Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Υπουργείο Οικονομικών: Χωρίς πρόστιμο οι δηλώσεις Ε9 που θα υποβληθούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου

Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι, λόγω της εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ για πρώτη φορά, οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι την έκδοση των εκκαθαριστικών-δηλώσεων του φόρου στα μέσα Ιουνίου, με βάση νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί για ψήφιση, δεν θα επιβαρύνονται με πρόστιμα.
Μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών, θα προβλεφθεί νομοθετικά εύλογος χρόνος για διορθώσεις τυχόν λαθών χωρίς επιβαρύνσεις.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9) παραμένει ανοικτή (σήμερα είναι η 103η ημέρα λειτουργίας της) και το 50% των δηλώσεων έχει υποβληθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Υπουργείο Παιδείας: Έως 20 Ιουνίου οι αιτήσεις για τα Ολοήμερα Σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον προγραμματισμό λειτουργίας των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), καθώς επίσης και των Δημοτικών που δεν εντάσσονται στα ΕΑΕΠ και των νηπιαγωγείων.
Οι Διευθύνσεις των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, μπορούν να πραγματοποιήσουν έως τις 13 Ιουνίου ενημερωτικές συναντήσεις με τους συλλόγους γονέων/κηδεμόνων.
Οι γονείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους το ολοήμερο πρόγραμμα θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι και τις 20 Ιουνίου αίτηση - δήλωση.
Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής, μετά τις 20 Ιουνίου, απαιτείται η γραπτή έγκριση του οικείου Διευθυντή Π.Ε.
Για την εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα προϋπόθεση είναι η εργασιακή κατάσταση των γονέων/κηδεμόνων.

Προς τούτο προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου, συνολικά δέκα (10) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Ηπείρου, με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνολικά δέκα (10) άτομα.
Συγκεκριμένα:
Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, για κλοπή από φροντιστήριο. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προέκυψε ότι ο 33χρονος είχε προβεί το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας στην αφαίρεση χρηματικού ποσού από φροντιστήριο ξένων γλωσσών στα Ιωάννινα. 
Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου.

Όχημα με 9 περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκε στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αντιρρίου, στο ύψος της Παναγιάς

Συνελήφθη ο 33χρονος αλλοδαπός οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος μετέφερε τα ναρκωτικά στην Αθήνα
 Ο δράστης είχε τοποθετήσει τις ναρκωτικές ουσίες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματός του

Συνελήφθη χθες (29-05-2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 33 χρονών, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο, πάνω από (9) κιλά κάνναβης.

Αναλυτικότερα, χθες (29-05-2014) το απόγευμα στο 48ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου (ύψος Παναγιάς), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος οδηγός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα το όχημα να ακινητοποιηθεί και ο οδηγός να το εγκαταλείψει.
 Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Σταθμού Τροχαίας Φιλιππιάδας, οι οποίοι βρήκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη (στο σασί του οχήματος), εννέα συσκευασίες που περιείχαν συνολικά ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -9.464- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Άμεσα ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση του 33χρονου αλλοδαπού δράστη και τον εντοπισμό και τη σύλληψή του λίγες ώρες αργότερα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, τη στιγμή που προσπαθούσε να εξέλθει από τη χώρα.
Από τον έλεγχο των στοιχείων του οχήματος διαπιστώθηκε ότι αυτό ανήκει σε 26χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία αναζητείται ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα ναρκωτικά θα μεταφέρονταν στην Αθήνα.
Πέραν των ναρκωτικών, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας. 

Οι θέσεις για μια σειρά περιβαλλοντικών και άλλων ζητημάτων του Μίλτου Μπούκα και της Ευτυχίας Βαϊμάκη

H Ευτυχία Βαϊμάκη Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος «Ήπειρος Ανατροπής» της Όλγας Γεροβασίλη και ο Μίλτος Μπούκας (Υποψ. Δημοτ. Σύμβουλος «Γιάννενα-Πολίτες για τη Ανατροπή» του Λάζαρου Νάτση Υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων

Ανταποκρινόμενοι στο προεκλογικό κάλεσμα του Δικτύου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων γνωστοποιούν τις θέσεις τους για μια σειρά περιβαλλοντικών και άλλων ζητημάτων όπως είχαν κατατεθεί
1. Ενέργεια
– Φρένο στην προοπτική των εξορύξεων υδρογονανθράκων που καταλαμβάνουν σχεδόν το σύνολο της χωρικής ενότητας της Ηπείρου, μην αποκλείοντας και τη χρήση του σχιστόλιθου, χρήσεις ασύμβατες με το πράσινο προφίλ της περιοχής. Στόχος μας η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ από τα ορυκτά καύσιμα με την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με αποκεντρωτικό  χαρακτήρα για νέες, πράσινες θέσεις εργασίας κα διάχυση της ωφέλειας στην κοινωνία!
– Αποκλεισμός Υδροηλεκτρικών Έργων άνω των 5 MW

«Έρανος Αγάπης για την Κιβωτό του Κόσμου» από την Περιφέρεια Ηπείρου 2 έως 6 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει ημερίδα στις 5 Ιουνίου με θέμα «Ένα ταξίδι στον κόσμο του εθελοντισμού» στο πλαίσιο του προγράμματος VERSO. Με αφορμή τη συμμετοχή της εθελοντικής οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου πραγματοποιεί έρανο αγάπης για την ενίσχυσή της, καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας 2 έως 6 Ιουνίου 2014.
Ο χώρος συγκέντρωσης των πραγμάτων θα είναι στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου που εδρεύει στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα 28-30 στον 2ο όροφο - τηλέφωνο επικοινωνίας 2651034054, Ελένη Καλαμπόκα, Συντονίστρια του Έργου VERSO
Η Κιβωτός του Κόσμου πρόκειται για μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση μέριμνας και προστασίας της μητέρας και του παιδιού που δραστηριοποιείται με σημαντικά αποτελέσματα στους τομείς αυτούς από το 1998 έως και σήμερα.
Στις πιο πρόσφατες ενέργειές της συγκαταλέγεται και η δημιουργία ενός ακόμη κέντρου της, στην ακριτική Πωγωνιανή.
Η ανάγκη για τη συντήρηση αλλά και εκπλήρωση των στόχων του οποίου αναζητά συμπαραστάτες στην κοινωνία μας.
Στην παρούσα φάση υπάρχει ανάγκη για καλοκαιρινά ρούχα για ηλικίες 5,5 έως 18 ετών, είδη προσωπικής υγιεινής (π.χ. αφρόλουτρα, σαμπουάν, κτλ.) καθώς επίσης και απορρυπαντικά γενικής χρήσης.
Επίσης είναι ευπρόσδεκτα παιχνίδια για παιδιά.
Η συνδρομή των πολιτών στη λειτουργία της Κιβωτού του Κόσμου αποτελούσε πάντα την κινητήρια δύναμή της.
Με τον ελάχιστο αυτό τρόπο ο καθένας μας μπορεί να δώσει τη μέγιστη χαρά σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

ΟΓΑ: Την Δευτέρα 2 Ιουνίου θα λάβουν οι 706.237 συνταξιούχοι τη σύνταξη για το μήνα Ιούνιο

Σε ανακοίνωση του  ΟΓΑ, αναφέρεται ότι η σύνταξη για το μήνα Ιούνιο, θα γίνει την Δευτέρα 2 Ιουνίου.
Η καταβολή αφορά 706.237 συνταξιούχους, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 318 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της σύνταξης γίνεται είτε μέσω πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου ή μέσω των αντίστοιχων λογαριασμών των ΕΛΤΑ.

Επιμένει το υπουργείο Οικονομικών στις παλιές οφειλές από τέλη κυκλοφορίας

Το υπουργείο Οικονομικών αγνόησε τις επισημάνσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για τα τέλη κυκλοφορίας παρελθόντων ετών, τα οποία φέρονται ως ανεξόφλητα, και παρέμεινε αμετακίνητο στη θέση του σχετικά με την εικοσαετή παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για την επιβολή των οφειλομένων τελών κυκλοφορίας παρελθόντων ετών.
Είχαν προηγηθεί διαμαρτυρίες πολιτών προς την Αρχή, καθώς το υπουργείο Οικονομικών τούς καταλόγισε οφειλή από τέλη κυκλοφορίας παρελθόντων ετών, τα οποία φέρονταν ως ανεξόφλητα, ακόμη και για τέλη πριν από 15 χρόνια. Εύλογα, οι πολίτες αδυνατούσαν να αποδείξουν ότι έχουν ήδη εκπληρώσει τη συγκεκριμένη φορολογική τους υποχρέωση.

3 TOUGH ENOUGH EMDURO, Τύρια Ιωαννίνων, Κυριακή 15 Ιουνίου 2014, ώρα 10:30 π.μ.