Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

«Μπλόκο» σε ΠΑΟ, ΠΑΣ και έξι ακόμα ΠΑΕ από την Επιτροπή Αδειοδότησης!

«Κόκκινο» στις μισές ομάδες της Super League άναψε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, καθώς δεν χορηγεί άδεια στους Παναθηναϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη, Πανιώνιο, ΟΦΗ, Πανθρακικό, ΑΕΚ και Κέρκυρα.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή της ελληνικής Ομοσπονδίας, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα τη νέα αγωνιστική περίοδο και μπαίνει περιορισμός στις μεταγραφές του καλοκαιριού.
Πάντως, οι ομάδες που δεν πήραν την αδειοδότηση έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση κατά την απόφασης του Πρωτοβάθμιου Οργάνου εντός πέντε ημερών.
Σε περίπτωση που ισχύσει τελικά η συγκεκριμένη απόφαση, στο Europa League θα πάρει μέρος η Skoda Ξάνθη.
 Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
 «Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΓΣ, ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ, SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο., ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠO, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., Π.Α.Ο.Κ., ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΟ.
Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ:
 Α.Ε.Κ., ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, Ο.Φ.Η., ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΟ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ.
Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών».

ΠΗΓΗ: www.onsports.gr

Ημερίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, για τις ΕΟΖ στο Πωγώνι το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, ώρα 10:00 στο Καλπάκι

Αθήνα 22-5-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει ημερίδα στις 25 Μαΐου 2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Πωγωνίου,  στο Καλπάκι Ιωαννίνων.
Στην ημερίδα θα συζητηθεί κυρίως το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών  στη περιοχή του Πωγωνίου, αλλά και στη Θεσπρωτία στις περιοχές της Παραμυθιάς  και των Φιλιατών.
Κύριοι ομιλητές θα είναι ο πρώην υπουργός και καθηγητής Πανεπιστημίου  κ. Νίκος Χριστοδουλάκης και ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΕΣΕΕ στα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα κ. Γιώργος Ρωμανιάς.
Έχουν κληθεί για παρεμβάσεις η Περιφέρεια Ηπείρου, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομικών, ο Δήμος Πωγωνίου και φορείς της Ηπείρου.
Ο κ. Χριστοδουλάκης θα αναφέρει ότι ο τόπος έχει ανάγκη από επενδύσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία της Πατρίδας μας και όχι  την εκμετάλλευση των περιοχών και των εργαζομένων προς όφελος ορισμένων, με τη δημιουργία Ε.Ο.Ζ.
Ο κ. Ρωμανιάς θα τονίσει ότι οι εργασιακές σχέσεις θα υποβαθμιστούν και θα ευτελιστεί η εργασία, οι αμοιβές και η ασφαλιστικές καλύψεις των εργαζομένων, θα υποβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων των περιοχών που θα δημιουργηθούν η Ε.Ο.Ζ.
Στη διάρκεια της Ημερίδας θα συζητηθεί και το θέμα της δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών στο Πωγώνι, για να καλύψουν οι φιλοξενούμενοι μετανάστες τις ανάγκες των επιχειρήσεων που θα δημιουργηθούν στις Ε.Ο.Ζ.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-1

Ισοπαλία με ένταση, γκολ και αποβολές

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ατρόμητο και με τους χειρότερους για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος όχι μόνο δέχθηκε γκολ, αλλά έχασε και τον αρχηγό του.
Οι Περιστεριώτες σκόραραν στην πρώτη καλή ευκαιρία του ματς (3' Καραγκούνης με τον πασέρ Νάστο να αρχίζει την προσπάθεια από θέση οφ-σάιντ) ενώ οι Γιαννιώτες έχασαν τον πιο έμπειρο παίκτη τους, τον Πάντο, με τραυματισμό μόλις στο 8'.
Μέχρι το 20' ο Ατρόμητος είχε τον πρώτο λόγο αλλά μετά από εκείνη τη χρονική στιγμή ο ΠΑΣ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.
Απόρροια αυτού του γεγονότος ήταν η ισοφάριση (στο 33' με τον εξαιρετικό Τσουκαλά) πέντε λεπτά μάλιστα αφότου οι φιλοξενούμενοι έχασαν καλή ευκαιρία για το 0-2 με τον Ναπολεόνι.
Ο Κεϊτά στο 41' και ο Ουντότζι στο 55'  πήραν την άγουσα για την αποδυτήρια αφήνοντας τις δύο ομάδες με τον ίδιο αριθμό ποδοσφαιριστών στο γήπεδο.
Ο Ατρόμητος αποδείχθηκε καλύτερος και πιο απειλητικός αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω σ' έναν εξαιρετικό Φεγκρούς που εξουδετέρωσε όλους τους κινδύνους.
Την ευκαιρία του ματς πάντως έχασε ο ΠΑΣ στο 84' με τον Ντάσιο ο οποίος με όλη την εστία πιάτο σούταρε στα σώματα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Πάντος (9' Ντάσιος), Μιχαήλ, Κεϊτά, Τσουκαλάς, Γεωργίου (54' Λίλα), Κοροβέσης, Ντε Βιντσέντι (90' Νάκος), Ίλιτς.
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Σκόνδρας, Νάστος, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (70' Πίτου Γκαρσία), Ουντότζι, Καραγκούνης (60' Μπρίτο), Σουμπίνιο, Ναπολεόνι (85' Κούτσι).

