Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα στο Κανάλι και τη Λούτσα Πρέβεζας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, ένας εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστος φυλακών

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, τρεις υποθέσεις κλοπών από σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Κανάλι και τη Λούτσα Πρέβεζας.
Η συστηματική έρευνα οδήγησε στα ίχνη δύο αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 59 και 57 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι οι δύο δράστες, τα ξημερώματα της 25-07-2014:
εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, σε μονοκατοικία στο Κανάλι Πρέβεζας και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.
παραβίασαν παράθυρο σπιτιού στη Λούτσα Πρέβεζας και αφαίρεσαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, συσκευές, κάρτες τραπεζών και το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.
εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στη Λούτσα Πρέβεζας και αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι που περιείχε κάρτες τραπεζών και το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ.
Σημειώνεται ότι, ο 57χρονος αλλοδαπός, βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, για συμμετοχή του σε σωρεία διαρρήξεων και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κορυτσάς για την Εθνική Επέτειο παρέστη ο Περιφερειάρχης

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κορυτσά για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου παραβρέθηκε και φέτος ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Προξένου κ. Ι. Πεδιώτη.
Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν Δοξολογία και σχολική γιορτή στα Εκπαιδευτήρια "Όμηρος". 
Ο Περιφερειάρχης, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων, είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της "Ομόνοιας" κ. Λ. Παππά, τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ και Αντιπρόεδρο της Αλβανικής Βουλής κ. Βαγγ. Ντούλε και άλλα στελέχη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ιερά Μονή Σωσίνου: Εορταστικές εκδηλώσεις για τον Ευαγγελισμό και την Απελευθέρωση του έθνους, την Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Μαρτίου

Αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου είναι η Ιερά Μονή Σωσίνου (Παρακάλαμο) και το διήμερο Τρίτης 24 και 25 Μαρτίου, όπως όλα τα τελευταία χρόνια θα τελεστούν πανηγυρικές Ιερές Ακολουθίες.
Την Τρίτη, στις 5:00 μ.μ. θα τελεστεί Εσπερινός με Αρτοκλασία (με διάρκεια περίπου μίας ώρας).
Την Τετάρτη, από τις 7:30 π.μ. θα τελεστούν διαδοχικά Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Δοξολογία.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Αγιασμός στο προαύλιο, ομιλία και απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές για τον διπλό εορτασμό του Ευαγγελισμού και την Απελευθέρωση του έθνους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση για την 8η/24-03-2015 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 24-03-2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 12-03-2015 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση – αποκατάσταση οδού σύνδεσης Δολιανών με εθνική οδό Ιωαννίνων - Κακαβιάς», προϋπολογισμού € 60.000,00 με ΦΠΑ.
2. Κατάρτιση της διακήρυξης δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό και έγκριση των συμβατικών τευχών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση φθορών προσαγωγού διώρυγας δρόμων και επιφανειακή πύκνωση δικτύου στον κάμπο Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 45.000,00 με ΦΠΑ.
3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Χρυσοβίτσας – οροπέδιο Πολιτσών», αναδόχου Χρήστου Βασιλειάδη, μέχρι την 31-05-2015.
4. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Λειτουργική ολοκλήρωση δικτύου ύδρευσης Τ.Δ. Κουτσελιού και Συνοικισμού Γορίτσας», αναδόχου Ιωάννη Χρόνη, μέχρι την 05-07-2015.

Κήλη αθλητών: Άμεση επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους προσφέρει η λαπαροσκοπική θεραπεία

Άμεση επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους προσφέρει στους αθλητές η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης με τοποθέτηση πλέγματος!
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών,  τα οποία παρουσιάστηκαν στο  22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, που έγινε στο Παρίσι, η επέμβαση είναι απόλυτα ασφαλής και έχει  μόνιμο αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα δε  το 95% των χειρουργημένων αθλητών επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μέσα σε 40 ημέρες!
Αντίθετα η αντιμετώπιση της κήλης με ανοιχτό χειρουργείο κρατά τον αθλητή 3 με 4 μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων!
Τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής αντιμετώπισης της κήλης των αθλητών είναι πολλά, καθώς στο παρελθόν η μη σωστή αντιμετώπιση της κήλης ήταν η αιτία εκατοντάδες  λαμπροί αθλητές να διακόψουν την καριέρα τους.
«Η λαπαροσκοπική εξωπεριτοναική αποκατάσταση με τοποθέτηση πλέγματος (T.E.P), πραγματοποιείται μέσα από 3 τομές των 5 χιλιοστών στο δέρμα, χωρίς διατομή περιτονιών, απονευρώσεων ή μυών και προσφέρει ταχύτατη ανάρρωση και άμεση επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους» αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος  της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και  Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικό Περιστερίου ( www.axiarchos.gr ).

Μήνυμα βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Τσίρκα, για τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821

   
 Στις 25 Μαρτίου ο λαός μας τιμά τους ήρωες του 1821. Τους ανώνυμους και επώνυμους  Έλληνες που αφουγκράστηκαν την κραυγή της εθνικής και κοινωνικής ανάγκης και, υπακούοντας στο εγερτήριο σάλπισμα, ξεκίνησαν  έναν σκληρό και άνισο απελευθερωτικό αγώνα για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού και τη δημιουργία του δικού τους ελληνικού κράτους. Ο αγώνας αυτός υπήρξε μακροχρόνιος. Και έφτασε σ’ ένα αίσιο τέλος που το λάμπρυναν οι αμέτρητες θυσίες των προγόνων μας και το στερέωσε το αίμα που πρόσφεραν εκείνοι  χωρίς ανταλλάγματα.
          Αλλά ο αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων συνεχίστηκε μέσα σε άλλες συνθήκες και κορυφώθηκε πολλές φορές, ώσπου η χώρα μας να φτάσει ως εδώ και να πάρει τη θέση που τις αξίζει ανάμεσα στις χώρες του σύγχρονου πολιτισμού.
          Έχουν περάσει 194 χρόνια απ’ τις μέρες εκείνες που ήχησε στα χωριά και στις πόλεις της πατρίδας μας το σύνθημα «ελευθερία ή θάνατος». Σήμερα, μέσα στις άγριες συνθήκες που δημιούργησαν τα μνημόνια, το σύνθημα, το μήνυμα και το δίδαγμα του ’21 παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα. Και καλούν τον ελληνικό λαό να κρατηθεί ανυποχώρητος και άγρυπνος στις επάλξεις των νέων αγώνων για την απελευθέρωσή του από κάθε λογής εξάρτηση και εκμετάλλευση. Η νέα κυβέρνηση έλαβε την ιστορική εντολή να τιμήσει όπως του πρέπει το παρελθόν της Ελλάδας και να δώσει ελπίδα στις γενιές του μέλλοντος. Οι λαοί της Ευρώπης βρίσκονται όπως τότε στο πλευρό των Ελλήνων που μάχονται. Αποτελεί, λοιπόν, ιστορικό καθήκον να σταθούμε απέναντι σε όσους προσπαθούν να διασύρουν τη χώρα μας και να εμποδίσουν την έξοδο απ’ την κρίση.

          Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι τον αγώνα μας κάνοντας πράξη τα αιτήματα και τα οράματα του ’21. O απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων εμπνέει και καθοδηγεί τον δικό μας αγώνα.

Σύλληψη φυγόποινου στον Άγιο Δημήτριο Άρτας

Συνελήφθη χθες (21.03.2015) το πρωί στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις.
Όπως διαπιστώθηκε, εκκρεμούσαν σε βάρος του 33χρονου δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, συνολικής ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Σερβίας με πλαστό διαβατήριο

Συνελήφθη, χθες (21-03-2015) το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Σερβίας, για χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ο 32χρονος επέδειξε διαβατήριο Σερβίας, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου στη χώρα μας.
Το πλαστό διαβατήριο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Καμπή Άρτας: Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας

Συνελήφθη, χθες (21-03-2015) το μεσημέρι, στην Ιόνια Οδό Άρτας (κοντά στη διασταύρωση Καμπής), από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος, βρήκαν πέντε (5) φιάλες που περιείχαν οινοπνευματώδες ποτό (τσίπουρο), συνολικού βάρους -48- κιλών και -400- γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω προϊόντα, δεν έφεραν τις προβλεπόμενες ετικέτες φορολόγησης και αναγραφής περιεχομένου ενώ ο 40χρονος δεν διέθετε κατάλληλα παραστατικά αγοράς.
Η παραπάνω ποσότητα λαθραίου ποτού κατασχέθηκε.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

25η Μαρτίου : Δυo γιορτές ορόσημα για την Εκκλησία και το Έθνος. Εγκύκλιος επίκαιρη του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  178η
ΘΕΜΑ:  25η Μαρτίου: Δυo γιορτές ορόσημα για την Εκκλησία και το Έθνος

         
 Αγαπητοί μου Χριστιανοί,
-Α-
          Η 25η Μαρτίου είναι μεγάλος σταθμός για την Εκκλησία και το Έθνος. Είναι δυo γιορτές, που ο ορθόδοξος χριστιανικός λαός μας τις θεωρεί άρρηκτα συνδεδεμένες. Γιατί η μια σηματοδοτεί την σωτηρία μας. Και η άλλη, την απαρχή της λυτρώσεως της Ελληνικής μας Πατρίδος από τον απάνθρωπο τουρκικό ζυγό.
           Πράγματι!  Όταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ έφερε το «ευαγγέλιο», δηλαδή το ευχάριστο μήνυμα στην Παρθένο Μαριάμ, που κατοικούσε στην Ναζαρέτ, ότι θα γινόταν η μητέρα του Υιού του Θεού, πρόσθεσε κι’ αυτά τα λόγια :  «Ούτος έσται μέγας και υιός υψίστου κληθήσεται, και δώσει αυτώ Κύριος ο Θεός τον θρόνον Δαυίδ του πατρός αυτού, και βασιλεύσει επί τον οίκον Ιακώβ εις τους αιώνας, και της βασιλείας αυτού ουκ έσται τέλος" (Λουκά α  32-33). "Αυτός σώσει τον λαόν αυτού από των αμαρτιών αυτών" (Ματθ. α΄  21). Αυτός θα σώση από τις αμαρτίες του τον κόσμο, ο οποίος θα Τον πιστέψη ως Σωτήρα και θα γίνη με την πίστη αυτή ο πραγματικός λαός Του.
-Β-
           Η Παναγία μας, το έργο της σωτηρίας που θα έφερνε ο Μεσσίας στην ανθρωπότητα, το περιγράφει περίφημα στην Ωδή που είπε μετά την συνάντησή της με την συγγενή της την Ελισάβετ, την μητέρα του Προδρόμου : Ο Θεός πάντοτε, και στο παρελθόν, αλλά προ παντός τώρα, με την αποστολή του Μεσσία, έκανε έργα ισχυρά και δυνατά με το παντοδύναμο χέρι Του (...). Έδωσε άφθονες τις πνευματικές δωρεές της σωτηρίας σ'  όσους τις πόθησαν πολύ. Αντίθετα όμως αποδίωξε με αδειανά χέρια ανθρώπους που είχαν υλικά πλούτη, καθώς κι' εκείνους που είχαν την ιδέα ότι κατέχουν τον θησαυρό της αρετής. (Λουκά α  51-53).
          Ας έχη δόξαν ο Άγιος Θεός που δεν μας ξέχασε, αλλά μας θυμήθηκε και θέλησε να μας προφυλάξη και να μας σώση από τα πλοκάμια της ποικιλόμορφης αμαρτίας. Φτάνει μόνο, αυτό να μην το ξεχνάμε ποτέ.
-Γ-
