Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Δημοτικές βραδιές το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου


Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δημοτικές βραδιές το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουλίου, στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου.
Κλαρίνο: ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

2ο Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού, την Παρασκευή 2 Αυγούστου στα Κτίσματα Πωγωνίου, ώρα 8:30 μ.μ.


2ο Φεστιβάλ  Πολυφωνικού Τραγουδιού, την Παρασκευή 2 Αυγούστου στα Κτίσματα Πωγωνίου, ώρα 8:30 μ.μ..

Συγχαρητήρια του Σπύρου Ριζόπουλου στον Μαργαρίτη Σχοινά


Ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συγχαίρω τον φίλο Μαργαρίτη Σχοινά για την πρότασή του ως επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι μια πραγματικά αξιόλογη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συγκεκριμένη θέση.
Πρόκειται για μια πολιτική προσωπικότητα, στιβαρή, διαχρονική με αγώνες στο διεθνές στερέωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βρυξελλών που πιστεύω ότι θα εκπροσωπήσει επάξια και τη θέση που θα του ανατεθεί ως επιτρόπου και τη χώρα μας.
Ως παράταξη, προσβλέπουμε σε μια αγαστή συνεργασία για την προάσπιση και την προώθηση των συμφερόντων της Ηπείρου».

Δήμος Πωγωνίου: Ισολογισμός 2016

Ο ισολογισμός του Δήμου Πωγωνίου έτους 2016.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 19 Ιουλίου, ώρα 9:30


Tην 19-07-2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:30 συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 12-07-2019 συνεδρίασης.
Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Β’ τρίμηνο έτους 2019 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 25-01-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση κόμβου Ασφάκας στο 16ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 725.000,00 με ΦΠΑ.
Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 19-04-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού Ναζαίοι - Κρυονέρι προς γέφυρα Τζαρή», προϋπολογισμού 392.000,00 € με ΦΠΑ.
Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 23-04-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας παράλληλου οδικού δικτύου (Μεγάλη Βρύση – Αγία Κυριακή) της Δ.Ε. Αθαμανίας της ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 000,00 με ΦΠΑ.

3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου στο Θεσπρωτικό, το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου


Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου το οποίο θα διοργανωθεί το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του εμβληματικού πέτρινου κτιρίου του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού.
Τοπικοί παραγωγοί, επιχειρήσεις και σύλλογοι ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα αλλά και την ξεχωριστή γαστρονομική κουλτούρα του τόπου μας.   
Σημειώνεται ότι το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, θα έχει για θέμα τη λακκιώτικη ελιά και το λάδι.
Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, σε δήλωσή του καλεί όλο τον κόσμο να επισκεφθεί το 3ο Συμπόσιο Γαστρονονίας Λάκκας Σουλίου. 
Συγκεκριμένα σημειώνει:
“Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 3ο Συμπόσιο γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου το οποίο θα διοργανωθεί στις 27 και 28 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του πέτρινου και εμβληματικού κτιρίου του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού. Έπειτα από τη σημαντική επιτυχία που γνώρισαν οι δύο προηγούμενες εκδηλώσεις, πιστοί στις δεσμεύσεις μας ότι το Συμπόσιο Γαστρονομίας θα γίνει θεσμός για τον Δήμο και την περιοχή μας, διοργανώνουμε και φέτος, σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό Σύλλογο πρ. Δήμου Θεσπρωτικού, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και τη συμμετοχή Συλλόγων, φορέων, παραγωγών και επιχειρήσεων της περιοχής τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για μία ακόμη φορά, το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας.
Με ικανοποίηση και χαρά διαπιστώνουμε ότι χρόνο με το χρόνο το Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, αποκτά όλο και μεγαλύτερη απήχηση και εδραιώνεται στη συνείδηση του κόσμου.
Μέσα απ' αυτή τη συλλογική εκδήλωση θα προσπαθήσουμε φέτος να προβάλλουμε την εξαιρετικής ποιότητας 'λακκιώτικη' ελιά, που είναι ένα προϊόν ταυτισμένο με τη Λάκκα Θεσπρωτικού, το ελαιόλαδο και τα παράγωγά του.
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το συγκεκριμένο προϊόν, να θυμηθούμε παραδοσιακές γεύσεις, αλλά και ξεχωριστές στιγμές και ιστορίες απ' όλη την καλλιεργητική και παραγωγική διαδικασία της ελιάς.
Ακόμη δίνουμε τη δυνατότητα στον κάθε παραγωγό, στη μικρή ή μεγάλη επιχείρηση της περιοχής μας, και φυσικά στους συλλόγους και φορείς του τόπου μας, να προβληθούν και να αναδείξουν τα προϊόντα και τα παρασκευάσματά τους.
Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γευθεί παραδοσιακά εδέσματα με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο, να γνωρίσει τη γαστρονομική κουλτούρα του τόπου μας και φυσικά να διασκεδάσει”.
Το Πρόγραμμα 3ου Συμποσίου γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου
1η ημέρα
Σάββατο 27 Ιουλίου 2019
19.30: Αγιασμός
19.45: Έναρξη με τη Φιλαρμονική “ΑΠΟΛΛΩΝ” Θεσπρωτικού.
20.00: Χαιρετισμός Δημάρχου κ. Νικόλαου Καλαντζή.
20.10: Χαιρετισμοί επισήμων.
20.30: Ομιλία με θέμα: “Η ιστορική διαδρομή της ελιάς”.
21.00: Παρουσίαση παραδοσιακού τρόπου παραγωγής λαδιού σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας του.
21.20: Παρουσιάσεις εδεσμάτων και φαγητών με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο, από τα μέλη Συλλόγων, και Συνεταιρισμών. 
- Άτυπος διαγωνισμός.
- Κεράσματα και επιδείξεις προϊόντων από τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Συμπόσιο.
2η ημέρα
Κυριακή 28 Ιουλίου 2019
19.30: Έναρξης 2ης ημέρας.
19.45: Ομιλία με θέμα: “Η διατροφική αξία της ελιάς” από τον διατροφολόγο κ. Ευάγγελο Κίτσιο.
20.00: Σχολιασμός από τον καρδιολόγο κ. Γιώργο Χρήστου.
20.10: Μαγειρεύουμε με τα παιδιά.
Παιδιά από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού θα παρασκευάσουν εδέσματα με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο και σε συνεργασία με μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα φτιάξουν πρωινό για παιδιά. 
20.30: Παρουσίαση παραδοσιακού πρωινού (κολατσιού) από μέλη συλλόγων.
21.00: Παρουσίαση παραδοσιακών σκευών και περιγραφές χρήσης τους από τον Συλλέκτη λαογραφικών σκευών κ. Αναστάσιο Λαμπρούση.
21.30: Συμπεράσματα Συμποσίου.
* Παρουσίαση συντελεστών και παραγωγών. Ευχαριστίες - Απονομές.
* Κεράσματα.
* Φύτεμα ελιάς στον περιβάλλοντα χώρο του Συμποσίου.
Θα ακολουθήσει διασκέδαση με το συγκρότημα του Ηλία Πλαστήρα.
Από μία τόσο σπουδαία διοργάνωση δεν θα μπορούσε να λείψει η ΕΡΤ (μέσω της ΕΡΤ -3 και της ΕΡΤ Ιωαννίνων) η οποία θα είναι και φέτος ο μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας.
Επίσης μεγάλοι υποστηρικτές είναι Οι εταιρίες ΝΕΑ ΟΔΟΣ και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ.
Πολύ σημαντικοί χορηγοί επικοινωνίας είναι το τηλεοπτικό κανάλι ART TV, οι εφημερίδες “Η Πρέβεζα”, “Τοπική Φωνή” και η “Κιβωτός της Ορθοδοξίας”, το περιοδικό STeP, οι ενημερωτικοί ιστότοποι: www.atpreveza.gr , www.prevezabest.gr , www.mypreveza.gr , www.Hpeiros.gr , www.EpirusNow.gr , και τα blog: www.Romianews.blogspot.com , και www.Ziros.blogspot.com
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση θα μεταδοθεί live streaming από την ιστοσελίδα www.Dimoszirou.gr , ενώ συνεχής ενημέρωση θα υπάρχει από τη σελίδα στο FB: Δήμος Ζηρού.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΡΤ

Δήμος Πωγωνίου: "ΟΧΙ" στη λειτουργία μονάδας βιοαερίου στην Τ.Κ. Μαζαρακίου


Την πλήρη αντίθεσή του στη λειτουργία μονάδας βιοαερίου στην Τ.Κ. Μαζαρακίου εξέφρασε ομόφωνα με την αριθμ. 120 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου, στην τελευταία του συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουλίου 2019 παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας και κατοίκων.
Το σώμα κλήθηκε να αποφανθεί για την έγκριση από την Περιφέρεια Ηπείρου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την παραγωγή και εκμετάλλευση βιοαερίου για συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ισχύος 0,499 mw με φορέα υλοποίησης την «Ενεργειακή Ηπείρου Ε.Π.Ε.».
Αφού αναπτύχτηκαν από τους εκπροσώπους της εταιρείας οι απόψεις σχετικά με τη μελέτη, εκφράστηκαν από το σώμα σοβαρές περιβαλλοντικές ανησυχίες που αφορούν μεταξύ άλλων στο κίνδυνο μόλυνσης του ποταμού Καλαμά σε περίπτωση οριακών καιρικών συνθηκών και στην υποβάθμιση της περιοχής. Παράλληλα επισημάνθηκε ότι η πρόταση της εταιρείας έρχεται σε αντίθεση με το σχεδιασμό του Δήμου για τις χρήσεις γης στη συγκεκριμένη περιοχή.
Τη θέση του Δήμου ανέλυσε ο αρμόδιος υπάλληλος κ. Λάμπρου Ελευθέριος θέτοντας σημαντικά ερωτήματα προς το μελετητή και υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι το σύνολο σχεδόν των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων  δραστηριοποιούνται στο Βόρειο κομμάτι του Δήμου με αποτέλεσμα η μεταφορά των πρώτων υλών να επιβαρύνει αφενός τους οικισμούς με οσμές  και αφετέρου να αυξάνει το κόστος μεταφοράς του υλικού, γεγονός που είναι κρίσιμο στην συγκεκριμένη επιχείρηση σύμφωνα με την μελέτη.   Επίσης,  ο ήδη επιβαρυμένος Καλαμάς , που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την σχεδιαζόμενη επιχείρηση, θα κινδυνεύει με μόλυνση σε περιπτώσεις πλημμύρων, καταρρακτωδών βροχών κ.λπ.  σε ένα χρονικό ορίζοντα 30 ετών εξαιτίας της τεράστιας συσσώρευσης υλικών.
Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μαζαρακίου κ. Νικόλαος Ζηκόπουλος καθώς και κάτοικοι του χωριού που εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους στην επένδυση και ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να καταψηφίσει την πρόταση έγκρισης της μελέτης.
Την ίδια πρόταση κατέθεσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης τονίζοντας: «Επιμένουμε ότι τον πρώτο λόγο σε τέτοια θέματα έχει η Τοπική Κοινωνία. Δεν είμαστε κατά των επενδύσεων όμως η συγκεκριμένη πρόταση αφορά μία θέση που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα και είναι εμφανής από τις γύρω Τοπικές Κοινότητες. Επίσης είναι κοντά σε οικισμούς, θα υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση ενώ τα οχήματα μεταφοράς των υπολειμμάτων θα διέρχονται από κατοικημένες περιοχές. Πρέπει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο σημείο ο Δήμος Πωγωνίου σχεδιάζει τη μετατροπή του σε ζώνη υψηλής παραγωγικότητας. Συγκεκριμένα η εγγύς περιοχή  δραστηριοποιείται στην γεωργία (αναδασμός)  και θα μπορούσε να αναπτυχθεί και η αλιεία.  Εμείς δεν τον ονειρευόμαστε έτσι τον Καλαμά ο οποίος πρέπει να είναι πόλος ανάπτυξης. Πόλο έλξης θα πρέπει να αποτελεί και το Κάστρο της Χρυσόρραχης που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την εν λόγω θέση» σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Δήμος Πωγωνίου θα εξετάσει εκ νέου μία καινούρια πρόταση της εταιρείας σε διαφορετικό σημείο.
Την αρνητική ψήφιση του θέματος ζήτησε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Γκόγκος που χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» την τοποθεσία σημειώνοντας ότι κακώς επιλέχθηκε η συγκεκριμένη θέση.
Το λόγο ζήτησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Φωτίου που σημείωσε: «Δεν συναινώ δίπλα στο ποτάμι και στην καρδιά του Δήμου μας να  εγκρίνουμε τέτοιου είδους μονάδα» και ο  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Μάτσιας  που είπε: «Ακούσαμε μόνο τις θέσεις της Εταιρείας, για να εκφράσω θετική άποψη έπρεπε να έχουμε στη διάθεσή μας και επίσημα επιστημονικά στοιχεία, δεν θα μπορέσω να δώσω τη θετική μου ψήφο για το θέμα αυτό». Τέλος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Παναγιώτης Καραγιάννης δήλωσε: «Εκφράζουμε την ξεκάθαρη αντίθεσή μας στην εγκατάσταση ιδιωτικής μονάδας παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου και πιθανά κατασκευής και εμπορίας pellet στο Δήμο μας, είτε στην θέση “Κουτάδες”, είτε σε οποιαδήποτε άλλη θέση μπορεί να προταθεί εκ νέου από την εταιρεία».

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας πρόεδρος της Βουλής, με 283 ψήφους


Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, αναδείχθηκε πρόεδρος της Βουλής  με 283 ψήφους σε σύνολο 298 ψηφισάντων!
Την εκλογή του κ. Τασούλα στήριξαν οι ΚΟ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛΛ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25.
Παρών δήλωσε η ΚΟ του ΚΚΕ.
Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και η διακομματική στήριξη της εκλογής του νέου προέδρου της Βουλής, οδήγησε στο αποτέλεσμα των 283 ψήφων, ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται ρεκόρ στα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Σπύρος Ριζόπουλος: Εκστρατεία για να αρθεί ο άδικος φόρος στο τσίπουρο


Ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αύξηση του φόρου στο τσίπουρο αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για την Ήπειρο και την αγροτική της παραγωγή.
Το τσίπουρο έχει πάψει προ πολλού να είναι απλώς ένα οικιακό προϊόν για ίδια κατανάλωση και αποτελεί μια σημαντικά αυξανόμενη βιομηχανία που ήδη φέρνει εισόδημα και θέσεις εργασίας. 
Η παραγωγή του, με τις προσπάθειες σημαντικών αμπελουργών και παραγωγών, έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και η απόφαση αυτή πλήττει συνολικά την οικονομία της περιφέρειάς μας καθώς πλήττει την παραγωγική διαδικασία.
Παροτρύνουμε την ηγεσία της περιφέρειας Ηπείρου αντί μόνο να αντιπαρατίθεται με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ,δήθεν, για χάρη των κτηνοτρόφων να στρέψει το ενδιαφέρον της και σε έναν άλλο παραγωγικό τομέα.
Προτείνουμε να οργανωθεί μια εκστρατεία στις Βρυξέλλες με την κινητοποίηση των ευρωβουλευτών μας ώστε να υπάρξουν συντονισμένες πιέσεις στην κατεύθυνση της άρσης αυτού του άδικου φόρου.
Το μεταβατικό διάστημα των δύο μηνών που προβλέπει η απόφαση, για την εφαρμογή της, είναι ικανός χρόνος για να αναπτυχθεί πίεση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Σε περίπτωση που η έλλειψη εμπειρίας, για τέτοιους είδους κινήσεις, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα οι Ορίζοντες Ηπείρου δηλώνουν ότι βρίσκονται στη διάθεση της ηγεσίας της Περιφέρειας προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μεταβούμε όλοι μαζί στις Βρυξέλλες για να ξεκινήσουμε τον αγώνα.
Για το καλό των αμπελουργών και των παραγωγών μας.

Αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων και ερευνών


Στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων και ερευνών, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα:
τις απογευματινές ώρες χθες (17-07-2019) στην πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο ελέγχων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν τρεις 18χρονοι αλλοδαποί, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (7) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (21,8) γραμμαρίων και ένα τσιγάρο κάνναβης, τα οποία προόριζαν για διακίνηση. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ελέγχου των στοιχείων τους, διαπιστώθηκε ότι ο ένας εξ αυτών διέμενε παράνομα στη χώρα.
τις μεσημβρινές ώρες χθες (17-07-2019) στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, διότι στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία κροτίδα, μικροποσότητα κάνναβης και ένα φιαλίδιο με κωδεΐνη.
τις απογευματινές ώρες χθες (17-07-2019) στον χώρο του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός, διότι στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
μετά τα μεσάνυχτα σήμερα (18-07-2019) σε κεντρική οδό των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο ελέγχων περιπολούντων αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, συνελήφθησαν δύο 20χρονοι ημεδαποί, διότι μετά από έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου σε βάρος 65χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες (17-07-2019) το απόγευμα, εισήλθε, από ανασφάλιστη πόρτα, στην οικία ηλικιωμένου ημεδαπού στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από το πορτοφόλι του.

Daddy-do-over: Η πλαστική χειρουργική των ανδρών


Οι γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη επιλέγουν να επαναφέρουν και να βελτιώνουν το σώμα τους με μία σειρά από πλαστικές επεμβάσεις, οι οποίες είναι η λιποαναρρόφηση, η κοιλιοπλαστική και η αυξητική ή η ανόρθωση στήθους. Ο συνδυασμός και των τριών επεμβάσεων καλείται mommy-makeover και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στο γυναικείο φύλο εδώ και αρκετά χρόνια. 
Αντίστοιχα, όμως, παρατηρούμε ότι η τάση του ανάλογου daddy-do-over παρουσιάζει μία σχετική αύξηση, καθώς όλο και περισσότεροι μπαμπάδες επισκέπτονται το ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, με σκοπό να υποβληθούν σε πλαστική επέμβαση και να ανακτήσουν το χαμένο τους σφρίγος και όχι μόνο. 
«Ακριβώς όπως οι γυναίκες, που μπορούν να στραφούν σε μια σειρά επεμβάσεων, που αποκαλούνται κοινώς mommy-makeover, ώστε να επαναφέρουν το σώμα τους σε καλύτερη κατάσταση, όπως πριν από τη γέννα, ομοίως και οι άνδρες έχουν τη δική τους λίστα με επεμβάσεις daddy-do-over, για να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να βελτιώσουν την εμφάνισή τους», λέει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).
Το daddy-do-over περιλαμβάνει επεμβατικές και μη επεμβατικές θεραπείες σώματος και  προσώπου ιδανικές για άνδρες, που εκτελούνται συνδυαστικά σε μία μόνο χειρουργική επέμβαση, εξηγεί ο ειδικός.
«Προφανώς οι άνδρες δεν περνούν από τις ίδιες φυσικές αλλαγές, που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, αλλά και μετά από αυτήν. Όμως αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος ζωής τους, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την εμφάνισή τους.