Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στο Βόλο, κατηγορούμενος για διακίνηση κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (09-05-2017) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση κάνναβης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας διενήργησαν έρευνα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων της πόλης, όπου κατελήφθη ο 45χρονος, οδηγός του λεωφορείου, να κατέχει και να αποκρύπτει στο εσωτερικό του μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα κάνναβης, βάρους (81,3) γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Play off της Β΄ κατηγορίας, Α΄ όμιλος, (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 2-0)

*Ο  Αγροτικός Αστέρας ήταν ο νικητής στο δεύτερο αγώνα των Play off της Β΄ κατηγορίας του Α΄ Ομίλου, που διεξάχθηκε την Τετάρτη στο γήπεδο της Κρανούλας,  αφού επικράτησε  της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με 2-0.
Ο Αγροτικός Αστέρας βρίσκεται τώρα ένα βαθμό πίσω από τον ΠΑΟ Κρύας, και αν κερδίσει την Κυριακή θα πάρει το εισιτήριο για την Α' Ερασιτεχνική.
Σε  περίπτωση ήττας θα έχει μία ακόμη ευκαιρία σε αγώνα μπαράζ που θα δώσει με τον αντίστοιχο δεύτερο του Β' Ομίλου για να κερδίσει την άνοδο.
Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες δεν πρόσφεραν θέαμα και είχαν ελάχιστες ευκαιρίες.
Στην επανάληψη οι ανέβασαν την απόδοσή τους και πρόσφεραν καλό θέαμα.
Στο 58΄ ο Αγροτικός Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Γκάνας Κων/νος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Ο Γρίβας Χρήστος στο 79΄ έγινε αποδέκτης της μπάλας και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0.
Στο 87΄ ο Μακρής Χρήστος έκανε  την σέντρα, ο Γκόνης Πέτρος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ έκανε το τελικό 2-0.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Μητρογιάννης  Δημήτρης (Γλάβος Ευθύμιος 85΄), Δρίβας Λάζαρος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Γκάνας Κων/νος, Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος, Μακρής  Χρήστος, Ζότα Αρσέν Γκόνης Πέτρος, Γρίβας Χρήστος, Φερούλης Μάριος (Κεραμίδης Αναστάσιος 66΄)
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ναθαναήλ Νικήτας, Ντέλλας Κων/νος, Μπουτοβίνας Αλέξανδρος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Δήμος Αθανάσιος (Παπάζης Ιωάννης 73΄), Brami Jorgo (Τζίγκας Γεώργιος 90΄), Φουρτούνης Ηλίας (Κατσαβριάς Βασίλης 79΄), Τσαραώσης Ευάγγελος, Ζενέλης Πάτροκλος


Βαθμολογία (2η αγωνιστική Play off  Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 5
2. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 4
3. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0 

Ένωση Κερασοβιτών Πωγωνίου: Οργή και αγανάκτηση για τη ληστεία και το βαρύ τραυματισμό συγχωριανού και για την μη λήψη μέτρων, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών

Ένωση Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου
Λέκκα 12 Αθήνα
105 62 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 2103220394 FAX: 2103232543

