Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Να τηρηθούν τα αυτονόητα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα



Kαταλυτική η παρέμβαση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στην ημερίδα της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών, ''για την διαχρονική συμβολή της Ευεργεσίας'', σχετικά με τα Ηπειρωτικά κληροδοτήματα και τα ευαγή ιδρύματα.

Τιμήθηκε και φέτος, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, από την Περιφέρεια Αττικής, η Μνήμη των Εθνικών Ευεργετών, με την πρέπουσα λαμπρότητα στην καθιερωμένη πλέον μέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Διονυσίου του Αεροπαγίτου και την ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και Προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής, κ. Δ. Κατσικάρη, ακολούθησε κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδίας Ελλάδος ως φορέας έκφρασης της Ηπειρωτικής αποδημίας, είχε την τιμητική της και μέσω του Προέδρου της Γιώργου Οικονόμου, κατέθεσε σχετικό στεφάνι, εκπροσωπώντας και όλους τους Ελληνικούς αποδημικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στη συνέχεια ακολούθησε ημερίδα με θέμα '' Η Διαχρονική συμβολή της Ευεργεσίας στο Κοινωνικό, Εθνικό και Ευρωπαικό γίγνεσθαι'', που διοργάνωσε η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών, στην αίθουσα εκδηλώσεων, του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στην οποία συμμετείχε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία δια του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Γιώργου Οικονόμου και Κώστα Κωνή.
Στην ημερίδα αυτή την Κυβέρνηση εκπροσώπησε και χαιρέτησε, ο Υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου, το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τον Πρόεδρο του, ο Βουλευτής Β' Πειραιά της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Τραγάκης και την Περιφέρεια Αττικής ο προαναφερόμενος Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Κατσικάρης.
Στην ημερίδα τον λόγο έλαβαν, αφού διαβάστηκε πρώτα το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου, εκτός των εκπροσώπων της Πολιτείας, ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, Ηγούμενος της Μονής Πετράκη, Αρχιμανδρίτης κ. Ιάκωβος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκρας κ. Γεώργιος, ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.Θεοδώρου, η κα Ρόδη Κράτσα, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και η κ. Monica Ekstrom, προισταμένη του τμήματος πολιτικών αναφορών για πολιτιστικά θέματα της Αντιπρισωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.
Ακόμη τοποθετήθηκαν ο κος Γεώργιος Κοντογιώργης, τ. Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, η Πρόεδρος των Ενώσεων Δημοσιογράφων Ευρωπαικού Τύπου κα Ελένη Χαντζηανδρέου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας κ. Χρίστος Οικονομόπουλος, ο κος Κων/νος Βολτής, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και πρόεδρος Επιτροπής για την σύνταξη του νέου νόμου για τα Εθνικά Κληροδοτήματα, η Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. κα Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο συγγραφέας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανδρέας Αθηναίος , ο Ιστορικός και Συγγραφέας βαρώνος κ Tony Breidel-Xatzidinitriou, o καθηγητής και μέγας Άρχων του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας κ. Ελευθ. Σουλογιάννης, ο Πρόεδρος Φίλων του Ινστιτούτου Παστέρ, καθηγητής κ. Μανώλης Νειάδας και φυσικά η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος δια του Προέδρου της Γιώργου Οικονόμου, αμέσως μετά από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας.
Ο Πρόεδρος της ΠΣΕ, του οποίου, η ομιλία έκανε αίσθηση στο ακροατήριο και στην οποία αναφέρθηκαν οι μεταγενέστερα τοποθετηθέντες, εστίασε τον λόγο του, στην προσπάθεια της ΠΣΕ και στους Αγώνες που έδωσε και δυστυχώς μέχρι σήμερα συνεχίζει να δίνει και διατηρεί το θέμα πάντα στην επικαιρότητα, χωρίς να φείδεται κόπου, για την επίλυση του προβλήματος διαχείρισης των Εθνικών και Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων και Ευαγών Ιδρυμάτων, ενός προβλήματος με τεράστιες οικονομικές, νομικές, ηθικές αλλά και πολιτικές εν κατακλείδι διαστάσεις. Ενός προβλήματος που αφορά στα περισσότερα από τις δέκα χιλιάδες (10.000) κληροδοτήματα, καταγεγραμμένα στην ειδική υπηρεσία Κληροδοτημάτων και των οποίων ο μεγαλύτερος και σημαντικότατος αριθμός, αλλά και σε αξία, προέρχεται από τους Ηπειρώτες και στα οποία, η βούληση του διαθέτη διαθλάται και δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη, το Σύνταγμα και οι Νόμοι παρακάμπτονται ανενδοίαστα και η διαφάνεια διαχείρισης και ελέγχου, είναι εν αμφιβόλω, όπως κατέδειξε και πρόσφατο πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λένανδρου Ρακιντζή, το οποίο τέθηκε υπόψη και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων.
Ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Οικονόμου τόνισε ότι ''Εμείς ως Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, αλλά και η πλειονότητα του αποδημικών Ηπειρωτικών οργανώσεων, παραπλανηθήκαμε όταν πιστέψαμε ότι θα δινόταν οριστική λύση στο ζήτημα αφού το 1999 η ειδική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αποδέχθηκε πλήρως όλες τις θέσεις του κορυφαίου αποδημικού Ηπειρωτικού φορέα, της ΠΣΕ. Δυστυχώς οι κυβερνώντες έμειναν στις υποσχέσεις, συνέχισε να επικρατεί το σκότος που επικρατούσε 90 και πλέον χρόνια, μέχρι την εποχή εκείνη. Και επανήλθε το θέμα στην ίδια Επιτροπή, τον Δεκέμβριο του 2010. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Προέδρου της, νυν Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαιωάννου. <<Στα Γιάννινα δεν τηρείται ούτε το Σύνταγμα, ούτε η ισονομία>>.
Οι Κυβερνήσεις διαχρονικά δεν έδωσαν την πρέπουσα προσοχή. Δεν υπήρχε Βάση Δεδομένων των Εθνικών Ευεργετών, γι αυτό και το Σύνταγμα ζήτησε να γίνει, δεν γνωρίζουμε ποιά ή πόσα είναι, πόσα είναι σε εκκαθάριση. Λείπει η διαφάνεια, ο έλεγχος και είναι ανησυχητικό όταν αρμόδιο όργανο της Πολιτείας, όπως ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ενώ τα διαπιστώνει όλα αυτά, προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, που δυστυχώς ποτέ δεν εφαρμόστηκαν''.
Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της ΠΣΕ είπε ότι, ''Ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Παντούλας, στην ίδια Επιτροπή δηλώνει <<κάποιοι έχουμε ασχοληθεί και ξέρω πολύ καλά τη δυνατότητα και τις δυνάμεις, οι οποίες ενεργούν και την τελευταία στιγμή γίνεται μη ισονομία, μη ισοπολιτεία και μη εφαρμογή του νόμου. Γι' αυτό κυριαρχικά το Σώμα να ζητήσει από την Κυβέρνηση να υλοποιηθούν οι νόμοι>>. Εμείς, η ΠΣΕ και όλη η 'Ηπειρος, με ενδιαφέρον και αγωνία, παρακολουθούμε την πρωτοβουλία του Υπουργού Αναπληρωτή Οικονομικών, συμπατριώτη μας Παντελή Οικονόμου, τον οποίο και συναντήσαμε πολύ πρόσφατα και ο οποίος έχει δηλώσει πως <<πολύ σύντομα θα δώσει λύση στο καθεστώς που διέπεται από σουλτανικά φιρμάνια με διατάξεις επικυρωμένες από δικτατορικά καθεστώτα>>''.
Τέλος ο κ. Γιώργος Οικονόμου τόνισε '' Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τόσο σ' ότι αφορά στα κληροδοτήματα γενικά, όσο και ειδικά στα Παλαιά Γιαννιώτικα, απαιτούμε, εκφράζοντας την Ηπειρωτική αποδημία, όπως εξάλλου απαιτούν όλοι οι φορείς της Ηπείρου, να ισχύσουν τα αυτονόητα, που προαναφέρθηκαν , αλλά και έχουμε αναδείξει στον Ελληνικό λαό, δηλαδή η τήρηση της βούλησης του διαθέτη, η εφαρμογή των Νόμων που έχουν ψηφιστεί την τελευταία 30ετία, η εφαρμογή του Συντάγματος, η διαφάνεια στην διαχείριση και ο έλεγχος, η ενίσχυση και στελέχωση της Διεύθυνσης Κληροδοτημάτων του Υπουργείου, η θεσμοθέτηση Γενικής Γραμματείας, και η επιβολή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων τόσο στα όργανα διοίκησης, όσο και στα εποπτικά ως προς τις παραλήψεις υποβολής απολογισμών, ισολογισμών και προϋπολογισμών''.


