Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, συγκαλεί Γενικό Συμβούλιο όλων των αποδημικών Συλλόγων, για τις 12-12-2011, για τον συντονισμό ενεργειών, προκειμένου να επανεξεταστεί η κατάργηση της ΑΤΕΛΕΙΑΣ αποστολής ταχυδρομικά των εντύπων που εκδίδουν οι Σύλλογοι

Προς
1. Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΣΕ
2. Τους Προέδρους και τα Δ.Σ. των
Αδελφοτήτων – Ομοσπονδιών – Συλλόγων


Αγαπητοί Συμπατριώτες
Το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. στη συνεδρίαση την 15/11/2011 αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλλει έγγραφη διαμαρτυρία στο Υπουργείο οικονομικών σχετικά με το προβλεπόμενο χαράτσι επί των ακινήτων που έχουν στην αποκλειστική τους κυριότητα τόσο οι Αδελφότητες και Ομοσπονδίες όσο και η Συνομοσπονδία μας, ζητώντας την κατάργησή του για τις ιδιοκτησίες όλων των Σωματείων.


Στην αυτή συνεδρίαση το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί προς το αυτό Υπουργείο για την κατάργηση της ατέλειας επί των εντύπων που εκδίδουν τα σωματεία μας, ζητώντας να επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς ατέλειας.
Προς το σκοπό αυτό σας καλούμε σε κοινή συνεδρίαση την Δευτέρα 12-12-11 και ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα της ΠΣΕ για την σύνταξη και υπογραφή των ως άνω διαμαρτυριών, παρακαλούμε δε να έχετε μαζί σας και την σφραγίδα του Σωματείου που εκπροσωπείτε.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμματέας


Γεώργιος Οικονόμου    Ιπποκράτης Μιχ. Κατσένης

Ζητούν κεφαλικό φόρο από ανέργους που έκαναν 1 μεροκάματο

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ 
 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



Στο πυρ το εξώτερον βρίσκονται για άλλη μία φορά χιλιάδες άνεργοι που είχαν αιτηθεί την εξαίρεσή τους από τον κεφαλικό φόρο, καθώς καλούνται να τον πληρώσουν -και μάλιστα με προσαύξηση- αν έκαναν έστω κι ένα μεροκάματο το 2011.
Για να εξαιρεθεί κάποιος από την έκτακτη εισφορά πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ.
Μπροστά σε αυτή την αρνητική εξέλιξη θα βρεθούν άμεσα οι άνεργοι που είχαν υποβάλει αίτηση εξαίρεσης από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, καθώς ο νόμος δεν τους αναγνωρίζει ως ανέργους αν πριν από την ένταξή τους στον ΟΑΕΔ είχαν έστω και ελάχιστο εισόδημα. Τα σχετικά απαντητικά σημειώματα με την απόρριψη της αίτησής τους για εξαίρεση από την εισφορά θα φτάσουν σωρηδόν στο προσεχές διάστημα κρύβοντας και την προσαύξηση που θα τους καταλογιστεί από τον Αύγουστο.

Η ερμηνευτική εγκύκλιος, που εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, μπορεί να ήταν σαφής, αλλά οι άνεργοι αρχίζουν τώρα να διαπιστώνουν το σκληρό πρόσωπο του νόμου, καθώς:
1.Για να εξαιρεθούν από την έκτακτη εισφορά πρέπει μέσα στο 2011 να μην είχαν πραγματικά εισοδήματα από άλλη πηγή έστω και μικρού ποσού. Συνεπώς αν κάποιος εργάστηκε μέσα στο έτος δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την εισφορά.
2.Το γεγονός γίνεται ακόμα δυσμενέστερο, αφού για το ποσό της εισφοράς λογίζεται και προσαύξηση 1% ανά μήνα για το διάστημα που μεσολαβεί από την υποβολή της αίτησης εξαίρεσης μέχρι την έκδοση της αρνητικής απάντησης. Ως εκ τούτου, ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει εισφορά με καπέλο.
Σύμφωνα με τον νόμο, για να εξαιρεθεί κάποιος από την έκτακτη εισφορά έπρεπε να είχε υποβάλει τη σχετική αίτηση μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2011 στην Εφορία ζητώντας τη διαγραφή της εισφοράς που είχε βεβαιωθεί μετά την έκδοση της απόφασης επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κι εφόσον προκύπτει ότι η επιδότηση αυτή είχε αρχίσει τουλάχιστον από 31.8.2011.
Η εξαίρεση αφορά μόνο τους εγγεγραμμένους στο μητρώο των μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ ή όσους λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον συγκεκριμένο οργανισμό και όχι από άλλα Ταμεία.


Για παρελθόντα εισοδήματα
Η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2010.
Το γεγονός ότι ο φορολογούμενος δεν έχει σήμερα εισόδημα λόγω ανεργίας για να πληρώσει την εισφορά αυτή ουδόλως φαίνεται να ενδιαφέρει την κυβέρνηση, η οποία του καταλογίζει τον πρόσθετο φόρο αγνοώντας πως έχει απέναντί της έναν άνεργο που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Τελικά δεν υπάρχει "το σωματίδιο του Θεού";

«Όλο και πιο κοντά στην παραδοχή ότι οι θεωρίες τους είναι λάθος βρίσκονται πλέον οι επιστήμονες στο CERN που αναζητούν το λεγόμενο "σωματίδιο του Θεού", το μποζόνιο του Χιγκς δηλαδή...»

... πάνω στο οποίο βασίζεται η θεωρία για το περιβόητο "μπιγκ μπαγκ", την απαρχή του σύμπαντος και του κόσμου όπως τον ξέρουμε σήμερα.
Ο γενικός διευθυντής του CERN, ο Γερμανός φυσικός Ρολφ Χόγιερ, έχει ήδη δηλώσει ότι το μποζόνιο μπορεί να μην υπάρχει.
Οι μέχρι τώρα έρευνες των ομάδων ATLAS και CMS του μεγάλου επιταχυντή έχουν αποκλείσει το σωματίδιο-φαντομάς να έχει μάζα μεγαλύτερη των 141 GeV (γιγαηλεκτρονιοβόλτ) ή μικρότερη των 11 GeV. Έτσι, έχει απομείνει ένα εύρος 114-141 GeV, στο οποίο έχουν πλέον επικεντρωθεί οι έρευνες. Αν ούτε σε αυτό το εύρος μάζας βρεθεί το σωματίδιο, τότε αρχίζουν τα δύσκολα για το ''Καθιερωμένο Μοντέλο'' της σωματιδιακής φυσικής.
Θα πρέπει επειγόντως να αναζητηθεί ένας άλλος μηχανισμός που να εξηγεί με διαφορετικό τρόπο πώς η ύλη απέκτησε μάζα στις απαρχές δημιουργίας του σύμπαντος.
Θα πρέπει να παραδεχθούν λοιπόν οι επιστήμονες ότι έκαναν λάθος, ότι πρόκειται για ακόμη μια θεωρία που δεν επιβεβαιώνεται και μάλλον θα αυξηθούν εκείνοι που θα αρχίσουν να αναρωτιούνται ... μήπως τελικά υπάρχει Θεός.

ΠΗΓΗ: www.NewsIt.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Επτά στους δέκα δήλωσαν «φτωχοί»

Η ακτινογραφία  των ελλήνων φορολογούμενων.


Από τις 5,7 εκατ. φορολογικές δηλώσεις του 2010 (εισοδήματα 2009) προέκυψαν:
Σχεδόν 4 στους 10 δήλωσαν ετήσια εισοδήματα κάτω από το νέο «κουτσουρεμένο» αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, ενώ 7 στους 10 εισοδήματα μικρότερα των 12.000 ευρώ.
Τα δηλωθέντα εισοδήματα είναι... πενιχρά, αλλά ο ένας στους δύο Έλληνες φορολογούμενους διαθέτει τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο, τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά διαμένουν σε ιδιόκτητη κύρια κατοικία και ένας στους δέκα διαθέτει εξοχικό. Την ίδια ώρα, σχεδόν τέσσερις στους δέκα φορολογούμενους δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ετήσια εισοδήματα κάτω από το νέο «κουτσουρεμένο» αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, δηλαδή ζουν με 417 ευρώ τον μήνα, ενώ επτά στους δέκα εμφανίζονται με ετήσια εισοδήματα μικρότερα των 12.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το όριο της φτώχειας.
Σε σύνολο 8.451.733 φορολογούμενων, μόνο 10.406 δηλώνουν ότι έχουν στην κατοχή τους σκάφος αναψυχής πάνω από 10 μέτρα και 11.763 διαθέτουν πισίνα στο σπίτι. Επιπλέον, 7 στα 10 άτομα που υποβάλλουν φορολογική δήλωση είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Τα στοιχεία που σκιαγραφούν το προφίλ των Ελλήνων φορολογουμένων και δημοσιεύονται σήμερα στο «Έθνος», προκύπτουν από την επεξεργασία κωδικό προς κωδικό των 5,7 εκατ. φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2010 (εισοδήματα 2009) και αποτελούν τη βάση για τις διασταυρώσεις που διενεργεί η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων στα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία. Πιο αναλυτικά, οι φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 αποκαλύπτουν τα εξής:
3.058.590 φορολογούμενοι (υπόχρεοι και σύζυγοι) δήλωσαν ότι απέκτησαν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες.
2.342.865 είναι συνταξιούχοι από τους οποίους οι 332.532 είναι χαμηλοσυνταξιούχοι και εισπράττουν το ΕΚΑΣ.
621.060 άτομα απέκτησαν εισοδήματα από ατομική επιχείρηση.
206.233 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα από ελεύθερο επάγγελμα.
Περίπου 2,9 εκατ. φορολογούμενοι κατοικούν ή μισθώνουν πρώτη κατοικία. Οι 361.896 από αυτούς διαθέτουν κατοικία που η επιφάνειά της υπερβαίνει τα 200 τ.μ.
Επίσης, 662.403 δηλώνουν ιδιοκτήτες εξοχικής κατοικίας από τους οποίους οι 133.169 διαθέτουν εξοχικό επιφάνειας άνω των 150 τ.μ. Ακόμη 310.595 φορολογούμενοι εκτός από την πρώτη κατοικία τους δηλώνουν ότι έχουν δευτερεύουσα κατοικία που δεν είναι εξοχική.
Ενοίκιο κύριας κατοικίας εμφανίζονται να πληρώνουν 910.470 άτομα. Ακόμη 135.758 φορολογούμενοι πληρώνουν ενοίκιο για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη. 607.185 φορολογούμενοι πληρώνουν δόσεις για στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Πάνω από τους μισούς εμφανίζονται να έχουν αποκτήσει πρώτη κατοικία μετά την 1η Ιανουαρίου 2003. Το 2009 απέκτησαν ακίνητα 118.699 φορολογούμενοι. Μεταβολές στην περιουσιακή ή οικογενειακή τους κατάσταση δήλωσαν στο έντυπο Ε9, 630.099 νοικοκυριά.
Επίσης 1.247.211 φορολογούμενοι πληρώνουν δόσεις για καταναλωτικά δάνεια και για αγορές με κάρτες μη καταναλωτικών αγαθών (π.χ., αγορά αυτοκινήτων, οικιακές συσκευές κτλ.) κατά μέσο όρο 4.500 ευρώ τον χρόνο.
920.556 φορολογούμενοι (υπόχρεοι και σύζυγοι) εισπράττουν ενοίκια από την εκμίσθωση κατοικιών. Αλλοι 529.010 εκμισθώνουν γραφεία και καταστήματα.
1.069.868 νοικοκυριά εμφάνισαν αποδείξεις από εστιατόρια, κομμωτήρια, γυμναστήρια, ταβέρνες κλπ.
1.473.014 δήλωσαν πέρυσι έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.
1.152.329 άτομα πληρώνουν ασφάλιστρα ζωής, προσωπικών ατυχημάτων, ασθενείας κτλ.
Επίσης 321.832 φορολογούμενοι δήλωσαν ότι πλήρωσαν δίδακτρα σε φροντιστήρια για τα παιδιά τους.
124.584 φορολογούμενοι πληρώνουν ενοίκιο για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη.

