Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Super League: Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2

Με τέρματα των Σαβιόλα (21'), Μασάντο (51' πεν.) και Κάμπελ (71' πεν.), νίκησε τον ΠΑΣ με 3-2

Οι Γιαννιώτες πάγωσαν το "Γ. Καραϊσκάκης", με τον Ίλιτς να σκοράρει το 0-1 μόλις στο 11'.
Ο Ολυμπιακού ισοφάρισε με τον Σαβιόλα  1-1 10΄ αργότερα.
Στην επανάληψη με ισάριθμες εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι από τους Μασάντο (51') και Κάμπελ (71'), οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 3-1.
Με ένα πολύ ωραίο γκολ του Κρητικού στο 87' (βγήκε στην πλάτη της άμυνας, έμεινε όρθιος στο μαρκάρισμα του Μπονγκ, πέρασε τον Ρομπέρτο και πλάσαρε στην κενή εστία) το σκορ έγινε 3-2.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπάζογλου, Μανωλάς, Μπονγκ, Μασάντο, Σαμάρης, Ολαϊτάν, Βάις (70' Φουστέρ), Ντομίνγκες (46' Κάμπελ), Σαβιόλα (74' Στσέποβιτς).

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος, Στρούνα, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Αυγενικού (51' Κρητικός), Τσουκαλάς, Βίλα, Ρουμπουλάκου, Τσάβες (65' Βισέντο), Ίλιτς (83' Μπέριος).

«Κλείδωσε» στα 200.000 ευρώ η αντικειμενική αξία για τους πλειστηριασμούς

Την προστασία της πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας έως και 200.000 ευρώ, εφόσον η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του δεν υπερβαίνει τις 270.000 ευρώ, ο δανειολήπτης έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 35.000 ευρώ (προσαυξανόμενο ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων), καταθέσεις μέχρι 15.000 ευρώ στις τράπεζες και ελάχιστη μηνιαία καταβολή ίση με το 10% του εισοδήματος, προβλέπει η διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης η οποία παρουσιάστηκε στους βουλευτές της ΝΔ.
Με τη διάταξη παραμένουν σε ισχύ οι νόμοι 3869/2010 («νόμος Κατσέλη») και 4161/ 2013 για τη δικαστική προστασία όσων αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους, ενώ από το 2015 θα τεθεί σε εφαρμογή μόνιμο πλαίσιο διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων με τη σύσταση Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
Το νομοσχέδιο πρόκειται να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, την Παρασκευή στην αρμόδια Επιτροπή και το Σάββατο στην Ολομέλεια.
Από την άλλη πλευρά, τόνισε, δεν μπορεί να συνεχίζεται το καθεστώς προστασίας για όσους έχουν κατά τεκμήριο τη δυνατότητα να εξυπηρετούν τα δάνειά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου οι μεταβατικές ρυθμίσεις καλύπτουν το 90% των περιπτώσεων, όχι μόνο χαμηλά αλλά και μεσαία στρώματα. «Το 90% προστατεύονται και στο 10% λέμε να πληρώσουν. Θα είναι ενδιαφέρον αν θα δούμε στην Ελλάδα την επανάσταση των πλουσίων και την Αριστερά του χαβιαριού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης ενώ εκτίμησε ότι πρακτικά με το συνολικό πλαίσιο που ισχύει μπορεί να μην γίνει και κανένας πλειστηριασμός. Καθώς όσοι δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις και δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, μπορούν να προσφύγουν στους νόμους 3869 και 4161.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη 33χρονου για εισφορές περί τύπου και επιταγές

Την 17-12-2013 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν, (3) αποφάσεις  του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με τις οποίες καταδικάστηκε  συνολικά σε ποινή φυλάκισης (1) έτους, (8)μηνών και χρηματική ποινή, για παραβάσεις της  Εργατικής νομοθεσίας - εισφορές  και  Περί Τύπου και Επιταγές. 

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Εκλέχτηκε η νέα 25μελής Νομαρχιακή Επιτροπή

Mε την έγκριση του πολιτικού σχεδιασμού και δράσης του κόμματος για τη νέα περίοδο και την εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και μελών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.
Στην 25μελή Ν.Ε. εκλέχτηκαν οι:
Αντωνίου Κατερίνα
Βενέτης Κώστας
Γαλανάκη Άννα
Γεωργάτος Σπύρος
Γοδέβενος Πέτρος
Δημητριαδης Σάββας
Καπέρδα Σταματία
Καραγιάννης Γιάννης
Καστάνη Δήμητρα
Κράνος Λευτέρης
Λιλής Παύλος
Μιτοπούλου Κατερίνα
Νάτσης Λάζαρος
Παξιμαδάκης Γιάννης
Ρίζος Βασίλης
Σιαμανδούρας Σωτήρης
Σιώρος  Δημήτρης
Σπέγγος Άρης
Στέφος Γιάννης
Τζιόβας Κώστας
Τζούφη Μερόπη
Τουφίδης Μπάμπης
Τράνζα Μαρία
Τριανταφυλλίδης Σωτήρης
Φλώρου Βασιλεία
Στο αμέσως επόμενο διάστημα η Ν.Ε. θα συγκροτηθεί σε Σώμα με την εκλογή γραμματείας και Γραμματέα.

Επίσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκαν οι Καραγιάννης Γιάννης και Μπασιούκας Κώστας.

Γραμμενίτσα Άρτας: Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων

Συνελήφθη χθες (17-12-2013) αργά το βράδυ, στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, ένας 19χρονος ημεδαπός Ρομά, ενώ αναζητούνται και δύο συνεργοί του,  κατηγορούμενοι για ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Γραμμενίτσα Άρτας. 
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, χθες το βράδυ, οι τρεις δράστες, εκ των οποίων οι δύο είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από την 48χρονη ιδιοκτήτρια  πρατηρίου υγρών καυσίμων και από τον 27χρονο γιο της, το χρηματικό ποσό των (220) ευρώ και  τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνέδριο με Θέμα: «Τα Λιμναία οικοσυστήματα της Ηπείρου» την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ., στην Αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονος στον Παρακάλαμο

Ο Δήμος Πωγωνίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου με τίτλο «THE LAKES ROUTE» και ακρωνύμιο «LAROUTE» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007 - 2013», διοργανώνει Συνέδριο με Θέμα: «Τα Λιμναία οικοσυστήματα της Ηπείρου».
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ., στην Αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονος στον Παρακάλαμο και είναι «ανοιχτό» στο ευρύ κοινό.
Το συνέδριο, αλλά και οι δράσεις του Έργου γενικότερα, στοχεύουν στη διαφύλαξη και αύξηση της οικολογικής αξίας των λιμναίων οικοσυστημάτων της Ηπείρου και ιδιαίτερα της λίμνης Ζηρού Φιλιππιάδας, της τεχνητής λίμνης πηγών Αώου Μετσόβου και της λίμνης Ριαχόβου στο Πωγώνι.
Σκοπός του έργου και του συνεδρίου είναι η προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών αυτών, με την προετοιμασία και την υποστήριξη πρωτοβουλιών οικοτουρισμού, αγροτουρισμού, καθώς και πολιτιστικού τουρισμού.
Ειδικότερα, βασικό στόχο του έργου αποτελεί η άρση της απομόνωσης των Περιοχών Παρέμβασης, καθώς και η αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών τους και συνεπακόλουθα η οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν συνολικά 5 εταίροι μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.
Ο Δήμος Μετσόβου ως επικεφαλής εταίρος του Έργου, ενώ οι Δήμοι Ζηρού, Πωγωνίου, Minervino Murge και Otranto συγκροτούν το υπόλοιπο εταιρικό σχήμα.
Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν και μαθητές σχολείων της ευρύτερης περιοχής εφαρμογής του έργου.

Στο 29,3% τα «κόκκινα» δάνεια

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος περαιτέρω επιδείνωση παρουσίασε ο ρυθμός των µη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ειδικότερα, ο λόγος των δανείων σε καθυστέρηση προς το σύνολο των δανείων ανήλθε σε 29,3% στο τέλος Ιουνίου 2013 από 24,5% στο τέλος Δεκεμβρίου 2012.

Αναλυτικότερα, στα επιχειρηματικά δάνεια λόγος των δανείων σε καθυστέρηση προς το σύνολο των επιχειρηματικών δανείων από 23,4% τον Δεκέμβριο του 2012, ανήλθε τον Ιούνιο του 2013 σε 29,2%.

Στα στεγαστικά δάνεια από 21,4% τον Δεκέμβριο του 2012, σε 24% τον Ιούνιο του 2013 και στα καταναλωτικά δάνεια από 38,8% τον Δεκέμβριο του 2012 στο 43,8% τον Ιούνιο του 2013.

Το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας

Χριστούγεννα στη Πρέβεζα.

Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας
(Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση)
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 7:00 μ.μ.
Ο Δήμος Πρέβεζας, το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας", το Θέατρο Μπολσόι και η εταιρεία Pathé βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουν την Ωραία Κοιμωμένη, μπαλέτο σε χορογραφία των Marius Petipa και Yuri Grigorovich και μουσική από τον Pyotr Ilyich Tchaikovsky.
Η μετάδοση, όπως και oι άλλες μεταδόσεις αυτή τη σεζόν ζωντανά από το θέατρο Μπολσόι, θα πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στη Μόσχα για μερικές από τις ωραιότερες παραστάσεις μπαλέτου παγκοσμίως.
Οι απευθείας μεταδόσεις διοργανώνονται από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και τον Δήμο Πρέβεζας για πρώτη χρονιά αποκλειστικά και μόνο στην Πρέβεζα.
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ (και 5 ευρώ για μαθητές και φοιτητές). 
Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας
(στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.gr )

Διάρκεια περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά με ένα διάλειμμα.

https://www.facebook.com/groups/metinpreveza/

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά και θα ισχύουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου. 
Η ανάπτυξη των μέτρων αποσκοπεί στην οδική ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την Επικράτεια.
Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά και θα κλιμακωθούν - κορυφωθούν τις ημέρες μαζικής εξόδου - εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και συγκεκριμένα από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου.