Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο άτομα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθησαν, χθες (01-08-2019) αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ένας 49χρονος και μία 34χρονη, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε στοχευμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 49χρονου όπου διαμένει και η 35χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
τρία δενδρύλλια κάνναβης, σε γλάστρες, ύψους από 50 έως 80 εκατοστά,
μεταλλικό κυτίο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -6,4- γραμμαρίων,
-22- ναρκωτικά χάπια
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Παρακάλαμος: Άγνωστοι έκλεψαν ποδήλατο

Φωτό αρχείου

Άγνωστοι έκλεψαν την Πέμπτη από την αυλή οικίας στον Παρακάλαμο  ποδήλατο.
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας ενημερώσει το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Εξιχνιάστηκαν δέκα υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών σε καταστήματα στην Ανατολή Ιωαννίνων


Για τις παραπάνω υποθέσεις, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 19χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε χθες το πρωί στα Ιωάννινα όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, δέκα (10) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών που διαπράχθηκαν το τελευταίο τρίμηνο σε καταστήματα στην Ανατολή Ιωαννίνων. 
Ως δράστης των παραπάνω υποθέσεων ταυτοποιήθηκε ένας 19χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε χθες (01-08-2019) το πρωί στα Ιωάννινα όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης υποθέσεων κλοπών και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και ευρημάτων, διακριβώθηκε ότι ο 19χρονος, εμπλέκεται στις παρακάτω κλοπές – διαρρήξεις που έγιναν στην Ανατολή Ιωαννίνων: 
Βραδινές ώρες της 4, 18 και 21-05-2019, διέρρηξε τρεις φορές ψησταριά, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά από την ταμειακή μηχανή,
Πρώτες πρωινές ώρες της 05-05-2019, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε ψητοπωλείο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό,
Βραδινές ώρες της 15/16-05-2019, διέρρηξε μίνι μάρκετ, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή και καπνικά προϊόντα,
Πρώτες πρωινές ώρες της 27-05-2019, διέρρηξε καφετέρια, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή,
Βραδινές ώρες στα τέλη Μαΐου, διέρρηξε ανθοπωλείο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή,
Βραδινές ώρες της 01-06-2019, διέρρηξε μίνι μάρκετ, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει χρηματικό ποσό ή κάποιο αντικείμενο,
Βραδινές ώρες της 02/03-06-2019, διέρρηξε ψητοπωλείο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή,
Βραδινές ώρες της 30/31-07-2019, διέρρηξε καφενείο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή.
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Δημοτική βραδιά την Πέμπτη 8 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου


Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δημοτική βραδιά την Πέμπτη 8 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου.
Κλαρίνο: Δόκιμος

Συλλήψεις τριών ατόμων για διωκτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρία άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
Χθες το πρωί σε χωριό του Δήμου Νικολάου Σκουφά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής κάθειρξης (7) ετών και (2) μηνών, για ληστρική κλοπή και απλή σωματική βλάβη.
Χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας, ποινής φυλάκισης (6) μηνών, για κλοπή κατά συναυτουργία.
Χθες το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 56χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης (2) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για εργοδοτικές εισφορές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσόρραχης «Ο Άγιος Αθανάσιος»: Παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο, το Σάββατο 17 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο Χρυσόρραχης Πωγωνίου το  Σάββατο 17 Αυγούστου 2019.
Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Κώστα Ζέρβα.

«Έφυγε» από την ζωή ο συγχωριανός Σκόρδος Β. Στέφανος

«Έφυγε» την Παρασκευή 2 Αυγούστου σε ηλικία 98 ετών από την ζωή, ο συγχωριανός Σκόρδος Β. Στέφανος.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 και ώρα 12:00 μ.μ  από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ντότης Σπ. Δημήτρης: Ελλιπή ενημέρωση για την κατασκευή του Υδροηλεκτρικού Φράγματος στην περιοχή Καταρράκτη - Μαζαρακίου

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου στις 31/7/2019 το πρώτο θέμα είχε σχέση με την κατασκευή του Υδροηλεκτρικού Φράγματος στην περιοχή Καταρράκτη - Μαζαρακίου και συγκεκριμένα αφορούσε την Περιβαλλοντολογική Μελέτη
Έπρεπε να εκφράσουμε τις απόψεις μας ως Δημοτικοί Σύμβουλοι για την Περιβαλλοντολογική μελέτη με ελλιπή ενημέρωση γιατί όπως μας είπε ο Δήμαρχος η Υπηρεσία μας δεν μπορούσε να μας δώσει κάτι περισσότερο.
Με ελλιπή ενημέρωση από τους εκπροσώπους της εταιρείας που ενδιαφέρεται για το έργο, με ασάφειες, που προσπαθούσε να παρουσιάσει τα πάντα καλά, μην καλύπτοντας ερωτήματα Δημοτών και Δημοτικών Συμβούλων.
Πρέπει όμως να απαντήσουμε έως τις 8/8/2019 γιατί το Περιφερειακό Συμβούλιο θα αποφασίσει χωρίς Εμάς.
Να πούμε όμως τι;
Διερωτώμαι;
Αφού γνωρίζατε κύριε Δήμαρχε εδώ και καιρό (αναφερθήκατε στην κοπή πίτας της Πανπωγωνησιακής πώς θα γίνουν στο Δήμο μας τρία υδροηλεκτρικά φράγματα Μαζαράκι Καταρράκτης Ρογκόζι).
Γιατί δεν πράξατε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενημερωθούμε νωρίτερα και να έχουμε μία πιο σφαιρική άποψη;
Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι τοπικές κοινωνίες;
Δεν είναι υποχρεωτικό;
Όταν πριν λίγα χρόνια είχαμε το ίδιο θέμα και στο ίδιο σημείο ο κόσμος της περιοχής Μαζαρακίου ξεσηκώθηκε με πρωτεργάτες δύο Δημοτικούς Συμβούλους σας τους κυρίους Γιούνη και Φωτίου.
Είπε ένα ηχηρό όχι με αποτέλεσμα να μη γίνει!
Σημειωτέον πως το τότε  μιλούσαμε για 8 μέτρα  φράγμα ενώ σήμερα μιλάμε για 11 μέτρα.
Άραγε τι άλλαξε;
Σε τέτοια σοβαρά θέματα δεν παίρνονται αποφάσεις του ποδαριού, ούτε αποφάσεις μέσα στο γραφείο του Δημάρχου.
Η άποψή μου η οποία διατυπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι πρώτα η σωστή ενημέρωση, η διασφάλιση της περιοχής και των συμφερόντων των κατοίκων και μετά η απόφαση.

ΥΓ. Όσο αφορά την τεχνητή λίμνη που ονειρευτήκατε εκεί κύριε Δήμαρχε, δείτε πρώτα στα 10 χρόνια παρουσία σας ως Δημοτική Αρχή των συμφερόντων της περιοχής μας την κατάντια που περιήλθαν οι δύο φυσικές πανέμορφες λίμνες μας Ζαραβίνα και το Ντοβρίτσι (σκουπιδότοπος, βατοτόπος).

Με τιμή
Δημήτρης Σπ. Ντότης
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Νέα εποχή για το Πωγώνι»

Σπύρος Ριζόπουλος: Συγχαρητήρια Άντζελα

Ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Άντζελα Γκερέκου για την ανάληψη της ηγεσίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Είναι ένα πρόσωπο που έχει βαθιά γνώση του τομέα και των προβλημάτων του. Έχει εργασθεί σε αυτόν και στο παρελθόν με απόλυτη επιτυχία και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Έχει ιδέες και σίγουρα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή.
Προσωπικά, έχω ένα πρόσθετο λόγο να είμαι χαρούμενος καθώς η Άντζελα Γκερέκου από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε έναν από τους βασικούς στυλοβάτες του κινήματός μας. Βρέθηκε από την αρχή κοντά στην προσπάθεια που κάνουν οι Ορίζοντες Ηπείρου για να αλλάξουμε την Ήπειρο. Παρουσίασε την εκδήλωσή μας στην Άρτα στις 31 Μαρτίου του 2018 και πάντα ήταν δίπλα μας.
Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η περιφέρειά μας προσβλέπουμε στη δική της βοήθεια για να ανατρέψουμε την εικόνα του τουριστικού μας προϊόντος που έχει πολλά και δομικά προβλήματα, όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη αφαίρεση των τριών Γαλάζιων Σημαιών από τις παραλίες της Πρέβεζας.
Είμαστε σίγουροι ότι με τη δική της εμπειρία και βοήθεια το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου μπορεί  να αναγεννηθεί, αρκεί φυσικά και εμείς, ως Περιφερειακή Αρχή, να σχεδιάσουμε και να προτείνουμε ολοκληρωμένες λύσεις.
Από την πρώτη στιγμή έχουμε επισημάνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε και να δρούμε αποσπασματικά. Οι καιροί ου μενετοί.
Και πάλι συγχαρητήρια Άντζελα.»

Από το γραφείο Τύπου

Συμβουλές από την Ελληνική Αστυνομία για να προστατέψετε το σπίτι σας όσο λείπετε διακοπές


Χρήσιμες συμβουλές από την Ελληνική Αστυνομία για όσους ετοιμάζονται για διακοπές. Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο.
Είναι «κράχτες» της απουσίας σας.
Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
Το σπίτι ή το διαμέρισμά σας να µη δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.
Ενεργοποιείστε, αν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας µη διστάσετε να ειδοποιήστε το "100" ή το Αστυνομικό Τµήµα της περιοχής σας. Σε περίπτωση κλοπής ειδοποιήστε το "100" ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.

Επιτυχής η αναγέννηση νεύρων του χεριού μετά από σοβαρούς τραυματισμούς


Απόλυτα επιτυχής και στην Ελλάδα είναι η διατήρηση και  η λειτουργικότητα, των νεύρων του χεριού μετά από καταστροφικούς τραυματισμούς (εργατικά ατυχήματα και τροχαία), χάρις στην μικροχειρουργική περιφερικών νεύρων!
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιφανείς Έλληνες επιστήμονες που συμμετείχαν στο 9ο Σεμινάριο Χειρουργικής Περιφερικών Νεύρων και Βραχιονίου Πλέγματος στο Αττικό Νοσοκομείο, το οποίο διοργάνωσαν από κοινού τα Ορθοπαιδικά Τμήματα των  Πανεπιστημίων Αθήνα και Πάτρας.
Η εξέλιξη της τεχνολογίας και της ιατρικής τα τελευταία χρόνια  στον τομέα της μικροχειρουργικής, όπως τονίστηκε στο σεμινάριο, αποτρέπει κάθε χρόνο στη χώρα μας χιλιάδες ακρωτηριασμούς, κυρίως νέων και παραγωγικών ανθρώπων.
«Η συρραφή και  η ανάπλαση τραυματισμένων νεύρων, με απώλεια νευρικού ιστού μήκους 10 και πλέον εκατοστών, είναι σήμερα καθημερινότητα για τους μικροχειρουργούς» αναφέρει ο γνωστός Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού,Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, Διευθυντής Κλινικής Μικροχειρουργικής Άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού, που παραβρέθηκε ως εκπαιδευτής στο Σεμινάριο των δυο ελληνικών πανεπιστημίων.
Σύμφωνα με τον κ Ιγνατιάδη η μικροχειρουργική σήμερα είναι σε θέση να δώσει θεραπευτική λύση με «τεχνική μικροσκοπικής υπερμεγένθυσης» και χρήση μικροραμμάτων και μικροεργαλέιων σε διατομές περιφερικών νεύρων άνω ή κάτω άκρων, προσώπου ή κορμού μεγιστοποιώντας και βελτιστοποιώντας τα αποτελέσματα.