Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Με απόσυρση των λογαριασμών του απειλεί την ΑΤΕ ο δήμος Πωγωνίου


Αν δεν ανακαλέσει την απόφαση για κλείσιμο δύο υποκαταστημάτων της.

Την παραμονή των δύο υποκαταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας σε Δελβινάκι και Παρακάλαμο ζητά με ομόφωνη απόφασή του η οποία πάρθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πωγωνίου, προειδοποιώντας μάλιστα την ΑΤΕ πως σε περίπτωση που επιμείνει στην απόφασή της για κλείσιμο των δύο υποκαταστημάτων ο δήμος θα διακόψει τη συνεργασία του μαζί της, αφού μέσω της Αγροτικής πραγματοποιεί εδώ κι έναν περίπου χρόνο τις οικονομικές του συναλλαγές.
Ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης μάλιστα δηλώνει πως οι πρώτες επαφές που έχουν γίνει με τη διοίκηση της τράπεζας δείχνουν διάθεση για επανεξέταση του θέματος, αφού οι πιέσεις που δέχεται η ΑΤΕ και από τους τοπικούς βουλευτές είναι μεγάλες.
Η απόφαση της Αγροτικής να αρχίσει τις... περικοπές στα υποκαταστήματα που διατηρεί στην περιφέρεια πάρθηκε χωρίς προειδοποίηση πριν λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και μάλιστα το κλείσιμό τους προβλέπεται να γίνει πού σύντομα και δη από την 1η Φεβρουαρίου.
Για το λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πωγωνίου συζήτησε εγκαίρως το θέμα και προχθές το βράδυ με ομόφωνη απόφασή του ζητά από την διοίκηση της ΑΤΕ να πάρει πίσω την απόφαση για κλείσιμο των δύο υποκαταστημάτων σε Δελβινάκι και Παρακάλαμο με την μεταφορά του τελευταίου στο Καλπάκι.


«Είναι ένα ζήτημα που μας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν και τότε είχαμε στηρίξει τα δύο υποκαταστήματα με την σύναψη συνεργασίας διαχείρισης οικονομικών του δήμου μας από την Αγροτική. Τώρα επανέρχεται το θέμα και αντιδράσαμε ξανά και άμεσα», είπε ο κ. Καψάλης και πρόσθεσε: «Η Αγροτική Τράπεζα έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής μας στηρίζοντας το εισόδημα των δημοτών – αγροτών μας. Αν επιμείνει όμως στην απόφασή της αυτή σε δεκαπέντε μέρες θα αποσύρουμε τους λογαριασμούς του δήμου μέσω των οποίων διακινήθηκαν περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ το 2011 και θα ζητήσουμε και από τους δημότες μας να πάρουν τις καταθέσεις τους και μαζί να στηρίξουμε όποιο άλλο υποκατάστημα τράπεζας δημιουργηθεί στην περιοχή μας».


Ο Δήμαρχος σημείωσε πως μετά τις επαφές που είχε το προηγούμενο διάστημα και αυτές που θα ακολουθήσουν ελπίζει ότι η απόφαση αυτή θα ανακληθεί.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο δήμος Κόνιτσας, ενώ με παρεμβάσεις τους ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Παντούλας και της Ν.Δ. Κώστας Παντούλας ζήτησαν από την ΑΤΕ να επανεξετάσει το θέμα.
Πιο συγκεκριμένα την ανάγκη και το αίτημα να συνεχίσει να λειτουργεί το υποκατάστημα της ΑΤΕ στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων μετέφερε στον Διοικητή της Τράπεζας κ. Πανταλάκη και στον Διευθυντή Δικτύου κ. Αλμπάνη ο βουλευτής Ιωαννίνων και Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Κώστας Τασούλας, υποστηρίζοντας τη σκοπιμότητα συνέχισης της επί δεκαετίες επιτυχημένης λειτουργίας στον Παρακάλαμο.
Από την άλλη στο πλευρό του δήμου Πωγωνίου και της τοπικής κοινότητας Παρακαλάμου για να μην μεταφερθεί η έδρα του υποκαταστήματος της Αγροτικής τράπεζας από τον Παρακάλαμο στο Καλπάκι, τάχθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Παντούλας, όπως προκύπτει από επιστολή του προς το δήμαρχο Κώστα Καψάλη.
Ο βουλευτής έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή προς τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, στην οποία αναφέρει ότι στις 2 Ιανουαρίου μετείχε σε συνάντηση με φορείς στον Παρακάλαμο και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υποδιοικήτρια της ΑΤΕ στις 4 του μήνα, ενημερώνοντας τον δήμαρχο.
Η διοίκηση της ΑΤΕ, όπως προκύπτει και από τις κινήσεις των δύο βουλευτών δεσμεύθηκε να επανεξετάσει το θέμα που έχει άλλωστε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.


ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Χρήματα από το Πράσινο Ταμείο για την αποπληρωμή δασικών έργων αντιπυρικής προστασίας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 11/1/2012


Το ποσό των 876.071,77 ευρώ εξασφαλίστηκε από το Πράσινο Ταμείο για την εξόφληση των δαπανών, στους αναδόχους των δασικών έργων αντιπυρικής προστασίας, που έγιναν στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, κατά τη διάρκεια της περσινής αντιπυρικής περιόδου.
Η αποπληρωμή θα πραγματοποιηθεί μέσω των Περιφερειακών Ταμείων και αφορά το ποσό των 601.296,75 ευρώ για την Ήπειρο και το ποσό των 274.775,02 ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία.
Πρόκειται για έργα καθαρισμού δασικών δρόμων των δημοσίων δασών, καθαρισμού-αποψιλώσεων δασών και συντηρήσεων υπαρχουσών υδατοδεξαμενών, καθώς και λοιπών έργων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, από τις δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.
Επίσης, από τον τακτικό προϋπολογισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, δόθηκε στους δασικούς συνεταιρισμούς της περιοχής, το ποσό των 900.000 ευρώ για την εκτέλεση υλοτομικών εργασιών στα δημόσια δάση.
Για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, τα δάση της περιοχής αποτελούν τη σπονδυλική στήλη του φυσικού μας περιβάλλοντος αλλά και ένα ανεκτίμητο αναπτυξιακό κεφάλαιο, που θα πρέπει διαρκώς να προστατεύουμε αλλά και να αναδεικνύουμε.


Καυσόξυλα για τις ανάγκες δασόβιων και παραδασόβιων πληθυσμών
Οι δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, συνδράμοντας σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο τους πολίτες που διαμένουν μόνιμα σε δασόβιες και παραδασόβιες περιοχές, τους χορήγησε για την κάλυψη των ατομικών τους αναγκών, συνολικά 196.660 χωρικά κυβικά μέτρα καυσόξυλα, που προέρχονται τόσο από δημόσια όσο και από δημοτικά δάση.
Απέναντι στα ασφυκτικά οικονομικά δεδομένα που βιώνουν οι πολίτες λόγω της κρίσης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, στέλνει καθημερινά το δικό της μήνυμα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη δύο (2) διακινητών για μεταφορά τεσσάρων (4) μη νομίμων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (10-01-2012) το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 59χρονος ημεδαπός και ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά τεσσάρων(4) μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 59χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, από κοινού με τον 34χρονο, προς το εσωτερικό της χώρας τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 28, 25, 24 και 27 ετών αντίστοιχα, στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Oι Ηπειρώτες του Θριασίου Πεδίου εορτάζουν τον Άγιο Γεώργιο του Νεομάρτυρα εξ Ιωαννίνων την Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου εορτάζει και φέτος την μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα εξ Ιωαννίνων και απέστειλε κάλεσμα σε όλους τους Ηπειρώτες της περιοχής, αλλά και τις Αδελφότητες του λεκανοπεδίου Αττικής, να παρασούν στις εορταστικές εκδηλώσεις, που αναφέρει ότι.



''Θα είναι τιμή μας η παρουσία σας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων που διοργανώνει ο Σύλλογος μας την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012 στο Ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων.( Βρίσκεται στο χώρο του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Εργατικών Κατοικιών Μάνδρας Αττικής.)

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012
18:00 Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία.
Περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων.
Θ' ακολουθήσει κέρασμα των παρευρισκομένων από το Σύλλογο.
Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012
8:00 Θεία Λειτουργία.
Θα μας τιμούσε ιδιαίτερα η παρουσία αγήματος με το λάβαρο του συλλόγου σας, το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται, την Δευτέρα 16/1, στο χώρο του ναού στις 18:15 μ.μ..

