Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Οι θέσεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων

Οι Υπουργοί Εσωτερικών, κ. Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη με απόφασή τους ενέκριναν την έναρξη των διαδικασιών για την κάλυψη χιλιάδων μόνιμων θέσεων στους Δήμους καθώς και στα Νομικά τους Πρόσωπα, για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Οι προσλήψεις θα γίνουν με νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και θα αφορούν μόνιμη απασχόληση.
Οι θέσεις στο Νομό Ιωαννίνων
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ: ΣΥΝΟΛΟ 7
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 1 Ηλεκτρολόγων
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ Δημοσίου δικαίου ΥΕ 2 Προσωπικό καθαριότητας
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ Δημοσίου δικαίου ΥΕ 1 Εργατών καθαριότητας
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 1 Τεχνιτών υδραυλικών
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 2 Χειριστών μηχανημάτων έργων

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: ΣΥΝΟΛΟ 47
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 1 Ηλεκτρολόγων
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 1 Οδηγών
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δημοσίου δικαίου ΥΕ 9 Εργατών καθαριότητας
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 1 Ηλεκτρολόγων
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 5 Οδηγών
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δημοσίου δικαίου ΥΕ 24 Εργατών καθαριότητας
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 1 Ηλεκτροτεχνιτών
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 1 Τεχνιτών μηχανοτεχνιτών
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 1 Τεχνιτών Φανοποιίας & βαφής αυτοκινήτων
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 3 Χειριστών μηχανημάτων έργων

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: Σύνολο  2
ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ Δημοσίου δικαίου ΥΕ 2 ΕΡΓΑΤΕΣ καθαριότητας

ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ: Σύνολο 5
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 1 Μηχανοτεχνιτών αυτοκινήτων
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 2 Οδηγών αυτοκινήτων
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 1 Τεχνιτών υδραυλικών
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΥΕ 1 Εργατών

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ: Σύνολο 4
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 1 Ηλεκτρολόγων
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 1 Οδηγών αυτοκινήτων
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ Δημοσίου δικαίου ΥΕ 1 Εργατών γενικών ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ Δημοσίου δικαίου ΥΕ 1 Προσωπικό καθαριότητας

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύνολο 3
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 1 Ηλεκτρολόγων
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ Δημοσίου δικαίου ΔΕ 1 Τεχνιτών υδραυλικών
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ Δημοσίου δικαίου ΥΕ 1 Εργατών καθαριότητας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Γεννάδιος» διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην «Ονειρούπολη» Δράμας και στη Ξάνθη στις 16 και 17 Δεκεμβρίου

Προημιτελικά Κυπέλλου Ε.Π.Σ.ΗΠ. την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Δόξα Κρανούλας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 29-11-17/14:30)

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ
ΩΡΑ: 14:30    

ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης Κυπέλλου περιόδου 2017-18
Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ -Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (14:30)                
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (14:30)                 
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (14:30)               
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (19:00)               


Δήμος Πωγωνίου: Λήγει στις 30 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για ρύθμιση οφειλών

ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ
Σας ενημερώνουμε ότι  στις 30/11/2017  λήγει  η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ρύθμιση οφειλών σύμφωνα με το άρθρο 52 του Ν. 4483/2017.
Η ρύθμιση μπορεί να είναι  είτε με εφάπαξ καταβολή με απαλλαγή του 100% των προσαυξήσεων, είτε έως  100 μηνιαίες δόσεις με το ανάλογο ποσοστό απαλλαγής από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, ειδικότερα:
1)  Με εφάπαξ καταβολή, 100% ποσοστό απαλλαγής
2)  Από (2) έως (24) δόσεις, 80% ποσοστό απαλλαγής
3)  Από (25) έως (48) δόσεις,  70% ποσοστό απαλλαγής,
4)  Από (49) έως (72) δόσεις  60% ποσοστό απαλλαγής
5)  Από (73) έως (100) δόσεις,  50% ποσοστό απαλλαγής.
Οι δόσεις είναι μηνιαίες με ελάχιστο ποσό δόσης (20) ευρώ εκτός από την τελευταία που μπορεί να είναι μικρότερη.
Η πρώτη δόση της ρύθμισης καταβάλλεται εντός (3) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης διαφορετικά θεωρείται ως μη υποβληθείσα.
Καθυστέρηση καταβολής  δόσεως πέραν της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του αντιστοίχου μήνα, συνεπάγεται επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση  5% επί του ποσού της δόσης.
Για περισσότερες  πληροφορίες  και υποβολή αιτήσεων, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην  οικονομική υπηρεσία του Δήμου (ΚΑΛΠΑΚΙ) και στα τηλέφωνα 2653360106 & 2653360148.
Εκ της ταμειακής υπηρεσίας

Δήμος Πωγωνίου: Πίνακες κατάταξης για τη δράση «Ενίσχυση της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης μέσω της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της»

Επισυνάπτονται οι  πίνακες κατάταξης για όλους τους κωδικούς θέσεων (ΑΔΑ:ΨΑΘ465ΧΘΕ-Β92) καθώς ο πίνακας απορριπτέων (ΑΔΑ:9ΨΡΑ465ΧΘΕ-Μ0Π) για την υπ΄αριθμ. ΣΟΧ 3/2017 προκήρυξη της Υπηρεσίας μας για τη σύναψη Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου (για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ενίσχυση της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης μέσω της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της») με αρ. πρωτ. 16.1/9629/10.08.2017.


Εκδήλωση για τη μάχη του Καλπακίου στην Αθήνα, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, ώρα 6:00 μ.μ., στο κινηματοθέατρο «Αλέκα»

Με επιτυχία η 4η γιορτή πορτοκαλιού-μανταρινιού, ακτινιδίου και ελιάς, τη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο

Τη 4η γιορτή πορτοκαλιού-μανταρινιού, ακτινιδίου και ελιάς, συνδιοργάνωσαν με επιτυχία και με τη συμμετοχή πάρα πολλών επισκεπτών, ο Δήμος Αρταίων και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, τη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στο Ζάππειο Μέγαρο
Η γεωργία, αλλά και η κτηνοτροφία είναι τα χρυσωρυχεία της Ηπείρου και εν προκειμένω της Π.Ε. Άρτας και του Δήμου Αρταίων.
Σε κάποιους νόμους συζητάνε για τα μεταλλεία χρυσού και στην Ήπειρο και εν προκειμένω στην Αρτα, έχουν το χρυσωρυχείο της φύσης: τον πλούσιο κάμπο, με τα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα μας (πορτοκάλι, μανταρίνι, ελιά και ακτινίδιο).
Στην εξαιρετική και άκρως επιτυχημένη εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, που συνδιοργάνωσαν η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και ο Δήμος Αρταίων, που ξεπέρασε σε προσέλευση κάθε προσδοκία, αναδείχθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.
Δεν ήταν μόνο τα εδέσματα με τοπικά προϊόντα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, η μουσική συντροφιά των εξαιρετικών ''Λαλητάδων'', με το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης και τα τραγούδια των παιδιών της ''Κιβωτού του κόσμου'', αλλά και οι ενδιαφέρουσες ομιλίες των καθηγητών από το ΤΕΙ Ηπείρου: της Ελένης Τσαντίλη, του Δημήτρη Μπιλάλη, του Γιώργου Μάνου και του Γιάννη Τσιρογιάννη που μας έδειξαν τους δρόμους του μέλλοντος για ενίσχυση και ποιοτική ανάπτυξη των υφιστάμενων καλλιεργειών, αλλά και την παραγωγή νέων καινοτόμων καλλιεργειών.
Ο νομός Άρτας έχει όλες τις προϋποθέσεις να ηγηθεί στον αγροτικό τομέα και μέσω αυτού, σε συνδυασμό με τον τουρισμό, να σηκώσει κεφάλι με μεγάλη μείωση της ανεργίας και αύξηση του τοπικού εισοδήματος.

Ένα σχόλιο για τις «Απευθείας Αναθέσεις» των ΟΤΑ

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης (*)