Αθήνα
1-10-2011
Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Γιατί αυτή η “σπουδή” για ξενοδοχειακά μπαλκόνια με θέα τη λίμνη, αγαπητέ Φίλιππα;

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

H τηλεοπτική συνέντευξη του Φ. Φίλιου σε τοπικό κανάλι εφ’ όλης της ύλης για τα πεπραγμένα 9 μηνών στο σημείο που ρωτήθηκε για την πρόθεση ανέγερσης ξενοδοχειακών μονάδων στην παραλίμνια περιοχή απεκάλυψε ότι:
Γίνεται πια φανερό ότι δεν μπορούμε να προσδοκούμε ένα καθησυχαστικό κοινό τοπίο φιλοπεριβαλλοντικών προθέσεων και τούτο γιατί υπάρχει σαφές ενδογενές ζήτημα πολιτικής ταυτότητας σε μια Δημοτική Αρχή η οποία έχει μεταλλαχθεί. Υπάρχει μια τεράστια διάσταση μεταξύ του “είναι” και του “φαίνεσθαι”. Κατανοητός σαν βεληνεκές ο περιβαλλοντισμός και η οικολογική προσέγγιση όμως η ευρεία απήχηση στο φιλελεύθερο αναπτυξιακό μοντέλο που ακολουθείται πλέον ευδιάκριτα προάγει τον ανθρωποκεντρισμό, τον οικονομισμό και έναν προσδιορισμένο αστικό και ατομικιστικό παρεμβατισμό. Είναι ίσως το κοινό πεδίο αντίληψης και δράσεων με το ΠΑΣΟΚ στο οποίο έκανε αναφορά ο κος Φίλιος!
Στην διεκδίκηση της 2ης τετραετίας που επικαλέσθηκε ανακαλύπτουμε τον ατομικό οπορτουνισμό και τον πολιτικό καριερισμό, τις αρχές του ενός ανδρός και την καθυπόταξη της συστημικής εξουσίας χωρίς συμμετοχικές διαδικασίες. Οι συμφωνίες των πολιτικών δυνάμεων και ο ρόλος που διαδραμάτισαν είχαν ημερομηνία λήξης.
Η άνευ όρων συναίνεση με τις σχέσεις δύναμης (επίδοξοι ξενοδόχοι – εκκλησία - ΚΤΕΛ – η γνωστή ανίερη συμμαχία για χωροθέτηση πάρκινγκ δίπλα στο Νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου, δημοτ. διαμ. Περάματος και το ναυάγιο της Μελέτης) με την εκχώρηση ευαίσθητων πεδίων (του αιγιαλού) εντός ζώνης υψηλής προστασίας που διαταράσσουν ακόμη και την ιστορική και αρχαιολογική μορφή της λίμνης ως τόπου με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος (νομολ. ΣτΕ 5448/96 σχετ. με την προστασία αρχαιολ. χώρων) καταμαρτυρούν ιδεολογική προσέγγιση, λαϊκιστικής μορφής που έχει σαν στόχο την εμπορευματοποίηση της παραλίμνης όχθης και των κοινόχρηστων αγαθών.
Ομολογίες για τα ξενοδοχεία του τύπου “…μέχρι στιγμής δεν έχει απευθυνθεί κανείς στην πολεοδομία του δήμου…” και “…ότι ωστόσο αν αυτό συμβεί, δε θα είναι δυνατόν να υπάρχει αρνητική απάντηση από τη στιγμή που οι διαδικασίες είναι νόμιμες…” Γιατί αυτή η σπουδή λοιπόν για ξενοδοχειακά μπαλκόνια με θέα την λίμνη αγαπητέ Φίλιππα; Η περί την λίμνη περιοχή δεν αφορά την παρούσα δημοτική αρχή καθώς μου ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Δήμου κος Μαρούφωφ είναι υπόθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου! Όλα τα κόμματα της αριστεράς έχουν δημοσιοποιήσει την αντίθεσή του με πρώτους καταγγέλοντες τους Οικολόγους Πράσινους για τα επίμαχα ξενοδοχεία κλείνοντας με την τοποθέτηση του ΤΕΕ Ηπείρου, όλοι ομιλούν για δημιουργία τετελεσμένων εν όψει του Προεδρικού Διατάγματος που δεν έρχεται…


Α. Ποια η άποψη της Δημοκρατικής Αριστεράς που συμμετέχει με 2 δημοτικούς συμβούλους στην παράταξη Φίλιου αφού έφερε και το πρόβλημα στο ελληνικό κοινοβούλιο;
Β. Τι έχει να πει επ’ αυτού ο αντιδήμαρχος έργων κος Μασσαλάς καθόσον γνωρίζουμε ότι ήταν ο βασικός συντάκτης του κειμένου της επερώτησης;


Για το 4ο ξενοδοχείο στο οποίο κάνατε αναφορά κε Δήμαρχε το ιδιοκτησιακό του καθεστώς είναι συρραφή οικοπέδων υψηλής “κοπτοραπτικής” της προηγούμενης πολιτειακής αρχής και των τεχνικών σας υπηρεσιών με τον αφανισμό σημαντικού αριθμού δένδρων.
Όσον αφορά τους Οικολόγους Πράσινους που “κατά περίσταση” θεωρούνται πολιτικός σας εταίρος έχει παρερμηνευθεί η αυθεντική βιοκεντρική μας αντίληψη παρ’ όλες τις πολύωρες προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι οικολογικές αρχές, αξίες και ο καταναλωτισμός. Είναι ευτύχημα τολμώ να ομολογήσω που δεν εκπροσωπηθήκαμε, είναι προτιμότερο να παραμείνουμε μειοψηφικοί οδοιπόροι ενός μοναχικού δρόμου, εκείνου της συλλογικής ευθύνης, της καθαρότητας και της ηθικής συνέπειας.
Ο μύθος της ανάπτυξης ή τουριστικής αξιοποίησης ή της προσφιλούς σας ανάπλασης αποτελεί εν τέλει συστήματα σκέψης και αναχρονιστικό σχεδιασμό που βασίζονται στην απεικόνιση του homo economicus, σταθερά προσανατολισμένα στην απόδοση τοπικών επιχειρηματικών συμφερόντων. Η αλόγιστη διαχείριση και ο καιροσκοπισμός θα επιφέρουν καταστροφικά αποτελέσματα στην βιώσιμη προοπτική, θέτοντας σε κίνδυνο την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες.