           Αλλά η Υπεραγία Θεοτόκος είπε στην περίφημη ωδή Της και τούτον τον προφητικό λόγο :   Ο Θεός "καθείλε δυνάστας από θρόνων και ύψωσε ταπεινούς"  (Λουκά α  52). Δηλαδή, έριξε κάτω από τους θρόνους τους άρχοντες κραταιούς και δυνατούς, και ανύψωσε ταπεινούς και περιφρονημένους. Κι' αυτό, ακριβώς έγινε στις 25 Μαρτίου 1821. Στην Μονή της Αγίας Λαύρας, όταν υψώθηκε το Λάβαρο της Επαναστάσεως, οι Έλληνες, με μια φωνή και με μια καρδιά είπαν "ελευθερία η θάνατος". Από την άσχημη ζωή της δουλείας προτιμότερος είναι ο θάνατος  για την απελευθέρωση της Πατρίδος μας από την δουλεία τετρακοσίων ετών κάτω από τον τουρκικό ζυγό. Για την Ορθόδοξη Πίστη και για την Ελλάδα άρχιζε ο αγώνας εκείνος, όπως αργότερα το διεκήρυξε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης προς τους μαθητές των Αθηνών, στη Πνύκα  : "Όταν επιάσαμε τα όπλα είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως κι' ύστερα υπέρ Πατρίδος".
-Δ-
           Ήταν βέβαια, άνισος εκείνος ο αγώνας. Γιατί μια χούφτα Έλληνες τα έβαλαν με την πανίσχυρη τουρκική αυτοκρατορία. Όμως, στο τέλος, παρά τις αδυναμίες και τα ελαττώματά τους και τον διχασμό – τον αιώνιο εχθρό της φυλής μας - ενίκησαν και δημιούργησαν την νέα Ελλάδα βγαλμένη από τα ιερά κόκκαλα των αγωνιστών. Σ’ όσους απορούν πως έγινε αυτό το θαύμα, η απάντηση είναι μία και μοναδική : Ο Θεός «καθείλε δυνάστας από θρόνων και ύψωσε ταπεινούς». Ο Θεός έδωσε την δύναμη στους ραγιάδες να παλαίψουν και στο τέλος να νικήσουν, όπως και η Παναγία μας, που είχε γίνει, για μια ακόμη φορά, η Υπέρμαχος του Έθνους μας Στρατηγός. Είναι χαρακτηριστική η προσευχή του Γέρου του Μοριά στο εξωκκλήσι της Παναγίας, στο Χρυσοβίτσι, όταν τα πράγματα είχαν πολύ δυσκολέψει και φαινόταν σχεδόν αδύνατη η άλωση της Τριπολιτσάς : «Παναγία μου, βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούνε». Κι’ Εκείνη, πράγματι, τους βοήθησε, τους εμψύχωσε, και σε λίγο η τότε πρωτεύουσα της Πελοποννήσου βρισκόταν στα χέρια των επαναστατημένων Ελλήνων.
-Ε-
           Αυτές τις δυο γιορτές γιορτάζουμε σήμερα, αδελφοί μου. Και πρέπει, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, να φροντίζουμε αδιάκοπα να ανανεώνουμε την αγάπη μας προς τον Χριστό και την Ελλάδα. Σε καιρούς, που άλλοι αρνούνται επίσημα την χριστιανική τους ιδιότητα, κι’ άλλοι υπονομεύουν την Ελληνική μας Πατρίδα, ας μένουμε σταθεροί και αμετακίνητοι σε όσα μας παρέδωσαν με τόσες θυσίες οι πατέρες μας, αλλά και στην σωτηρία που μας χάρισε ο Κύριος. Κι’ ας μη ξεχνάμε, ότι έχουμε εθνικά θέματα ανοιχτά : Βόρειος Ήπειρος, Κύπρος, Θράκη, Αιγαίο, μας θέλουν άγρυπνους στις επάλξεις του χρέους. Οι καιροί ου μενετοί.
 Χρόνια πολλά, άγια, ευλογημένα, αγωνιστικά.     
Διάπυρος προς Χριστόν ευχέτης

Ο   ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
†  Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης

Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ

Καταργείται το πεντάευρο στα νοσοκομεία από 1η Απριλίου

Από 1η Απριλίου θα καταργηθεί το εισιτήριο των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.
Η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου υγείας είχε εκφράσει την πρόθεση να καταργηθεί το εισιτήριο των πέντε ευρώ.
Το θέμα είναι υπό τελική έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να τεθεί επισήμως σε ισχύ από την 1η Απριλίου.


ΠΗΓΗ: www.newpost.gr