Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ιόνια Οδός: Δημοπρατείται παράπλευρη οδική αρτηρία στην Άρτα

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00, στο Δημαρχείο της Άρτας, θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΑΡΤΑΣ-ΡΟΔΑΥΓΗΣ (ΣΚΑΜΝΙΑ) ΕΩΣ ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΡΑΧΘΟΥ (ΔΕΗ) ΔΥΤΙΚΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ», προϋπολογισμού 1.910.000,00 ευρώ.
 Η οδική αρτηρία αυτή, θα κινείται παράλληλα με την Ιόνια οδό, θα ξενικά από την διασταύρωση της Ιόνιας Οδού με τον δρόμο που οδηγεί στην Γραμμενίτσα και θα καταλήγει στη γέφυρα του φράγματος του ποταμού Αράχθου.
Με την κατασκευή του έργου αυτού ολοκληρώνεται και η παράπλευρη υποδομή της Ιόνιας Οδού που αφορά την Δ.Ε. Βλαχερνών.


Έτσι θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα κίνησης των βαρέων οχημάτων, αγροτικών μηχανημάτων, καθώς και της τοπικής κυκλοφορίας, χωρίς να χρειάζεται να εισέλθει κανείς στην Ιόνια οδό από το φράγμα Πουρναρίου έως και την διασταύρωση της Καμπής.
Τα δύο κομμάτια, αυτό που ήδη είναι κατασκευασμένο και αυτό που θα κατασκευαστεί, θα συνδεθούν μεταξύ τους, δίνοντας  λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν  τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π.) από την έδρα της υπηρεσίας, Γραμματεία ΤΥΔ Δήμου Αρταίων, Περιφ. οδός & Αυξεντίου - Άρτα, μέχρι την 12-12-2013 Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26813  62235-222, FAX επικοινωνίας 2681362254, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία, κα Σοφία Γρύλλια.


ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com