Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ιωάννινα: Παρουσίαση του βιβλίου, “Μουσικός Περίδρομος” Ένα ταξίδι στις γεύσεις του ρεμπέτικου και της παράδοσης του Νίκου Φωτιάδη, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ιωαννίνων, το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα, οι εκδόσεις Τόπος και το βιβλιοπωλείο Αναγνώστης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του λευκώματος-βιβλίου μαγειρικής
Μουσικός Περίδρομος
Ένα ταξίδι στις γεύσεις του ρεμπέτικου και της παράδοσης του Νίκου Φωτιάδη.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ευάγγελος Αυδίκος, καθηγητής λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Γεώργιος  Κοκκώνης, καθηγητής Μουσικολογίας στο ΤΕΙ Ηπείρου και ο συγγραφέας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα φιλοξενούνται τα χειροποίητα λαϊκά όργανα της Αθανασίας Μπόλια.
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 7 μ.μ.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

Γιοσέφ Ελιγιά 7, Ιωάννινα

Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Μεγάλη νίκη με ανατροπή για τον Ηρακλής στο Καυτανζόγλειο.
  
Ο Κοζορώνης στο 7' βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή, ύστερα από υπέροχη σέντρα του Τζημόπουλου, έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Στάμου και να καταλήγει στα δίχτυα του Χουάντερσον για το 1-0.
Ο Σαραμαντάς 14'βρήκε τον Περόνε μέσα στην περιοχή, ο οποίος κατέβασε υπέροχα την μπάλα και με δυνατό σουτ νίκησε τον Περιστερίδη για το 1-1.
Υποδειγματική αντεπίθεση απ' τον Ηρακλή στο 88' με τον  Περόνε να βγάζει στα πλάγια στον Λεοζίνιο, ο οποίος γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Αγγελόπουλο, κι αυτός με όμορφο πλασέ έκανε το 2-1.
Ο Κοζορώνης εκτέλεσε το κόρνερ στο 90΄ ο Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Χουάντερσον και στη συνέχεια άουτ.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Πασάς, Μοντέιρο, Κούρος, Περόνε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Περιστερίδης, Καρανίκας, Μπέριος Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κούτρης, Κοζορώνης, Λίλα, Γιάκος, Ζάιρο, Κόντε.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος» διοργανώνει εκδρομή στα Τρίκαλα στο «Μύλο των Ξωτικών», την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

ΟΑΕΔ: Νωρίτερα το δώρο Χριστουγέννων και τα επιδόματα ανεργίας

Την Τρίτη θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ ώστε να δώσει την έγκριση για την πρόωρη πληρωμή των επιδομάτων και του δώρου Χριστουγέννων για το 2016 στους ανέργους που το δικαιούνται.
Ενδεχόμενη ημέρα πληρωμής για τα επιδόματα και το δώρο Χριστουγέννων αναμένεται να είναι η Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ενώ κανονικά ο νόμος ορίζει ότι θα έπρεπε να πληρωθούν έως τις 21 Δεκεμβρίου.
Τι ίδιος είχε συμβεί και πέρσι με το δώρο και τα επιδόματα ώστε οι άνεργοι να έχουν στην διάθεση τους τα ποσά αυτά πριν από την εβδομάδα των Χριστουγέννων.
Εκτός από τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και το δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί και το επίδομα ανεργίας στους πρώην ελεύθερους επαγγελματίες.


Χωριά του Δήμου Πωγωνίου που θα κοπεί το ρεύμα την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου ως εξής:
α) Από ώρα 09:00 πμ έως 10:30 πμ και στις παρακάτω περιοχές:
Κληματιά, Καρίτσα, Κάμπος Ζίτσας, Δαφνόφυτο, Σακελλαρικό, Λίθινο, Οικισμός Μελισσίων, Βασιλόπουλο, Ιερομνήμη, οικισμός Καστρί.
β) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 13:00 π.μ. στην παρακάτω περιοχή: Ζίτσα
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. 
Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Γιάννης Καραγιάννης: Προαπαιτούμενο για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση για το ζήτημα των περιουσιών των Ομογενών μας στην Χειμάρρα, που οργανώθηκε από φορείς της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας.
Η εκδήλωση είχε θέμα "Όχι στην λεηλασία των περιουσιών. 
Ναι στην Ανάπτυξη και την Ευρωπαϊκή Ενσωμάτωση" και πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα.
Ο κ. Καραγιάννης στην ομιλία του επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
"Η Ελληνική Κυβέρνηση και η Διεθνής Κοινότητα, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον σεβασμό και την κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ανεξάρτητα από την περιοχή στην οποία διαβιούν τα μέλη της.
Όλα τα ζητήματα της μειονότητας αποτελούν ουσιώδη και αναπόσπαστα συστατικά των ελληνοαλβανικών σχέσεων.  Η δε προστασία των περιουσιακών της δικαιωμάτων, αποτελεί αδιαίρετο τμήμα των πέντε προϋποθέσεων που έχει θέσει η ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ως εκ’ τούτου, εφόσον η Αλβανία ειλικρινά επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ, θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι λειτουργεί ως κράτος δικαίου, όπως αναφέρεται και σε πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών."

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο βουλευτής ανακοίνωσε ότι στις πληρωμές των συντάξεων του Δεκεμβρίου, ο ΟΓΑ θα συμπεριλάβει - για πρώτη φορά - και την πληρωμή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε Ανασφάλιστους Υπερήλικες Ομογενείς, κατ’ εφαρμογή του νόμου 4387/2016.

Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας εντόπισαν ύποπτο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαπράξει κλοπή από φανοποιείο στην Αμφιθέα Άρτας

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα και κλοπιμαία

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, οι οποίοι εντόπισαν και στη συνέχεια έλεγξαν ύποπτο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, οδήγησε στην εξιχνίαση περίπτωσης κλοπής από φανοποιείο στην Αμφιθέα Άρτας και τη σύλληψη δύο ημεδαπών.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 29 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (04-12-2016), σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ανταλλακτικών αυτοκινήτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, καθώς επίσης ένα ζευγάρι γαντιών καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από τον προαύλιο χώρο φανοποιείου στην Αμφιθέα Άρτας, έξι ζάντες, τρεις μπαταρίες και συρματόσχοινο (15) μέτρων περίπου.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο διευκόλυνσης της κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας προκειμένου διαλευκανθεί η προέλευση των υπόλοιπων αντικειμένων ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Ιωάννινα: Ημερίδα για την ένταξη και την εκπαίδευσή των προσφύγων, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 5:00 μ.μ. στο Καμπέρειο Θέατρο-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Ημερίδα με τίτλο «Πρόσφυγες στην Ήπειρο: Αναζητώντας δρόμους για την ένταξη και την εκπαίδευσή τους», θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα (Καμπέρειο Θέατρο-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ) το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 5:00 μ.μ.. 
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο πλαίσιο του προγράμματος: Πρωτοβουλία παροχής εκπαίδευσης και υποστήριξης στους πρόσφυγες-Provision of Refugee Education and Support Scheme [ http://www.press-eap.net/  ], το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΕΑΠ προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές και ενταξιακές ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση έχει ως στόχο να συμβάλλει αφενός στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την παρουσία των προσφύγων στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Ήπειρο, και αφετέρου να ενημερώσει σχετικά με τις συνθήκες διαμονής τους και ιδίως τα ζητήματα που εγείρονται αναφορικά με την εκπαιδευτική και κοινωνική τους ένταξη.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι συντονιστές των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά και τη Φιλιππιάδα κ.κ. Φίλιππος Φίλιος και Μιλτιάδης Κλάπας αντίστοιχα, ο κ. Mohamed Othman εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες-Γραφείο Ηπείρου και η κυρία Jelena Vujanovic, Γενική συντονίστρια των δράσεων της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ στην Ήπειρο.
Από την πανεπιστημιακή κοινότητα θα παρέμβουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Στάθης Παπασταθόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Φιλοσοφική Σχολή) και Λήδα Στεργίου (Επίκουρη Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών).
Για το έργο PRESS και τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις που υλοποιούνται θα μιλήσει ο καθηγητής κ. Γιώργος Ανδρουλάκης, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και επιστημονικά υπεύθυνος του έργου PRESS. Εκπρόσωποι των προσφύγων θα καταθέσουν τη δική τους μαρτυρία.
Την εκδήλωση θα κλείσει το μουσικό σύνολο NARDA με πρόγραμμα ανατολικής μουσικής υπό την ευθύνη του καθηγητή (ΤΛΠΜ-ΤΕΙ Ηπείρου) κ. Μάρκου Σκούλιου.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Παράρτημα Ιωαννίνων, Δευτέρα ως Παρασκευή, 8:30 – 16:30, στο τηλ. 26510-09129 ή στο email ipeiros@eap.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 77χρονου ημεδαπού στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 77χρονου ημεδαπού στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο άνδρες χθες (04-12-2016) το μεσημέρι εισήλθαν σε σπίτι 77χρονου ημεδαπού στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ξεκινούν οι αυτόματες και μαζικές κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο από τα μέσα του 2017

Το νέο πληροφοριακό σύστημα θα έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης και αμφίδρομης επικοινωνίας με συστήματα τρίτων φορέων
Nέο, ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών παρακολούθησης και είσπραξης των οφειλών προς το Δημόσιο προγραμματίζει να εγκαταστήσει και να θέσει σε παραγωγική λειτουργία το υπουργείο Οικονομικών από το 2017
Στο εξής οι διαδικασίες αποστολής των κατασχετηρίων και επιβολής κατασχέσεων σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων που δεν πληρώνουν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους προς το Δημόσιο θα γίνονται μαζικά και αυτοματοποιημένα.
Αμέσως μόλις μια οφειλή γίνεται ληξιπρόθεσμη, το σύστημα θα ενεργοποιεί αυτόματα τη διαδικασία ηλεκτρονικής αποστολής κατασχετηρίου σε όλες τις τράπεζες για την δέσμευση και την κατάσχεση του ποσού της οφειλής από τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη, ώστε το Δημόσιο να μην χάνει καθόλου χρόνο στη διεκδίκηση των οφειλών.
Διαδικασίες-εξπρές θα δρομολογούνται και για πολύ μεγάλα χρέη για τα οποία απαιτούνται κατασχέσεις κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων. Η λειτουργία του συστήματος αυτού αποσκοπεί στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την είσπραξη των οφειλών, με την βελτίωση του τρόπου συλλογής, επεξεργασίας και αξιοποίησης πληροφοριών από πηγές εκτός φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης σχετικά με το οικονομικό προφίλ και την περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών κυρίως όμως με την μαζικοποίηση και αυτοματοποίηση της αποστολής κατασχετηρίων και της επιβολής κατασχέσεων σε βάρος όσων εξ’ αυτών δεν εξοφλούν τις οφειλές τους εμπρόθεσμα.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 20.000 ευρώ σε 10.000 ανέργους

Νέο πρόγραμμα που θα παρέχει επιδότηση σε ανέργους για να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση, ύψους ακόμη και 20.000 ευρώ, θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ προς το τέλος του χρόνου.
Μέχρι το τέλος του έτους, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους αναμένεται η προκήρυξη ενός ακόμη καινοτόμου προγράμματος, προώθησης της επιχειρηματικότητας των νέων, για περίπου 10.000 ωφελούμενους ηλικίας 18-29 ετών, στους οποίους κατά τις διάφορες φάσης έως την έγκριση και τη χρηματοδότηση του επιχειρηματικού σχεδίου, θα παρέχεται υποστήριξη των νέων και συμβουλευτική τόσο από τους ειδικούς επιστήμονες του ΟΑΕΔ, όσο και από τους φορείς των κοινωνικών εταίρων.
Στόχος του προγράμματος να στηρίξει την επιχειρηματικότητα των νέων και να περιορίσει την ανεργία, ο ΟΑΕΔ προωθεί πρόγραμμα έως το τέλος του τρέχοντος έτους, με το οποίο θα δημιουργηθούν καινούργιοι επιχειρηματίες και θα χρηματοδοτηθεί το επιχειρηματικό σχέδιό τους.