ΕΛ.ΣΤΑΤ: Στο 2,4% ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο

Στο 2,4% επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο από 2,9% που ήταν το Νοέμβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Συγκεκριμένα, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του μηνός Δεκεμβρίου 2011 προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Δεκεμβρίου 2010 προκύπτει αύξηση 2,4%, έναντι αύξησης 5,2% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.
Σε σύγκριση με το Νοέμβριο 2011, ο Γενικός Δείκτης μειώθηκε το Δεκέμβριο κατά 0,1%, έναντι αύξησης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 11 - Δεκεμβρίου 11, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 10 - Δεκεμβρίου 10, παρουσίασε αύξηση 3,3%, έναντι αύξησης 4,7% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Τέλη Ιανουαρίου οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Μαζικές κινητοποιήσεις στα γραφεία του ΕΛ.Γ.Α. για τις αποζημιώσεις, στη ΔΕΗ για το χαράτσι, των Περιφερειών και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας, περιλαμβάνει σε πρώτη φάση στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου το πρόγραμμα δράσης της ΠΑΣΥ και στη συνέχεια οι συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν με διάφορες μορφές, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, σε πλατείες πόλεων, άνοιγμα διοδίων κι αποκλεισμούς εθνικών οδών, ενώ αγωνιστικός σταθμός θα είναι το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκθεση «Αγρότικα». Αυτά αποφασίστηκαν στη διευρυμένη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ, που πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και η οποία ήταν μαζική, καθώς πήραν μέρος αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη από όλη σχεδόν την Ελλάδα.
Στη σύσκεψη έγινε απολογισμός για τις αγωνιστικές παρεμβάσεις που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, όπως η μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνη», η πανελλαδική κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στις 14 Δεκέμβρη με πολύμορφες κινητοποιήσεις και μεγάλη συμμετοχή, συγκεντρώσεις αγροτών, με τρακτέρ, στην Καρδίτσα και άλλες πόλεις κ.ά..
Εκτιμήθηκε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις ανέδειξαν και τις δυνατότητες ανάπτυξης των αγώνων που υπάρχουν σήμερα, αλλά και τις δυσκολίες και τα προβλήματα που εμφανίζονται και πρέπει να ξεπεραστούν.

Η μεγάλη σημασία της ύπαρξης του «Parakalamoscity»

Γράφει ο Παναγιώτης Μανούρης

Ως καθημερινός αναγνώστης και τακτικός αρθρογράφος τούτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας (έτσι τη θεωρώ και όχι ένα απλό μπλοκ) θεωρώ υποχρέωσή μου να εξάρω το καθοριστικό και πολυποίκιλο ρόλο της στην ανάδειξη των τοπικών θεμάτων, την προώθηση της επίλυσης ζητημάτων και την γενικότερη ενημέρωση των δημοτών και φίλων της περιοχής.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα " parakalamoscity" είναι πραγματικό βήμα ελεύθερης έκφρασης και ενημέρωσης καθώς και μέσο στήριξης των αιτημάτων και διεκδικήσεων της περιοχής μας. Γνωρίζοντας την δύσκολη δουλειά που απαιτείται για την έκδοση και λειτουργία μιας εφημερίδας, είτε έντυπης, είτε ηλεκτρονικής, ειλικρινά συγχαίρω τον εκδότη της …… και τους συνεργάτες του, ζητώντας τους να μην πτοηθούν απ' τα όποια -ενδεχομένως- προβλήματα ή αντιδράσεις αντιμετωπίζουν και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, έχοντας στο νου τους ότι ασκούν λειτούργημα και ότι είναι μεγάλης σημασίας για τον τόπο μας η ύπαρξη αυτής της ηλεκτρονικής εφημερίδας.
Και αυτή την προσπάθεια οφείλουν όλοι οι τοπικοί παράγοντες, φορείς και πολίτες να τη στηρίξουν με κάθε τρόπο κυρίως ηθικά, γιατί όπως προανέφερα η ύπαρξη αυτής της "ηλεκτρονικής φωνής" της περιοχής αποτελεί αναγκαιότητα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Eφεδρεία... τέλος!

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημήτρης Ρέππας, σε σημερινές του δηλώσεις ξεκαθάρισε ότι «θέμα απολύσεων δεν υπάρχει.
Στην ατζέντα που διαμορφώνει αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός, πολιτική απολύσεων δεν υπάρχει».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά την ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για τις ακολουθούμενες πολιτικές στη δημόσια διοίκηση μίλησε ακόμα για θεαματική μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο σε σχέση με το 2009 και για εξοικονόμηση περίπου δύο δισ. ευρώ, σημειώνοντας ότι η υποχρέωση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στις μνημονιακές δεσμεύσεις της, είναι να μειωθούν κατά 150.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015.
Παράλληλα, εμφανίστηκε κατηγορηματικός και ως προς το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, καθώς τόνισε ότι «η πολιτική αυτή έκλεισε τον κύκλο της, δεν μπορεί να δοθεί παράταση».
«Θα ήταν στα όρια του γελοίου όσοι είναι 53 χρονών, αυτόματα να μπαίνουν σε συνταξιοδοτικό καθεστώς και να εξέρχονται από το δημόσιο. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
Αυτή η πολιτική με τα όποια αποτελέσματα της, έφτασε στο όριο της», πρόσθεσε.
Ο κ. Ρέππας σημείωσε ακόμη ότι «τέτοιες πολιτικές δεν μπορούμε να τις εξετάζουμε μόνο με οικονομικά κριτήρια. Από δημοσιονομικής άποψης δεν περιμέναμε κάτι σπουδαίο».
«Δύο», συμπλήρωσε, «ήταν τα βασικά κριτήρια. Το ηλικιακό και η εγγύτητα ως προς την σύνταξη. Οριζόντιες πολιτικές δεν μπορούν να ισχύσουν αμερόληπτα και δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. Δεν μπορεί να οδηγηθούμε σε λειτουργική κατάρρευση του κράτους από την αποχώρηση έμπειρων στελεχών».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2011, έκλεισε στο 9,6%

Επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία του ελλείμματος κατά την χρονιά που έφυγε είχαμε το πρωί της Τετάρτης, δια στόματος, μάλιστα, του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος επιβεβαίωσε την αίσθηση που υπήρχε το τελευταίο διάστημα περί βελτίωσης της δημοσιονομικής εικόνας κατά τον Δεκέμβριο.

Ο υπουργός, από βήματος του Ελληνοαραβικού Φόρουμ που διεξάγεται σε γνωστό ξενοδοχείο στο Λαγονήσι, γνωστοποίησε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού έκλεισε στο 9,6%, δηλαδή σαφώς περισσότερο από τον αρχικούς στόχους του 7% και, εν συνεχεία, του 8,6%, αλλά πάντως μονοψήφιο, κάτι που έχει τη σημασία του και από ...ψυχολογικής πλευράς, ενόψει νέου γύρου διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους ελεγκτές της Τρόικας.

Economist: 7% ύφεση για την Ελλάδα

Δύσκολο προβλέπεται το 2012 για την Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με τους οικονομολόγους του Economist Intelligence Unit, η ύφεση στη χώρα μας θα αγγίξει το 7%. Βάσει των εκτιμήσεων του οργανισμού, τη μεγαλύτερη συρρίκνωση παγκοσμίως το 2012 θα καταγράψει η οικονομία του Σουδάν (περίπου -9%).

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται ακόμη μία οικονομία της Ευρωζώνης, αυτή της Πορτογαλίας, με πρόβλεψη ότι το ΑΕΠ της θα συρρικνωθεί κατά 4%.

O Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων "O Π Υ Ρ Ρ Ο Σ" σας προσκαλεί στην κοπή της Πίτας του στις 15 Ιανουαρίου 2012 ημέρα Κυριακή στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα του «Π ε υ κ ώ ν α»
δίπλα στην εκκλησία των Αγ. Αναργύρων.
Με παραδοσιακά εδέσματα Ηπείρου φτιαγμένα από τα μέλη και τις φίλες του Συλλόγου μας.


Για το Δ.Σ του Συλλόγου
Η Πρόεδρος

Αθηνά Ζάγκα

ΓΡΑΦΕΙΑ:ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 12

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
ΤΚ 135 62
ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΤΗΛ:2102386630 FAX: 2102388888
ΚΙΝ:6977034562
“Ο ΠΥΡΡΟΣ” Email: pyrros.aa@gmail.com

Αδιαχώρητο στην ''Πίτα του Ηπειρώτη'' του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου



Mεγάλη επιτυχία γνώρισε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, που οργάνωσε ο πάντα δραστήριος σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου Αττικής.