Super League: Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Δίχως να χρειαστεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης ο Εργοτέλης πήρε τη νίκη με 2-0 απέναντι σε έναν ΠΑΣ Γιάννινα που έπαιζε σαν υπνoτισμένος και αντέδρασε μετά τα 2 γκολ. Ο Εργοτέλης ξεκίνησε με ευκαιρία από τα αποδυτήρια. Στο 7ο δευτερόλεπτο ο Φραγκουλάκης με σουτ έξω από την περιοχή έφτασε κοντά στο πιο γρήγορο γκολ του πρωταθλήματος αλλά ο Φεγκρούς απομάκρυνε σε κόρνερ.
Ο αρχηγός του Εργοτέλη αυτό που δεν κατάφερε στο ξεκίνημα του αγώνα το πέτυχε στο 15ο λεπτό, μετά από φανταστικό τακουνάκι του Μπούντιμιρ που του έστρωσε την μπάλα στο αριστερό πόδι. Το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΣ Γιάννινα.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε δίχως άλλη μεγάλη στιγμή. Την παρουσία των φιλοξενούμενων την καταλάβαμε μόνο στο από μια συνεργασία του Μπακαγιόκο με τον Βίλα η οποία σταμάτησε στο τάκλιν του Γιαλούση.
Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ήταν εντελώς αποκρουστικά. Καμία φάση, συνεργασία ή ατομική ενέργεια.
Στο 63' ο Φραγκουλάκης με εκτέλεση φάουλ σημάδεψε τον Κατσικοκέρη, ο οποίος πήδηξε μαζί με τον Κώτσιο στη μικρή περιοχή και ο αμυντικός του ΠΑΣ έκανε λάθος εκτίμηση και με κεφαλιά κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Η αντίδραση του "Άγιαξ της Ηπείρου" ξεκίνησε στο 70ο λεπτό είχε πρωταγωνιστή τον Μπακαγιόκο. Ο έμπειρος επιθετικός στο 69΄έχασε μοναδικό τετ-α-τετ με τον Καβουσάκη στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στην προσπάθεια του ΠΑΣ να μειώσει ο Λεάλ έκανε παρέμβαση και με τεχνικό σουτ από τη μεγάλη περιοχή είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.
Στο 76' και πάλι ο Μπακαγιόκο, δεν μπόρεσε να νικήσει το νεαρό τερματοφύλακα του Εργοτέλη. Ο Ιβοριανός επιθετικός μετά τις χαμένες ευκαιρίες, κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε και βρήκε στόχο. Στο 80ο λεπτό ο ΠΑΣ μείωσε σε 2-1 και το ματς έγινε θρίλερ.
Στο 83' ο Σαρρής που νωρίτερα έκανε το πέναλτι, σταμάτησε με χέρι την μπάλα στη μεσαία γραμμή και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε τρία λεπτά.
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Βίσιο, Κουτσιανικούλης, Ολίσε, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Σαρρής, Γιαλούσης, Κατσικοκέρης, Μπούντιμιρ, Μπέτο.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεργκούς, Λίλα, Κώτσιος, Πάντος, Βίλα, Ντε Βινσέντι, Τζημόπουλος, Μπακαγιόκο, Κεϊτά, Γεωργίου, Σκαρντοβέλι.

ΠΗΓΗ: http://www.contra.gr/

ΟΑΕΔ: Ευκαιρία για ανέργους άνω των 55 ετών

Ευκαιρία απασχόλησης σε 5000 ανέργους, ηλικίας από 55 έως 64 ετών, δίνει νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα που όταν βρεθεί εκτός εργασίας, αδυνατεί να επανέλθει.
Αφορά επιχειρήσεις Δήμων και περιφερειών και η επιχορήγηση ανέρχεται σε 25 ευρώ την ημέρα για δύο χρόνια.
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος έχει οριστεί στους 27 μήνες.
Οι δημοτικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να προσλάβουν ανέργους, που βρίσκονται λίγο πριν τη σύνταξη, πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στον ΟΑΕΔ.

Νέα διαδικτυακή υπηρεσία στη ΓΓΠΣ


Η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα για άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση για τα βασικά στοιχεία ενός Μη Φυσικού Προσώπου.

Τη διάθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας (web service) «Βασικά Στοιχεία Φορολογουμένου (για Μη Φυσικό Πρόσωπο)» ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Η καινοτόμα αυτή υπηρεσία, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για την εξυπηρέτηση και την καλύτερη ενημέρωση του πολίτη μέσω όλων των τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα για άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση για τα βασικά στοιχεία ενός Μη Φυσικού Προσώπου.
Στη διαδικτυακή υπηρεσία «Βασικά Στοιχεία Φορολογουμένου (για Μη Φυσικό Πρόσωπο)» αρκεί η εισαγωγή του ΑΦΜ ενός μη φυσικού προσώπου για να εμφανισθεί η σχετική πληροφόρηση.
Οδηγίες για υλοποίηση εφαρμογής πελάτη (client) για τη χρήση της διαδικτυακής υπηρεσίας, όπως και παραδείγματα καλής χρήσης της υπηρεσίας είναι διαθέσιμα στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.gsis.gr/wsnp/wsnp.html .

Κομισιόν: Απάντηση σε ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΗ, χαράτσι

Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό απαντάει ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger αρμόδιος για θέματα ενέργειας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χουντής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν. Τόνιζε ταυτόχρονα ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72.
Στην απάντησή του ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν «τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3)».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 11:00 μ.μ.


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΜΑΡΜΑΡΑ

Έκκληση για απαγόρευση του κυνηγιού στον Αμβρακικό

Δέκα ΜΚΟ κρουούν τον κώδωνα του κινδύνου για τους υδροβιότοπους.



Επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και τον Ειδικό Γραμματέα Δασών ΥΠΕΚΑ, Γιώργο Αμοργιανιώτη, απέστειλαν δέκα περιβαλλοντικές οργανώσεις, σχετικά με την απαγόρευση της θήρας στις Ζώνες Α και Α1 του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού.
Οι ΜΚΟ κάνουν λόγο για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην επικύρωση της απόφασης απαγόρευσης της θήρας στην περιοχή και προειδοποιούν για την επικείμενη μετανάστευση υδρόβιων ειδών πουλιών, το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Το θέμα της άρσης της απαγόρευσης θήρας στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού στις Ζώνες Α και Α1 παραμένει σε εκκρεμότητα και η έκδοση απόφασης απαγόρευσης εκ μέρους του Υπουργείου έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ως αποτέλεσμα αυτής της βραδύτητας καθίστανται πλέον σαφή τα εξής:
1. Έχει δημιουργηθεί σημαντικό νομικό κενό ως προς την άσκηση της θήρας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού. Ως αποτέλεσμα, δυσχεραίνεται τόσο το έργο των αρμόδιων Δασαρχείων και της Αστυνομίας, αλλά και του Φορέα Διαχείρισης στην πάταξη των σοβαρότατων περιστατικών λαθροθηρίας.
2. Η πρώιμη μετανάστευση των υδρόβιων ειδών πουλιών αρχίζει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Η άσκηση θήρας σε έναν παγκοσμίως σημαντικό υγρότοπο για τα υδρόβια πουλιά κατά την μετανάστευση θα σημάνει την κατάφωρη παραβίαση της κοινοτικής οδηγίας 79/409/ΕΟΚ περί διατήρησης των άγριων πτηνών (εναρμόνιση με ΚΥΑ 414985/1985).
Με γνώμονα τα παραπάνω σας καλούμε να λάβετε επειγόντως πρωτοβουλία για την άμεση έκδοση απόφασης απαγόρευσης θήρας εντός των Ζωνών Α και Α1 του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού. Το Υπουργείο σας έχει επανειλημμένα ενημερωθεί για το θέμα και η οριστική επίλυσή του είναι απαραίτητη καθώς πλησιάζουμε προς την περίοδο μετανάστευσης. Την κρίσιμη αυτή περίοδο είναι επιτακτικό να λάβετε άμεσα μέτρα ώστε η διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού να παραμείνει σύννομη με τις διεθνείς μας υποχρεώσεις ως προς την προστασία της βιοποικιλότητας και των διεθνών υγροτόπων Ραμσάρ.


Με τιμή,
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
ΑΡΧΕΛΩΝ, Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία
“Καλλιστώ” Περιβαλλοντική Οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
WWF Ελλάς».

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/265584/ekklisi-gia-apagoreusi-tou-kunigiou-ston-amvrakiko/

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΡΑΦΤΑΝΑΙΟΙ


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΑΡΥΕΣ