Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Απασχόληση μεταναστών σε αγροτικές εργασίες

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ανακοίνωσε ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική απόφαση με την οποία κατανέμονται στην Περιφέρεια Ηπείρου 1700 θέσεις για εξαρτημένη εργασία πολιτών τρίτων χωρών, αίτημα που είχε υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου.
 "Όλοι   οι μετανάστες που βρίσκονται νόμιμα ή παράνομα στην χώρα μας, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους και όσους κάνουν γεωργική εκμετάλλευση, μέσω διαδικασιών αρχικά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στη συνέχεια των Περιφερειών, ώστε να δίνεται άδεια εργασίας. Αυτό είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον πρωτογενή τομέα, γιατί δυστυχώς ουδείς μέχρι σήμερα έχει ενδιαφερθεί για αυτόν τον κόσμο και πως θα μπορέσει να διατηρήσει την επιχείρησή του όταν υπάρχει απροθυμία από τον ντόπιο πληθυσμό να ασχοληθεί με αυτές τις δουλειές», τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Σύμφωνα με την απόφαση 11656/241  στην Π.Ε. Ιωαννίνων κατανέμονται 550 θέσεις (300 για εργάτες κτηνοτροφίας, 200 για πτηνοτροφία, 50 για εργάτες γης).
Στην Π.Ε. Άρτης 300 (κτηνοτροφία 100, γης 200), στην Π.Ε. Θεσπρωτίας  400 (κτηνοτροφία 200- γης 200) και στην Π.Ε. Πρέβεζας 450 (κτηνοτροφία 200- γης 250).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Στην γη του Πωγωνίου αναπαύεται ο μεγαλοξενοδόχος Κωνσταντίνος Μήτσης

Στον τόπο που γεννήθηκε, στο χωριό που τόσο αγάπησε, στο Κρυονέρι Πωγωνίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η ταφή του κορυφαίου επιχειρηματία, του μεγαλοξενοδόχου Κωνσταντίνου Μήτση.
Αμέτρητοι ήταν όσοι βρέθηκαν στο μικρό κοιμητήριο, για να του πουν το τελευταίο αντίο, πολιτικοί, δικαστικοί, φίλοι, συνεργάτες και απλοί συγχωριανοί.
Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν τον Κωνσταντίνο Μήτση, μεταξύ άλλων, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Καλατζής, ο πρώην υπουργός κ. Αντώνης Φούσσας, οι πρώην βουλευτές κα Κ. Μπουρδάρα και κα Ν. Τζαβέλα, ο δήμαρχος Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο ομότιμος πρόεδρος του ΣτΕ κ.  Γ. Παναγιωτόπουλος,  ο δημοσιογράφος κ. Γ. Λοβέρδος, η δημοσιογράφος κα Όλγα Τρέμη, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θώμας  Μπέγκας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Καραμπίνας, ο πρώην Δήμαρχος κ. Νίκος Γκόντας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης,  Αντιδήμαρχοι Πωγωνίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου κ. Βασίλης Μάτσιας, οι Αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων κ.κ. Π. Κολόκας- Ι. Λιόντος, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ιωαννίνων κ. Κ. Βλάχος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ι. Λάζος, Κ. Καραμάνη, επιχειρηματίες από την Αθήνα, αλλά και από τα Γιάννενα, παράγοντες του τουρισμού και εκπρόσωποι αποδημικών οργανώσεων Πωγωνησίων.

Γιάννης Στέφος: Τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σ/Ν του Υπ. Παιδείας “Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις”

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ιωαννίνων κ. Γιάννης Στέφος, τοποθετήθηκε στις 30 Αυγούστου στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας: “Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις”.
Ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας πως το Σ.Ν που τίθεται προς ψήφιση έχει στόχο να βάλει τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα που συνθλίβει στους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς σε ιδιωτικά σχολεία.
Ανέφερε επίσης πως για την φετινή σχολική χρονιά το Υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει εγκαίρως στην ολοκλήρωση των μεταθέσεων και των αποσπάσεων και σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι προσλήψεις των αναπληρωτών. Επίσης το ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά παρά τα όσα πιστεύει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Στόχος του Σ/Ν είναι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στα εκπαιδευτικά ιδρύματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εντοπίστηκαν στην περιοχή της Πωγωνιανής Πωγωνίου ποσότητες ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε κάνναβη, βάρους (22.400) γραμμαρίων και (5) συσκευασίες με λευκή ουσία, άγνωστης χημικής σύνθεσης, βάρους (102,8) γραμμαρίων 

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση

Στ o πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων εντοπίστηκαν χθες (30-08-2016) το μεσημέρι στη Γέφυρα Πωγωνιανής Ιωαννίνων, στη διασταύρωση προς το χωριό Σταυροδρόμι Ιωαννίνων, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν στην ανωτέρω περιοχή, πίσω από δεξαμενή πυρασφάλειας, τρεις σάκοι, οι οποίοι περιείχαν είκοσι ένα (21) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (22.400) γραμμαρίων καθώς και πέντε συσκευασίες με λευκή σκόνη, άγνωστης χημικής σύστασης, συνολικού βάρους (102,8) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Ποδοσφαιρικός αγώνας Παλαιμάχων πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Παρακαλάμου, την Πέμπτη 25 Αυγούστου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπέρ της Κυπριακής ομάδας έληξε ο ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Παρακαλάμου την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016.
Η πρόσκληση ήρθε από τον Παγκύπριο Αθλητικό Σύλλογο Παλαιμάχων «Άγιος Γεώργιος» κι έγινε αποδεκτή, με μεγάλη χαρά, από το Δήμο Πωγωνίου που συντόνισε τη διοργάνωση.
Ο ομάδα παλαιμάχων Πωγωνίου είχε μία αξιοπρεπή εμφάνιση, έχασε όμως τον αγώνα με σκορ 2-3.
Μετά το πέρας του παιχνιδιού, ο Δήμος Πωγωνίου διοργάνωσε μια μικρή γιορτή υπέρ των δύο ομάδων και αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών και η συνεργασία θα συνεχιστεί και σε άλλο επίπεδο.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Δήμος Πωγωνίου: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την απώλεια του συνδημότη μας Κωνσταντίνου Μήτση


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου, συμμετέχοντας στο πένθος για την απώλεια του συνδημότη μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΗ, αποφάσισε να:
• Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Δ.Σ. στην οικογένειά του.
• Αντί στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσό στην Κιβωτό του Κόσμου, παράρτημα Πωγωνιανής.
• Να παραστεί ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δ.Σ. στην ταφή του, στο Κρυονέρι Πωγωνίου.


Το Δ.Σ. του Δήμου Πωγωνίου

Αύξηση των εισφορών ασθένειας των αγροτών στο 6,95% από το 2017, θέτουν ως προαπαιτούμενο οι δανειστές

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» το  αίτημα αυτό έχει αποτυπωθεί και σε έγγραφο που έχει σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση καθώς φέρεται να αποτελεί μέρος των προαπαιτουμένων για να ανοίξει ο δρόμος για τη δεύτερη αξιολόγηση.
Δύο χρόνια νωρίτερα φαίνεται να έρχεται η αύξηση των εισφορών ασθένειας στο 6,95% για τους αγρότες, με τους δανειστές να πιέζουν να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2017, αντί για το 2019.
Εκτός αυτού, οι δανειστές ζητούν να καταργηθεί η έκπτωση 15%  όσων ασφαλισμένων πληρώνουν «επιτόπου» και όχι σε δόσεις το κόστος της εξαγοράς για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου.
Πρακτικά η αύξηση από 1/1/2017 αντί για το 2019 όπως προβλέπει το ασφαλιστικό του Γιώργου Κατρούγκαλου σημαίνει ότι σε εισόδημα 7.000 ευρώ η εισφορά θα είναι 487 ευρώ ενώ οι αγρότες περίμεναν ότι θα είναι 332 ευρώ.

Ξεκινούν την 1η και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στη Γαλακτοκομική Σχολή

Σπουδές για μια σύγχρονη Γεωργική Εκπαίδευση προσφέρει ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε απόφοιτους της Α’ Λυκείου.
Οι εγγραφές στις Σχολές του Οργανισμού ξεκινούν στη 1 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Το φετινό σχολικό έτος θα λειτουργήσουν έξι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) και συγκεκριμένα στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στην Κρήτη, στη Νεμέα, στην Καλαμπάκα στο Μαρούσι (ΕΠΑ.Σ. Συγγρού) στις ακόλουθες ειδικότητες:
• Αβερώφειος ΕΠΑ.Σ. Λάρισας ( τηλ. 2410 611093)
- Αγροτικών Μηχανημάτων - Ζωοτεχνίας
• Γαλακτοκομική ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων (τηλ. 26510 92219)
- Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας
• ΕΠΑ.Σ Κρήτης (τηλ. 28920 31259)
- Θερμοκηπιακών Κατασκευών και Καλλιεργειών
• ΕΠΑ.Σ Νεμέας (τηλ. 27460 23032)
- Αμπελουργίας - Οινοτεχνίας
• ΕΠΑ.Σ. Καλαμπάκας (τηλ. 24320 22781)
- Τεχνιτών Ξυλογλυπτικής - Διακοσμητικής Επίπλου
• ΕΠΑ.Σ Συγγρού (τηλ. 210 8012701)

- Φυτοτεχνικών επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής τοπίου

Ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου οι πλειστηριασμοί για 5.000 ακίνητα

Από τις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν οι πρώτοι πλειστηριασμοί ακινήτων και οι τράπεζες έχουν ήδη έτοιμους τους φακέλους με τα πρώτα 2.000 ακίνητα που θα βγουν άμεσα στο σφυρί, με προοπτική ο αριθμός τους να φθάσει τα 5.000 τους αμέσως επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», στόχος των πρώτων πλειστηριασμών είναι να σταλεί μήνυμα προς δανειολήπτες που συστηματικά αποφεύγουν να συνεργαστούν με την τράπεζα ότι τα περιθώρια ανοχής έχουν εξαντληθεί και ότι η περίοδος χάριτος έχει παρέλθει. 

Συμψηφισμός επιστροφής φόρου εισοδήματος με την οφειλή ΕΝΦΙΑ

Εφόσον προσέλθουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. oι δικαιούχοι επιστροφής φόρου μπορούν να προβούν σε συμψηφισμό της οφειλής ΕΝ.Φ.Ι.Α..
Από σήμερα, όσοι φορολογούμενοι δικαιούνται επιστροφής φόρου εισοδήματος -η οποία δεν έχει ακόμα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους- δεν θα τη λάβουν στην επόμενη προγραμματισμένη διαδικασία επιστροφών από την φορολογική διοίκηση, εάν πρώτα δεν εξοφλήσουν το οφειλόμενο ποσό ΕΝ.Φ.Ι.Α..
Σε κάθε περίπτωση ο συμψηφισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί και αυτεπαγγέλτως σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 83 του Κ.Ε.Δ.Ε. και τις οδηγίες που έχουν δοθεί με την ΠΟΛ.1022/24.1.2012 (σ.σ. μέχρι στιγμής δεν είναι εφικτή από τεχνικής απόψεως η εν λόγω διαδικασία):
Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός επί βεβαιωμένων οφειλών στο Δημόσιο.
Σε περίπτωση που υφίστανται βεβαιωμένα χρέη στο Δημόσιο (Δ.Ο.Υ. ή Τελωνείο), ληξιπρόθεσμα ή μη, ανεξαρτήτως εάν έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση ή σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή τελούν σε αναστολή και από τα στοιχεία που υπάρχουν αποδεικνύεται η απαίτηση του οφειλέτη κατά του Δημοσίου (π.χ. αν υφίσταται τίτλος επιστροφής, αν ο οφειλέτης αιτείται χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας από το Δημόσιο ή γνωστοποιεί την απαίτησή του κατά του Δημοσίου ο ίδιος ή η εκκαθαρίζουσα αρχή) ο συμψηφισμός ενεργείται αυτεπάγγελτα από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην οικογένεια του Κώστα Μήτση

Τα θερμά του συλλυπητήρια  στην οικογένεια του Κώστα Μήτση, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη σύζυγο του εκλιπόντος, κα Τζένη Μήτση.
Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τα θερμότερα αισθήματα συμπαράστασης στην κ. Μήτση, τονίζοντας παράλληλα το ρόλο που είχε παίξει ο Κώστας Μήτσης στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, αλλά και της επιχειρηματικότητας εν γένει.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί στην ιδιαίτερη κοινωνική και επιχειρηματική προσφορά του ηπειρώτη επιχειρηματία, που κατάφερε από πωλητής ενδυμάτων να γίνει ξενοδόχος και εκδότης.

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, αποχαιρέτησε με αντιπροσωπεία, τον μεγάλο χορηγό της, ευπατρίδη Ηπειρώτη επιχειρηματία Κώστα Μήτση

Το τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Μήτση

Η κηδεία του επιχειρηματία έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 30 Αυγούστου 2016, στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ενώ η ταφή του θα γίνει την Τετάρτη 31 Αυγούστου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κρυονέρι Πωγωνίου.

Στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτη 30 Αυγούστου 2016, έγινε η κηδεία του Κώστα Μήτση, στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία συγγενών, φίλων και γνωστών, που παρέστησαν για να που το τελευταίο «αντίο» στον ''δαιμόνιο Ηπειρώτη'', όπως τον αποκαλούσαν συγγενείς, φίλοι και εχθροί, που ξεκίνησε ως πωλητής ενδυμάτων και έγινε εκδότης και μεγαλοξενοδόχος.
Η ταφή θα γίνει στη γενέτειρά του, κατόπιν επιθυμίας του, στο Κρυονέρι Πωγωνίου, εκεί απ΄ όπου γεννήθηκε και υπεραγαπούσε και παράλληλα ευεργέτησε πολλαπλώς τη Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.
Στην κηδεία του, την οργανωμένη ηπειρωτική αποδημία, εκπροσώπησε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με τριμελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Δόση, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή και τον Έφορο Πολιτισμού Κώστα Μάτσια, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αποδήμων Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου με επικεφαλή τον Πρόεδρο της Γρηγόρη Άρμπυρο και σύσσωμο το Δ.Σ. της Αδελφότητας Αποδήμων Κρυονεριτών Αθήνας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χαρίλαο Ιωάννου. Στην ταφή στο Κρυονέρι Πωγωνίου θα παραστούν, εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ο Έφορος Πολιτισμού Κώστας Μάτσιας, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αποδήμων Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου ο Πρόεδρος Γρηγόρης Άλμπυρος και εκ μέρους της Αδελφότητας Κρυονεριτών Αθήνας ο Πρόεδρος Χαρίλαος Ιωάννου και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Κώτσης. 
Στην κηδεία, εκτός της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στεφάνια απέστειλαν δεκάδες Ηπειρώτικοι αποδημικοί Σύλλογοι και Αδελφότητες της Αττικής, που είχαν ενισχυθεί οικονομικά από τον εκλιπόντα.

«Φως» στην καταβολή εφάπαξ σε 28.300 ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας

Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος, εισηγούμενος την τροπολογία στην Ολομέλεια, είπε πως με άλλη διάταξη που εισάγεται ως τροπολογία, δίδεται η δυνατότητα επίσπευσης της παροχής του εφάπαξ σε 28.300 ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας μέχρι το τέλος του 2017.

Με αφορμή αυτό, ενημέρωσε ότι από το 2013 μέχρι σήμερα, έχουν αποδοθεί εφάπαξ σε 3.050 δικαιούχους στο Ταμείο Πρόνοιας Δημόσιων Υπαλλήλων, 1.100 σε ασφαλισμένους του ΤΑΙΤΕΤΕΚΩ και άλλα ακόμη στο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ.

Συλλυπητήρια επιστολή της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων της επαρχίας Πωγωνίου για τη ξαφνική απώλεια του συμπατριώτη μας Κωνσταντινού Μήτση

Αθήνα, 31 Αυγούστου 2016

Σήμερα, 31 Αυγούστου 2016, η Πωγωνήσια γη και ιδιαίτερα το Κρυονέρι μας δέχεται στα σπλάχνα του το άξιο τέκνο της, Κωνσταντίνο Μήτση.
Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου με την παρούσα επιστολή συλλυπείται τους οικείους του, τους συγχωριανούς του και τα μέλη της Αδελφότητας Κρυονεριτών της οποίας ο μεταστάς ήταν διακεκριμένο ενεργό μέλος.
Ο Κώστας Μήτσης ακολουθώντας την μοίρα όλων των Πωγωνήσιων υπήρξε ευεργέτης και δωρητής του χωριού του και της Αδελφότητας του αποδεικνύοντας όπως όλοι οι Πωγωνήσιοι, άλλοι από το υστέρημα τους και άλλοι από το περίσσευμα τους, πως ο γενέθλιος τόπος είναι στην καρδία και στο μυαλό κάθε απόδημου συμπατριώτη μας.
Ας τον καλοδεχτεί η Κρυονερίτικη γη και όλοι εμείς τον διαβεβαιώνουμε ότι η μνήμη του θα διατηρηθεί αιώνια.

Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας


Γρηγόριος Άρμπυρος     Στυλιανός Λιάγκος

Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου: Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στο χωριό Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου.
Θα σερβιριστεί ο παραδοσιακός κοφτός και  γιαχνί.