Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΛΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου, με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο


Tηλ. Επικοινωνίας: 6948709328 

Ανατροπές στην ασφάλιση αυτοκινήτων

Πώς θα γίνεται από εδώ και στο εξής.

Αλλαγές στον τρόπο ασφάλισης των αυτοκινήτων φέρνει νέος νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατάργηση της αυτόματης ανανέωσης του συμβολαίου, αλλά και του αυτοκόλλητου σήματος.
 Συγκεκριμένα, με τον νόμο «Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση ν.3601/2007 και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε την Παρασκευή από τη Βουλή των Ελλήνων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, επέρχονται μεταξύ άλλων οι εξής αλλαγές:

Ιωάννινα: Σύλληψη 52χρονου ημεδαπού, για διακίνηση ναρκωτικών


Μετά από έρευνα στο σπίτι του, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων (304,8) γραμμάρια κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη, χθες (05-05-2014) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 52χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα Ιωάννινα.
Ειδικότερα, ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ότι σπίτι στο οποίο διαμένει ο 52χρονος, χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης και απόκρυψης ναρκωτικών, αλλά και ως χώρος διακίνησής τους «καβάτζα», πραγματοποιήθηκε έρευνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (304,8) γραμμαρίων, σε οκτώ ανισοβαρείς συσκευασίες.
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης
το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Συνέντευξη Βύρωνα Γ. Πολύδωρα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και στην Βίκυ Σαμαρά

Συνέντευξη Βύρωνα Γ. Πολύδωρα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και στην Βίκυ Σαμαρά.
ΕΡΩΤΗΣΗ 1η
Πως εσείς που ψηφίσατε το μνημόνιο, τώρα ως επικεφαλής της Ένωσης για τον Πατρίδα και το Λαό μετά των κ.κ. Ζώη, Νικολόπουλου και Ψωμιάδη, φιλοδοξείτε να λάβετε τις ψήφους των δυσαρεστημένων από τη μνημονιακή πολιτική; Και πως χωρούν τέσσερις πρόεδροι σε ένα φορέα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δεν ψήφισα ως γνωστόν το μνημόνιο, το αρχικό της 6ης Μαΐου 2010. Ψήφισα, όπως πάλι είναι γνωστό, το Νοέμβριο του ΄11 λόγω καταστάσεως ανάγκης μετά την παραίτηση Γ. Παπανδρέου και το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου. Τα επέκεινα ήταν οι προτάσεις και το πρόγραμμα αναδιαπραγμάτευσης (των 18 σημείων). Η απόλυτη «ανακυβίστηση» (κοινώς κωλοτούμπα) αφορά αποκλειστικώς τον κ. Σαμαρά. Ασφαλώς και είμαστε αντιμνημονιακοί. Και απευθυνόμαστε προς τους αντιμνημονιακούς.

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία της Δευτέρας για την «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο με τελικό σταθμό την Στρατίνιστα

Φωτό: Από την χθεσινή περιοδεία του κ. Καψάλη Κωνσταντίνου
Ολοκληρώθηκε η περιοδεία της Δευτέρας για την «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο με τελικό σταθμό την Στρατίνιστα.
 Πρόγραμμα Περιοδείας για την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Μαΐου.
Τρίτη 6 Μαΐου
19:30 Μαυροβούνι
20:30 Άνω Ραβένια
21:30 Δολιανά
Τετάρτη 7 Μαΐου
19:30 Λάβδανη
20:30 Αγία Μαρίνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Πρέβεζα: Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος

Ο δράστης προέβαινε παράνομα σε συλλογή και αποθήκευση παλαιών μετάλλων, με σκοπό την εμπορία

Συνελήφθη χθες (05-05-2014) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 46χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του Νόμου περί Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 46χρονος στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Άγιος Ανδρέας» στην Πρέβεζα, προέβαινε παράνομα σε συλλογή και αποθήκευση παλαιών μετάλλων και άλλων αντικειμένων, με σκοπό την εμπορία, χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες και μελέτες.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Έναρξη περιοδειών του Υποψηφίου δημάρχου, κ. Ντόντη Ιωάννη του συνδυασμού «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»

Φωτό: Από την πρώτη ημέρα της περιοδείας του κ. Ντόντη Ιωάννη
Δελτίο τύπου
Πρώτη ημέρα της περιοδείας του, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου, κ. Ιωάννης Ντόντης, του συνδυασμού "Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι", συνομίλησε με τους κατοίκους του Γεροπλάτανου, Ρουψιά και Ωραιοκάστρου, απαντώντας σε όλα τα ερωτήματά τους και κυρίως στην ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
Ο κ. Ντόντης Ιωάννης, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου, του συνδυασμού «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι», μαζί με τα στελέχη του που τον συνόδευαν κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας του, άκουσε με προσοχή μεγάλη, τις έντονες ανησυχίες του κόσμου και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του τέθησαν για την επόμενη ημέρα, μετά τη 18η Μαΐου, όπου και θα αναλάβει καθήκοντα Δημάρχου, τονίζοντας, πως κύριο μέλημά του, είναι η αξιοποίηση όλων των χωριών του Δήμου Πωγωνίου, με τους παρευρισκόμενους να συμφωνούν μαζί του και να τονίζουν με μία φωνή, πως το ΠΩΓΩΝΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ Ν. ΕΛΕΝΗ: Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου, με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο


Tηλ. Επικοινωνίας: 2651025841 - 6974744537
E-mail: elpapaspyrou@gmail.com

Pulse: Προβάδισμα 1,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

Η δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία Pulse για «Tο Ποντίκι» δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 1,5% στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές από τη ΝΔ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νέας έρευνας
ΣΥΡΙΖΑ: 22%
ΝΔ: 20,5%
Χρυσή Αυγή: 10%
Ποτάμι: 7%
Ελιά: 6,5%
ΚΚΕ: 6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4%
ΔΗΜΑΡ: 3%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Αντώνης Σαμαράς με 32% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 24%.

Αιτήσεις για τουρισμό, εκδρομές, θέατρο και βιβλία μέσω του ΟΓΑ

Η υποβολή των σχετικών αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 23-5-2014

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες ότι ξεκίνησε η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα Προγράμματα Αγροτικής Εστίας, έτους 2014.
Σε πρώτη φάση υλοποιούνται τα κατωτέρω προγράμματα:
1) Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 130.000 άτομα απ' όλους τους Νομούς της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει πακέτο 6ημερων διακοπών (πέντε διανυκτερεύσεις) για 115.000 δικαιούχους σε συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επιχειρήσεις ξενοδοχειακές όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, ενοικιαζόμενων δωματίων/διαμερισμάτων και επιπλωμένων κατοικιών, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping).

Λανθασμένα στοιχεία στις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Ε1

Ποιους κωδικούς να προσέξετε

 Λάθη στα ποσά από συντάξεις -και όχι μόνον, όμως- με τα οποία έχουν προσυμπληρωθεί φέτος οι φορολογικές δηλώσεις στο taxisnet, ανακαλύπτουν χιλιάδες φορολογούμενοι. Ακόμη και όσοι απέστειλαν ήδη τις δηλώσεις τους, θα βρεθούν στην ανάγκη να διασταυρώσουν και εκ των υστέρων ακόμη, αν καλώς αποδέχθηκαν τα προσυμπληρωμένα ποσά, προκειμένου να μην ελεγχθούν για υποβολή ανακριβούς δηλώσεως.
Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να απευθύνει πιεστικά εκκλήσεις στους πολίτες να συντομεύουν την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων και να μην «ποντάρουν» ξανά σε νέα παράταση στις καταληκτικές διορίες, ώστε να μην βρεθούν ξαφνικά αντιμέτωποι με πρόστιμα, στην πράξη όμως αποδεικνύεται λάθος η υποβολή της δήλωσης αν οι φορολογούμενοι εμπιστευτούν τυφλά ό,τι αναγράφεται στο δικό τους Ε1.

Γενική αστυνομική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε το διήμερο (2 και 3-05-2014) στην περιοχή της Ηπείρου, για την πρόληψη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε με τη μορφή εκτάκτων αστυνομικών επιχειρήσεων
 Στο πλαίσιο αυτής, συνελήφθησαν 30 άτομα, προσήχθησαν 55 και έγινε έλεγχος σε 305
 Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 253 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 50 παραβάσεις

Στην εξόρμηση συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηπείρου και του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας , πραγματοποιήθηκε το διήμερο (02/03-05-2014), γενική αστυνομική εξόρμηση, με εξειδικευμένα μικτά συνεργεία ελέγχων, στους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας, με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Λόγια, λόγια, λόγια ...

Χορτάσαμε "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" τους τελευταίους δυο μήνες, για ονόματα δυνατά, μεγάλα που θα προκαλέσουν έκπληξη, σεισμό, για υπερπλήρες ψηφοδέλτια και και και χίλιες άλλες δυο μπούρδες.
Η ώρα της αποκάλυψης ήταν σκληρή και αποκαλύφθηκε ότι ο βασιλιάς (υποψήφιοι) ήταν γυμνός.
Τελικά 4 είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πωγωνίου, οι κ.κ. Κανακάκης Δημήτρης, Καραγιάννης Παναγιώτης, Καψάλης Κώστας και Ντόντης Γιάννης (αλφαβητική σειρά).
Πολυπληθές το ψηφοδέλτιο του κ. Καψάλη με μια «μικρή» έκπληξη σε τοπικό του Άνω Πωγωνίου.
Οι “αποχωρήσεις” και οι “μεταγραφές” του κ. Αλεξίου και κ. Φωτίου ήταν λίγο πολύ γνωστές από καιρό.