Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Ανδρόγυνο έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Φιλιππιάδα

 


Σήμερα (1-9-2024) και περί ώρα 18:15, επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας (ύψος Φιλιππιάδας), δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 58χρονος ημεδαπός, στην οποία επέβαινε και 48χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε με προπορευόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από 40χρονο ημεδαπό.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός αμφότερων των επιβαινόντων στη μοτοσικλέτα.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Δήμος Ιωαννιτών: Συγχαρητήρια στην Έλενα Παπασταματοπούλου


 

Ο Δήμος Ιωαννιτών συγχαίρει την Έλενα Παπασταματοπούλου η οποία στην πρώτη της συμμετοχή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού στην κατηγορία Κ44 του Παρά Taekwondo.

“Συγχαρητήρια από καρδιάς για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο παρα ταε κβον ντο!

Η επιτυχία σου είναι αποτέλεσμα της αφοσίωσης, της σκληρής δουλειάς και της ακλόνητης πίστης σου στις δυνατότητές σου.

Είσαι μια πηγή έμπνευσης για όλους μας και μας δείχνεις ότι με επιμονή και πάθος μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.

Ευχόμαστε να συνεχίσεις να πετυχαίνεις σπουδαία πράγματα και να φέρνεις διακρίσεις στη χώρα και στην πόλη σου.

Τα Γιάννενα ανυπομονούν να σε υποδεχτούν με τις τιμές που σου αξίζουν”, δήλωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/

Τι αλλάζει στο τεκμαρτό εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες

 


Τις αλλαγές – διορθώσεις στο σύστημα τεκμαρτού υπολογισμού του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών «κλειδώνει» τις επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το στίγμα των παρεμβάσεων που θα γίνουν στη ΔΕΘ.

«Μπούσουλας» για τις διορθωτικές κινήσεις που σχεδιάζονται αποτελούν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ με τα εισοδήματα που εμφάνισαν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τα ποσά του φόρου που βεβαιώθηκαν αλλά και οι αιτήσεις αμφισβήτησης που υπέβαλε ένας μικρός αριθμός φορολογούμενων οι οποίοι θεωρούν ότι αδικούνται από το νέο σύστημα υπολογισμού του φορολογητέου εισοδήματός τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία πάνω από τους μισούς ελεύθερους επαγγελματίες ή περίπου 402.000 επαγγελματίες εμφανίζονται στην εφορία με μέσο ετήσιο καθαρό εισόδημα 3.215 ευρώ και φορολογήθηκαν με το τεκμαρτό εισόδημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις διορθώσεις που εξετάζονται στο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών λαμβάνονται υπόψη τα εξής:

Η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Αυτό σημαίνει μείωση της ετήσιας φορολογικής επιβάρυνσης τουλάχιστον κατά 325 ευρώ.

Φθηνότερο σε σχέση με τον Αύγουστο το «πράσινο» τιμολόγιο Σεπτεμβρίου της ΔΕΗ

 


Χαμηλότερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα διαμορφώνεται το «πράσινο» τιμολόγιο της ΔΕΗ για το Σεπτέμβριο που ανακοινώθηκε σήμερα.

Η σύγκριση γίνεται χωρίς να υπολογιστεί η όποια κρατική επιδότηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που πιθανότατα θα υπάρξει και το Σεπτέμβριο, οπότε η τελική τιμή θα είναι αντίστοιχα χαμηλότερη.

Ειδικότερα, το «πράσινο» τιμολόγιο της ΔΕΗ για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες διαμορφώνεται στα 15,94 σεντς ανά κιλοβατώρα, έναντι 16,391 σεντς που ήταν η τιμή του Αυγούστου. Η τιμή για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες είναι 17,14 σεντς (από 16,955).

Χαμηλότερη είναι η χρέωση και για το νυχτερινό τιμολόγιο, στα 12,84 σεντς από 14,934 τον Αύγουστο.