Η μονομερής αυτή προσέγγιση της πρόσκαιρης ευημερίας, σε μια περιοχή με σπάνια οικολογικά αποθέματα με την νομιμοποίηση 3-4 ξενοδοχειακών αδειών θα καταλήξει σε “επιδημικό φαινόμενο” κάθε εκμετάλλευσης και σε υποθήκευση διαχρονικών κοινωνικών αγαθών. Οι αδιαμφισβήτητες επιστημονικές διαπιστώσεις περί “νεκρής λίμνης” και δραματικής μείωσης της βιοποικιλότητας αποτελούν απειλή της ολικής κατάρρευσης του φυσικού οικοσυστήματος της Παμβώτιδας.
Αυτή η κρίση ευνοεί επιχειρηματικούς παράγοντες που επηρεάζουν σε κοινωνικό επίπεδο με την αύξηση των οικονομικών ανισοτήτων και το κλίμα γενικής απαισιοδοξίας και εργασιακής αβεβαιότητας κάμπτοντας κάθε μορφή εξουσίας με την “καραμέλα” των θέσεων εργασίας εκμεταλλευόμενοι “ληστρικά” την Αστικη μας λίμνη (= αναπτυξιακός παράδεισος).
Η οικονομική ισχύς προκαλεί τον εθισμό σε “φιλικά αναπτυξιακά τοπία” με την μορφή ενός “νομότυπου δικαίου” ο οποίος εκπορεύεται και από τον Α και Β βαθμό Αυτοδιοίκησης και ενοχοποιεί κάθε αντίρρηση ακόμη και αυτό το δικαίωμα προστασίας της ποιότητας ζωής και δημόσιας υγείας. Εκείνοι που δημιουργούν τις εξαρτήσεις εμπορευματοποιούν την ζωή μας επιφέροντας μια δραματική συστολή κάθε δημοκρατικής διεκδίκησης.
Η ανάληψη ευθύνης του περιβαλλοντικού προστατευτισμού και της επαναεπινόησης της ιδέας του “ωραίου” που θα συνδράμει στην αντίληψη της φιλικής πόλης, “…η οποία (δεν) είναι δομημένη μόνο για αυτοκίνητο…” (Αντιδ. Έργων Μασσαλάς) είναι επιτακτική. Η παραλίμνια περιοχή με τα ξεχωριστά αισθητικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά ένα ειδικό προστατευμένο οικοσύστημα, μέσα από διεθνείς συμβάσεις, εξέχουσας εθνικής και κοινοτικής σημασίας αποτελεί “νομοτελειακή” ευθύνη.
Η λίμνη αποτελεί το “κοινό σπίτι” όλων μας, επιτρέπεται να την χρησιμοποιούμε σαν τροφοληπτικό οργανισμό, με τον πρέποντα σεβασμό, όχι όμως “δια πάσαν οικοπεδοφαγικήν χρήσιν”…
Οι “φυσικοί της κληρονόμοι” είναι η ιχθυπανίδα η οποία δυστυχώς δεν ασκεί κανένα εκλογικό δικαίωμα!
Όποια άλλη παρέμβαση επεκτακτική ή τεχνική συνιστά υποβάθμιση της φύσης αντιστοιχεί στην συρρίκνωση της πολυπλοκότητας που την χαρακτηρίζει, της διαφορετικότητας που συνθέτει την ισορροπία της που τροφοδοτεί και την ζωτική και συμβολική της πληρότητας.
Προκύπτουν ειδικές υποχρεώσεις των αρμοδίων υπηρεσιών και των αρχών του Δήμου και της Περιφέρειας για να λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος της Παμβώτιδας και στην κατεύθυνση της πλήρους αποκατάσταση και όχι της συνέχισης του “τραυματισμού” του παράκτιου χώρου που αυτές “υιοθετούν”…
Μπούκας Μίλτος
Μέλος των Οικολόγων Πράσινων


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗΣ


Άρθρο του δημοσιογράφου Νίκου Παπουτσόπουλου



Το εργαστήρι δίπλα στον πλάτανο, όπου είχαν κρεμάσει τον Κατσαντώνη, μπροστά στην Μεγάλη Πύλη του Ίτς Καλέ, μέσα στο Κάστρο.
Το σχεδίασε μόνος του, με το ίδιο κέφι και μεράκι που έφτιαχνε τα κοσμήματα και τα στόλιζε με κοράλλια, ζαφείρια και μαργαριτάρια, γιούσουρι και γρανάδα.
Πάνω στον πάγκο όλα μαζί, τα εργαλεία και χαρτιά με τις σημειώσεις και τα σχέδια, τα μισοτελειωμένα δαχτυλίδα και τα περιλαίμια που μπερδεύονταν με τις πέτρες και τα κουτιά που ξεχειλούσαν μικρά-μικρά κι’ ασήμαντα σύρματα κι’ εξαρτήματα παλιότερων κοσμημάτων, παράταιρα στοιχεία, χρυσοί ρόδακες κι’ αμφίπλευρα καρδιόσχημα, φούντες από μαργαριτάρια ή έξεργα μικροκαμωμένα άνθη, που στα χέρια του συνθέτονταν όμορφα και παίρναν μιαν άλλη διάσταση και πλοκή.
Και διηγούνταν τα μικρογλυπτά του έργα μιαν ιστορία παλιά και αρχαία όσο ο τόπος του και η παράδοση του, και νυχτερινή ξεκινούσαν φλυαρία με το Κάστρο, που κρεμόταν ίσκιος προγονικός πάνω του.
Κι’ έπιανε τα παλιά κοσμήματα και τους μιλούσε, τα χαϊδεύε και τους μιλούσε, τα προκαλούσε να διηγηθούν την δική τους περιπέτεια.
Ο Γιάννης Καριοφύλλης, έφυγε από την ζωή πριν μόλις λίγες ημέρες, και ανήκει στην χορεία των μεγάλων καλλιτεχνών και εξαιρετικών μαστόρων της αργυροχοϊας, την οποία υπηρέτησε με αφοσίωση, πίστη και επιμονή.
Τόση, που καθώς έλεγε: «έκαμα τον Τούρκο να φιλήσει τον σταυρό, όχι για τον σταυρό, μα γιατί του άρεσε».
Με την φαντασία του, έδωσε μιαν ιδιαίτερη μορφή στο άψυχο μέταλλο κι’ ένα προσωπικό ύφος στο ελληνικό κόσμημα, τηρώντας ακέραιες τις παλιές τεχνικές και την μακρά παράδοση της πόλης των Ιωαννίνων.


Νίκος Παπουτσόπουλος
Δημ. Εφημ. “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”
Κινητό: 6932215053

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Γράφει ο Γιάννης Γκούβας

Έχουν περάσει 2 χρόνια από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, όταν το ΠΑΣΟΚ εξαπάτησε και παραπλάνησε τον ελληνικό λαό και του έκλεψε την ψήφο του προκειμένου να γίνει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κο Γιώργο Παπανδρέου με τα παραπλανητικά σλόγκαν
α) “Λεφτά υπάρχουν” υποσχόταν δε ότι θα τα μοίραζε στο λαό προκειμένου να φάει με χρυσό κουτάλι γιατί τάχα η κυβέρνηση της Ν.Δ. τα στερούσε από αυτόν
β) “Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε”


Δυστυχώς όμως για το λαό απεδείχθη το αντίθετο.
Λεφτά δεν υπήρχαν και αλλάξαμε και βουλιάξαμε.
Μετά από 2 χρόνια κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ο λαός σήμερα διαπιστώνει:
1) Άδικα καταδίκασε την Ν.Δ. και τον τότε ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με 10% διαφορά από το ΠΑΣΟΚ γιατί όσο περνάει ο καιρός, ο λαός αναγνωρίζει το μεγάλο έργο της Ν.Δ. αλλά και για το θάρρος που είχε ο κος Καραμανλής παραμονές των εκλογών του 2009 λέγοντας την αλήθεια ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Επίσης ο λαός σήμερα πιστεύει ότι αν κυβερνούσε η Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή σαν χώρα δεν θα είχαμε φθάσει σ’ αυτό το χάλι που μας κατάντησε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Παπανδρέου.


Το πιστεύει δε αυτό ο λαός γιατί ο Καραμανλής:
α) Ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ και σαν ΕΛΛΗΝΑΣ δεν θα ζητούσε ποτέ στήριξη από το Δ.Ν.Τ.
Ο μεγάλος αυτός πολιτικός αυτή τη στιγμή απουσιάζει απ’ τα πολιτικά δρώμενα δεν μιλά-σιωπά. Όποια πίκρα έχει την κρατάει μέσα του για το καλό της χώρας και του τόπου.
Δική μου εκτίμηση είναι ότι σύντομα ο μεγάλος ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ θα εξαναγκαστεί να μιλήσει γιατί ο λαός θα ξεσηκωθεί και θα βγει στους δρόμους φωνάζοντας “έλα Καραμανλή να μας σώσεις” όπως έγινε και με τον εθνάρχη Καραμανλή το 1974 που ο λαός φώναξε στις πλατείες “ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ” και πράγματι ήρθε και μας έσωσε.
Δεν είναι δε τυχαίο, αυτοί που τόσα χρόνια τον υπονομεύουνε, τώρα αναγνωρίζουν το έργο του και δειλά-δειλά τον ζητούν να γυρίσει για να σώσει τον τόπο.
2) Αντίθετα ο λαός σήμερα πιστεύει ότι αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα συμπεριφέρονται λες και δεν είναι Έλληνες. Έχουν αφήσει την τύχη της χώρας στην Τρόϊκα, Αμερικάνους, Γερμανούς και Γάλλους, που οι πιο πολλοί από αυτούς, πριν καν σαραντήσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κάνουν κουμάντο στον τόπο μας.
Αυτό είναι παράνομο και παράλογο όπως λέει και ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης που αν δεν φύγουν σύντομο τότε κινδυνεύουμε σαν λαός να φάμε με ξύλινα κουτάλια του ’40.
Τελειώνοντας κάνω έκκληση στον μεγάλο ΕΛΛΗΝΑ Κώστα Καραμανλή να επισκεφθεί φιλικά, προσωπικά με την οικογένειά του την ιστορική περιοχή Λάκκας Σουλίου που τον είχε τιμήσει με την ψήφο του σ’ όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις πάνω από 64%.
Το τονίζω φιλικά για να μην θεωρηθεί ότι είναι πολιτική επίσκεψη γιατί αυτή τη στιγμή ο Έλληνας Πολιτικός αλλά και όλοι μας αγωνιζόμαστε δίπλα στην Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να φύγει το συντομότερο η κατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να γίνει κυβέρνηση ξανά η ΝΔ για να απαλλάξει τον τόπο από τα σημερινά αδιέξοδα.
Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι από την επίσκεψη αυτή δεν πρόκειται να απογοητευθεί. Απογοητευμένος ήταν όταν πρωτοήρθε με την ιδιότητα του αρχηγού του κόμματος και υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ του Ν. Ιωαννίνων καθώς διαπίστωσε τα χάλια της περιοχής καθότι όλοι οι δρόμοι ήταν σχεδόν χωματόδρομοι.
Σήμερα χάρη στα αναπτυξιακά έργα της 5ετίας της Ν.Δ. και το τελείωμα της Εγνατίας Οδού όλοι οι δρόμοι έχουν ασφαλτοστρωθεί, αρκετοί Ξενώνες έχουν χτισθεί και πολλές αγροτικές επιχειρήσεις έχουν ιδρυθεί.

Ευχαριστώ


ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΑ
3-10-2011
Τηλ.: 6974891321
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΒΑΣ
ΜΕΛΟΣ Τ.Ο. Ν.Δ. ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΩΝ
ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Κόβεται η υπερωριακή απασχόληση σε υπαλλήλους του Δημοσίου

Οι υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών προβαίνουν σε περικοπές δαπανών που αφορούν στην υπηρεσιακή αποζημίωση εργαζομένων στο δημόσιο όταν διαπιστώνουν ότι δεν είχαν προβλεφθεί οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Σχετικά με την καταβολή αποζημίωσης για την υπερωριακή απασχόληση σε υπαλλήλους του Δημοσίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι σύμφωνα με το νόμο 3205/2003, οι δαπάνες υπερωριακής, νυκτερινής και Κυριακών ή εξαιρέσιμων ημερών εργασίας, που πραγματοποιούνται κατά το τελευταίο δίμηνο κάθε έτους, δύνανται να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, με την προϋπόθεση ότι είχαν προβλεφθεί οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν και δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή τους.
 «Οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), κατά τον έλεγχο και εκκαθάριση των ανωτέρω δαπανών, προβαίνουν σε αντίστοιχες περικοπές, εφόσον δεν πληρείται η προαναφερόμενη προϋπόθεση», διευκρινίζει ο κ. Σαχινίδης.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τους φοιτητές

Το κόστος απόκτησής της είναι 40 ευρώ το μήνα.


Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώνει με ικανοποίηση τη δυνατότητα προμήθειας κάρτας απεριορίστων διαδρομών από τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου.
Για την έκδοση της κάρτας απαιτούνται η φοιτητική ταυτότητα ή βεβαίωση εγγραφής και μία φωτογραφία.

Η προμήθεια και η ανανέωση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών θα γίνονται αποκλειστικά στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων (Θαρρύπα 8) κατά τις ώρες 09:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. με την καταβολή του χρηματικού ποσού των 40 ευρώ μηνιαίως.
Η κάρτα είναι προσωπική, δε μεταβιβάζεται και ισχύει για ένα μήνα, εφόσον φέρει κουπόνι ανανέωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις παρακαλούμε να απευθύνεστε στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ (τηλ. 26510 25 016).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Εξετάζει σενάριο να προσθέτουν ώρες, «κόβει» αναπληρωτές

Σενάριο περικοπής του αριθμού των ωρομισθίων και αναπληρωτών που προσλαμβάνονται σε ετήσια βάση μελετά το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους».

Σε ανακατανομή του εκπαιδευτικού δυναμικού στα σχολεία με μετακινήσεις ακόμη και από νομό σε νομό αλλά και σε αύξηση του ωραρίου δασκάλων και καθηγητών, υπό την πίεση της τρόικας, για εξοικονόμηση πόρων, προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» έχει πέσει το ενδεχόμενο αύξησης των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών.
Η κυβέρνηση ίσως στηριχθεί για το θέμα και σε πρόσφατη έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την εκπαίδευση, καθώς είχε επισημανθεί για την Ελλάδα ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών, προκειμένου έως το 2015 να φτάσουν στα επίπεδα των συναδέλφων τους στο εξωτερικό.
Αναφορικά με το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως δεν αφορά μεγάλο αριθμό προσωπικού στην εκπαίδευση.
Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, έχουν συνταξιοδοτηθεί χιλιάδες εκπαιδευτικοί.
Το υπουργείο Παιδείας μελετά διάφορα σενάρια, έτσι ώστε να εξοικονομήσει προσωπικό και κατ' επέκταση πόρους.

Ειδικότερα εξετάζεται:
- Αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών για τις περιπτώσεις που οι ώρες διδασκαλίας δεν καλύπτονται με το υποχρεωτικό ωράριο.
- Μετακίνηση υπεράριθμων εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο, ακόμη και σε μονάδες άλλης βαθμίδας ή νομού.
- Δεύτερη ανάθεση διδασκαλίας συναφών μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς που έχουν πτυχία σε δύο διαφορετικές ειδικότητες.
- Απορρόφηση του πλεονάζοντος προσωπικού σε διάφορους φορείς.


Αν προχωρήσουν όλες αυτές οι ενέργειες, είναι πολύ πιθανό να περιοριστούν σημαντικά την ερχόμενη σχολική χρονιά οι διορισμοί αναπληρωτών και ωρομισθίων.
Επίσης, δεν αποκλείεται το σχολικό έτος 2012-13 να υπάρξει και νέος γύρος συγχωνεύσεων σχολείων.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να εξετάσει ελαστικότερες μορφές πληρωμής στο "χαράτσι" για τα ακίνητα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να εξετάσει ελαστικότερες μορφές πληρωμής στο χαράτσι για τα ακίνητα άφησε σήμερα μιλώντας στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:
«Για εκείνον που δεν έχει αλλά θέλει να πληρώσει πρέπει να κάνουμε κάτι για να μπορέσει να πληρώσει και εκείνος».
Σχολιάζοντας πάντως την πρόταση του κ. Αλέξη Τσίπρα να καταβάλλουν οι πολίτες το τέλος ακινήτων σε ταμεία άλλων δημόσιων οργανισμών είπε πως πρόκειται για «αυτοκτονική προτροπή».

ΚΑΚΑΒΙΑ: Συνελήφθη 26χρονος Αλβανός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές


Το απόγευμα της Κυριακής συνελήφθη στην Κακαβιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 26χρονος Αλβανός, για τον οποίο εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αδίκημα που είχε διαπραχθεί στο Wuppertal της Γερμανίας το 2007. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Νέος Δήμαρχος εξελέγη από την πρώτη Κυριακή, ο κ. Χρήστος Χασιάκος με ποσοστό 59,7%

Χωρίς κανένα πρόβλημα και με σύμμαχο τον καλό καιρό έγιναν χθες στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων οι επαναληπτικές εκλογές.
Νέος Δήμαρχος εξελέγη από την πρώτη Κυριακή ο κ. Χρήστος Χασιάκος με ποσοστό 59,7% και  4.035 ψήφους.
Δεύτερη η κα Σταυρούλα Καραβασίλη με ποσοστό 35,4% και  2.393 ψήφους.
Τρίτος ο κ. Γιάννης Νάκης συγκέντρωσε ποσοστό 4,8% και  327 ψήφους.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συλλήψεις για κλοπή 15 μπαταριών από επιχείρηση στο Καλπάκι

Το Σάββατο το βράδυ στα Γιάννενα, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο Έλληνες ηλικίας 66 και 32 ετών με την κατηγορία της κλοπής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Το μεσημέρι του Σαββάτου ο 32χρονος είχε αφαιρέσει από επιχείρηση του Καλπακίου Ιωαννίνων, δεκαπέντε παλαιές μπαταρίες αυτοκινήτου τις οποίες στην συνέχεια πούλησε στον 66χρονο, αντί του ποσού των (144,80) ευρώ.

ΒΟΥΛΗ: Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός της "πείνας"

Τι προβλέπει για μέτρα έλλειμμα και χρέος.



Νέα μέτρα αξίας 2,11 δισ. ευρώ για το 2011 και 5 δισ. ευρώ για το 2012 προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Βουλή. Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού προ μείωσης επιστροφών, για το οικονομικό έτος 2011 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 56,282 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας οριακή αύξηση 0,2% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του 2010.
Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχισθεί το 2012 και θα διαμορφωθεί στο 2,5% από 5,5% εφέτος, ενώ το έλλειμμα θα υποχωρήσει στο 6,8% του ΑΕΠ, από 8,5% το 2011.
Το δημόσιο χρέος αναμένεται να φτάσει στα 356,5 δισ. ή 161,8% του ΑΕΠ φέτος και να αυξηθεί περαιτέρω στο 172,7% του ΑΕΠ ή στα 371,9 δισ. ευρώ το 2012.
Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται στο 15,2% φέτος και στο 16,4% το 2012.
Σύμφωνα με το προσχέδιο, οι αποκλίσεις στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στο 2011 χωρίς διορθωτικά μέτρα εκτιμώνται στο 2% του ΑΕΠ ή 4,3 δισ. ευρώ σε σχέση με τους στόχους του προγράμματος. Για το έτος 2012, η απόκλιση στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης χωρίς διορθωτικά μέτρα, σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί στο ΜΠΔΣ, εκτιμάται ότι θα φθάσει στα 8,7 δισ. ευρώ ή 4,1% του ΑΕΠ.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, φέτος αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3% ή οριακά χαμηλότερα, και το 2012 να υποχωρήσει κάτω από το 2%.

