Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Με επιτυχία η 4η γιορτή πορτοκαλιού-μανταρινιού, ακτινιδίου και ελιάς, τη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο

Τη 4η γιορτή πορτοκαλιού-μανταρινιού, ακτινιδίου και ελιάς, συνδιοργάνωσαν με επιτυχία και με τη συμμετοχή πάρα πολλών επισκεπτών, ο Δήμος Αρταίων και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, τη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στο Ζάππειο Μέγαρο
Η γεωργία, αλλά και η κτηνοτροφία είναι τα χρυσωρυχεία της Ηπείρου και εν προκειμένω της Π.Ε. Άρτας και του Δήμου Αρταίων.
Σε κάποιους νόμους συζητάνε για τα μεταλλεία χρυσού και στην Ήπειρο και εν προκειμένω στην Αρτα, έχουν το χρυσωρυχείο της φύσης: τον πλούσιο κάμπο, με τα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα μας (πορτοκάλι, μανταρίνι, ελιά και ακτινίδιο).
Στην εξαιρετική και άκρως επιτυχημένη εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, που συνδιοργάνωσαν η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και ο Δήμος Αρταίων, που ξεπέρασε σε προσέλευση κάθε προσδοκία, αναδείχθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.
Δεν ήταν μόνο τα εδέσματα με τοπικά προϊόντα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, η μουσική συντροφιά των εξαιρετικών ''Λαλητάδων'', με το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης και τα τραγούδια των παιδιών της ''Κιβωτού του κόσμου'', αλλά και οι ενδιαφέρουσες ομιλίες των καθηγητών από το ΤΕΙ Ηπείρου: της Ελένης Τσαντίλη, του Δημήτρη Μπιλάλη, του Γιώργου Μάνου και του Γιάννη Τσιρογιάννη που μας έδειξαν τους δρόμους του μέλλοντος για ενίσχυση και ποιοτική ανάπτυξη των υφιστάμενων καλλιεργειών, αλλά και την παραγωγή νέων καινοτόμων καλλιεργειών.
Ο νομός Άρτας έχει όλες τις προϋποθέσεις να ηγηθεί στον αγροτικό τομέα και μέσω αυτού, σε συνδυασμό με τον τουρισμό, να σηκώσει κεφάλι με μεγάλη μείωση της ανεργίας και αύξηση του τοπικού εισοδήματος.


Απλά χρειάζεται και στήριξη από το Κράτος, όχι στη λογική των τελευταίων δεκαετιών, αλλά με καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον. Μεγάλο πρόβλημα ο μικρός κλήρος, αλλά γι' αυτό το πρόβλημα η λύση είναι η συνεργατική οικονομία και όπως είπε και ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών Αράχθος, Βαγγέλης Νταλής, χρειάζεται οργάνωση των παραγωγών. Πεδίο δόξης λαμπρό για την περιοχή της Άρτας και κατ΄επέκταση και όλης της Ηπείρου.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Αρταίων και την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, που με την εξωστρεφή πρωτοβουλία και απόφαση, έφεραν στο Ζάππειο, τα αρτινά προϊόντα και απετέλεσε αυτή η πρωτοβουλία, αρχή για μεγαλύτερη εξωστρέφεια και υποσχετική για μιά μεγάλη γιορτή,, αρκετών ημερών, του χρόνου στο ΜΕΤΡΟ της πλατείας Συντάγματος. Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί η συνεισφορά σε αυτή την πετυχημένη εκδήλωση, του Αντιδημάρχου Αρταίων Κώστα Χαρακλιά και των Κώστα Μάτσια , έφορου πολιτισμού και Ελευθερίας Σιαμέτη μέλους του Δ.Σ. από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Και του χρόνου.