H Protergia (METLEN, πρώην Mytilineos) έχει ανακοινώσει πάγωμα των τιμολογίων τον Σεπτέμβριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, στο επίπεδο που ίσχυσε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Το «πράσινο» τιμολόγιο της εταιρείας διαμορφώνεται στα 15,99 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Σταδιακά αναμένεται η ανακοίνωση των τιμολογίων από το σύνολο των προμηθευτών, που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής.

Λήγει τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η προθεσμία σύνδεσης των ελευθέρων επαγγελματιών

 


Αντιμέτωποι με πρόστιμο θα βρεθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που δεν θα ενταχθούν στο σύστημα πληρωμών IRIS έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Για τους αυτοαπασχολούμενους η ενεργοποίηση γίνεται μέσω του επαγγελματικού τους λογαριασμού και για όσους υπόχρεους ελεύθερους επαγγελματίες δεν εγγραφούν στο IRIS μέχρι τη λήξη της προθεσμίας προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Μηνύματα στέλνονται από την ΑΑΔΕ σε υπόχρεους που δεν έχουν ακόμα συνδεθεί.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: «την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι για τη σύνδεση του επαγγελματικού λογαριασμού τους με το σύστημα άμεσων πληρωμών (στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή λειτουργεί το σύστημα IRIS). Μέσα από το σύστημα αυτό επιτρέπεται να δέχονται άμεσες πληρωμές από τους πελάτες τους και να επωφελούνται από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η υπηρεσία όπως σημαντικά μειωμένο ή και καθόλου κόστος προμηθειών καθώς και ταχύτητα στην διεκπεραίωση των συναλλαγών».

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σπιτιού στην Άρτα

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας διάρρηξη που έγινε την (30-08-2024) σε περιοχή της Άρτας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο κατηγορούμενος εισήλθε σε κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, παραβιάζοντας το παράθυρο, χωρίς να αφαιρέσει κάτι από τον χώρο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Αυξήθηκε στο 3,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο

 


Αυξημένος κατά 3,1% ήταν ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο, την ώρα που στην Ευρωζώνη έπεσε σε χαμηλό τριετίας στο 2,2%

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στο σύνολο της Ευρωζώνης υποχώρησε στον Αύγουστο στο 2,2% ετησίως από το 2,6% του περασμένου μήνα, όσο προέβλεπε και η μέση εκτίμηση των αναλυτών.

Για την Ελλάδα, μετά το 3% του Ιουλίου ο ΔΤΚ αυξήθηκε οριακά στο 3,1%, ενώ στη μηνιαία σύγκριση Αυγούστου - Ιουλίου οι τιμές διατηρήθηκαν αμετάβλητες (0%).

Σε επίπεδο ευρωζώνης, τη μικρή επιβράδυνση που προέβλεπαν οι αναλυτές έδειξε και το πιο στενό μέτρο του δομικού πληθωρισμού, το οποίο δεν προσμετρά τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων και στο οποίο εστιάζει η ΕΚΤ για τον καθορισμό της πολιτικής της.

Συγκεκριμένα, ο δομικός ΔΤΚ υποχώρησε στο 2,8% ετησίως τον Αύγουστο από το 2,9%, με μηνιαία αύξηση κατά 0,2% αφότου είχε παραμείνει σταθερός σε επίπεδο μήνα τον Ιούλιο.

Επιδότηση ρεύματος και τον Σεπτέμβριο

 


Την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος και τον μήνα Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, δηλώνοντας ότι «δεν θεωρούμε ότι η τιμή αυτή που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο βγαίνει για τα νοικοκυριά χωρίς μία μικρή ενίσχυση».

Η κυβέρνηση είναι πιο κοντά «στο να πάμε σε επιδότηση» τόνισε ο υπουργός Ενέργειας και πρόσθεσε πως «εμείς έχουμε τους πόρους από την φορολογία που βάλαμε και εξετάζεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών. Περιμένουμε να δούμε βέβαια και τις τελικές δηλώσεις των παρόχων».

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα πράσινα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου ανακοινώνονται από τους παρόχους το αργότερο ως την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, ενώ τον προηγούμενο μήνα οι επιδοτήσεις ήταν περίπου 1,6 λεπτά για να μείνουν τα τιμολόγια εκεί γύρω στα 15 λεπτά η κιλοβατώρα. «Ο σκοπός είναι να είμαστε λίγο κάτω από τα 15 λεπτά», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Μπαράζ διασταυρώσεων και χιλιάδες ειδοποιητήρια για ξεχασμένους φόρους από την εφορία


 Χιλιάδες ειδοποιητήρια για ξεχασμένους φόρους του παρελθόντος ετοιμάζεται να στείλει ο φοροελεγκτικός μηχανισμός ο οποίος έχει πατήσει τέρμα το γκάζι των διασταυρώσεων για να εντοπίσει φορολογούμενους που έχουν «ξεχάσει» να υποβάλουν φορολογική δήλωση ή έχουν κρύψει εισοδήματα που έχουν αποκτήσει.

Για τους φορολογούμενους που πιάνονται να μην έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση οι εφοριακοί τους ράβουν φορολογικό «κουστούμι». Ο φόρος υπολογίζεται «κατ’ εκτίμηση» με βάση τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η φορολογική αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μακρύς κατάλογος της εφορίας περιλαμβάνει εργαζομένους αλλά και συνταξιούχους με αδήλωτα αναδρομικά ποσά συντάξεων και αποδοχών, ιδιοκτήτες με αδήλωτα εισοδήματα από την εκμίσθωση ακινήτων και φυσικά πρόσωπα που λαμβάνουν αποδοχές από το εξωτερικό και έχουν ξεχάσει να τις δηλώσουν. Όπως αναφέρουν πηγές της φορολογικής διοίκησης, κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν οι φορολογικές υποθέσεις του 2018, οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του έτους.

Οι διασταυρώσεις

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει η ΑΑΔΕ οι εφοριακοί ελέγχουν και διασταυρώνουν:

Δελβινάκι: Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

 


Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας.

ΜΗΝΑΣ: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 02/09/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 03/09/2024 

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 04/09/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06/09/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣΚΟΝΙΤΣΑΣ/ ΒΟΥΤΣΑΡΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 09/09/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ/ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ

ΤΡΙΤΗ 10/09/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ/ ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/09/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

13/09/2024ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/09/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 17/09/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/09/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/09/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/09/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 24/09/2024

ΚΕΝΤΡΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/09/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/09/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/09/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

6977971340

Ενισχύονται με προσλήψεις τα δημοτικά ιατρεία

 


Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε προσλήψεις μεταξύ άλλων και στα δημοτικά ιατρεία με στόχο την ενίσχυσή τους.

Ειδικότερα ανακοίνωσε την πρόσληψη τριάντα (30) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (γιατρούς, νοσηλευτές, μηχανικούς κ.α.) για την κάλυψη αναγκών του Δήμου, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.

Η ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων μετά των συνημμένων δικαιολογητικών που μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι  είναι από 29.08.2024 έως και 09.09. 2024. https://www.cityofathens.gr/29-08-2024-09-09-2024-anakoinosi-poy-afora-tin-proslips/

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό, κατά περίπτωση Έντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1ΠΕ/ΤΕ ή ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 2 ΔΕ/ΥΕ και  να την υποβάλουν μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Αθηναίων, Γραφείο Πρωτοκόλλου, Διεκπεραίωσης και Αρχείου, 2ος όροφος,  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438, Αθήνα, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Αθηναίων, Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438, Αθήνα, Γραφείο Πρωτοκόλλου, Διεκπεραίωσης και Αρχείου, 2ος όροφος, απευθύνοντάς την στη Διεύθυνση  Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Τμήμα Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου.

Πληροφορίες για την αίτηση  ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα στο: https://www.cityofathens.gr/29-08-2024-09-09-2024-anakoinosi-poy-afora-tin-proslips/