ΔΗΜΟΣΙΟ: "Η Μεγάλη σφαγή" -Εφεδρεία 30.000 υπαλλήλοι για το 2011

Το σχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο έλαβε την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου το βράδυ της Κυριακής.
Σε πρώτη φάση, αφορά 30.000 υπαλλήλους για το 2011, ενώ θα ακολουθήσει πρόγραμμα αξιολόγησης υπηρεσιών και προσωπικού για τη διετία 2012 - 2013.
Από τους 30.000 που τίθενται σε εφεδρεία το 2011, προβλέπεται προσυνταξιοδοτικό καθεστώς για όσους απέχουν από 12-24 μήνες από την πλήρη συνταξιοδότηση, ενώ περίπου 8.000 υπάλληλοι θα αξιολογηθούν προκειμένου είτε να επαναπροσληφθούν, είτε να απολυθούν.


Συγκεκριμένα, η πρώτη φάση που αφορά το 2011 προβλέπει να τεθούν σε εφεδρεία:
Περίπου 18.000 έως 20.000 υπάλληλοι, που μέσα στους επόμενους 12-24 μήνες έχουν δικαίωμα εξόδου με πλήρη σύνταξη και έχουν: συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δημόσιο, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου σχέση δημοσίου δικαίου, ως υπάλληλοι του Δημοσίου και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, με κατάργηση των οργανικών θέσεων που κατέχουν
Και στις δύο περιπτώσεις μετά το τέλος της περιόδου εφεδρείας, οι υπάλληλοι αυτοί συνταξιοδοτούνται με πλήρη σύνταξη, το επίπεδο της οποίας δεν θίγεται από το καθεστώς της εφεδρείας.
Ακόμη, καταργείται η δυνατότητα παραμονής στην εργασία, αφού έχει συμπληρωθεί η ηλικία για συνταξιοδότηση και οι υπάλληλοι που κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας συνταξιοδοτούνται άμεσα.
Επίσης, σε εφεδρεία τίθενται οι εργαζόμενοι στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που καταργούνται και μέρος των εργαζομένων κατηγοριών Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς που συγχωνεύονται.
Αυτοί υπολογίζονται σε περίπου 1.000. Όσοι εξ αυτών διαθέτουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, επαναπροσλαμβάνονται, ενώ οι υπόλοιποι επανακαρτίζονται και εν συνεχεία απολύονται.
Το ίδιο καθεστώς (εφεδρεία - αξιολόγηση - επαναπρόσληψη ή απόλυση) προβλέπεται για 6.000 έως 7.000 υπαλλήλους μετά την κατάργηση οργανικών θέσεων στην κεντρική διοίκηση, καθώς και σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.
Για την επόμενη φάση, τη διετία 2012 - 2013 προβλέπεται διαδικασία αξιολόγησης υπηρεσιών και προσωπικού, με στόχο τη μείωση κατά 30% των υφιστάμενων υπηρεσιακών μονάδων.
Το πλεονάζον προσωπικό θα μπει σε καθεστώς εφεδρείας και στη συνέχεια σε προγράμματα επανακατάρτισης, κάτι που ενδεχομένως οδηγήσει σε περαιτέρω απολύσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, «η πρόταση της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα μακρών και δύσκολων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που επέμενε στην άποψη ότι η εργασιακή εφεδρεία έπρεπε να είναι προθάλαμος απολύσεων και όχι προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος».

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Στο δόκανο των αστυνομικών 48χρονος με 142 κιλά χασίς

Είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα!
Παλιός γνώριμος της δίωξης ναρκωτικών Ηγουμενίτσας ήταν ο 48χρονος που συνελήφθη και ο οποίος την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στην Ιόνια Οδό Άρτας, είχε εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του τρεπόμενος σε φυγή, αφήνοντας σε αυτό περίπου 114 κιλά κάνναβης.
Ο 48χρονος, με καταγωγή από την Ήπειρο, έπεσε στο δόκανο των αστυνομικών και εντοπίστηκε στην Λωρίδα Σαγιάδας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, να οδηγεί άλλο αυτοκίνητο, φορτωμένο και αυτό με ναρκωτικά και συγκεκριμένα με έξι σάκους που περιείχαν 138 δέματα με χασίς, βάρους 142 κιλών και 566 γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά θα τα μετέφερε στην Αθήνα όπου διαμένει.
Ο δράστης είναι παλιός γνώριμος της δίωξης ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, αφού είχε συλληφθεί ξανά προ 8ετίας στην Ηγουμενίτσα, να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, εκτίοντας τότε πολύχρονη φυλάκιση και είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα.
Ο 48χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για την απογραφή των συνταξιούχων του Ι.Κ.Α.


Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο χρονικό όριο, το οποίο είχε τεθεί και έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, για την απογραφή των συνταξιούχων του Ι.Κ.Α., σύμφωνα με τον διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Ο διοικητής του Ι.Κ.Α. πρόσθεσε, ωστόσο, ότι όσοι θελήσουν να απογραφούν στις τράπεζες σήμερα και αύριο θα συμπεριληφθούν στον σχετικό κατάλογο, αφού ο ασφαλιστικός Φορέας θα παραλάβει τις εγγραφές από το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, όσοι τελικά δεν απογραφούν, είτε προσερχόμενοι οι ίδιοι είτε διά πληρεξουσίων, δεν χάνουν το δικαίωμα της σύνταξης, αλλά θα καθυστερήσουν να πληρωθούν τη σύνταξη του Νοεμβρίου.
Στόχος του μέτρου της απογραφής είναι να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο συνέχισης της είσπραξης των συντάξεων μετά τον θάνατο του δικαιούχου.
Από την έναρξη της διαδικασίας απογραφής, την 1η Ιουλίου, έως και λίγες μέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, είχε απογραφεί περίπου το 75% των συνταξιούχων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Σάββατο ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης σε δελτίο ειδήσεων, είχε πει ότι "παράταση μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα δοθεί στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, προκειμένου να απογραφούν..."
Τέτοια ταύτιση απόψεων στην κυβερνητική πολιτική είναι άξια συγχαρητηρίων!!!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Αποφάσισε επιπλέον μέτρα «φαρμάκι»!!!

Στο 8,5% του ΑΕΠ (18,69 δισ. ευρώ) προσδιορίζεται το έλλειμμα του 2011, έναντι δημοσιονομικού στόχου 7,8% (17,1 δισ. ευρώ), σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 που εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο και θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Καταγράφεται δηλαδή μία απόκλιση 0,7% του ΑΕΠ, λόγω ύφεσης (-5,5%) πολύ βαθύτερης της προβλεφθείσας τον Μάιο (-3,8%), οπότε και καταρτίστηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, διασφαλίζεται η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου του 2012 (έλλειμμα 6,8% του ΑΕΠ ή 14,65 δισ. ευρώ).
Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι «το ύψος του συνολικού δημοσιονομικού ελλείμματος (συμπεριλαμβανομένου και του κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους) το 2012, επιτρέπει την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος 3,2 δισ. ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ, που σηματοδοτεί την είσοδο της χώρας σε μία άλλη δημοσιονομική φάση».

Οι αλλαγές στους φόρους.
•Κατάργηση των φοροαπαλλαγών από το 2012 - Οροφή μείωσης φόρου από απαλλαγές 300 ευρώ το 2012
•Αναθεώρηση των φορολογικών εκπτώσεων για παιδιά (tax credits)
•Αύξηση κατά 60% των τεκμηρίων διαβίωσης
•Αύξηση φορολογίας στα αυτοκίνητα και αύξηση των τελών κυκλοφορίας
•Κατάργηση αφορολογήτων ορίων για πρώτη κατοικία και περιουσίας
•Αύξηση του συντελεστή φόρου ακινήτων κατά 10% - 15% από το 2014
•Κατάργηση των αντικειμενικών αξιών από το 2015 και υπολογισμός των επιβαρύνσεων με τις τρέχουσες εμπορικές τιμές
•Αύξηση της φορολογίας καπνού με αλλαγή του τρόπου υπολογισμού
•Αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης στα αλκοολούχα
•Ελάχιστη φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες με αντικειμενικά κριτήρια (πρώτο βήμα το ετήσιο τέλος των 300 ευρώ).

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Κλειστή θα παραμείνει για δυο ημέρες, Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο ελέγχου συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας Κλειστή θα παραμείνει για δυο ημέρες η Εγνατία, στο τμήμα Αράχθου Μετσόβου.
Η προσωπική διακοπή της κυκλοφορίας και στους δύο κλάδους γίνεται στο πλαίσιο των απαιτούμενων δοκιμών του συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας.


Αναλυτικά
1. Και στα δύο ρεύματα του τμήματος Αράχθου-Περιστερίου, την Τετάρτη 05-10-2011 και ώρα 23:30 έως την Πέμπτη 06-10-2011 και ώρα 06:00. Η κυκλοφορία στο διάστημα αυτό θα διεξάγεται από την Εθνική Οδό «Ιωαννίνων-Μετσόβου».
2. Και στα δύο ρεύματα του τμήματος Αράχθου-Περιστερίου, την Πέμπτη 06-10-2011 και ώρα 23:30 έως την Παρασκευή 07-10-2011 και ώρα 06:00. Η κυκλοφορία στο διάστημα αυτό θα διεξάγεται από την Εθνική Οδό «Ιωαννίνων-Μετσόβου».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Θέματα συζήτησης της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Την Τρίτη, 04-10-2011, και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:


1.Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 22-09-2011 συνεδριάσεως.
2.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 12-09-2011 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συμπληρωματικές εργασίες αντλιοστασίων ΤΟΕΒ Κρύας Λαψίστας», προϋπολογισμού € 22.000,00 με ΦΠΑ.
3.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση Μουσουλμανικού τεμένους Καλούτσιανης (Α' Φάση)», αναδόχου εταιρείας «Π. Χαλούλος – Β. Βαγενά Ο.Ε.», μέχρι την 30-06-2012.
4.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ανάπλαση – Αναστύλωση περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής Μακρίνου», αναδόχου εταιρείας «Α. ΜΠΙΤΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 30-12-2011.
5.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση 2ης Επαρχιακής Οδού στη θέση γέφυρας των Χριστών και στο τμήμα διέλευσης του οικισμού», αναδόχου Γεωργίου Τζοβάρα, μέχρι την 30-12-2011.
6.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή Γέφυρας Κουκλεσίου», αναδόχου Γεωργίου Ντάτση Ε.Δ.Ε., μέχρι την 30-12-2011.
7.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ολοκλήρωση εργασιών Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Βρυσοχωρίου», αναδόχου Αντώνη Καφτάνη, μέχρι την 20-05-2012.
8.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή αίθουσας Βαρέων Αθλημάτων Ιωαννίνων (Β’ Εργολαβία)», αναδόχου εταιρείας ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΑΤΕΕ, μέχρι την 31-12-2011.
9.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ολοκλήρωση Εργασιών Πιστών Εξετάσεων Υποψηφίων Οδηγών», αναδόχου εταιρείας «Π. Χαλούλος-Β. Βαγενά Ο.Ε.», μέχρι την 31-10-2011.
10.Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικός λόγω αύξησης συντελεστή ΦΠΑ από 21% σε 23%) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ολοκλήρωση εργασιών γέφυρας Μπουραζανίου», αναδόχου Κων/νου Κωσταβασίλη.
11.Κατακύρωση των αποτελεσμάτων των πρόχειρων διαγωνισμών για την προμήθεια και μεταφορά αλατιού για τις ανάγκες αποκατάστασης βατότητας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη χειμερινή περίοδο 2011-2012.
12.Έγκριση παράτασης μίσθωσης ακινήτων για τη στέγαση του Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης Ελεούσας Ιωαννίνων, του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης Καλπακίου Ιωαννίνων, του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μετσόβου Ιωαννίνων και του ΚΕΘΕΑ.
13.Έγκριση δαπάνης τηλεπικοινωνιακών τελών της πρώην Δ.Ε.Σ.Ε. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας, της οποίας οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010, για το χρονικό διάστημα από 23/10/2010 έως 30/6/2011.
14.Έγκριση για την παράθεση δείπνου εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, προς τιμή των επίσημων προσκεκλημένων και των συμμετεχόντων στον εορτασμό των 100 ετών λειτουργίας της Σχολής Βελλάς με τίτλο «Εκατονταετηρίς Σχολής Βελλάς», που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 ως 9 Οκτωβρίου 2011 στην Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων.
15.Έγκριση του αριθμ. Ι/05-09-2011 Πρακτικού (έλεγχος δικαιολογητικών και τεχνικών προσφορών) του πρόχειρου διαγωνισμού για ανάδειξη Εξωτερικού Συνεργάτη της Περιφέρειας Ηπείρου\Π.Ε. Πρέβεζας για την «Παροχή Υπηρεσιών Υποστήριξης για την Υλοποίηση Δράσεων και Παραδοτέων του έργου Med 2007-2013/Cyclo».
16.Έγκριση της μελέτης και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης δημοπρασίας του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας, με τίτλο «Βελτιώσεις, συντηρήσεις, ασφαλτοστρώσεις, σήμανση, διαγραμμίσεις – τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων στο επαρχιακό και βασικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 160.000,00 με ΦΠΑ.
17.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 23-08-2011 δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση ζημιάς πρανούς τμήματος της οδού Άσσου – Πολυστάφυλλου της 8ης επαρχιακής οδού Ν. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ.
18.Έγκριση μετακίνησης του κτηνιάτρου Μάριου Τρουμπούκη, υπαλλήλου του Τμήματος Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για τη συμμετοχή του σε εκπαιδευτικό σεμινάριο σε Κρεοσκόπους Κτηνιάτρους, που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στη Θεσσαλονίκη, από 20 έως 21-10-2011 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
19.Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών με ιδιωτικά μηχανήματα, στη θέση «Γωνιά» της Τ.Κ. Λαδοχωρίου Ηγουμενίτσας, βάσει της αριθμ. 52832/1565/01-08-2011 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας και της αριθ. 25/695/09-09-2011 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
20.Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών με ιδιωτικά μηχανήματα, στο συνοικισμό Λάκκας του Δήμου Ηγουμενίτσας, βάσει της αριθμ. 56492/1806/16-08-2011 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας και της αριθ. 25/695/09-09-2011 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
21.Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών με ιδιωτικά μηχανήματα, στην Τ.Κ. Λάκκας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, βάσει της αριθμ. 59581/1891/29-08-2011 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας και της αριθ. 25/695/09-09-2011 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
22.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
23.Έγκριση διοργάνωσης από την Π.Ε. Θεσπρωτίας, πολιτιστικής εκδήλωσης και έγκριση των σχετικών δαπανών.
24.Κατακύρωση των αποτελεσμάτων του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια 2.300 λίτρων συμπυκνωμένου δολώματος με δραστική ουσία spinosad (0,024 β/ο) στα πλαίσια του Προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2011 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.
25.Ματαίωση του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια: 1) πετρελαίου θέρμανσης, 2) υγρών καυσίμων κίνησης και 3) λιπαντικών για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και ΝΠΔΔ, ο οποίος κατέστη άγονος, βάσει των αριθμ. 1/20-09-2011 και 2/21/09-2011 Πρακτικών της Επιτροπής Διενέργειάς του και έγκριση απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια καυσίμων θέρμανσης, κίνησης και λιπαντικών, για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
26.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 16-09-2011 επαναληπτικής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας, με τίτλο «Προστασία πρανών και καθαρισμός κοίτης χειμάρρου Μπούση», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
27.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 19-09-2011 επαναληπτικής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας, με τίτλο «Εργασίες συντήρησης ορεινού επαρχιακού δικτύου», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
28.Έγκριση του 2ου ΑΠΕ της αρχικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συνέχιση βελτίωσης ασφαλτόστρωσης οδού από επαρχιακή οδό Άρτας – Κορωνησίας προς Γαβριά (Β΄φάση)», αναδόχου εταιρείας «Ηρακλής Τσόγκας και Σία Ε.Ε.».
29.Έγκριση του 3ου ΑΠΕ της αρχικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση ασφαλτόστρωσης δρόμου Αθαμάνιο - Θεοδώριανα», αναδόχου Λάμπρου Γεωργούλα Ε.Δ.Ε.
30.Έγκριση του 2ου ΑΠΕ της αρχικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση Υποδομών Υγειονομικού Σταθμού Λεπιανών», αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης Κ/Ξ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ.
31.Έγκριση του 1ου ΑΠΕ της αρχικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση δρόμου Σκουληκαριά – Βελεντζικό», αναδόχου Ευάγγελου Τσουμάνη, ΕΔΕ.
32.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών με αναθεώρηση του έργου της Π.Ε. Άρτας «Κατασκευή γέφυρας Λεπιανών», αναδόχου εταιρείας «ΚΑΠΑ ΣΙΓΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.».
33.Έγκριση της μελέτης και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης δημοπρασίας του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας, με τίτλο «Τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων στην ε.ο. υπ’ αρ. 21 στο Ηλιοβούνιο», προϋπολογισμού € 35.000,00 με ΦΠΑ.
34.Έγκριση Β’ τροποποίησης της κατανομής της πίστωσης του γενικού κονδυλίου «Συντήρηση Διοικητηρίων και Λοιπών κτιρίων Περιφέρειας Ηπείρου», του Προγράμματος Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων Περιφέρειας Ηπείρου.
35.Έγκριση δαπάνης για τηλεοπτική διαφήμιση της Περιφέρειας Ηπείρου.
36.Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 24/639/01-06-2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, σχετικά με την έγκριση δαπανών για τη διενέργεια από το Τμήμα Τοπογραφίας της Δ/νσης Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Ηπείρου, εργασιών οριοθέτησης / σήμανσης κορυφών των νέων τεμαχίων και η υπόδειξη – επί του εδάφους – των ορίων (στους ιδιοκτήτες) για τη διενέργεια του «Αναδασμού Πολιτσές Χρυσοβίτσας».
37.Μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, με μισθωμένες γραμμές Αστικού – Υπεραστικού ΚΤΕΛ, ΤΑΞΙ και ΙΧ.
38.Έγκριση δαπάνης σε βάρος του κονδυλίου με τίτλο «Μετατοπίσεις – Επεκτάσεις στύλων ΔΕΗ σε ΟΤΑ του Νομού» του Προγράμματος Κ.Α.Π. Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, για τη μετατόπιση μιας κολώνας ΔΕΗ, για την εκτέλεση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ολοκλήρωση εργασιών πιστών εξετάσεων υποψήφιων οδηγών».
39.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
40.Έγκριση δαπάνης για την ανάθεση σε ιδιωτικό συνεργείο, του έργου της μεταφοράς εξοπλισμού γραφείων, αρχειακού υλικού κλπ, των Υπηρεσιών Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
41.Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου, στην Αθήνα, για υπηρεσιακούς λόγους.
42.Έγκριση παράτασης μίσθωσης ακινήτων για τη στέγαση Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
43.Κατάρτιση των όρων διακήρυξης δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση αναχωμάτων και τάφρων ιχθυοτροφείων των λιμνοθαλασσών ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 60.000,00 με ΦΠΑ.
44.Κατάρτιση των όρων διακήρυξης δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό του έργου της Π.Ε. Άρτας «Επισκευή – συντήρηση εγκαταστάσεων αντλιοστασίου Βίγλας», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ.
45.Έγκριση τρόπου εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση οδού προς Ματσούκι», προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ του Προγράμματος Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων Π.Ε. Ιωαννίνων έτους 2011.
46.Μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, με Λεωφορεία ΚΤΕΛ, ΤΑΞΙ και ΙΧ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΛΛΕΙΜΜΑ: Στο 8,5% του ΑΕΠ κλείδωσε για φέτος

Το 5,5% θα φτάσει η ύφεση.

Οριστικοποιήθηκαν τα βασικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας για φέτος, επί των οποίων θα κινηθεί ο σχεδιασμός του προϋπολογισμού για το 2012.
Συγκεκριμένα, κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν πως το έλλειμμα θα κλείσει φέτος στο 8,5% του ΑΕΠ, ενώ η ύφεση θα φτάσει το 5,5%, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου οικονομικών στο Reuters.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το προσχέδιο του προϋπολογισμού να προβλέπει χειρότερες επιδόσεις από αυτές του μνημονίου για το 2012, καθώς το έλλειμμα αναμένεται να μειωθεί στο 6,8% του ΑΕΠ (από το προβλεπόμενο 6,5%), ενώ η ύφεση για την επόμενη χρονιά θα βρεθεί στο 2%.
Οι συγκεκριμένες προβλέψεις είναι σε συμφωνία με τις προβλέψεις της πρόσφατης έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά όχι και με τα όσα είχαν συζητηθεί στις διαπραγματεύσεις του περασμένου Ιουλίου (τότε προβλεπόταν ότι η ελληνική οικονομία θα επέστρεφε σε ανάπτυξη την επόμενη χρονιά).