Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή δύο κιλών και διακοσίων ενενήντα γραμμαρίων (2,290kgr) οπίου


Στον εντοπισμό δύο κιλών και διακοσίων ενενήντα γραμμαρίων (2,290kgr) οπιούχου ουσίας, καθώς και στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, αποκόπτοντας για δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα λίγων ωρών τη δραστηριότητα εγκληματικών δικτύων που προσπαθούν να διακινήσουν μέσω της χώρας μας σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για τη μείωση της προσφοράς ναρκωτικών ουσιών, διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και το προσωπικό της ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετά από δημιουργία προφίλ στόχου, έλεγχος στο Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ο ανωτέρω.
Εν συνεχεία και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου “ΛΕΣΥ”, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πάτωμα του οχήματος, ανευρέθηκαν τρεις (03) αυτοσχέδιες νάυλον συσκευασίες με ποσότητα οπίου συνολικού μικτού βάρους δύο κιλών και διακοσίων ενενήντα γραμμαρίων (2,290kgr).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Επίδομα στέγασης 70 ως 210 ευρώ τον μήνα σε 500.000 οικογένειες από τον Ιανουάριο του 2019


Το επίδομα «κλείδωσε» την περασμένη εβδομάδα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και είναι μέρος των αντισταθμιστικών μέτρων για όσους έχουν πληγεί από το μνημόνιο.
Τα χρήματα που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι είναι από 70 ως και 210 ευρώ κάθε μήνα για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών.
Το επίδομα θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2019. Υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν 500.000 οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα.
Τα χρήματα θα πάρουν όσοι δεν έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη για ενίσχυση ενοικίου ή στεγαστικού δανείου.
Θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια τα οποία προβλέπουν:
Το επίδομα για ένα άτομο θα είναι στα 70 ευρώ το μήνα, ενώ θα αυξάνεται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
Ανώτατο όριο επιδόματος τα 210 ευρώ τον μήνα.
Ατομικό εισόδημα ως 8.000 ευρώ τον χρόνο.
Προσαύξηση κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο (ανήλικο ή σπουδαστή ως 24 ετών).

Ο Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε σε ημερίδα με θέμα την προστασία της φέτας στον Αλμυρό Μαγνησίας


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε σε ημερίδα με θέμα την προστασία της φέτας στις εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. με τον Καναδά και τη Ν. Αφρική, που διοργάνωσαν ο Δήμος Αλμυρού Μαγνησίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και  τον Όμιλο Φίλων Φέτας, το Σάββατο 19 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου και της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος.
Βασικοί εισηγητές της ημερίδας ήταν ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Φέτας, ομότιμος καθηγητής Γαλακτοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος Εμμανουήλ Ανυφαντάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων Χρήστος Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας Γιώργος Ζέρβας και ο Γιώργος Εμμανουήλ ως μέλος του δικτύου Ευρωπαϊκών Περιφερειών για τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (Α.R.E.P.O) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Βασίλης συνυπέγραψε ερώτηση σχετικά για τις καθυστερήσεις στην έκδοση και στην απόδοση των συντάξεων χηρείας


Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην έκδοση και στην απόδοση των συντάξεων χηρείας.
Η ανασυγκρότηση και ενδυνάμωση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα μείζονος σημασίας θέμα και το μεγάλο στοίχημα αυτής της Κυβέρνησης, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η καθημερινότητα όλων των ασφαλισμένων και συνταξιούχων αυτής της χώρας. Ωστόσο, μια μερίδα πολιτών, δικαιούχων συντάξεων λόγω θανάτου (συντάξεις χηρείας) χρήζουν μιας ιδιαίτερης προσοχής και μέριμνας από το κράτος, καθώς οι πολίτες αυτοί, εκτός από την απώλεια του ανθρώπου τους, έχουν να διαχειριστούν και το βιοποριστικό τους ζήτημα.

Ο Γιάννης Καραγιάννης, εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής στις εκδηλώσεις "Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού", που διοργάνωσαν την Κυριακή 20 Μαΐου στην Ανατολή Ιωαννίνων η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, την Αδελφότητα Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου και τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών-Σπουδαστών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές για παράνομη κοπή ποσοτήτων αρωματικών φυτών σε ορεινή περιοχή στο Ανήλιο Μετσόβου Ιωαννίνων


Συνελήφθησαν, χθες (20.05.2018) το μεσημέρι στο Ανήλιο Μετσόβου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 44 ετών, για παράνομη κοπή ποσοτήτων αρωματικών φυτών.
Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι σε ορεινή και δύσβατη περιοχή του Ανηλίου, οι δύο γυναίκες κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να έχουν συλλέξει ποσότητα αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών, βάρους -27- κιλών και -150- γραμμαρίων.
Η παραπάνω ποσότητα αρωματικών φυτών κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Δασαρχείο Μετσόβου.
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

