Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Marc: Οριακό προβάδισμα 0,2% της ΝΔ

Οριακό προβάδισμα 0,2%  καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ενώ η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται να χάνει συνεχώς ποσοστό, αλλά παρόλα αυτά παραμένει τρίτο κόμμα με 7,1%.
Η δημοσκόπηση  πραγματοποιήθηκε από τη Μarc για λογαριασμό του Alpha το διάστημα 1-7 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα:
ΝΔ:  22,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 22,5%
Χρυσή Αυγή: 7,1%
ΠΑΣΟΚ: 5,3%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,2%
ΚΚΕ: 4,9%
ΔΗΜΑΡ: 4,6%.
Στην ερώτηση «με τις απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνείτε περισσότερο», το 25% απαντά «με κανένα», το 24,9% συμφωνεί με τις απόψεις του κ. Σαμαρά, το 22,5% συμφωνεί με τον κ. Τσίπρα, το 7% με τον κ. Κουβέλη, το 5,2% με τον κ. Καμμένο, το 4,4% με τον κ. Βενιζέλο, το 3,1% με τον κ. Μιχαλολιάκο και το 3% με τον κ. Κουτσούμπα.
Το 55,3% των ερωτηθέντων έχει «μάλλον αρνητική» γνώμη για την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και το 22% «μάλλον θετική».

Τέλος στην ερώτηση «εάν είχε κερδίσει τις τελευταίες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα ήταν σήμερα τα πράγματα», το 39,1% εκτιμά ότι θα ήταν χειρότερα, το 32,3% απαντά «περίπου ίδια» και το 20,1% πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερη η κατάσταση στη χώρα.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:00


Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί τη  Δευτέρα  14 Οκτωβρίου  2013   και ώρα  19.00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  Καλπάκι  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου  [ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ].
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού έτους 2013 – Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος έργων έτους 2013.
2. Κατανομή ΣΑΤΑ ετών 2012 – 2013.
3. Έγκριση έκθεσης Β΄ τριμήνου 2013 για την εκτέλεση προϋπολογισμού 2013.
4. Απευθείας εκμίσθωση Δημοτικού ακινήτου [Κατάστημα – Φώτου Τζαβέλλα – Ιωάννινα]
5. Έγκριση λύσης σύμβασης Δημοτικού Καταστήματος στην Τ.Κ. Κτισμάτων – έγκριση νέας δημοπράτησης.
6. Έγκριση δημοπράτησης Δημοτικού Καταστήματος στην Τ.Κ. Άνω Ραβενίων.
7. Έγκριση δημοπράτησης δημοπράτησης Δημοτικής έκτασης στον κάμπο Τ.Κ. Ορεινού – Ξηρόβαλτου.
8. Επί αιτήσεων  Ο.Τ.Ε  & VODAFONE, για μείωση μισθωμάτων.
9. Χαρακτηρισμός ως Δημοτικής οδού της οδού Κουκλιοί – Παηδονία – Παρακάλαμος.
10. Συμπληρωματική απόφαση για την ξύλευση για ατομικές ανάγκες των κατοίκων στην Τ.Κ. Νεγράδων.
11. Πρόταση για ορισμό νέου Δ.Σ. στο ΤΟΕΒ Βασιλικού.
12.  Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών. 
13. Προγραμματισμός εκδηλώσεων Εθνικής Επετείου 28-10-1940 [Καλπάκια  2013] – έγκριση δαπανών – ψήφιση πίστωσης.
14. Αποδοχή προέγκρισης δανείου & όρων δανεισμού από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών.
15. Έγκριση σχεδίου και υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πωγωνίου και Μ.Κ.Ο «Η Κιβωτός του Κόσμου»
16. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Πωγωνίου και Δήμου Ζαγορίου για τη διάθεση υπαλλήλων του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων.
17. Σύναψη προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πωγωνίου και της Περιφέρειας Ηπείρου, για την διάθεση υπαλλήλου ειδικότητας Ηλεκτρολόγου ή Μηχανολόγου.
18. Έγκριση μελέτης του έργου: «Διαμόρφωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Βρεφονηπιακού Σταθμού Καλπακίου.»
19. Έγκριση μελέτης του έργου: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Μαυροβουνίου.»
20. Έγκριση μελέτης της προμήθειας κουφωμάτων για την Μαθητική Εστία Πωγωνιανής.»
21. Έγκριση τροποποίησης του τίτλου της μελέτης του έργου: «Επέκταση δικτύου ύδρευσης οικισμού Βασιλικού έως γεώτρηση στη θέση «Φτέρη.»
22. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Ανάπλαση βρύσης στην είσοδο οικισμού της Τ.Κ. Παλαιοπύργου.»
23. Επί αιτήσεων δημοτών.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ


ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Έως τις 31 Οκτωβρίου πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση για τον ΦΑΠ 2013

Η αποστολή των εκκαθαριστικών το περασμένο έτος ματαιώθηκε μετά άνωθεν παρεμβάσεις γιατί θα συνέπιπτε με την προεκλογική περίοδο

500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα αρχίσουν να λαμβάνουν το εκκαθαριστικό για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2013, με τη πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί τις 31 Οκτωβρίου.
Ακόμη πρέπει να πληρώνουν στο τέλος κάθε μήνα μέχρι και τον Φεβρουάριο, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011, 2012 και 2013.
Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ πρέπει να καταβάλουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου την τρίτη δόση για τον ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012 και την πρώτη δόση για τον ΦΑΠ του 2013.
Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται ότι οι υπόχρεοι δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αποστέλλει μαζικά εκκαθαριστικά σημειώματα.
Ενδεικτικά της αδυναμίας των πολιτών να πληρώσουν τους φόρους είναι τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με τα οποία τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη (από τον Ιανουάριο του 2013) ανέρχονται στα 5 δισ. ευρώ. 
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από τη μη καταβολή των φόρων ακινήτων ανέρχονται στα 847 εκατ. ευρώ.

Ανατολή Ιωαννίνων: Νεκρός ένας 65χρονος και σοβαρός τραυματισμός ενός 73χρονου, μετά από σύγκρουση φορτηγού με μηχανάκι

Το πρωί της Πέμπτης (10-10-13), στην Ανατολή Ιωαννίνων, Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 73χρονος, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 65χρονος.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης,  ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο 65χρονος οδηγός του μοτοποδηλάτου και σοβαρά ο 73χρονος οδηγός του φορτηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.
***
Θανατηφόρο Τροχαίο

Σήμερα (10-10-2013) και ώρα 10:45΄ στην Ανατολή Ιωαννίνων, Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 73χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 65χρονος ημεδαπός.
Συνέπεια της σύγκρουσης αυτής ήταν να τραυματιστούν θανάσιμα ο 65χρονος οδηγός του μοτοποδηλάτου και σοβαρά ο 73χρονος οδηγός του φορτηγού.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων. 

ΔΝΤ: Νέο κούρεμα και νέα φορολογικά μέτρα εντός του 2014

 Δεδομένο θεωρεί το ΔΝΤ ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους και καλεί την Ευρώπη να το δρομολογήσει, όπως τονίζεται στην έκθεσή του Fiscal Monitor, ενώ προσθέτει πως μέχρι το 2016 η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας θα αγγίξει το 3,5% του ΑΕΠ ή τα 6,8 δισ. ευρώ.
Πάντως, όπως εκτιμά, η Ελλάδα θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ξεκινώντας από φέτος.
Σύμφωνα με την έκθεση, η περαιτέρω προσαρμογή της Ελλάδας ως το 2016 θα απαιτήσει επιπλέον μέτρα συμπεριλαμβανομένων παρεμβάσεων στην φορολογική διοίκηση, τα οποία αντιστοιχούν με το 3,5% του ΑΕΠ. Από το σύνολο των 6,8 δισ. ευρώ, μέτρα ύψους 2,9 δισ. ευρώ θα πρέπει να ληφθούν εντός του 2014.
Το έλλειμμα υπολογίζεται στο 4,1% του ΑΕΠ το 2013, για το 2014 τοποθετείται στο 3,3% του ΑΕΠ και το 2015 στο 2,1%.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ταμείου, από φέτος η Ελλάδα μηδενίζει τα κοντέρ του πρωτογενούς ελλείμματος, δηλαδή τοποθετείται στο 0% φέτος, και στο 1,4% για το 2014, στο 3% για το 2015.

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (08-10-2013) το μεσημέρι στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 33χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος είχε στην κατοχή του και στο σπίτι του ποσότητα κάνναβης, βάρους (13) γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας που διενεργεί την προανάκριση, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας

Άρτα: Συνελήφθη 30χρονη ημεδαπή για εγκατάλειψη του χώρου τροχαίου ατυχήματος

Συνελήφθη χθες (09.10.2013) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, μία 30χρονη ημεδαπή, η οποία ως οδηγός δικύκλου μοτοποδηλάτου εγκατάλειψε τον χώρο του τροχαίου ατυχήματος.
Ειδικότερα, στην Άρτα, το δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο οδηγούσε η προαναφερόμενη παρέσυρε 76χρονο ημεδαπό, ο οποίος κινούνταν πεζός, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 76χρονου.
Η 30χρονη αμέσως μετά το τροχαίο ατύχημα, εγκατέλειψε τον χώρο και στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. 

Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός έμπορος ηρωίνης στα όρια του Νομού Ιωαννίνων με το Νομό Τρικάλων (Παναγιά)

Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους (90,8) γραμμαρίων που βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη σε Ι.Χ. Φορτηγό

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων πέτυχαν χθες (09.10.2013) το απόγευμα στα όρια του Νομού Ιωαννίνων με το Νομό Τρικάλων (Παναγιά), τη σύλληψη ενός 34χρονου υπηκόου Αλβανίας, εμπόρου ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο ποσότητα ηρωίνης.
 Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε , μετά από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, που έγινε σε Ι.Χ. Φορτηγό, στο οποίο επέβαινε ως οδηγός ο 34χρονος, όπου βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στο θόλο της δεξιάς ρόδας του οχήματος, μία νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε ηρωίνη, βάρους (90,8) γραμμαρίων.
 Το προαναφερόμενο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.
 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Από που θα προκύψουν οι 15.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων

«Η ένταξη ενός δημοσίου υπαλλήλου στο πρόγραμμα κινητικότητας δεν ισοδυναμεί με την απόλυσή του». 

Αυτό τονίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενώ, για μία ακόμη φορά, υπενθυμίζει από πού θα προέλθουν οι «υποχρεωτικές απομακρύνσεις» υπαλλήλων.
Πάντως, συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, εκφράζουν τη δυσφορία τους για δημοσιεύματα που προκαλούν «περαιτέρω αναστάτωση και ανησυχία στους δημοσίους υπαλλήλους και υποσκάπτουν την προσπάθεια του υπουργείου για την ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου».
 Το υπουργείο επισημαίνει ότι «η πλειοψηφία των εν λόγω υπαλλήλων (διαθέσιμων) θα μετακινηθούν σε θέσεις από τις οποίες θα μπορούν να προσφέρουν πιο ουσιαστικές υπηρεσίες, κάτι που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αλλά καθιστά και τους ίδιους πιο αναγκαίους, χρήσιμους και αποδοτικούς».

Ηπειρώτικο πανηγύρι 2013, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, ώρα 19:00 στο 3ο Ενιαίο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας, Θεσσαλονίκης και Λαχανά 7, στον κόμβο, ''πρώην'' Renault, στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ο σύλλογος Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας «ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ», σας προσκαλεί στο «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ 2013», που θα γίνει την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 (7:00 μ.μ.) στην  Αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» Θεσσαλονίκης και Λαχανά 7 , (Παράλληλος Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, έξοδος στον κόμβο "πρώην" Renault).
Τα μεγαλύτερα ονόματα της παραδοσιακής μουσικής της Ηπείρου, της Ηπείρου της Πεντατονίας,  -της Ηπείρου που ίσως είναι  το φτωχότερο χωράφι της Ευρώπης αλλά  το πιο πλούσιο από  πολιτισμική άποψη-, θα είναι εκεί για να σας ταξιδέψουν στα Ιερά χώματα της:
Πέτρος Λούκας-Χαλκιάς, Σταύρος Καψάλης, Γιώργος Δάμος στο Κλαρίνο και Αντώνης Κυρίτσης, Σάββας Σιάτρας, Γιάννης Καψάλης, Ηλίας Κόντης και Γιώτα Γρίβα στο τραγούδι!
Μαζί τους,  η Χορωδία της  Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας  Ελλάδος και το Χορευτικό της  Αδελφότητας Αμμοτοπιτών Άρτας, θα σας προσφέρουν μια γνήσια Ηπειρώτικη βραδιά.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Για τον Δ.Σ
Ο Πρόεδρος     Ο Γενικός Γραμματέας


Μάκης Χήτος        Μαριάννα Μήλα

3η Συνάντηση πολιτιστικών φορέων Δυτικής Αττικής» στα Άνω Λιόσια, στις 10, 11, 12 και 13 Οκτωβρίου 2013. Συμμετέχουν, Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου, Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου και Αδελφότητα Αποδήμων Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου

Η Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής οργανώνει στις 10, 11, 12 και 13 Οκτωβρίου 2013 την 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής στο Κλειστό Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που γίνεται με κοινωνικό σκοπό και στόχο έχει την ανάδειξη του εθελοντισμού, της τοπικής παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής της Δυτικής Αττικής, καθώς και των περιοχών της χώρας μας που εκπροσωπούν οι εθνοτοπικοί σύλλογοι που εδρεύουν στην περιοχή μας, όπως επίσης και η ενδυνάμωση και προώθηση του πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού μέσα από τη συνεργασία των φορέων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2011 στην Ελευσίνα και το 2012 στα Μέγαρα με την προοπτική να παρουσιαστεί και στους 5 δήμους της Δυτικής Αττικής και την έχουν επισκεφθεί πάνω από 20.000 πολίτες.

Η 3η Συνάντηση περιλαμβάνει:
ΕΚΘΕΣΗ με έμφαση στο λαϊκό πολιτισμό της περιοχής και της χώρας μας με θέμα ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης με θέμα τη ΓΥΝΑΙΚΑ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παραδοσιακούς χορούς, δρώμενα από την ελληνική παράδοση, συναυλίες παραδοσιακών καλλιτεχνών, θέατρο, αναπαραστάσεις εθίμων και παρουσιάσεις τοπικών ενδυμασιών.

Οι συμμετέχοντες θα αναδείξουν τα στοιχεία του τοπικού λαϊκού πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας και παράλληλα θα προβάλλουν το έργο τους τόσο στη διάσωση και διάδοση του πολιτισμού όσο και του εθελοντισμού και της διάδοσής του στη νέα γενιά.
Στην έκθεση θα συμμετάσχουν:
. πολιτιστικοί σύλλογοι
. μουσεία
. οι πολιτιστικοί οργανισμοί και πνευματικά κέντρα των οικείων δήμων
. ιδρύματα πολιτισμού
. θεατρικές ομάδες
. εθελοντικές ομάδες
. περιβαλλοντικοί σύλλογοι

Η διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι τετραήμερη (10, 11, 12 και 13 Οκτωβρίου 2013) και οι ώρες λειτουργίας θα είναι
10 & 11 Οκτωβρίου: 17:00 - 22:00, και
12 & 13 Οκτωβρίου: 11:00 - 14:30 και 17:00 - 22:00.
Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 19:00.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Δείτε το διαφημιστικό τρέιλερ
http://youtu.be/chMSzLDoyzw

Πληροφορίες
www.dytikiattiki.org
Τηλ. 2132047005
Υπεύθυνος: Κώστας Μήτσης

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων, με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (πλημμύρες- χιονοπτώσεις)».
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου και σε αυτή έχουν κληθεί να παραστούν οι Δήμοι και όλες οι συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.
Με την ίδια απόφαση, που υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ορίζεται ότι οι συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνει ότι η συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Οργάνου, των Δημάρχων (ή των εκπροσώπων τους) με τους υπεύθυνους υπαλλήλους των γραφείων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και των εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων φορέων, κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να χαραχθεί ενιαία πολιτική, με αντικειμενικό στόχο τον καλύτερο συντονισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η ΤΕΡΝΑ αναλαμβάνει Ιόνια Οδό και Ε-65

Προς αποχώρηση οι ισπανικές εταιρίες…

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, είναι η κατασκευαστική εταιρία που θα αναλάβει την ευθύνη κατασκευής των δύο μεγάλων οδικών αξόνων που αφορούν άμεσα την Ήπειρο, την Ιόνια Οδό και τον Ε-65. Και αυτό γιατί βαίνει προς ολοκλήρωση η συμφωνία για την αποχώρηση από το σχήμα των Ισπανικών εταιριών ACS και Ferrovial. Ωστόσο η ΤΕΡΝΑ, πολύ δύσκολα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει τις κατασκευαστικές εργασίες από μόνη της, γι' αυτό και ο ιδιοκτήτης της φέρεται να έχει ξεκινήσει κάποιες διερευνητικές επαφές με άλλες κατασκευαστικές εταιρίες, κατά βάση ελληνικές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι πρώτες αντιδράσεις είναι θετικές, καθώς αυτές θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε δύο έργα από τα οποία προσδοκούν επιπλέον έσοδα, έστω και σε βάθος χρόνου.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο  Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης θα ήθελε να πετύχει μια συνεργασία με τους δύο άλλους μεγάλους των κατασκευών, την Ελλάκτωρ του ομίλου Μπόμπολα και την J&P Άβαξ του Δάκη Ιωάννου, επαναλαμβάνοντας το σχήμα της Ολυμπίας Οδού, όμως, δεν αποκλείονται και άλλες εταιρίες του κλάδου. Βέβαια, τίποτε από όλα αυτά δεν είναι ακόμη οριστικό, καθώς κινούνται σε επίπεδο συνομιλιών.