Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

«Έφυγε» από την ζωή ο συγχωριανός Μήτσης Γ. Κωνσταντίνος


«Έφυγε» τη Δευτέρα 5 Αυγούστου σε ηλικία 67 ετών από την ζωή, ο συγχωριανός Μήτσης Γ. Κωνσταντίνος.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019 και ώρα 11:00 π.μ.  από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 6 Αυγούστου, ώρα 9.00 π.μ.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Έχοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 παρ.6 του Ν. 3852 / 2010 για έκτακτη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής (λόγω επείγουσας ανάγκης προμήθειας καυσίμων κίνησης τόσο του Δήμου, όσο και των Νομικών Προσώπων του – λήξη τρέχουσας σύμβασης καυσίμων 12-08-19) σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θαδιεξαχθεί την 06η Αυγούστου 2019, ημέρα Τρίτη & ώρα 09.00 π.μ. στο Δημαρχείο – Καλπάκι με μοναδικό θέμα συζήτησης:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Έγκριση 1ου πρακτικού επιτροπής διαγωνισμού για την «Προμήθεια υγρών καυσίμων (κίνησης, θέρμανσης & λιπαντικών) για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών
των υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης- Μέριμνας κα Παιδείας του Δήμου Πωγωνίου, των Σχολικών Επιτροπών
Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, για το περίοδο 2019-2020 ( 1 έτος)».

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Ασπροκκλήσι Φιλιατών Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 29χρονος ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μία μη νόμιμη αλλοδαπή


Συνελήφθη, χθες (04-08-2019) το πρωί στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη μεταφορά μη νόμιμης αλλοδαπής.
Ειδικότερα, ο 29χρονος κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό προς το εσωτερικό της χώρας, μία 21χρονη αλλοδαπή, η οποία στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Εξιχνίαση κλοπής κινητού τηλεφώνου από 25χρονη στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας


Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 50χρονης ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κλοπή κινητού τηλεφώνου από 25χρονη ημεδαπή στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 50χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 50χρονη, το μεσημέρι της 06-07-2019 σε σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, αφαίρεσε από 25χρονη ημεδαπή, ένα κινητό τηλέφωνο.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Πλαταριά Θεσπρωτίας: Σύλληψη 38χρονου αλλοδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα


Συνελήφθη, την (02-08-2019) το βράδυ στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 38χρονος αλλοδαπός, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στην χώρα.
Ειδικότερα, ο 38χρονος αρχικά συνελήφθη διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν οι παρακάτω καταδικαστικές αποφάσεις:
απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κέρκυρας σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (9) ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής,
απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου Αχαΐας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (2) μηνών, για απείθεια.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Πωγωνιανή Πωγωνίου: Βραδιά Μουσείου, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου


Βραδιά Μουσείου τη Δευτέρα  12  Αυγούστου, στη  Πωγωνιανή Πωγωνίου. 

Κάτω Λάβδανη: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Κυριακή 11 Αυγούστου


Παραδοσιακό πανηγύρι, την Κυριακή 11 Αυγούστου.

Zaravina Fe: Πέγκυ Ζήνα, Δημήτρης Υφαντής και Υπόγεια Ρεύματα, μια συναυλία με κοινωνικό χαρακτήρα, την Παρασκευή 9 Αυγούστου, στις 8:30 μ.μ.


