Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Με το χρυσό κύπελλο ο Ν.Ο.Ι. στον Περιφερειάρχη Ηπείρου

 


Σε ένδειξη αναγνώρισης για τη σημαντική στήριξη που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στο έργο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη αντιπροσωπεία αθλητών/τριών που αγωνίστηκαν στο 89ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο του Ομίλου κ. Μάρθα Παλαιοπάνου.

Οι αθλητές  παρουσίασαν και αφιέρωσαν στον κ. Καχριμάνη το χρυσό κύπελλο της οκτάκοπου ανδρών, μία από τις πολλές διακρίσεις, καθώς ο Ν.Ο.Ι. κηρύχθηκε για μία ακόμη φορά πολυνίκης κατακτώντας συνολικά δέκα χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα μετάλλια στην Α’ Φάση του Πρωταθλήματος.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου συνεχάρη τόσο τους αθλητές όσο και τους προπονητές και τη διοίκηση για το αγωνιστικό τους σθένος και ευχήθηκε ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

Γιάννινα: Σύλληψη ημεδαπού καταζητούμενου

 


Συνελήφθη χθες (03-05-2023) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός διωκόμενος.

Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για «ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη», ενώ επιπλέον είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (2) ετών για «υπεξαίρεση» από το Τριμελές Εφετείο Πρέβεζας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Επισκέψεις κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και υποψηφίων βουλευτών, στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων και στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων


Με εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων και του Κέντρου Υγείας Ιωαννίνων συναντήθηκαν σήμερα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ο υπεύθυνος Οργάνωσης Υγείας και μέλη της οργάνωσης.

Η επικαιροποίηση του οργανογράμματος του οργανισμού και η ένταξη σε αυτό όλων των αντικειμένων που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του ΕΚΑΒ, με στόχο την  καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, αποτελεί πάγιο και σημαντικό ζήτημα για τον οργανισμό.

Η ένταξη  των εργαζόμενων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά αλλά και η αναβάθμιση της εκπαίδευσης του προσωπικού, η πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού, η δημιουργία νέων σταθμών όπου αυτό κριθεί απαραίτητο και κυρίως η διατήρηση του και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΚΑΒ, ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. δεσμεύεται για ένταξη των εργαζόμενων στα βαρέα και ανθυιγεινά, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης του προσωπικού, τη δημιουργία νέων σταθμών σε διασύνδεση με τα Κέντρα Υγείας και για τον εκσυγχρονισμό του στόλου.

Η έλλειψη κρίσιμων επιστημονικών ειδικοτήτων αλλά και ο απολύτως αναγκαίος εκσυγχρονισμός του τεχνολογικού εξοπλισμού συζητήθηκαν στην επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων.

Στις επισκέψεις συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές Χρήστος Γρίβας, Θανάσης Οικονόμου, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη, ο Συντονιστής της ΟΜ Υγείας Λάμπρος Παπανδρέου και μέλη της οργάνωσης.

Γιάννενα: Ημερίδα με θέμα “9η Μαΐου-Ημέρα της Ευρώπης”, την Τρίτη 9 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο

 


Η 9η Μαΐου αποτελεί μια συμβολική ημερομηνία και ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την 9η Μαΐου 1950, ο τότε Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών και μελλοντικός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Robert Schuman, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα, ελεγχόμενη από μια κοινή ανώτατη αρχή.

Επιθυμία του Robert Schuman ήταν η από κοινού παραγωγή άνθρακα και χάλυβα προκειμένου ο πόλεμος μεταξύ των χωρών να είναι «όχι απλώς αδιανόητος, αλλά ουσιαστικά αδύνατος». Το κάλεσμά του είχε απήχηση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Διακήρυξη Σουμάν και το μοντέλο διεθνούς συνεργασίας που βρίσκεται στον πυρήνα της, αποτέλεσαν εφαλτήριο για τη δημιουργία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα πλαίσια του εορτασμού της «9ης Μαΐου Ημέρα της Ευρώπης», το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ηπείρου σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και την Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα, συνδιοργανώνουν την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 (ώρα έναρξης 09:00), στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, (Αγίας Μαρίνας 55) εκδήλωση με θέμα : “Ευρωπαϊκός κοινοβουλευτισμός και αξίες της πολιτικής

Δημοκρατίας στην Ευρώπη”.

Επτά σχολεία από την Περιφέρεια Ηπείρου και τρία από το Ν. Κέρκυρας θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους για το πρόγραμμα “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” για την αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον Ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, την εξοικείωση των μαθητών με τις βασικές πολιτικές και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για γονείς και το ευρύτερο κοινό της πόλης των Ιωαννίνων. Στην Εκδήλωση θα παραβρεθούν εκ μέρους του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο αναπληρωτής Επικεφαλής κος Χάρης Κούντουρος, η περιφερειακή Διευθύντρια εκπαίδευσης Ηπείρου κα Μαρίνα Μπέση και οι Διευθύντριες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων Άρτας και Πρέβεζας.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Το “Μουσικό σχολείο Ιωαννίνων Νικόλαος Δούμπας” θα καλύψει με παραδοσιακά και πολυφωνικά τραγούδια, το 10λεπτο εναλλαγής στην σκηνή από το ένα σχολείο στο επόμενο.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Άρτας για παρασκευή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων

 


Κατασχέθηκαν ποσότητα χύμα καπνού βάρους -1.400- γραμμαρίων, συσκευή γόμωσης τσιγαροσωλήνων και -500- κενοί τσιγαροσωλήνες

Συνελήφθη χθες (03-05-2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος παρασκευάζει παράνομα καπνικά προϊόντα, τα οποία διακινεί σε περιοχές της Άρτας, διενεργήθηκε έρευνα σε αποθηκευτικό χώρο επιχείρησης συγγενικού του προσώπου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τρεις νάιλον συσκευασίες με ανεπεξέργαστο λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (1.400) γραμμαρίων,

μεταλλική συσκευή γόμωσης τσιγαροσωλήνων και

500 κενοί τσιγαροσωλήνες, προοριζόμενοι για γόμωση με καπνό.

Η κατασχεθείσα ποσότητα καπνού θα αποσταλεί στο Τελωνείο Άρτας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Γιάννενα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο 6/7 Μαΐου

 


Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, το Σάββατο και την Κυριακή, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω αθλητικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 6 Μαΐου, από τις πέντε το απόγευμα θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων, στην περιφερειακή οδό από τη διασταύρωση της Κοινότητας  Λυκόστομου έως τη διασταύρωση της Κοινότητας Αμφιθέας προκειμένου να γίνει ποδηλατική διαδρομή.

Την Κυριακή 7 Μαΐου και για την διεξαγωγή του RUΝ GREECE θα γίνουν οι ακόλουθες ρυθμίσεις:

-Προσωρινή απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων  από ώρα 07.00’ μέχρι πέρατος του αγώνα στις παρακάτω οδούς: Πλ. Μαβίλη – Ευαγγελίδη – Κ. Καραμανλή – Δ. Φιλοσόφου – Γαριβάλδη – Ακτή Μιαούλη.

-Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων από ώρα 09.00’ μέχρι πέρατος του αγώνα στις παρακάτω οδούς: Πλ. Μαβίλη – Ευαγγελίδη – Εθνικής Αντιστάσεως – Κ. Καραμανλή – Δ. Φιλοσόφου – Γαριβάλδη – Γιοσέφ Ελιγιά – Ακτή Μιαούλη.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 8 Μαΐου, ώρα 10:00 π.μ.

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμενα προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης  στις 08 Μαΐου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 π.μ.,  στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει ,την υπ. αριθμ. 374/2022 (αρ. πρωτ. 39135/30-05-22)εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το άρθρο 78 του Ν.4954/2022(ΦΕΚ 136/09-07-2022)καθώς και την ΚΥΑΔ1α/ΓΠ.οικ. 51236/09.09.2022 (ΦΕΚ 4756/09.09.2022 τεύχος Β') όπως ισχύει σήμερα, για τη λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

