Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Στόχος διαρρηκτών επτά σπίτια στο ακριτικό Σταυροσκιάδι Πωγωνίου

Αφημένα στην τύχη τους τα ακριτικά χωριά μας
Ο Χρ. Μαντάς επαναφέρει το θέμα φύλαξης στη Βουλή

Μπορεί να σήμανε συναγερμός στην Ελλάδα και να αυξήθηκαν οι περιπολίες στα σύνορά μας από το πρωί της Κυριακής, μόλις έγινε γνωστή η απόδραση από αλβανικές φυλακές επικίνδυνων κακοποιών, ωστόσο αυτό το γεγονός δεν πτόησε τους διαρρήκτες στο ακριτικό Σταυροσκιάδι Πωγωνίου που εισέβαλαν σε επτά σπίτια και τα έκαναν «φύλλο και φτερό»!
Μάλιστα κάποια από αυτά κατοικούνται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, αλλά επειδή πρόκειται για ηλικιωμένους ανθρώπους τις βραδινές ώρες πηγαίνουν σε συγγενικά σπίτια στο χωριό για να μην μένουν μόνοι τους!
«Πάγωσαν» από τον φόβο τους!
Οι ελάχιστοι εναπομείναντες κάτοικοι έχουν κυριολεκτικά «παγώσει» από τον φόβο τους και για ακόμη μια φορά κάνουν έκκληση για ενίσχυση της φύλαξης στα παραμεθόρια χωριά. «Τι θέλουν τελικά, να μας διώξουν όλους από τα σπίτια μας», ανέφερε αγανακτισμένη στον «Π.Λ.» η κόρη της άτυχης ηλικιωμένης, η οποία έπεσε θύμα ληστείας στο Σταυροσκιάδι, αλλά ευτυχώς δεν ήταν μέσα στο σπίτι την ώρα της επίθεσης.

ΟΑΕΔ: Προσωρινά αποτελέσματα για 27.948 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Τον προσωρινό πίνακα αποτελεσμάτων για 27.948 θέσεις κοινωφελούς εργασίας ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν:
Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» ο οποίος αφορά τους ανέργους οι οποίοι θα εργαστούν με πλήρη απασχόληση για 5 μήνες σε δημόσιους φορείς (Δημόσια Πρόσκληση 5/2013 του Διοικητή του ΟΑΕΔ).
Ο πίνακας αποκλειόμενων για το ίδιο πρόγραμμα.
Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ στην ενότητα e-υπηρεσίες/πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας: http://www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1502&Itemid=927&lang=el
Ο οριστικός πίνακας κατάταξης ωφελουμένων, όπως και ο πίνακας αποκλειομένων, θα καταρτιστούν μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ άμεσα, μετά την εξέταση τυχόν ενστάσεων. 
Μετά την ανάρτηση του οριστικού πίνακα θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες προς τους επιβλέποντες φορείς και προς τους ωφελούμενους ανέργους.

Εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών στο Λούρο Πρέβεζας

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά, για χρέη προς το Δημόσιο και καταδικαστική απόφαση για κλοπή
Εκκρεμούσαν σε βάρος της μίας συλληφθείσας, χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα (1,9) εκατομμύρια ευρώ
Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, για τη διαχείριση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην Πρέβεζα.
Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (26.11.2013) το πρωί, στο Λούρο Πρέβεζας, συμμετείχαν 15 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών καθώς και ένας αστυνομικός σκύλος για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και των ελέγχων που ακολούθησαν, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά και συγκεκριμένα:
Μία 34χρονη, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο ποσό των (1.945.384,78) ευρώ.
Μία 45χρονη φυγόποινη, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε απόφαση τεσσάρων μηνών, για κλοπή.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Θεσπρωτία: Πολύωρη καταδίωξη αλβανικού σκάφους