H Πέγκυ Ζήνα, ο Δημήτρης Υφαντής και τα Υπόγεια Ρεύματα μας υποδέχονται στη πανέμορφη λίμνη Ζαραβίνα του Δήμου Πωγωνίου, την Παρασκευή 9 Αυγούστου, στις 8:30 μ.μ.
  Μια ιδιαίτερη συντροφιά, μια ξεχωριστή μουσική πρόταση, μια κοινή ρίζα, το Πωγώνι της Ηπείρου, κοινός τόπος καταγωγής για την Πέγκυ, τον Δημήτρη, και τον Γρηγόρη Κλιούμη (Υπόγεια Ρεύματα) έρχεται να συνδέσει τις μελωδίες του, πρωτότυπες και  διασκευασμένες με τον έντεχνο, λαϊκό και ροκ ήχο.
    Όλοι μαζί θα θυμηθούν παραδοσιακά τραγούδια από τα βουνά της πεντατονίας, και όχι μόνο, και να τα μοιραστούν μαζί μας σε μια παράσταση που προσπερνά τα κλισέ και τα προγράμματα. Χωρίς εντυπωσιασμούς, απλά, όπως ταιριάζει στους Ηπειρώτες, με κέφι όμως και αγάπη στη μουσική, μας καλούν να σμίξουμε μαζί τους σ’ ένα μοναδικό πανηγύρι.

Τιμή εισόδου: 5€          
Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Πωγωνίου


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


Η απόφαση της συνέλευσης στο Μαζαράκι, την Κυριακή 4 Αυγούστου για το υδροηλεκτρικό


Προς την Περιφέρεια Ηπείρου, το  Περιφερειακό Συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πωγωνίου


ΟΧΙ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑ ΣΤΟ ΜΑΖΑΡΑΚΙ
Απόφαση της συνέλευσης στο Μαζαράκι, την Κυριακή 4-8-019 στην πλατεία του χωριού με πολύ μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων.
Ναι σε υδροηλεκτρικά χωρίς φράγματα με την κατάκλιση από την υψομετρική διαφορά που δημιούργησε η φύσης σε απόσταση 6 χμ. από Μαζαράκι έως το Θεογέφυρο ύψος 200 και πλέον μέτρων.
Απόρριψη της μελέτης περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων για την κατασκευή του φράγματος ύψους 11 μ. και ταμιευτήρα 2.100 μ. στο Καλαμά Τ.Κ. Μαζαρακίου.
Κύριοι
Οι επιπτώσεις και η καταστροφή από το φράγμα 11 μ. και το βούρκωμα [λίμνη 60.000τ.μ.] μήκους 2.100 μ. που θα δημιουργηθεί θα είναι πολύ μεγάλη για το περιβάλλον.
Θα έχουμε την αλλοίωση του οικοσυστήματος, την καταστροφή του μνημείου φυσικού κάλους τον Καταρράκτη.
Η ΜΠΕ δεν κάνει αναφορά στα πλημμυρικά φαινόμενα όπως το 2017 (βλέπετε φωτογραφία των 10.000 στρεμμάτων).
Δεν αναφέρεται πουθενά ο σεισμός 5,5 ρίχτερ στο Μαζαράκι, για την μόλυνση του Καλαμά τίποτα, τους ανθρώπους, τα ζώα την κτηνοτροφία Μαζαρακίου (ίσως η καλύτερη κτηνοτροφία στο Νομό).
Η απόσταση από το Μαζαράκι είναι 400 μ. και η λίμνη που θα δημιουργηθεί μόλις 50μ.
Πνίγει την πανέμορφη κοιλάδα με τα χιλιάδες πλατάνια.
Γι αυτό
Οι παρακάτω υπογράφοντες δεν δεχόμαστε την ΜΠΕ και λέμε:
 ΟΧΙ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΜΑΖΑΡΑΚΙ
Καταθέτουμε τις αποφάσεις και των προηγουμένων συνελεύσεων στο Μαζαράκι, φωτογραφίες που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς μας για την καταστροφή και επικαλούμαστε την υπριθ.2|26|30-1-2006 απόφαση του τότε Ν.Σ.

