Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Κλειστά τα καταστήματα την Τρίτη 2 Ιανουαρίου

 


Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Από  τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2024 με διάρκεια έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη του Φεβρουαρίου ενώ τα καταστήματα προβλέπεται να ανοίξουν ξανά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου.

Παρακάλαμος: Πρωτοχρονιάτικη θεία λειτουργία και δοξολογία

 


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε την πρώτη του έτους, Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, η μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, του Ουρανοφάντορος.

«Ξεπαγώνουν» οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα

 


Από την 1 Ιανουαρίου 2024, «ξεπαγώνουν» οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα, που ήταν σε αναστολή από το 2012.

Η απόφαση για την επαναφορά των τριετιών, η οποία δεν θα έχει αναδρομικότητα για την περίοδο από τις 14 Φεβρουαρίου 2012 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023, προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και επιταχύνει τη μισθολογική εξέλιξή τους, αλλά, ταυτόχρονα, λαμβάνει υπ’ όψιν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνει ότι η εφαρμογή των τριετιών δεν είναι εθελοντική, αλλά είναι υποχρεωτική. Είναι ψηφισμένος νόμος του κράτους και ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Όπως επισημαίνει, «κάποιοι θα δουν άμεσα αύξηση στον μισθό τους. Σύμφωνα με την “ΕΡΓΑΝΗ”, περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν θεμελιώσει ή θα θεμελιώσουν δικαίωμα αύξησης 10% μέσα στο 2024. Προϊόντος της τριετίας, θα επεκταθεί σε όλο τον ιδιωτικό τομέα και θα φτάσει περίπου σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους».

Σύλλογος τρίτης ηλικίας Κουκλιών Πωγωνίου: Ευχές για το νέο έτος

 

Ευχές για το νέο έτος από το Σύλλογο τρίτης ηλικίας Κουκλιών Πωγωνίου.

Οι τυχεροί αριθμοί του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου 2024

 


Ολοκληρώθηκε η μεγάλη κλήρωση του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου 2024.

Ο Μεγάλος Λαχνός είναι ο αριθμός 06410, της 32ης σειράς, που κερδίζει 1 εκατ. ευρώ.

O Μεγάλος Λαχνός είναι ο αριθμός 06410, της 32ης σειράς, που κερδίζει 1 εκατ. ευρώ.

 Η «χρυσή» 5άδα συμπληρώνεται από τους αριθμούς της ίδιας σειράς:

-6406

-6407

-6408

-6409.

Οι παραπάνω αριθμοί κερδίζουν επίσης από 1 εκατ. ευρώ.

Από 8.000 ευρώ κερδίζουν όλα τα γραμμάτια σε όλες τις άλλες σειρές που έχουν τον αριθμό 6410.

Από 5.000 ευρώ κερδίζουν όλα τα γραμμάτια σε όλες τις άλλες σειρές που έχουν τους αριθμούς 6406, 6407, 6408 και 6409.

Από 1.000 ευρώ κερδίζουν όλα τα γραμμάτια ανεξάρτητα από σειρά που οι αριθμοί τους λήγουν σε 6410.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα

 


Αγαπητοί μου συνδημότες,

Σε αυτό το «γύρισμα» του χρόνου το πρώτο που εύχομαι σε όλους τους συνδημότες και σ’ όλο τον κόσμο, είναι υγεία, ευτυχία, αλληλεγγύη και προκοπή.

Πάντα μια νέα χρονιά σηματοδοτεί κι ένα νέο ξεκίνημα και θέλω να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και προσδοκιών.

Εύχομαι η νέα χρόνια να είναι μια αφετηρία για συνεργασία και κοινές προσπάθειες ώστε να προωθήσουμε τα μεγάλα ζητήματα του τόπου.

Το 2024, επιθυμία και προσδοκία μου είναι όλοι οι φορείς, αλλά και οι ενεργοί πολίτες, να συνεργαστούμε και να διεκδικήσουμε «σαν μια γροθιά» λύσεις για τα μεγάλα θέματα της περιοχής μας.

Είναι ο μοναδικός τρόπος για να πετύχουμε αποτελέσματα.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη

 


Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες

Σήμερα, βρισκόμαστε στο κατώφλι του ερχομού του νέου χρόνου.