  1. Έγκριση 1ουπρακτικού επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου του έργου «Ανάδειξη περιοχής Ντοβρίτσι στο Τ.Δ.Ριαχόβου» προϋπολογισμού 278.254,00 ευρώ με Φ.Π.Α 24%.
  2. Έγκριση εξειδίκευσης εγγεγραμμένης πίστωσης με τίτλο «Έξοδα πολιτιστικών εκδηλώσεων»-(σχετ. αρ. 65/23 Α.Δ.Σ. –ΑΔΑ: 6Ξ7ΔΩ1Ω-6ΛΚ).
  3. Περί  αποδοχή  δωρεάς  οικοπέδου  (θέση  Μεσοχώρα)  στην  Κοινότητα  Δελβινακίου  του  κ. Παναγιώτη Ι.Μηλιώνη.4Ορισμός δικηγόρου για την ολοκλήρωση νόμιμης διαδικασίας απόκτησης κυριότητας ακινήτου του Δήμου Πωγωνίου, βάσει της αρ. 24968/22 πράξης αποδοχής κληρονομιάς του Συμβ/φου Ιωαννίνων κ. Σταύρου Παργανά.

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Επίσκεψη της Μαρίας Κεφάλα σε Δολιανά και την Ασφάκα

Κάθε μέρα μαζί 

Τις περιοδείες συνεχίζει η υποψήφια Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα στην πορεία προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Έτσι χθες βρέθηκε στα Δολιανά και την Ασφάκα όπου συναντήθηκε με φίλους και συνοδοιπόρους, ενώ επισκέφτηκε και τον Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών. 

"Η πορεία προκοπής και προόδου της χώρας θα πρέπει να συνεχιστεί στις ερχόμενες εκλογές. Αυτό είναι και το ζητούμενο της κάλπης της 21ης Μαΐου. Αν  θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω", ανέφερε σε δήλωσή της.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε ληστείες και κλοπές και στην Ήπειρο

 


Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί (2) ληστείες και (28) κλοπές σε κοσμηματοπωλεία, σε καταστήματα, σε οικίες και σε οχήματα

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνά τις (645.000) ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι και στην Εθνική Οδό Πάργας Πρέβεζας, συνολικά δέκα ημεδαποί (εννέα άνδρες και μια γυναίκα), μεταξύ των οποίων τρεις 17χρονοι και ένας 16χρονος, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος που τυγχάνει ήδη έγκλειστος σωφρονιστικού καταστήματος.

Για την σύλληψη των δραστών οργανώθηκε ευρείας κλίμακα αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, η οποία υλοποιήθηκε με την συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας και του Αστυνομικού Σταθμού Πάργας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης ληστειών και διακεκριμένων κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ακόμη έντεκα ημεδαπών ανδρών, μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που βαρύνονται με τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, από τον Φεβρουάριο του έτους 2023, συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την τέλεση ληστειών και διακεκριμένων κλοπών.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, εξιχνίασαν συνολικά:

2 ληστείες

6 κλοπές – διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία,

22 κλοπές – διαρρήξεις σε καταστήματα, σε οικίες και σε οχήματα,

Οι αξιόποινες πράξεις διαπράχθηκαν σε περιοχές του Αγρινίου, του Μεσολογγίου, του Δρυμού, της Βόνιτσας, του Ξηρομέρου, της Λευκάδας, της Άρτας, της Δωδώνης Ιωαννίνων και του Αστακού, όπου οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν συνολικά:

 

(20.070) ευρώ και (300) δολάρια σε μετρητά,

Κοσμήματα, ρολόγια και τιμαλφή συνολικής αξίας (608.800) ευρώ,

διάφορα αντικείμενα (τσιγάρα, μεταλλικά αντικείμενα κ.α.), συνολικής αξίας (15.950) ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης επισημαίνεται ότι, δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προσεγγίζοντας βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες, τους στόχους τους, φορώντας μάσκες και κουκούλες, ενώ έκαναν χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, κυρίως λοστών, προκειμένου να εισέρχονται στο εσωτερικό και να διαπράττουν τις κλοπές.

Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της κατόπτευαν τους επικείμενους στόχους τους,  προσποιούμενοι τους πελάτες, ενώ μετέβαιναν στις περιοχές με οχήματα, τα οποία ενάλλασσαν κάθε φορά, προκειμένου να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός τους από τις αστυνομικές Αρχές.