Πολύωρη καταδίωξη αλβανικού φουσκωτού σκάφους, που είχε δύο μηχανές 300 ίππων, πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας λιμενικοί της Κέρκυρας με τη συνδρομή σκάφους από την Ηγουμενίτσα.
Τελικά, το φουσκωτό ακινητοποιήθηκε στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, ενώ οι δύο Αλβανοί, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτό, μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
Η επιχείρηση του Λιμενικού ξεκίνησε από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας, στα Διαπόντια, όταν το πλωτό σκάφος που περιπολούσε εντόπισε το φουσκωτό, ο χειριστής του οποίου δεν σταμάτησε στο σήμα για έλεγχο, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει ακολουθώντας πορεία δυτικά του νησιού.
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι λιμενικοί καταδίωξαν το σκάφος για περισσότερο από 80 μίλια και τελικά με τη βοήθεια σκάφους από το λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. 

Με κατασχέσεις απειλεί ο ΟΓΑ τους αγρότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές

Κατασχέσεις περιουσιακών απειλούν τους αγρότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΓΑ από 1/1/2014, κυρίως εκείνους με καθυστερούμενες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, οι οποίες θα διαβιβαστούν, από 1ης Ιανουαρίου 2014, στο κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών (ΚΕΑΟ) και θα κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία είσπραξής τους με βάση τον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων.
Οι αγρότες αναμένεται να λάβουν μία νέα προθεσμία δέκα ημερών από το ΚΕΑΟ, μέσα στην οποία αν δεν ικανοποιήσουν τις οφειλές τους, θα ακολουθήσουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων κοκ.

Ο πρόεδρος του ΟΓΑ, Ξεν. Βεργίνης, καλεί τους ασφαλισμένους του οργανισμού να επωφεληθούν των ευνοϊκών διατάξεων του Ν. 4152/2013 (Ρύθμιση Νέας Αρχής) και να αποφύγουν τη διαβίβαση των οφειλών στο ΚΕΑΟ.

Από 16 Δεκεμβρίου το δώρο Χριστουγέννων στους άνεργους του ΟΑΕΔ

Από τις 16 έως τις 23 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί φέτος το δώρο Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ  ανέργους.
Το ποσό έχει καθοριστεί στα 360 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε ανήλικο τέκνο.
Δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ δικαιούνται όσοι επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ από το 1-5-2013 και έπειτα.

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι από εκείνη την ημερομηνία έως και τις 31-12-2013 θα το λάβουν ολόκληρο.

Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας: Κατάσχεση 129 κιλά κάναβης

Χθες (25-11-2013) το πρωί εντοπίσθηκε  στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών, από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο. Όπως προέκυψε μετά από έρευνα στο εσωτερικό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (129) κιλά και (616) γραμμάρια κάνναβης.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών  Ηγουμενίτσας.

Ευχαριστήριο προς στο ΕΚΑΒ, για πρόσφατο περιστατικό στο Νεοχωρόπουλο


Ευχαριστήριο

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου ευχαριστήρια και συγχαρητήρια στα παιδιά του ΕΚΑΒ για το δύσκολο και αξιόλογο έργο που προσφέρουν.
Συγκεκριμένα αναφέρουμε στο πλήρωμα που στις 20-11-2013 και ώρα 5 το πρωί, σε επείγον περιστατικό στο Νεοχωρόπουλο, ανακοπή καρδιάς της μητέρας μου, με μεγάλη αυτοθυσία παρείχαν με επιτυχία τις πρώτες βοήθειες και αφού  κατάφεραν ανάνηψη την μετέφεραν ταχύτατα στο Νοσοκομείο σώζοντας την ζωή της.
Για μία ακόμη φορά θερμά συγχαρητήρια στα δύο σπουδαία παιδιά και σε όλα τα παιδιά του ΕΚΑΒ που πραγματικά σώζουν ζωές.
Κάνω έκκληση στην Πολιτεία, παρά τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που περνάει η Χώρα, να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, γιατί όπως αποδεικνύεται σε πολλές περιπτώσεις σώζει ζωές.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΚΑ-ΓΚΟΥΒΑ
ΤΗΛ.: 6974891321

Αναγκαίος ο συντονισμός και η κλιμάκωση του Αγώνα, ενάντια στην εκτροπή του Αώου ποταμού. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος πρωτοστάτησε στην εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών για την προστασία του Αώου, που διοργανώθηκε στην Αθήνα, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013


Δελτίο Τύπου

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, με ομόφωνο ψήφισμά της, από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατηγορηματικά ενάντια στη μεθοδευόμενη μερική εκτροπή του Αώου που θυσιάζει το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον για χάρη του Μολώχ της κερδοσκοπικής λεηλασίας.
Ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρωτικής Αποδημίας διαχρονικά πρωτοστατεί στους αγώνες για την προστασία συνολικά των υδάτινων πόρων που αποτελούν σημαντικότατα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου. Από τον Αώο και τον Καλαμά, σε Άραχθο, Αχέροντα, Λούρο, Παμβώτιδα και Αμβρακικό, η Π.Σ.Ε. στηρίζει και συμμετέχει στους αγώνες ενάντια στη διαρκή περιβαλλοντική επιβάρυνση, ενάντια στις διαδοχικές απόπειρες εμπορευματοποίησης. 


Κι είναι για αυτό που έθεσε υπό την αιγίδα της την εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Αώου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στο χώρο «ΤΗΕ ΒΟΧ» στην Αθήνα. Η εκδήλωση περιλάμβανε αναλυτική ενημέρωση από τους εκπροσώπους της Κίνησης για το ιστορικό, τα πεπραγμένα της και τις εξελίξεις στην επιχειρούμενη εκτροπή, προβολή τριών ντοκιμαντέρ για τον Αώο, συζήτηση καθώς και την εξαίρετη έκθεση φωτογραφίας της ομάδας
FASMA με τίτλο «Βοβούσα - μοναδική αλλά όχι μόνη¨.
Η πολυπρόσωπη εκπροσώπηση του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. στην εκδήλωση επιβεβαιώνει τη σημασία του αγώνα ενάντια στην εκτροπή του Αώου για τους απόδημους Ηπειρώτες. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Π.Σ.Ε. Κώστας Κωνής, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Δόσης, ο Έφορος Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Ζηκόπουλος και ο Διονύσης Τσούτσης, μέλος του Δ.Σ..
Από μέρους της Πανηπειρωτικής τον χαιρετισμό απεύθυνε ο Έφορος Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης που ανέπτυξε διεξοδικά τη θέση, τη στάση και τους αγώνες της Π.Σ.Ε. για τον Αώο και ευρύτερα για τους υδάτινους πόρους και το περιβάλλον της Ηπείρου, αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά της Κίνησης Πολιτών στο έναυσμα και την πολύτροπη τεκμηρίωση του αγώνα και εστίασε ιδιαίτερα στην ανάγκη ο αγώνας αυτός να κοινωνικοποιηθεί, να μαζικοποιηθεί, να συνενώσει όλους όσοι αντιτίθενται στα σχέδια εκτροπής σε ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης για να αποκτήσει έτσι αποτελεσματικότητα και νικηφόρα προοπτική.
Σε αυτή την κατεύθυνση η Πανηπειρωτική θεωρεί επιτακτική την ανάγκη άμεσου συντονισμού των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την εκφρασμένη αντίθεση στο επιχειρούμενο έργο (Δήμοι Κόνιτσας, Ζαγορίου, Ιωαννίνων), του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου, Αώου και Πίνδου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του παραρτήματος Ηπείρου του Τ.Ε.Ε., των Κινήσεων Προστασίας των υδάτινων πόρων της Ηπείρου καθώς και των πολιτών που κινητοποιούνται. Η Π.Σ.Ε. δηλώνει, παράλληλα, την απόφασή της να πρωτοστατήσει, ενεργοποιώντας πρώτα από όλα τα μέλη της- τις Αδελφότητες, τις Ομοσπονδίες, τους απόδημους Ηπειρώτες. Ο αγώνας ενάντια στην εκτροπή του Αώου είναι και δικός τους αγώνας.
Ο Έφορος Πολιτισμού της Π.Σ.Ε. κατέληξε αποτυπώνοντας ανάγλυφα τη σημασία των «πέντε ποταμών» για την Ήπειρο με το ποίημα του Ηπειρώτη ποιητή Γιάννη Ζαρκάδη «Βορειοδυτικά»:
«Αώος, Άραχθος, Αχέροντας, Καλαμάς και Λούρος
Διανυκτερεύοντα φαρμακεία της πατρίδας».
Με τους στίχους αυτούς δόθηκε η σκυτάλη στο πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» που τραγούδησε Ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια για τα ποτάμια και τα νερά, ανθολογώντας ένθετα στίχους Ηπειρωτών ποιητών για τα ποτάμια ένα πρόγραμμα που ενθουσίασε το ακροατήριο.