Έχουμε την ευκαιρία να αναστοχαστούμε τα γεγονότα   που ζήσαμε το 2023  και  να κάνουμε έναν απολογισμό  σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Το 2023 αφήνει θετικό αποτύπωμα  και  πολλά γεγονότα, που μας σημάδεψαν ατομικά και συλλογικά.

Οφείλουμε όμως να παραδεχθούμε ότι ήταν ένας χρόνος  πολύ καλύτερος από  τους προηγούμενους, οι οποίοι   συνοδεύτηκαν  από τις μεγάλες παγκόσμιες κρίσεις, την υγειονομική και την οικονομική.

Στη διάρκεια του 2023 έκλεισαν σημαντικές εκκρεμότητες στην Ήπειρο.

Έργα ολοκληρώθηκαν, κοινωνικές δομές ενισχύθηκαν, δημιουργήθηκαν ευνοϊκές συνθήκες για την οικονομία, νέες παραγωγικές δραστηριότητες  εξελίχθηκαν.

Το  ΕΣΠΑ Ηπείρου έκλεισε με απόλυτη επιτυχία  και παράλληλα τέθηκαν οι βάσεις για νέες μεγάλες παρεμβάσεις σε υποδομές, σε κοινωνικές δράσεις, για τους αγρότες, τις επιχειρήσεις, για την άμβλυνση των διαπεριφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.

Ενδεχομένως σε κάποιους τομείς να μπορούσαν να γίνουν περισσότερα.

Το βέβαιο είναι ότι  παλέψαμε για  τα πάντα και δεν αφήσαμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη.

Διδασκόμαστε από τυχόν λάθη, γινόμαστε καλύτεροι, αποκτούμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Δεν κάναμε και δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση σε ο, τι αφορά την πρόοδο της Ηπείρου.

Ποδαρικό με νέες τιμές διοδίων και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

 


Νέες, αυξημένες τιμές των διοδίων θα ισχύουν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου 2023 προς την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024 στους αυτοκινητόδρομους, Πατρών – Αθηνών, Αντιρρίου – Ιωαννίνων και Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης, καθώς και στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Αυτοκινητόδρομος Πατρών-Αθηνών

Συγκεκριμένα, στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, με βάση τις νέες τιμές, όπως ανακοινώθηκαν από την «Ολυμπία Οδό», το ταξίδι Πάτρα – Αθήνα για ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο διαμορφώνεται στα 12,60 ευρώ (από τα 11,80 ευρώ).

Αναλυτικά, οι τιμές όλων των διοδίων ανά μετωπικό και πλευρικό σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος διαμορφώνονται ως εξής:

Στον μετωπικό σταθμό του Ρίου:

*Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,70 ευρώ.

*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 2,40 ευρώ.

*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ. 6,20 ευρώ.

Στα 13,63 λεπτά το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Ιανουάριο

 


Η τιμή του πράσινου τιμολογίου ρεύματος της ΔΕΗ είναι στα 13,63 λεπτά/KWh για κατανάλωση ως 500 κιλοβατώρες και στα 14,59 λεπτά για πάνω από αυτό το όριο.

Η τελική τιμή για κατανάλωση τη νύχτα είναι στα 11,55 λεπτά/KWh.

Από τους υπόλοιπους προμηθευτές, μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει τιμές μόνο δύο:

-Το τιμολόγιο της Volton βρίσκεται στα 14,41 λεπτά μαζί με αρχική έκπτωση 20% και έκπτωση συνέπειας 20%.

-Η Elpedison προσφέρει το πράσινο τιμολόγιο στα 17,06 λεπτά/KWh.

Οι προμηθευτές καλούνται να δημοσιεύσουν τις τελικές τους τιμές για το πράσινο τιμολόγιο μέχρι την 1η Ιανουαρίου, ενώ όλες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να τα συγκρίνουν εύκολα.

Αναμένονται οι τιμές των υπολοίπων προμηθευτών.