Οργή και αγανάκτηση εκφράζει με ανακοίνωση της, η Ένωση Κερασοβιτών Πωγωνίου για τη ληστεία και το βαρύ τραυματισμό συγχωριανού τους και για την μη λήψη μέτρων, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών αλλά επιδείνωσαν με διάφορους τρόπους το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι λιγοστοί ακρίτες κάτοικοι του Πωγωνίου:
Κεράσοβο Πωγωνίου, Κυριακή 9 Αυγούστου του 2009: γύρω στις δέκα το βράδυ, δύο άγνωστοι, πιθανόν αλλοδαποί, εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στο σπίτι του ηλικιωμένου μόνιμου κατοίκου του ακριτικού Κερασόβου Πωγωνίου Ανδρέα Μ. Λεβέντη οπλισμένοι με μαχαίρια. Αφού ακινητοποίησαν και έδεσαν τον ίδιο και τη σύζυγό του Πανωραία, κατάφεραν με απειλές να τους αποσπάσουν όσα χρήματα είχαν εκείνη την ώρα στο σπίτι, καθώς και το κυνηγετικό όπλο τους. Κατόπιν τους κλείδωσαν δεμένους μέσα στο λουτρό και απομακρύνθηκαν, χωρίς να ενοχληθούν από κανέναν!!!!
Κεράσοβο Πωγωνίου, Δευτέρα 1η Μαΐου 2017: νωρίς το πρωί, συγχωριανοί που αναζητούν τον ενενηντάχρονο πλέον Ανδρέα Μ. Λεβέντη, ο οποίος δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και ένα εικοσιτετράωρο, βρίσκουν το σπίτι του αναστατωμένο και τον ίδιο αιμόφυρτο στο πάτωμα. Αμέσως ειδοποιούν το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, οι οποίοι σπεύδουν επιτόπου. Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, το άτυχο θύμα μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου νοσηλεύεται ως σήμερα... Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή, καθώς υπέστη κρανιογκεφαλική κάκωση. Μάλλον χτυπήθηκε το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας από αγνώστους, οι οποίοι στη συνέχεια τον λήστεψαν και απομακρύνθηκαν ανενόχλητοι για μια ακόμα φορά, παραμένοντας μέχρι στιγμής ασύλληπτοι…
Πέρα από τον αποτροπιασμό για το φοβερό αυτό συμβάν και την αυτονόητη έκφραση συμπαράστασης τόσο στον άτυχο συγχωριανό μας, ο οποίος δίνει πλέον μάχη για τη ζωή και την υγεία του, όσο και στους οικείους του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου, οι απανταχού Κερασοβίτες και φίλοι του ακριτικού Κερασόβου Πωγωνίου εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους προς κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο διότι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτε ουσιαστικό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών αλλά επιδείνωσαν με διάφορους τρόπους το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι λιγοστοί ακρίτες κάτοικοι του Πωγωνίου:
Μείωσε την ήδη μειωμένη στρατιωτική θητεία από ένα χρόνο στους εννιά μήνες, έκλεισε φυλάκια και ελάττωσε τη στελέχωση των ταγμάτων προκάλυψης της ελληνοαλβανικής μεθορίου. 
Παράλληλα, η ιστορική VIII Μεραρχία Ηπείρου υποβιβάστηκε ουσιαστικά σε ταξιαρχία.
Εξομοίωσε ουσιαστικά τους συνοριοφύλακες με τους υπόλοιπους αστυνομικούς και, ενώ είχαν προσληφθεί σε πολλές περιπτώσεις αποκλειστικά για την επάνδρωση παραμεθόριων υπηρεσιών, πολλοί από αυτούς κατέληξαν να στελεχώνουν αστυνομικά τμήματα αστικών κέντρων ή να αποσπώνται περιοδικά στο Νομό Έβρου και στα νησιά για να καλύψουν εκεί ανάγκες. Έτσι οι περιπολίες της συνοριοφυλακής στα χωριά μας περιορίστηκαν πολύ.
Έκλεισε Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, όπως αυτό της Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου, ενώ συζητά το ίδιο και για εκείνο στο χωριό Κεφαλόβρυσου Πωγωνίου.
Υποσχέθηκε ενίσχυση των υποδομών της τοπικής αστυνομίας με θερμικές κάμερες, την οποία δεν υλοποίησε ποτέ. Αντίθετα, πολλά από τα οχήματα των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων αδυνατούν να κινηθούν λόγω έλλειψης προσωπικού και ανταλλακτικών.
Παρά τα πολλά περιστατικά πους σημειώθηκαν στο μεσοδιάστημα τόσο στο μικρό χωριό μας (ενδεικτικά αναφέρουμε κλοπές και καταστροφές αυτοκινήτων το 2009 και το 2013, επανειλημμένες διαρρήξεις και απόπειρες διαρρήξεων σπιτιών και Ιερών Ναών, τελευταία στις οικίες Αθανασίου Γ. Στράτου και Χαράλαμπου Δημ. Λιάγκου, και την πρόσφατη, αποτυχημένη ευτυχώς, απόπειρα ληστείας σε βάρος των συγχωριανών μας Ηλία και Αικατερίνης Δρούμπουλα πριν λίγους μήνες) όσο και στην υπόλοιπη επαρχία μας, στα διαρκή αιτήματα των κατοίκων τόσο μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και μέσω των φορέων της ηπειρώτικης αποδημίας (Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, Ομοσπονδία Πωγωνησίων, Αδελφότητες και Τοπικοί Σύλλογοι) ουσιαστικά κωφεύει. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε πρόσφατη ημερίδα για την ασφάλεια στην Αθήνα (Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017), η οποία συνδιοργανώθηκε από τις Ομοσπονδίες Αδελφοτήτων Πωγωνίου, Καλαμά, Κόνιτσας και Μουργκάνας, ειπώθηκε από επίσημα χείλη ότι η εγκληματικότητα στο Πωγώνι είναι μικρότερη από άλλες περιοχές, όπως λ.χ. η …πόλη των Ιωαννίνων. 
Να ενημερώσουμε τους κυρίους αυτούς ότι ένας μικρός Δήμος των 5.000 κατοίκων και μια πόλη των 100.000 κατοίκων δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη, η φύση και η επικινδυνότητα του διασυνοριακού εγκλήματος στο Πωγώνι είναι διαφορετικές σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα και ο ψυχολογικός, οικονομικός και ενδεχομένως εθνικός αντίκτυπός του είναι πολύ μεγαλύτερος. 
Συχνά η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω της απομόνωσης και της εγκατάλειψης που νιώθουν οι ηλικιωμένοι συνήθως κάτοικοι των χωριών μας, οι οποίοι αισθάνονται ότι έχουν ουσιαστικά αφεθεί στην τύχη τους, χωρίς τις στοιχειώδεις παροχές ενός οργανωμένου κράτους, όπως η υγεία και η ασφάλεια. Παράλληλα, τέτοια συμβάντα κάνουν πολλούς να φοβούνται να διαμείνουν για ημέρες στα χωριά τους, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Επαναλαμβάνουμε ότι είναι εθνική ανάγκη η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της διαθέτοντας την απαραίτητη στρατιωτική και αστυνομική δύναμη για την ασφάλεια του Πωγωνίου, γιατί «οι καιροί ου μενετοί».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου
Ο Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας

Βασίλειος Αθ. Στράτος Στυλιανός Δημ. Λιάγκος

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 29χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, έναν ομοεθνή του μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, σήμερα (10-05-2017) μετά τα μεσάνυχτα στη διασταύρωση Καλπακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 29χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν ομοεθνή του, ηλικίας 24 ετών, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 29χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Ενημέρωση του Γιάννη Καραγιάννη για τα προβλήματα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας

Αντιπροσωπεία συνεταιριστικών υπαλλήλων, αποτελούμενη από την Γενική Γραμματέα της Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων Γεωργικών Οργανώσεων Ελένη Δημητρίου, τον Πρόεδρο του Σωματείου Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων Γιάννη Ντάλλα, τον Πρόεδρο του Σωματείου Υπαλλήλων Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας Παναγιώτη Δημητρίου και τα μέλη του Σωματείου Υπαλλήλων Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας Κυρτσιά Παναγιώτη και Ντοκομέ Γιώργο, επισκέφτηκε τον βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Καραγιάννη στο γραφείο του στα Γιάννενα προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας.
Οι εργαζόμενοι γνωστοποίησαν στον βουλευτή την σημερινή οικονομική κατάσταση του συνεταιρισμού, αναφέρθηκαν στις πρόσφατες αποφάσεις του ΔΣ για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή και εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της επιχείρησης.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συνεταιριστικής επιχείρησης για τον πτηνοτροφικό κλάδο και γενικότερα για την οικονομία της Ηπείρου. Τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η αποβιομηχάνιση της περιοχής και επισήμανε την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας ο οποίος στηρίζει την πρωτογενή παραγωγή και συμμετέχει δυναμικά στην αυτάρκεια του κλάδου με ποιοτικά προϊόντα.