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζωγράφου αποδείχτηκε για μία ακόμη χρονιά μικρή να φιλοξενήσει όλα τα μέλη και τους φίλους του συνδέσμου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ανάμεσά τους ο πρώτος άνδρας της πόλης, ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Καλλίρης, ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνος Κωνής, που εκπροσώπησε το Διοικητικό Συμβούλιο, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης, η αντιδήμαρχος κα Μαρία Βαρσαμιδάκη, ο αντιδήμαρχος Γεώργιος Γρίβας, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Στεργίου, ο Ηπειρώτης πρώην υπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, ο πρώην υπουργός κ. Θεόδωρος Δαμιανός, ο πρώην υφυπουργός, βουλευτής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρώην γενικός γραμματέας ΥΠΕΚΑ κ. Σπύρος Παπαδόπουλος ο τέως Νομάρχης Νίκος Βατάλης, ο πρόεδρος του συλλόγου Φιλιππιαδιατών Αθήνας κ. Ντίνος Στράτος, Πρόεδροι Ηπειρωτικών Αδελφοτήτων, αλλά και άλλων φορέων της περιοχής, χορηγοί της εκδήλωσης και πλήθος κόσμου.

Άψογος οικοδεσπότης ο πρόεδρος του συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου κ. Κώστας Παπακωνσταντίνου, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.
Μήνυμα προς τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου εκφώνησε ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Καλλίρης, που ζήτησε την συνεργασία του συνδέσμου σε δράσεις αλληλεγγύης.

Ένα από τα παλαιότερα μέλη του συνδέσμου ο κ. Τάσος Σαπρίκης αναφέρθηκε στην διαχρονική προσφορά και τους αγώνες των Ηπειρωτών, εξάροντας τον πατριωτισμό τους με λαμπρά παραδείγματα τους εθνικούς μας ευεργέτες και τους Σουλιώτες και τις Σουλιώτισσες.

Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων

Άρθρο του Παναγιώτη Μανούρη


Το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου έλαβε χθες βράδυ ομόφωνη απόφαση κατά της μεταφοράς του υποκαταστήματος Παρακαλάμου της Αγροτικής Τράπεζας και για δυναμική συντονισμένη δράση για την επίτευξη της ανάκλησής της.
Ο δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., οι αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Φορείς, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ενώθηκαν σαν μια γροθιά απέναντι στην άδικη και ακατανόητη απόφαση της διοίκησης της υπό κρατικό έλεγχο τράπεζας.
Με τον συντονισμένο αγώνα οι πιθανότητες ανατροπής της απόφασης είναι πολλές.
Την ίδια αποφασιστικότητα και πυγμή το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να επιδείξει και σε οποιαδήποτε παρόμοια επιχείρηση υπάρξει στο μέλλον, είτε έχει να κάνει με τη ΔΟΥ Δελβινακίου, είτε με άλλη υπηρεσία ή Φορέα.
Η περιοχή μας δεν πρέπει να υποβαθμιστεί περαιτέρω και οι κάτοικοί της δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν στη μοίρα τους απ' την Πολιτεία.
Είναι πολίτες που έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους της Χώρας και απαιτούν από όσους ασκούν εξουσία ίση μεταχείριση και σεβασμό στην ακριτική περιοχή μας.
Οφείλουμε να επισημάνουμε την ικανοποίηση των κατοίκων της περιοχής για τη στάση που κράτησαν στο ζήτημα που προέκυψε οι βουλευτές του Νομού, οι οποίοι πήραν ξεκάθαρη θέση.
Και δεν πρέπει να σταματήσουν τις παρεμβάσεις τους αν το θέμα δεν τελειώσει με την οριστική ανάκληση της απόφασης.
Τέλος, το μήνυμα που εκπέμπεται απ' τα διαδραματιζόμενα τις τελευταίες μέρες είναι ένα:
Η ισχύς εν τη ενώσει!

Πρoσλήψεις 26.000 ανέργων

Εγκρίθηκαν από την αρμόδια Δικαστική Επιτροπή, η οποία έχει συγκροτηθεί στα πλαίσια των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, οι πρώτες 26.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, που είχαν υποβληθεί από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Η επιλογή έγινε με βάση τα προσόντα των υποψηφίων και κοινωνικά κριτήρια, ενώ οι θέσεις εργασίας κατανέμονται σε επτά περιφέρειες και οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε 368 υπηρεσίες.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας πρέπει να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας.
Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν, μετά την οριστική επικύρωση από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινωνικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Όσοι επιλεγούν θα λαμβάνουν για 5 μήνες μηνιαίο επίδομα 625 ευρώ, ενώ θα έχουν πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη.
Οι πρώτες προσλήψεις θα γίνουν στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου έχουν εγκριθεί 8.170 θέσεις. Ακολουθούν, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για 1.700 θέσεις, Ηπείρου για 2.950, Θεσσαλίας για 5.300 Πελοποννήσου για 4.130 και Νοτίου Αιγαίου για 870.
Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφορά συνολικά 57.000 ωφελουμένους και μπορούν να ενταχθούν σε αυτό, πέντε κατηγορίες ανέργων.
Μακροχρόνια άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι έως 30 ετών, επιστήμονες και βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Οι διαδικασίες για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, πεντάμηνης διάρκειας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο Δήμο Πωγωνίου, αναλογούν περίπου 70 θέσεις εργασίας.
Οι θέσεις θα καλυφθούν μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων, με κριτήρια επιλογής ΑΣΕΠ.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να φτάσουν στους ΟΤΑ οι σχετικές οδηγίες.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για οφειλές προς το Δημόσιο


Σε βάρος τους εκκρεμούσαν συνολικά χρέη προς το δημόσιοπου ξεπερνούν τις (626.000) ευρώ.


Συνελήφθησαν, σήμερα (10.01.2012) το μεσημέρι, στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο (2) 35χρονοι ημεδαποί, ιδιοκτήτες καταστήματος εμπορίας επαγγελματικών ψυγείων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του ενός, εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους (304.634,21) ευρώ, ενώ σε βάρος του δεύτερου εκκρεμούσαν χρέη, συνολικού ύψους (322.014,79) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων όλης της χώρας


Με αλφαβητική σειρά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων όλης της χώρας.

Στόχος του υπουργείου Υγείας το οποίο θα έχει εφεξής την ευθύνη για την τήρηση του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Επιδομάτων είναι να εξαλειφθούν… επιδημίες αναπηρίας που ενέσκηπταν τα προηγούμενα έτη σε ολόκληρους νομούς, όπως στη Ζάκυνθο η τύφλωση και στη Βοιωτία το βρογχικό άσθμα!
Όπως είχε αποκαλύψει το www.protothema.gr, (http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=152363 ) περί τις 19.000 περιπτώσεις προνοιακών επιδομάτων βρίσκονταν από τον περασμένο Οκτώβριο στο μικροσκόπιο των κατά τόπους φορέων και υπηρεσιών.
Ταυτόχρονα εκτιμάται ότι μέσω της απογραφής και μόνο –χωρίς δηλαδή την επανεξέταση- θα εξοικονομηθούν έως και 250 εκατ. ευρώ από τα 6,2 δις ευρώ που καταβάλλονται κάθε χρόνο σε προνοιακά επιδόματα καθώς οι πολλαπλές εγγραφές αυτομάτως θα διαγραφούν.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας κ. Μάρκος Μπόλαρης, οι δικαιούχοι επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων ανηλίκων, ομογενών, στεγαστικής συνδρομής, υπερηλίκων ΟΓΑ και δικαιούχων διατροφικού επιδόματος νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων μπορούν να προσέρχονται σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, άσχετα με το δήμο και την περιφέρεια από την οποία λαμβάνουν το επίδομα.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει την 1 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαρτίου 2012, ανάλογα με τη συχνότητα του αρχικού γράμματος του επωνύμου του δικαιούχου. Ειδικότερα, η απογραφή των δικαιούχων των οποίων το επώνυμο ξεκινά:
Από Α έως Ι, θα γίνει από 01-02-2012 μέχρι 15-02-2012. Από Κ έως Ο, θα γίνει από 15-02-2012 μέχρι 29-02-2012. Από Π έως Ω, θα γίνει από 01-03-2012 μέχρι 16-03-2012.
Μετά το πέρας της καταγραφής κάθε δικαιούχος επιδόματος θα λάβει έναν μοναδικό δεκαψήφιο κωδικό και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων από δήμους και περιφερειακές ενότητες που θα λάβουν πρόσβαση στο εθνικό μητρώο.
Επιπλέον, στην εγκύκλιο ορίζεται ρητά ότι η απογραφή κάθε δικαιούχου επιδόματος αποτελεί ατομική του υποχρέωση, γεγονός που συνεπάγεται ότι «σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, δε θα λαμβάνει το επίδομα το οποίο ελάμβανε έως σήμερα».
Τι πρέπει να έχουν μαζί τους κατά την προσέλευσή τους στα ΚΕΠ οι δικαιούχοι:
-Έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητας τους
- Παραστατικά έγγραφα εκδόσεως Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) (π.χ. Το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος οικ. Έτους 2010 ή 2011, ή βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), βεβαίωση εργοδότη, αντίγραφο τελευταίας μισθοδοσίας, παραστατικό φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κτλ.) στο οποίο να αναγράφεται ο ΑΦΜ του δικαιούχου του επιδόματος
-Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
-Βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού
- Αναγνωριστική απόφαση του δήμου / περιφέρειας / νομαρχίας, σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος
- Απόκομμα ταχυδρομικής επιταγής πληρωμής του επιδόματος μέσω ΕΛ.ΤΑ. η οποία εκδόθηκε μέσα στο 2011
Αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει στα ΚΕΠ κατά το διάστημα της απογραφής, τότε η καταγραφή του θα γίνει από τρίτο πρόσωπο που τον εκπροσωπεί.

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Οι διορισμοί εκπαιδευτικών θα κινηθούν σε μηδενικά επίπεδα

Διόλου ευχάριστα είναι τα νέα που επιφυλάσσουν για τους εκπαιδευτικούς που περιμένουν να διοριστούν η νέα σχολική χρονιά και το Υπουργείο Παιδείας, καθώς, όπως είπε χθες η κα Άννα Διαμαντοπούλου, οι διορισμοί θα κινηθούν σε μηδενικά επίπεδα. Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε η υπουργός Παιδείας με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, αφού υπογράμμισε ότι δεν θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που είχε προγραμματιστεί για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπλήρωσε ότι και οι προσλήψεις που θα γίνουν την επόμενη σχολική χρονιά (2012-13) θα είναι ελάχιστες. Μοναδικό φως στο τούνελ, το ενδεχόμενο ενός «μίνι» διαγωνισμού για θέσεις σε σχολεία ειδικής αγωγής, εντός του 2012. Οι περικοπές στις προσλήψεις ξεκίνησαν από το 2011, όταν και προσελήφθησαν μόλις 546 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων οι 133 ήταν στην πρωτοβάθμια και οι 413 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το 2010 οι προσλήψεις ήταν 2.825, το 2009 ήταν 5.556 και το 2008 είχαν φτάσει στα 7.836 άτομα.
Για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, η κα Διαμαντοπούλου επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στην εκπαίδευση, ενώ αρνητικά απάντησε στο αίτημα της ΟΛΜΕ να «παγώσουν» οι αλλαγές που προωθούνται στο Λύκειο και στο νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. «Ο χρόνος δεν παγώνει, η χώρα προχωρά, τα ζητήματα είναι τεράστια. Μια κυβέρνηση που έχει διακομματική συμφωνία είναι το ιδανικό περιβάλλον για να προωθηθούν θέματα Παιδείας. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρχει αυτή η συναίνεση» δήλωσε η υπουργός.
Τέλος για το θέμα του εξεταστικού συστήματος, η υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει σχετικό πόρισμα που είχε εκπονήσει η «Επιτροπή Μπαμπινιώτη» αλλά, όπως η ίδια έχει δηλώσει, επιθυμία της είναι μια τέτοια αλλαγή να έχει την πολιτική συναίνεση όλων των κομμάτων. Για αυτό τον λόγο άλλωστε, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και οι μαθητές της φετινής Α΄ Λυκείου να εισαχθούν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με το σύστημα που ισχύει αυτή τη στιγμή. Όσον αφορά στα μισθολόγια, η υπουργός δήλωσε ότι θα ισχύσει ό,τι για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

O Σύνδεσμος Αποδήμων Βούρμπιανης στην Αττική, κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο STANLEY

Γιάννος Γραμματίδης: Η επιμονή στη λανθασμένη συνταγή οδηγεί τη χώρα σε χρεωκοπία