«Μαύρα σύννεφα» πάνω από τη ΔΩΔΩΝΗ

«Μαύρα σύννεφα» έχουν συγκεντρωθεί το τελευταίο διάστημα πάνω από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, με τα προβλήματα ρευστότητας που υπάρχουν, να έχουν άμεσο αντίκτυπο στις σχέσεις της με τους παραγωγούς.
Η καθυστέρηση στην εξόφληση των ποσοτήτων γάλακτος που έχουν παραδοθεί, οδηγεί τους κτηνοτρόφους στην απόφαση να σκληρύνουν και αυτοί από την πλευρά τους τη στάση τους, ενώ την ίδια στιγμή έντονη είναι η ανησυχία και των τοπικών παραγόντων για τις εξελίξεις.
Το βαρύ κλίμα επιτείνουν διάφορες δημόσιες τοποθετήσεις, αλλά και διαρροές, ενώ η σημερινή ημέρα θεωρείται κομβική, καθώς εκπρόσωποι του κτηνοτροφικού κόσμου της Ηπείρου θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, ενώ υπάρχει προγραμματισμένη και κινητοποίηση έξω από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ. Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι έχουν διαμηνύσει πως αν δεν εξοφληθούν οι οφειλές, οι ίδιοι θα προχωρήσουν στην υλοποίηση της απόφασής τους να μην παραδίδουν ποσότητες γάλακτος.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ: « Γίναμε ομάδα»

Ειδικό αφιέρωμα στην πορεία του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά κατά την αγωνιστική χρονιά που τελείωσε, φιλοξένει η εφημερίδα «ΤΟ ΣΟΥΤ» το φύλλο της Δευτέρας 20 Μαΐου 2013.
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ο πρόεδρος της ομάδας κ. Κώστας Παντούλας, μιλάει για μεταγραφές, το γήπεδο, τις αλλαγές στο Δ.Σ, τον προπονητή και αφήνει αιχμές για τα σφυρίγματα της διαιτησίας σε μερικά ματς.  
 

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για κλοπή από σπίτι στο Νεοχώρι Άρτας

Συνελήφθησαν, χθες (21-05-2013) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, δύο (2) ημεδαπές Ρομά , ηλικίας 47 και 45 ετών αντίστοιχα, για κλοπή από οικία 67χρονης στο Νεοχώρι Άρτας.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 11:30 το μεσημέρι, οι δύο γυναίκες μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού της 67χρονης στο Νεοχώρι Άρτας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ.
Άμεσα αστυνομικοί, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν τις δύο γυναίκες και τις προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας, όπου αναγνωρίσθηκαν από την παθούσα και συνελήφθησαν.
Ενεργείται προανάκριση, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Λούρος Πρέβεζας: Συνελήφθη 30χρονος για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (21.05.2013) το βράδυ στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), ένας 30χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του αυτοκινήτου του προαναφερόμενου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (7,3) γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Η τέλεση πανευρωπαϊκών αγώνων θαλασσίου σκι στον καλαμιώνα Αμφιθέας, θα σήμαινε την ανάλωση ενός από τα πιο πολύτιμα φυσικά κεφάλαια της Παμβώτιδας.

Γράφει ο Μπούκας Μίλτος

Η καταγγελία που συνυπογράψαμε ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, η Ορνιθολογική Εταιρεία και οι Οικολόγοι Πράσινοι και απευθύνουμε στο ΥΠΕΚΑ είναι η απάντηση στον αυταρχισμό της Δημοτικής Αρχής και στον «εμπαιγμό»  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η δημαγωγική εκτόξευση του θέματος από τον Δήμαρχο το προηγούμενο διάστημα και ο προσχηματικός παραλογισμός περί αξιοποίησης των υδατικών πόρων με «βαφτιζόμενο» έργο κοπής καλαμιώνα προστασία-συντήρηση οικοσυστημάτων(;) από την πλευρά της Διοίκησης δεν ήταν αρκετά στη δημιουργία «τετελεσμένων»  σ’  ένα πασίδηλα καταστροφικό έργο… Η δημιουργία πίστας θαλασσίου σκι στην Αμφιθέα, για την τέλεση των πανευρωπαϊκών αγώνων θα σήμαινε την ανάλωση ενός από τα πιο πολύτιμα φυσικά κεφάλαια της Παμβώτιδας.
Η αποδοκιμασία του παράνομου έργου από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επερώτηση του Νίκου Χρυσόγελου των Οικολόγων Πράσινων, πέρασε στα «ψιλά» καθώς υιοθετήθηκαν τακτικές που πλήττουν την θεσμική ακεραιότητα και την πολιτική αξιοπιστία της αυτοδιοίκησης, καθιστώντας την έννοια της περιβαλλοντικής νομιμότητας «κενό γράμμα»!