Τρεις αλλαγές στην ασφάλιση και τις συντάξεις των αγροτών


Με τρεις αλλαγές  ολοκληρώνεται το τοπίο που έχει σχέση με την ασφάλιση και την συνταξιοδότηση των αγροτών.
• Το κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών είναι σημαντικά μειωμένο έως και 30%.
• Ρυθμίζεται με το νέο νομοσχέδιο η άμεση έναρξη της ασφάλισης με Απογραφικό Δελτίο
• Από το 2019 οι αγρότες δεν θα συνταξιοδοτούνται κάθε Ιούλιο αλλά από τον μήνα που κλείνουν το όριο ηλικίας όπως όλοι οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι.
1. Ορίζεται ως νέο κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών «το 20% επί του 70% του κατώτατου βασικού μισθού». Αυτό σημαίνει πως για κάθε έτος εξαγοράς ο αγρότης πληρώνει πλέον 984,48€ (82,04€ το μήνα), δηλαδή την νέα κατώτατη αγροτική εισφορά.
2. Άμεση εγγραφή του αγρότη στον ΕΦΚΑ από την πρώτη ημέρα του μήνα έναρξης άσκησης της ασφαλιστέας δραστηριότητας προβλέπει το νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Εργασίας, εφόσον για τη δραστηριότητα απαιτείται έναρξη εργασιών στην αρμόδια ΔΟΥ. 

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 5.066 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στα Δασαρχεία


Τη Δευτέρα 21 Μαΐου  στις 10.00 το πρωί ξεκινάει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για 5.066 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα για την αντιπυρική προστασία των δασών.
Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων εκπνέει στις 31/05/2018 στις 12 το μεσημέρι.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ και του Πράσινου Ταμείου και σχεδιάστηκε από κοινού από το υπουγείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Οι ωφελούμενοι  θα εργάζονται στην προστασία των δασικών εκτάσεων της χώρας από πυρκαγιές, αλλά και στη διαχείριση των ήδη καμένων περιοχών προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών. Επιπλέον με την επίβλεψη των δασαρχείων θα εκπονήσουν οικολογικές δράσεις προστασίας της βιοποικιλότητας των δασών με σκοπό την ανάπτυξη και τη διατήρηση βιώσιμων πληθυσμών και οικοσυστημάτων.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ηλικίας άνω των 18 ετών.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr), στο πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησηςαπό χρήστες πιστοποιημένους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με την εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μία  μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι της Δημόσιας Πρόσκλησης, Nο 4/2018 και μέχρι τρεις επιβλέποντες φορείς ή/και υπηρεσίες τοποθέτησης.

Παρουσία του Γιάννη Καραγιάννη σύσκεψη στον ΤΟΕΒ Κρύας-Λαψίστας



Το θέμα των οφειλών του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Μαΐου στα γραφεία του ΤΟΕΒ Κρύας - Λαψίστας, παρουσία του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Καραγιάννη. Παρόντες εκ μέρους του ΤΟΕΒ Κρύας - Λαψίστας ήταν ο πρόεδρος Ηρακλής Μπαλαντάνης, ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Τζίμας, ο ταμίας Νίκος Τζιάλλας και τα μέλη Χάρης Αθανασίου, Γιώργος Μάντης και Γιώργος Μπάρκας.
Ζητούμενο της συνάντησης ήταν η κατάθεση προτάσεων με απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις που θα δώσουν οριστική λύση στις χρόνιες παθογένειες των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και ο συντονισμός των ενεργειών ενόψει επικείμενης διευρυμένης σύσκεψης που έχει προγραμματιστεί με το ΔΣ της ΔΕΗ και τους υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Αρθροπλαστική ισχίου & γόνατος: Είναι απαραίτητο το αδυνάτισμα προεγχειρητικά;


Οι παχύσαρκοι ασθενείς μπορεί να μην είναι απολύτως απαραίτητο να χάσουν βάρος πριν από την ολική αρθροπλαστική ισχίου ή γόνατος, όπως υποδεικνύει μελέτη από την UMass Medical School. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ακόμα και οι σοβαρά παχύσαρκοι άνθρωποι μπορούν να ωφεληθούν σχεδόν εξίσου με τους ασθενείς φυσιολογικού βάρους, αφού η ανακούφιση από τον πόνο και η βελτίωση της σωματικής λειτουργίας τους είναι παρόμοια.
«Ο επιπολασμός των υπέρβαρων ασθενών αυξάνεται σταθερά στο γενικό πληθυσμό. Ήδη πάνω από 1,9 δισεκατομμύρια ενήλικες ήταν υπέρβαροι το 2014 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τουλάχιστον 600 εκατομμύρια από αυτούς ήταν παχύσαρκοι. Η νόσος της παχυσαρκίας είναι γνωστό ότι αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης πολυάριθμων παθήσεων και σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα είναι ισχυρός παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη και οστεοαρθρίτιδας του ισχίου και του γόνατος. Μάλιστα, για κάθε αύξηση του βάρους κατά 5 κιλά ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 30%. Οπότε, όσο υψηλότερος είναι ο Δείκτης Μάζας Σώματος τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για μελλοντική ανάγκη αντικατάστασης των αρθρώσεων του ισχίου και του γονάτου», προειδοποιεί ο εξειδικευμένος στις αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος ορθοπαιδικός χειρουργός Δρ. Αθανάσιος Τσουτσάνης.
Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι η παχυσαρκία συνδέεται με μικρή, αλλά αυξημένη πιθανότητα μόλυνσης μετά από πλήρη αντικατάσταση του γόνατος, γεγονός που μπορεί να αποθαρρύνει τους παχύσαρκους ασθενείς να χειρουργηθούν.