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2012

“Η πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι ότι η κυβέρνηση αποτελεί ένα δυσκίνητο πολυπληθές κι ανομοιογενές όργανο αντιμαχομένων και ασυντόνιστων μελών, στηριζόμενο από κομματικούς σχηματισμούς πού δεν πιστεύουν ούτε επιθυμούν την ολοκλήρωση του έργου της και πού, παράλληλα, δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν το πολιτικό κόστος των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.” Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Γιάννος Γραμματίδης προσκεκλημένος στο Ήπειρος TV1 στην εκπομπή Εν Λευκώ με τον Παναγιώτη Μπούρχα.
Ο κ. Γιάννος Γραμματίδης εξέφρασε την αγωνία του για το 2012, το οποίο χαρακτήρισε έτος καθοριστικό για την τύχη της Ελλάδας. Η αγωνία αυτή διογκώνεται από το γεγονός ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις λιμνάζουν, ο κρατικός μηχανισμός είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων και η κυβέρνηση εννοεί να ακολουθεί την ίδια εύκολη αλλά και αδιέξοδη πολιτική της λήψης περισσότερων επαχθών μέτρων σε βάρος των ήδη δοκιμαζόμενων πολιτών, αντί να επικεντρώνεται στον σχεδιασμό και στη λήψη μέτρων τόνωσης της ανάπτυξη και περιστολής των δαπανών ιδιαίτερα μέσα από την ορθολογικότερη οργάνωση του κράτους. Πρέπει να γίνει επιτέλους αντιληπτό ότι η επιμονή στην ίδια λανθασμένη συνταγή θα οδηγήσει μαθηματικά στην άτακτη χρεωκοπία της χώρας.
Συνέχισε δε, αναρωτώμενος: “Ποιος αλήθεια από αυτούς τους μηχανισμούς αντιλαμβάνεται σαν παράδειγμα ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα προβλέπεται να καταρρεύσει ίσως και μέσα στο 2012 εάν δεν ληφθούν άμεσα δομικής φύσεως μέτρα τόσο για την αποτροπή αυτής της κατάρρευσης όσο και για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια; Ποιος αντιλαμβάνεται την τραγικότητα των διαπιστώσεων και προβλέψεων του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας εάν δεν αλλάξει η εφαρμοζόμενη αδιέξοδη συνταγή; Ποιος τέλος είναι διατεθειμένος να αναλάβει την ιστορική ευθύνη της άτακτης χρεωκοπίας της χώρας και της μετατροπής της σε ένα άναρχο πεδίο της μάχης για επιβίωση του ήδη ανομοιογενούς πληθυσμού της;”
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου διαβλέπει ότι μόνη λύση αποτελεί η ευρεία συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων σε ένα νέο μείγμα πολιτικής πού να εξασφαλίζει τόσο την δημοσιονομική εξισορρόπηση όσο και την ανάπτυξη μέσα στα πλαίσια ενός συγκροτημένου μεταρρυθμιστικού προγράμματος συμφωνημένου με τους διεθνείς πιστωτές μας. Η διαπραγμάτευση, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος μπορεί να γίνει μόνο από ένα ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα αποτελούμενο κυρίως από εξωκοινοβουλευτικά μέλη πού να διαθέτουν την σχετική τεχνογνωσία κι εμπειρία και να μη βαρύνονται με τα συνήθη κομματικά βαρίδια. Ένα τέτοιο σχήμα υπό τον σημερινό πρωθυπουργό θα αποτελέσει παράγοντα αξιοπιστίας και θα πρέπει να διαθέτει τον απαιτούμενο χρόνο για να φέρει σε πέρας την αποστολή του. Τέλος, ένα τέτοιο σχήμα υποχρεούται να πεί από την αρχή την αλήθεια στον ελληνικό λαό σαν βασική προϋπόθεση εξασφάλισης της ενσυνείδητης στήριξής του.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τον κ. Γιάννο Γραμματίδη να τονίζει ότι εάν αυτό δεν επιτευχθεί, τότε τον λόγο θα πρέπει να έχει το εκλογικό σώμα για να αναδείξει εκείνες τις πολιτικά υγιείς και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας πού θα αναλάβουν την σωτηρία της. Υπό την αυτονόητη βέβαια προϋπόθεση ότι μέχρι τότε η χώρα δεν θα έχει εντελώς καταρρεύσει.


Σχετικά με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο
Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ένας μη κερδοσκοπικός αυτοδύναμος οργανισμός που ιδρύθηκε το 1932, στοχεύει στην προώθηση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των Η.Π.Α. και της Ελλάδας.
Σήμερα το Επιμελητήριο, με τα 1000 περίπου μέλη του, εξακολουθεί να ενισχύει και να διευκολύνει το εμπόριο, τις επενδύσεις και τις επαγγελματικές συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών. Είναι διαπιστευμένο μέλος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ουάσιγκτον και μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αμερικανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων.
Μεταξύ των δραστηριοτήτων του περιλαμβάνονται συνέδρια, με υψηλού κύρους ομιλητές από όλο τον κόσμο όπως: Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας, Healthworld, Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Φορολογικό Συνέδριο, μεταξύ άλλων, επιχειρηματικές αποστολές προς και από τις Η.Π.Α. και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και διοργάνωση Αμερικανικών περιπτέρων σε διεθνείς εκθέσεις όπως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα Ποσειδώνια και η Defensys.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.amcham.gr

Υπεύθυνος Τύπου Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
Σπύρος Κουρούπης
Τηλ: 697 5876651
e-mail: spyroskmg@gmail.com