Πώς θα γίνεται το «φακέλωμα» στις καταθέσεις

Τη δημιουργία Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών, που θα αποτελέσει τον βασικό κορμό του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, θα προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την Λογιστική Τυποποίηση και Έλεγχο που θα κατατεθεί έως την Πέμπτη στη Βουλή.
Σύμφωνα με τις εν λόγω διατάξεις θα δημιουργηθεί στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ανταλλαγή στοιχείων στην οποία θα καταχωρούνται τα τραπεζικά δεδομένα προσώπων που ελέγχονται για παράνομες ενέργειες.
Μετά από αίτημα των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, και χωρίς να απαιτείται δικαστική συνδρομή, οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες μέσω της πλατφόρμας να κοινοποιούν σε καθορισμένο διάστημα τα στοιχεία καταθετών, που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες.
Αρχικά το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών θα τροφοδοτείται με στοιχεία καθημερινά μόνο για τους φορολογουμένους που ελέγχονται από τις φορολογικές αρχές ως εμπλεκόμενοι σε έκνομες ενέργειες. Εν συνεχεία το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών θα ενημερώνεται μια φορά το χρόνο για τα στοιχεία όλων των φορολογουμένων φυσικών και νομικών προσώπων.
Το Μητρώο Τραπεζικών Καταθέσεων θα περιλαμβάνει:
τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού
την ημερομηνία ανοίγματος και κλεισίματος του λογαριασμού
τα στοιχεία των κατόχων και των συνδικαιούχων του λογαριασμού
το σύνολο των καταθέσεων και αναλήψεων στην περίοδο αναφοράς
πρόσβαση στους λογαριασμούς των ελεγχόμενων από το 2002
πρόσβαση σε στοιχεία αναλήψεων και καταθέσεων από το 2008

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Νέα έργα στις Περιφερειακές Ενότητες

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή έλαβε αποφάσεις για έργα και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.
Συγκεκριμένα:
Στην Π.Ε. Άρτας
Από την Ο.Ε. εγκρίθηκε η εκπόνηση μελέτης για τη βελτίωση της οδικής λειτουργίας στην Εθνική οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου, επί της γέφυρας Άννινου, με προϋπολογισμό 30.000 ευρώ. Πρόκειται για το σημείο στο οποίο γίνονται πολλά τροχαία ατυχήματα, ενώ έχουν σημειωθεί και αρκετά θανατηφόρα.
Επίσης εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση γέφυρας στην τάφρο Σαλαώρας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Σουλίου (Καρβουνάρι – Ποταμιά)», προϋπολογισμού 78.000 ευρώ. Ανάδοχος είναι η εταιρεία Λιάνος Κ. Αναστάσιος & ΣΙΑ.
Στην Π.Ε. Ιωαννίνων
Η Ο.Ε. ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Καβαλλαρίου», προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, που είναι η εργοληπτική εταιρεία «Τσιμπίκης Άγγελος του Ιωάννου Ε.Δ.Ε.», και του έργου «Καθαρισμός και διαχείριση στερεών αποβλήτων από ΧΥΤΑ Ελληνικού (υποέργο επιχωμάτωση απορριμματικού αναγλύφου)», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, την εργοληπτική εταιρεία «Τεχνογνωσία Ηπείρου Ο.Ε. Ζιώρης Λάμπρος».
Ακόμη, η Ο.Ε. ενέκρινε τους όρους διακήρυξης της ανοιχτής δημοπρασίας για την κατασκευή του έργου «Επισκευή Λαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου Ελαφότοπου», προϋπολογισμού 33.000 ευρώ.
Στη Π.Ε. Πρέβεζας
Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης της δημοπρασίας των παρακάτω δύο έργων:
«Αποκατάσταση ζημιών στο τμήμα της 3ης Επαρχιακής Οδού Βράχος Χειμαδιό», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
«Αποκατάσταση καθιζήσεων οδικού τμήματος της 8ης Επαρχιακής Οδού στην Α. Ρευματιά», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
Επίσης, με απόφαση της Ο.Ε. προχωρούν οι διαδικασίες της ανοιχτής δημοπράτησης του έργου «Ενίσχυση αναχωμάτων κατά τμήματα του ποταμού Λούρου», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.