Φρένο στην αρθρίτιδα αντίχειρα βάζουν ενέσεις με αυτόλογους παράγοντες

Φρένο στη  βασική αρθρίτιδα  του αντίχειρα βάζουν τοπικές ενέσεις   με αυτόλογους παράγοντες από το αίμα του ασθενούς όταν γίνονται στα αρχικά στάδια!
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν κορυφαίοι ορθοπεδικοί απ όλο τον κόσμο, μετά  την παρουσίαση πολλών επιστημονικών μελετών,  στο κοινό συνέδριο της  Αμερικανικής και της  Ρουμανικης Εταιρείας  Χεριού  στο ΚΛΟΥΖ της Ρουμανίας (25-29 Απριλίου).
«Όλες οι μελέτες  που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο προτείνουν ως  θεραπεία επιλογής της αρθρίτιδας  του αντίχειρα,  τη  χρήση  τοπικών ενέσεων  με αυτόλογους παράγοντες από το αίμα του ασθενούς» αναφέρει ο κΙωάννης  Ιγνατιάδης Χειρουργός  Ορθοπαιδικός- Μικροχειρουργός Χεριού και τέως αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού-Άνω  Άκρου, που συμμετείχε στο συνέδριο και μίλησε για θέματα όπως: οι ακρωτηριασμοί στα παιδιά, οι τοπικοί μισωτοί κρημνοί στα τραύματα χεριού, Τραύμα από πυροβολισμούς και εκρήξεις, οι επιπλοκές πλαστικών επεμβάσεων του διαβητικού ποδιού.
Η αρθρίτιδα βασικής άρθρωσης του αντίχειρα, σύμφωνα με τους ορθοπεδικούς  προσβάλλει τα χέρια ατόμων 35 με 52 χρόνων και  ιδιαίτερα τις γυναίκες.
 Πρόκειται για εντόπιση μορφής οστεοαρθρίτιδας που προσβάλλει σε κάποιο βαθμό μέχρι και το 7% των γυναικών της καυκάσιας φυλής.

Συνάντηση του Αλέξανδρου Καχριμάνη με Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Δ. Νικολόπουλο

Συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτη Δ. Νικολόπουλο, είχε την Τρίτη στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα που αφορούν τις νοσοκομειακές δομές της Ηπείρου, εστιάζοντας κυρίως στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, με αφορμή και την πρόσφατη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Κ. Υ. Πάργας.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για τη στήριξη των υγειονομικών υπηρεσιών της Ηπείρου και του ΕΚΑΒ, ενημέρωσε τον κ. Νικολόπουλο και για την ολοκλήρωση της παράδοσης του ΤΕΠ Φιλιατών, ενώ του μετέφερε και τη θέση της Περιφερειακής Αρχής για την ίδρυση νέας Υγειονομικής Περιφέρειας με αρμοδιότητα την Ήπειρο. Από την πλευρά του ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τον προγραμματισμό κάλυψης κενών που διαπιστώνονται, μεταξύ των οποίων και του Κέντρου Υγείας Πάργας, ενώ εξέφρασε ενδιαφέρον για την ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων Άρτας και Πρέβεζας μέσω του προγράμματος Helena, όπως υλοποιήθηκε και η αναβάθμιση του διοικητηρίου της Περιφέρειας.

Πρέβεζα: 53χρονος που οδηγούσε με πλαστό δίπλωμα είχε ένα μίνι οπλοστάσιο

Ένα μικρό οπλοστάσιο, είχε ο 53χρονος  ο οποίος κατελήφθη να οδηγεί  χθες Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κατέχει πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.
Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκε σε βάρος του συμπληρωματική δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, βεγγαλικών και φωτοβολίδων και παράνομης οπλοκατοχής.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του 53χρονου δράστη καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, τα παρακάτω: 
ένα καταγραφικό μηχάνημα και μία κάμερα ένα όπλο τύπου φλόμπερ μία βαλίστρα με (19) βέλη μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος (γκλοπ) δύο σπρέι πιπεριού, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί όπλων δώδεκα αθύρματα χρυσαφικά, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και η προέλευση των οποίων εξετάζεται.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.   

Συνδέθηκε ο κόμβος Αμβρακίας με την Ιόνια Οδό

Ο κόμβος Αμβρακίας είναι σημαντικός για την πόλη της Αμφιλοχίας συνδέθηκε με την Ιόνια Οδό η οποία είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία από την Τετάρτη 26 Απριλίου.

Από το κόμβο της Αμβρακίας οι διερχόμενοι από Αντίρριο προς Ιωάννινα μπορούν να βγαίνουν και να επισκέπτονται την Αμφιλοχία.