Aθήνα 25 Νοεμβρίου 2013


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

ΕΜΥ: Πτώση θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες

Επιδείνωση, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, όπως προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και, πρόσκαιρα, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, κυρίως στις δυτικές περιοχές.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα, ενώ θα χιονίσει στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ !!!

Οι πίνακες μοριοδότησης υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), για διαθεσιμότητα, που δημοσιεύτηκαν στις 18/11/2013 και 21/11/2013 είναι πλαστογραφημένοι. Συγκεκριμένα, σε πλήθος ΙΔΑΧ που προσλήφθηκαν με το Π.Δ. Παυλόπουλου ή Β. Παπανδρέου κ.λπ., τους μοριοδοτούν με 20 επιπλέον μόρια, λέγοντας ψευδώς ότι προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ κ.λπ. Σώζουν με πλαστογραφίες τους ημετέρους, τις κλίκες, την οικογενειοκρατία εις βάρος των εντίμων και μη διαπλεκόμενων.

Το Υπουργείο Παιδείας, πως τα έστειλε πλαστογραφημένα στο ΑΣΕΠ, αφού αυτό δημοσιεύει σε ΦΕΚ τους διορισμούς; Το ΑΣΕΠ, πως δημοσίευσε τους πλαστογραφημένους πίνακες; Δεν γνωρίζει ποιους διόρισε με δικές του διαδικασίες;

Αγνόησαν τις αιτήσεις θεραπείας (!) και δημοσίευσαν πάλι τους ίδιους  πλαστογραφημένους πίνακες, ως οριστικούς, από το δήθεν «ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο», στις 21/11/2013. Η εκτεταμένη πλαστογραφία δείχνει, ενδεχόμενο δόλο και ενδεχόμενο στημένο παιχνίδι με τις κλίκες για να σώσουν τους ημετέρους και τους παράνομους.

Εγκληματούν και χωρίς κανένα φραγμό πράττουν εγκλήματα κατά υπαλλήλων και του δημοσίου συμφέροντος.

Εκτός αν δηλώσουν απροσμέτρητη ανικανότητα!

Αυθαιρεσία, αίσχος και αθλιότητες!

Ιόνια Οδός: Δημοπρατείται παράπλευρη οδική αρτηρία στην Άρτα

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00, στο Δημαρχείο της Άρτας, θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΑΡΤΑΣ-ΡΟΔΑΥΓΗΣ (ΣΚΑΜΝΙΑ) ΕΩΣ ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΡΑΧΘΟΥ (ΔΕΗ) ΔΥΤΙΚΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ», προϋπολογισμού 1.910.000,00 ευρώ.
 Η οδική αρτηρία αυτή, θα κινείται παράλληλα με την Ιόνια οδό, θα ξενικά από την διασταύρωση της Ιόνιας Οδού με τον δρόμο που οδηγεί στην Γραμμενίτσα και θα καταλήγει στη γέφυρα του φράγματος του ποταμού Αράχθου.
Με την κατασκευή του έργου αυτού ολοκληρώνεται και η παράπλευρη υποδομή της Ιόνιας Οδού που αφορά την Δ.Ε. Βλαχερνών.