Επιπλέον, σε βάρος της συλληφθείσας γυναίκας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Αγρινίου, για διάπραξη ληστείας.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

(5) οχήματα,

(2) ρολόγια και διάφορα τιμαλφή,

(1.350) ευρώ,

(11) κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων.

Παρακάλαμος: Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., την Κυριακή 7 Μαΐου, ώρα 11:00 π.μ., στην πλατεία

 


Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Κυριακή 7 Μαΐου στις 11:00 π.μ. στον Παρακάλαμο του Δήμου Πωγωνίου, στην πλατεία, με τη συμμετοχή των υποψηφίων  βουλευτών Ν. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Καλούμε όλους  τους κατοίκους της περιοχής να παρευρεθούν και να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Μαζί δίνουμε τη μάχη της 21ης Μάη για Δικαιοσύνη Παντού!

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δήμος Πωγωνίου: Επαναληπτική δημοπρασία εκμίσθωσης ακινήτου στην Κοινότητα Κτισμάτων

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Προκηρύσσει επαναληπτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου ΚΥΕ-Ξενώνας στην Κοινότητα Κτισμάτων, σύμφωνα με την αρ. απόφαση 4/2023 Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ:9Β2ΦΩ1Ω-ΨΕ3) και την οικ.854/6-02-2023 διακήρυξη (ΑΔΑ:6ΠΓΖΩ1Ω-Φ49).

Η επαναληπτική δημοπρασία θα διεξαχθεί την 10/05/2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 π.μ. στο Δημαρχείο του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι.

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (κατώτερο μηνιαίο μίσθωμα) ορίζεται το ποσό των πενήντα ευρώ (50€).

Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των εξήντα ευρώ (60€).

Ειδικοί όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό:

Δημοτική  & φορολογική ενημερότητα και αξιόχρεος εγγυητής.

Πληροφόρηση ενδιαφερομένων:

Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από το Δημαρχείο Πωγωνίου με έδρα Καλπάκι εργάσιμες ημέρες και ώρες τηλ. 2653360105.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 4 Μαΐου

 


Την Πέμπτη 4 Μαΐου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

 Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

Διαβητικό Πόδι: Πρόληψη και θεραπεία

 


Παρά την πρόοδο της τεχνολογίας, η οποία έχει κάνει πλέον άλματα όσον αφορά τις αρτηριακές παθήσεις, το διαβητικό πόδι παραμένει ψηλά ως επιπλοκή των διαβητικών ασθενών. Δυστυχώς, έχει φανεί ότι τα περιστατικά ακρωτηριασμών λόγω της πάθησης δεν έχουν μειωθεί σημαντικά.

 Τι είναι το Διαβητικό Πόδι;

«Διαβητικό Πόδι είναι η πάθηση που οφείλεται στον Σακχαρώδη Διαβήτη και η οποία επηρεάζει την αρτηριακή αιμάτωση του κάτω άκρου, με αποτέλεσμα τη διαταραχή της αρχιτεκτονικής του άκρου ποδός και με πιθανό συνεπακόλουθο τη φλεγμονή του σκέλους, με αυξημένη πιθανότητα για γάγγραινα.

Οι επιπλοκές που μπορούν να παρουσιαστούν σε έναν ασθενή με Διαβητικό Πόδι είναι η εξέλκωση, η λοίμωξη των ιστών, η περιφερειακή νευροπάθεια και η διαβητική αρτηριοπάθεια», επισημαίνει ο κ. Φώτιος Μαρκάτης Διευθυντής Αγγειοχειρουργός στο Metropolitan Hospital.

 Ποια είναι τα συμπτώματα;

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ο ασθενής να μπορεί να αναγνωρίζει τα πρώτα δερματικά σημάδια εκδήλωσης του σακχαρώδη διαβήτη, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα τη θεραπεία. Τα βασικότερα συμπτώματα περιλαμβάνουν: 


  • Πρησμένο και ερεθισμένο πόδι
  • Λείο και ερυθρό πόδι
  • Φουσκάλες ή κάλους
  • Ξηροδερμία
  • Μελανιασμένο πόδι
  • Αποχρωματισμός του ποδιού
  • Έλκος στο πόδι
  • Πτώση των τριχών