην Αλβανία

Συνελήφθησαν χθες (23-10-2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 50 ετών για κλοπή ακτινιδίων και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο των αστυνομικών σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, διαπιστώθηκε να έχουν φορτωμένα πεντακόσια (500) κιλά ακτινίδια.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι είχαν αφαιρέσει το πρωί της ίδιας ημέρας την παραπάνω ποσότητα φρούτων από αγρόκτημα, 75χρονου ημεδαπού στις Συκιές Άρτας.
Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε και μία πλαστή υπεύθυνη δήλωση, που είχαν καταρτίσει - πλαστογραφήσει με σκοπό να μεταφέρουν και να πουλήσουν τα ακτινίδια στην Αλβανία.
Η αφαιρεθείσα ποσότητα ακτινιδίων κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους στην διάπραξη παράνομων ενεργειών.

Νέος ενιαίος φόρος ακινήτων για ολόκληρη την ακίνητη περιουσία

Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων,για πρώτη φορά επιβάλλει φόρο σε ολόκληρη την ακίνητη περιουσία, φέρνει και μικρές ελαφρύνσεις στη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία.


Έτσι από την φορολόγηση δεν εξαιρούνται πλέον ούτε τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τα χωράφια και τα εκτός σχεδίου οικόπεδα. 
Ο φόρος στα ακίνητα
Για τις κατοικίες και άλλα κτίσματα υπάρχουν 20 κλιμάκια με την φορολογική επιβάρυνση να ξεκινάει από τα 2,3 ευρώ ανά τ.μ. για αντικειμενική αξία έως 500 ευρώ ανά τ.μ. και φτάνει στα 17 ευρώ ανά τ.μ. για τα ακίνητα με αντικειμενική αξία πάνω από 5.000 ευρώ ανά τ.μ. Για το τελικό ποσό του φόρου θα υπολογίζονται: η παλαιότητα του κτιρίου, ο όροφος ή μονοκατοικία, η πρόσοψη, οι βοηθητικοί χώροι
καθώς και εάν είναι ημιτελές ή όχι.
Ο ενιαίος φόρος ακινήτων είναι ίσος με το γινόμενο της επιφάνειας, του βασικού φόρου (ΒΦ), του συντελεστή παλαιότητας κτίσματος (ΣΠΚ), του συντελεστή ορόφου (ΣΟ) ή μονοκατοικίας και του συντελεστή πρόσοψης (ΣΠ), καθώς και του συντελεστή βοηθητικών χώρων (ΣΒΧ), και του συντελεστή ημιτελούς κτίσματος (ΣΗΚ), κατά περίπτωση, ως εξής:
Φόρος = Επιφάνεια κτίσματος (μ2) x ΒΦ x ΣΠΚ x ΣΟ ή ΣΜ x ΣΠ x ΣΒΧ (όπου εφαρμόζεται) x ΣΗΚ (όπου εφαρμόζεται).


Συνήγορος του Καταναλωτή: «Δηλώστε τον τραπεζικό σας λογαριασμό, για τον σώσετε»!

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, επιχειρεί να προλάβει τα χειρότερα στο άκουσμα των πρώτων καταγγελιών από πολίτες, των οποίων κατασχέθηκε μέρος από τους τραπεζικές τους καταθέσεις, λόγω οφειλών προς το Δημόσιο, ή έγινε συμψηφισμός με χρέη τους προς πιστωτικά ιδρύματα.
Καλεί, έτσι, τους πελάτες τραπεζών-καταθέτες «να προβούν άμεσα οι καταθέτες σε δήλωση προς εκείνη την τράπεζα που τηρούν λογαριασμό, για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ για ατομικό τους λογαριασμό ή των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό, προκειμένου να προστατευθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4161/2013».
Στην ανακοίνωσή του, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ. Ευάγγελος Ζερβέας, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι έχει γίνει αποδέκτης αναφορών καταθετών εναντίον τραπεζών σχετικά με κατασχέσεις ή συμψηφισμούς καταθέσεών τους για εξόφληση χρεών τους προς τράπεζες.
Υπενθυμίζει δε, ότι, από τις 14 Ιουνίου 2013 ισχύουν οι διατάξεις του Ν.4161/2013, σύμφωνα με τις οποίες προβλέφθηκε ότι, απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό και των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό (άρθρο 20).

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη 48χρονου με ένταλμα για κατοχή, αγορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση

Συνελήφθη την Τρίτη (22-10-2013) το μεσημέρι στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, 48χρονος ημεδαπός, γιατί  σε βάρος του εκκρεμούσαν  Ένταλμα Σύλληψης της 26ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών καθώς και διάταξη κ. Προέδρου Εφετών Αθηνών, για κατοχή, αγορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, τελεσθείσες  πράξεις  κατ’  επάγγελμα και συνήθεια από μη (τοξικομανή).