Αλλάζουν οι αντικειμενικές σε πάνω από 2.000 περιοχές της χώρας

 


Το 2024 θα υπάρξουν μόνο στοχευμένες διορθώσεις σε δήμους που έχουν υποβάλει ενστάσεις και θα «τρέξει» η επέκταση του αντικειμενικού συστήματος σε 2.167 περιοχές σε όλη τη χώρα.

Στη λίστα με τις περιοχές που θα αποκτήσουν για πρώτη φορά αντικειμενικές αξίες περιλαμβάνονται οι εξής:

Αττική. Από τη Βάρκιζα έως τα Λεγραινά, Αγία Μαρίνα, Άγιος Νικόλαος, Χάρακας, Δασκαλειό, περιοχές από το Πόρτο Ράφτη έως την περιοχή του Θορικού, περιοχές στην παραλιακή ζώνη Ασπροπύργου, όλες οι περιοχές στα νησιά της Σαλαμίνας, των Κυθήρων και στην Αίγινα οι περιοχές Πέρδικα, Μεσαγρός, Σουβάλα κ.ά.

Θεσσαλονίκη. Περιοχές πλησίον της συμπρωτεύουσας και οικισμοί που βρίσκονται προς τον Λαγκαδά.

Αχαΐα. Όλες οι παραθαλάσσιες περιοχές, μεταξύ αυτών Διακοπτό, Αιγείρα, Πλάτανος, Τράπεζα, Σελιανίτικα, Ψαθόπυργος, Βραχναίικα κ.ά.

Κρήτη. Περιοχές παραθαλάσσιων οικισμών και στους τέσσερις νομούς

Μεσσηνία. Όλες οι παραλιακές περιοχές μέχρι και το Καλό Νερό.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

 


Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Πρωθυπουργού:

«Σε λίγο αφήνουμε πίσω το 2023, των δοκιμασιών αλλά και των εθνικών κατακτήσεων. Και υποδεχόμαστε το 2024, των ελπίδων και των νέων διεκδικήσεων. Γιατί, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, η περασμένη χρονιά υπήρξε κρίσιμη: έφερε την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα, στις πρώτες θέσεις της ανάπτυξης, με την ανεργία να μειώνεται και το εισόδημα των πολιτών να στηρίζεται και να οχυρώνεται απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια.

Ο καινούργιος χρόνος γίνεται, έτσι, επίλογος ενός κύκλου με στιγμές που κάποτε μας πλήγωσαν. Ταυτόχρονα, όμως, γίνεται και πρόλογος μιας άλλης εποχής. Με καλύτερους μισθούς, με υψηλότερες συντάξεις, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους. Σε μία πατρίδα της οποίας τα σύνορα θωρακίζονται και οι αμυντικές δυνάμεις εξοπλίζονται. Ενώ η εθνική φωνή ακούγεται, πλέον, ηχηρή στα διπλωματικά και γεωπολιτικά μέτωπα.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

 


Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας κας  Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το νέο έτος, έχει ως εξής:

«Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

To 2023 ήταν μια κρίσιμη χρονιά για τη χώρα μας και τον κόσμο. Πυκνή σε σημαντικά γεγονότα, καθώς διάγουμε την εποχή των κρίσεων και των ανατροπών, μέσα σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον. Οι πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή μας, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, φανερώνουν πόσο εύθραυστες είναι οι γεωπολιτικές ισορροπίες και αναδεικνύουν την ευθύνη της πατρίδας μας να αποτελεί παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας. Να διαλέγει τη σωστή πλευρά της ιστορίας, σεβόμενη το δίκαιο και την ηθική. Η Ελλάδα εξέφρασε έμπρακτα την αμέριστη στήριξή της στον ουκρανικό λαό, απέναντι στην παράνομη ρωσική εισβολή. Καταδίκασε τις απάνθρωπες επιθέσεις στο Ισραήλ και ανέλαβε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, διαχωρίζοντας τους τρομοκράτες από τον παλαιστινιακό λαό και τα αιτήματά του. Στις σχέσεις μας με την Τουρκία, επενδύουμε με συνέπεια στο καλό και εποικοδομητικό κλίμα, που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή των εντάσεων.

Καλή χρονιά! Χρόνια πολλά!

 


Καλή χρονιά! Χρόνια πολλά!