Κλειστός για το κοινό ο ΟΑΕΔ, την Τετάρτη 7 Αυγούστου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημερώνουμε τους συναλλασσόμενους με τον Ο.Α.Ε.Δ. ότι την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) 2 Ιωαννίνων του Ο.Α.Ε.Δ. (Ν. Δοσίου 6, Ιωάννινα) θα είναι ΚΛΕΙΣΤΟ για το κοινό, λόγω εργασιών αναβάθμισης των υπολογιστών της υπηρεσίας.
Το ΚΠΑ 2 Ιωαννίνων θα επανέλθει σε πλήρη λειτουργία την Πέμπτη 8 Αυγούστου.

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Miguel Sebastián «Pitu» García (Μιγκέλ Σεμπαστιάν «Πίτου» Γκαρσία)


H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Miguel Sebastián «Pitu» García (Μιγκέλ Σεμπαστιάν «Πίτου» Γκαρσία).
Ο Sebastián, γεννημένος 27 Ιανουαρίου 1984, είναι Αργεντίνος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου, ως οργανωτικός ή επιτελικός μέσος. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της Ουνιόν ντε Σάντα Φε.
Εκεί έπαιξε για δύο σεζόν, το 2004 και το 2005.
Μετέπειτα το 2006, δόθηκε δανεικός στην Παλεστίνο.
Η καριέρα του στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2007, όταν και τον απέκτησε δανεικό για δύο σεζόν ο Ηρακλής. Στη συνέχεια τον απέκτησε ο Άρης, ενώ λίγο μετά επέστρεψε στον Ηρακλή και ακολούθησε ο Ατρόμητος Αθηνών όπου και παρέμεινε έως το 2016. Συνέχισε στην κορεάτικη Σεονγκνάμ, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Άρη από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου. Στις τελευταίες δύο σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ν.Π.Σ. Βόλου.
Ο ποδοσφαιριστής ολοκλήρωσε σήμερα τις διαδικασίες υπογραφής στον Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ και από το απόγευμα θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δήλωσε στο www.pasgiannina.gr:
«Είμαι χρόνια στην Ελλάδα και την ομάδα του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ την ξέρω καλά και έχω απεριόριστο σεβασμό στην ιστορία του συλλόγου. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που μου προσφέρει μία τέτοια όμορφη ευκαιρία με στόχους και όνειρα μία ομάδα σαν τον Π.Α.Σ.. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και μέσα από τη δουλειά μας και τη στήριξη του κόσμου, θα πετύχουμε όλοι μαζί, το στόχο μας για να ξαναβάλουμε την ομάδα εκεί που ανήκει, στην 1η κατηγορία, γιατί κακώς είναι εκεί που είναι αυτή τη στιγμή. Έμαθα για την ιστορία που έχουν αφήσει οι Αργεντίνοι στην ομάδα και ανυπομονώ να βρεθώ στο Ζωσιμάδες ως Ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ..»

Ανοιχτή επιστολή του Νικόλα Κάτσιου για έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Σουλίου


Με αφορμή τη σχεδιαζόμενη απόθεση στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου
πρόσθετων ποσοτήτων υπολειμμάτων απορριμμάτων από άλλες περιοχές
Προς:
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σουλίου, κ. Δημήτριο Δημητρίου
Τη Δήμαρχο Σουλίου, κ. Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση
          Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
          Αξιότιμη κ. Δήμαρχε,
Η πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου επικαιροποίησε εκ νέου το πάγιο αίτημα των Ο.Τ.Α. της Λευκάδας και της Κέρκυρας για μεταφορά των απορριμμάτων τους στη Μονάδα Α.Σ.Α. στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων και εν συνεχεία των υπολειμμάτων των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου. Ταυτόχρονα, δημιούργησε και ένα κενό ενημέρωσης στους πολίτες του δήμου μας, αναφορικά με το τί πραγματικά ειπώθηκε από τους συμμετέχοντες στη Σύσκεψη, το τί σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου αλλά και πλείστα ερωτήματα σχετικά με το ρόλο που θα έχει σε ένα νέο σχεδιασμό ο ήδη κορεσμένος ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.
 Τα ανωτέρω εύλογα και δικαιολογημένα ερωτήματα επέτεινε η προ ημερών συνάντηση της απερχόμενης Δημάρχου Σουλίου στο γραφείο της με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σουλίου στη διάρκεια της οποίας -όπως ανέφερε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξεδόθη- συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα, χωρίς όμως να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και οι θέσεις που εξέφρασαν.
  Επειδή οι συνδημότες μας οφείλουν να έχουν άμεση ενημέρωση και να γνωρίζουν υπεύθυνα, έγκυρα και έγκαιρα και όχι μέσω διαρροών και δημοσιευμάτων τις εξελίξεις στο κρίσιμο ζήτημα της σχεδιαζόμενης μεταφοράς των υπολειμμάτων των απορριμμάτων και ειδικότερα σε ό,τι αυτή σχετίζεται με το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, προτείνω άμεσα τη διενέργεια έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την πλήρη ενημέρωση του σώματος για την διαμορφούμενη κατάσταση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.
   Με την παράκληση να πράξετε τα δέοντα, σας υπενθυμίζω τη θέση της δημοτικής μας παράταξης ότι, ο υφιστάμενος σχεδιασμός δεν μπορεί και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αλλάξει με τρόπο δυσμενέστερο για το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, το δήμο Σουλίου, τους πολίτες, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην περιοχή.


Με εκτίμηση,
Νικόλας Κάτσιος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τόπος Αξιών»

Κουκλιοί Πωγωνίου: «Γιορτή καλαμποκιού 2019», την Τρίτη 13 Αυγούστου


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουκλιών Πωγωνίου διοργανώνει την «Γιορτή καλαμποκιού 2019», την Τρίτη 13 Αυγούστου.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Δημοτική βραδιά από την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος, την Τρίτη 13 Αυγούστου

Η Α.Ε.Δ.  Πωγωνάτος διοργανώνει δημοτική βραδιά, την Τρίτη 13 Αυγούστου, στο Δελβινάκι Πωγωνίου.

Αυτί του κολυμβητή: Γιατί κάποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;


Ανατομικοί μπορεί να είναι οι λόγοι που ορισμένοι άνθρωποι αναπτύσσουν ευκολότερα φλεγμονές στο αυτί. Αν και δεν είναι ο μοναδικός λόγος που καθιστά επιρρεπείς κάποιους, η αυξημένη επαφή με το νερό τώρα το καλοκαίρι αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες ακόμα και σε ανθρώπους που δεν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Η συνηθέστερη φλεγμονή αυτήν την εποχή είναι η εξωτερική ωτίτιδα ή αυτί του κολυμβητή, η οποία όχι μόνο μπορεί να καταστρέψει τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά να έχει και πολύ βαριά πορεία εάν αφεθεί αθεράπευτη.
«Το αυτί του κολυμβητή είναι μια κατάσταση που οφείλεται σε φλεγμονή, με οίδημα και ερυθρότητα, στον έξω ακουστικό πόρο, την περιοχή δηλαδή από το εξωτερικό τμήμα του αυτιού μέχρι την τυμπανική μεμβράνη. Συνηθίζεται να αποκαλείται αυτί του κολυμβητή, γιατί η επαναλαμβανόμενη έκθεση στο νερό κάνει τον έξω ακουστικό πόρο ευάλωτο σε φλεγμονές, καθώς δημιουργεί ένα υγρό περιβάλλον που βοηθά στην ανάπτυξη βακτηρίων. Αντίθετα με το όνομα, δεν είναι απαραίτητο κάποιος να είναι συστηματικός κολυμβητής για να αναπτύξει τη συγκεκριμένη φλεγμονή. Χρειάζεται μόνο είσοδος νερού στο αυτί, που το καλοκαίρι είναι πιθανότερο να συμβεί καθώς οι άνθρωποι ιδρώνουν και βρίσκονται περισσότερες ώρες στο νερό για να αποφύγουν τη ζέστη», μας εξηγεί ο χειρουργός ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.