Είναι γνωστό πως ένα από τα αγαπημένα αθλήματα των Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοίκησης είναι και η απευθείας αναθέσεις έργων και μελετών. Μια τακτική ανορθολογικής διαχείρισης που, κατά τις Εκθέσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιάς Διοίκησης, συνήθως οδηγεί σε διασπάθιση του δημοσίου χρήματος προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.
Ας δούμε όμως την αιτιολογική βάση του φαινομένου των απευθείας αναθέσεων, όπως την εκφράζουν οι υποστηρικτές του. 
Ευελιξία, Ταχύτητά, Αποτελεσματικότητα είναι τα κύρια επιχειρήματα.
Η αλήθεια είναι πως η κακοκουρδισμένη μηχανή πολλών δήμων δεν μπορεί εύκολα να αποβάλλει τον εθισμό σε μερικές διαδικασίες που ελέγχονται για τη νομιμότητα τους και συνήθως δεν υπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών, ούτε σέβονται το δημόσιο χρήμα.
Η μόνο ευελιξία που εξυπηρετούν οι απευθείας αναθέσεις είναι στην διακίνηση του «μαύρου πολιτικού χρήματος» από τα ταμεία των ΟΤΑ προς την τσέπη των τοπικών πολιτικάντηδων και των συνεργαζόμενων εργολάβων. Η μοναδική ταχύτητα που διακρίνουμε αναφέρεται στην αύξηση της περιουσίας των εμπλεκομένων. 
Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, αυτή σχετίζεται με την εξυπηρέτηση ψηφοθηρικών, ρουσφετολογικών και μικροπολιτικών επιδιώξεων.

Ιωάννινα: Παρουσία της Μερόπης Τζούφη στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους πολιτικών και τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων εορτάστηκε σήμερα η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης, με αφορμή την ανατίναξη της γέφυρας Γοργοποτάμου, την 25η Νοεμβρίου 1942.
Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που έχει στηθεί στον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, το παρόν έδωσαν και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Στέφος, οι οποίοι και προέβησαν σε κατάθεση στεφάνου.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Μερόπη Τζούφη, σε δηλώσεις της, τόνισε ότι η ηρωική ανατίναξη στον Γοργοπόταμο συντελέστηκε, έπειτα από την κοινή συνεργασία των σημαντικότερων αντιστασιακών οργανώσεων, οι οποίες και απέδειξαν ότι ο κατακτητής και ο φασισμός δεν ήταν ανίκητος, απέναντι σε έναν λαό που πάλευε ενωμένος με πίστη, πείσμα και αυτοθυσία για την λευτεριά του.

Η μεταφορά τενόντων δίνει λύση στην τραυματική παράλυση κερκιδικού νεύρου

Η μεταφορά τενόντων (τενοντομεταφορές) δίνει άριστα αποτελέσματα στην  παράλυση του κερκιδικού νεύρου, χάρη στη μικροχειρουργική χεριού!
Αυτό τονίστηκε στο  23ο Κοινό Συνέδριοτης Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα πριν  2 με 4 Νοεμβρίου.
 «Πράγματι τα αποτελέσματα είναι άριστα καθώς η τραυματική πλήρης παράλυση του κερκιδικού νεύρου,  αν δεν συρραφτεί άμεσα μπορεί να αποκατασταθεί μόνο με μεταφορά τενόντων από άλλο σημείο του χεριού» αναφέρει ο Δρ Ιωάννης Ιγνατιάδης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός,  Διευθυντή τμήματος Μικροχειρουργικής Ιατρικού Ψυχικού.
Σύμφωνα με τον Δρ Ιγνατιάδη το κερκιδικό νεύρο είναι ένα απο τα τρία κύρια νεύρα του χεριού. Ελέγχει τους  μύες  αγκώνα, χεριού, δακτύλων και  συμβάλλει στο άνοιγμα  και  στην έκταση τους. Περνάει από την πίσω πλευρά του μπράτσου και την έξω του αγκώνα, στην ωλένια αύλακα. Μάλιστα  κάποιες φορές όταν χτυπήσουμε η κοιμηθούμε πάνω σε αυτό μπορεί να προκληθεί  «πάρεση», δηλαδή προσωρινή παράλυση του αγκώνα, του καρπού και των δακτύλων.

Πρωτοποριακή επέμβαση θώρακος στην Ελλάδα

Με απόλυτη επιτυχία διενεργήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2017 στο Μetropolitan Hospital, Ρομποτική τμηματεκτομή αριστερού πνεύμονα και εκτεταμένη αποφλοίωση υπεζωκότα σε ασθενή 54 ετών.
Είναι η πρώτη εγχείρηση θώρακος με το Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci Xi στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια και εντάσσει το Τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής σε ιδιαίτερη θέση μεταξύ αντίστοιχων τμημάτων, λόγω της διενέργειας ελάχιστα επεμβατικών επεμβάσεων τόσο Θωρακοσκοπικά (VATS) όσο και Ρομποτικά (RATS). 
Η επέμβαση διενεργήθηκε από τον κ. Εμμανουήλ Γεωργιαννάκη, Διευθυντή του Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής.