Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

 

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο συνδυάστηκε με νίκη


Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στη Λεωφόρο του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 για την 12η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Στο 29΄  κεφαλιά του Μακέντα, ο Σάλιακας έβαλε το χέρι του και έκοψε τη μπάλα.

Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και κόκκινη στον αμυντικό του ΠΑΣ.

Ο Παπαδόπουλος περιμένει και το VAR για να ελέγξει τη φάση, ίσως και τον τρόπο από τον οποίο ξεκίνησε και ένα φάουλ στην αρχή της φάσης.

Τελικά πήρε πίσω την κόκκινη και έδειξε κίτρινη ενώ το πέναλτι ισχύει.

Στο 33΄ ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε στην αριστερή γωνία ο Χουτεσιώτης έπεσε σωστά βρήκε τη μπάλα αλλά αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 του Παναθηναϊκού.

Στο 59΄ πανέμορφο γκολ από τον Αϊτόρ.

Σε σέντρα από τα αριστερά ο Ισπανός κατέβασε τη μπάλα έκανε την πάσα προς τον Μαουρίσιο η μπάλα κόντραρε αλλά έφτασε ξανά στον Αϊτόρ ο οποίος με ένα πανέξυπνο πλασέ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.

Στο 78'  λάθος από τον Σερπέζη, έκοψε ο Σάλιακας και έκανε το σουτ με τη μία με τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Διούδη ενώ εν συνεχεία πήγε με τρομερή δύναμη στα πόδια του Ελευθεριάδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να πλασάρει σε κενή εστία.

Παναθηναϊκός:

Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης (Σερπέζης 71'), Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (46' Αϊτόρ) Χατζηγιοβάνης (Εμμανουηλίδης 71'), Βιγιαφάνιες (Καρλίτος 81'), Μακέντα (Ιωαννίδης 90')

ΠΑΣ Γιάννινα:

Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Ροντρίγκο, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας (Καρτάλης 46') Κάστρο (Δούμτσης 83'), Σιόντης, Μπρένερ (Νάουμετς 60'), Ελευθεριάδης, Παμλίδης

ΕΟΔΥ: Εξήντα οκτώ θάνατοι σήμερα, 1.194 νέα κρούσματα

 


22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα οκτώ  νέοι θάνατοι, 1.194 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1.194 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 123842, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

5100 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35290 (28.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

577 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 169 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 718 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 68 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3540 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1421 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ» για λίγους και τυχερούς στην Ήπειρο

 


Εξαντλήθηκαν στο άψε σβήσε τα κονδύλια στην πρεμιέρα του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»  στις Περιφέρειες της Ηπείρου και των Ιόνιων Νήσων.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στην Περιφέρεια Ηπείρου άνοιξε στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου και έκλεισε  10:23 π.μ. αφήνοντας εκατοντάδες ενδιαφερόμενους στο περίμενε.

Το υψηλό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε είχε ως αποτέλεσμα την δέσμευση του ποσού που είχε προϋπολογισθεί για την Ήπειρο σε λιγότερο από μισή ώρα.

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Επαναλειτουργούν τα ΚΤΕΟ, από Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

 


Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) για μοτοσικλέτες, επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης και φορτηγά αυτοκίνητα μεικτού βάρους έως 3,5 τόνους και καθορίστηκαν οι όροι διενέργειας του τεχνικού ελέγχου προς αποφυγή συνωστισμού κατά το στάδιο της επαναλειτουργίας.

Συγκεκριμένα, ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η προθεσμία των 70 ημερολογιακών ημερών που είχε χορηγηθεί για όλα τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) που είχαν ισχύ έως τις 13 Δεκεμβρίου, εξακολουθεί να ισχύει.

Επίσης, οχήματα με Δελτίο χωρίς σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης την 30η Οκτωβρίου 2020 και προγενέστερα, καθώς και οχήματα με ημερομηνία υποχρέωσης για περιοδικό, τεχνικό έλεγχο για πρώτη φορά την 30η Οκτωβρίου 2020 και προγενέστερα, δύνανται να ελεγχθούν μέσα στην παραπάνω προθεσμία (παράταση των 70 ημερών).

Τριάντα δυο παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (46.702) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.541) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.273) παραβάσεις και συνελήφθησαν (2) άτομα, ως ακολούθως:

 (929) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o (202) στην Αττική,

o (120) στη Θεσσαλονίκη,

o (96) στην Κρήτη,

o (91) στην Κεντρική Μακεδονία,

o (86) στη Στερεά Ελλάδα,

o (69) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o (53) στη Θεσσαλία,

o (42) στη Δυτική Ελλάδα,

o (37) στη Δυτική Μακεδονία,

o (32) στην Ήπειρο,

o (31) στην Πελοπόννησο,

o (28) στο Βόρειο Αιγαίο,

o (25) στο Νότιο Αιγαίο και

o (17) στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (40.831) ομοειδείς παραβάσεις.

(336) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (320) πρόστιμα των 300 ευρώ και (16) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(65) στην Αττική,

(61) στην Κεντρική Μακεδονία,

(40) στη Στερεά Ελλάδα,

(34) στην Κρήτη,

(26) στο Βόρειο Αιγαίο,

(24) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(19) στη Θεσσαλονίκη,

(14) στη Δυτική Ελλάδα,

(14) στη Θεσσαλία,

(12) στα Ιόνια Νησιά,

(12) στη Δυτική Μακεδονία,

  (6) στο Νότιο Αιγαίο,

  (5) στην Ήπειρο και

  (4) στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (17.565) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (16.521) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.044) των (150) ευρώ.

(8) παραβάσεις και (2) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

στη Στερεά Ελλάδα , 5.000 σε καφενείο για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,

στην Κρήτη, 5.000 ευρώ σε γυμναστήριο για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,

στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, (2) πρόστιμα των 3.000 ευρώ έκαστο σε μίνι-μάρκετ για πώληση προϊόντων κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας,

στην Ήπειρο, 5.000 ευρώ σε τσιπουράδικο, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (376) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (371) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

 


Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

1) Την Κυριακή 13-12-2020:

Α) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 09:30 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Χρυσόραχη, Βλαχάτανο, Βατατάδες, Γαβρισιοί, Λιγοψά, Πετσάλι, Πρωτόπαππα, Νεοχώρι, πτηνοτροφικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Τ.Κ. Άνω & Κάτω Λαψίστας – Περιβλέπτου-Ασφάκας και πέριξ επιχείρησης Εκτυπωτική Αθανασίου.

Β) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Πέραμα και περιοχή πέριξ Σπηλαίου Περάματος.

Γ) Από ώρα 10:15 π.μ. έως 11:15 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: πέριξ επιχειρήσεων Μπετόν Μωυσιάδη – NISSAN Γιάννα Καλλή – συνεργείου αυτοκινήτων Ζιάκκα – πτηνοτροφείου Μπούση- Παππά, Κατσικά επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου και παρόδους, προς αγροτοσχολή και S/M Παπαδοπουλος, προς Γεωργική και Γαλακτοκομική Σχολή, πέριξ ιχθυογεννητικού σταθμού, περιοχή Ραφτανεϊκα Ανατολής, πέριξ νέου Γυμνασίου Ανατολής και περιοχή Βαθιά, πέριξ των επιχειρήσεων χοιροστάσιο Ζυγούρη - φυράματα πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού – μάρμαρα Μολφέτα – παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο, περιοχή Βρυσούλας, Βοτανικός, Λασπότοπος, τμήμα Μπάφρας, πέριξ επιχειρήσεων Πασσιάς Factory, Ξυλουργείο Βλάχου, εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής Μάντζιου και Σια ΟΕ, Βιοτεχνία Ξύλινων κουφωμάτων VIELE Βλάχος και Σια ΟΕ, ΚΤΕΟ Κατσικάς έως Λύκειο Κατσικάς, Ιατρικό Κέντρο Ηπείρου Ναβρόζογλου, Practiker, Hall of Brands, Έπιπλα Σεπετά, Ξυλοτεχνική Ηπείρου, Χοιροστάσια Αλεξίου και Τσιότα, Αλουμίνια Μαγκλάρα, στις οδούς Εμμανουήλ Παππά, Αώου, Εθνικής Ανεξαρτησίας, Μυλωνά, Φιλύρας, Νηριήδων, Βενιζέλου, Αγίου Ιωάννη, Νυμφών, Κατράκη, Βαπτιστής και παρόδους.

Δ) Από ώρα 12:00 μ.μ. έως 13:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Πεδινή, Κοσμηρά, τμήμα Ασβεστοχωρίου, πρώην χωματερή Δήμου Ιωαννιτών, Δωδώνη, Δραμεσιοί, Μελιγγοί, Μαντείο, Σήραγγα Δωδώνης Εγνατίας Οδού, Κωστάνιανη, Αγ. Αναστασία, Δραγοψά, Χίνκα (οικ. Ζόριανη), Πολύγυρος, Ψήνα, Ελευθεροχώρι, Μπαουσιοί, Κουμαριά, Ανθοχώρι, Ασπροχώρι, Πλατάνια, Λίππα (οικ. Ανάληψη), Αρτοπούλα, Καταμάχη, Βαλανιδιά, Πετούσι, Παρδαλίτσα, Ζωτικό.

 Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων. Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Εφημερίδα Αδελφότητας Βήσσανη Πωγωνίου «Η Αρετή» (Σεπτεμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος 2020)

 


Εφημερίδα Αδελφότητας Βήσσανη Πωγωνίου «Η Αρετή» (Σεπτεμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος 2020)








Προγραμματισμός ελέγχων Κινητών Μονάδων Ε.Ο.Δ.Υ.

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και την 6η ΥΠΕ,  έχει προγραμματίσει την ερχόμενη εβδομάδα τις παρακάτω δειγματοληψίες για covid-19:

Α) Στην Π.Ε. Ιωαννίνων

• 14/12   DriveThrough στην πλατεία  έναντι  Περιφέρειας Ηπείρου

• 15/12-Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δείγματα σε φοιτητές 

-Δημαρχείο B. Τζουμέρκων

• 16/12

-Πυροσβεστική  Ιωαννίνων

-Οικοτροφείο Νόστος στην Κόνιτσα

 -Π.Γ.Ν.Ι. Κεντρική Πύλη 

-Πύλη Εξωτερικών Ιατρείων

-Κοντέινερ Χατζηκώστα

17/12

- ΕΚΑΒ Ιωαννίνων

-ΤΕΠ Π.Γ.Ν.Ι.

-Π.Γ.Ν.Ι Κεντρική Πύλη 

-Πύλη Εξωτερικών Ιατρείων

-Κοντέινερ Χατζηκώστα

18/12

-Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων 

-Π.Γ.Ν.Ι Κεντρική Πύλη 

-Πύλη Εξωτερικών Ιατρείων

-Κοντέινερ Χατζηκώστα

19/12

- Δομή Ψυχικής Υγείας (Ψυχαργώς)         

-ΤΕΠ Π.Γ.Ν.Ι.

-Π.Γ.Ν.Ι Κεντρική Πύλη 

-Πύλη Εξωτερικών Ιατρείων

 -Κοντέινερ Χατζηκώστα

20/12

- Οικοτροφείο Δουραχάνης

-Π.Γ.Ν.Ι Κεντρική Πύλη 

-Πύλη Εξωτερικών Ιατρείων

 -Κοντέινερ Χατζηκώστα

Στην Π.Ε. Πρέβεζας

• 14/12  DriveThrough στην Πάργα

• 15/12  DriveThrough στο Καναλάκι

• 17/12  Δικαστικό Μέγαρο σε δικηγορικό σύλλογο και σε δικαστικούς   

Υπαλλήλους, Ξενώνας Φιλοξενίας ΨΥΧΑΡΓΩΣ

Στην Π.Ε. Άρτας

• 12-13/12

-DRIVETHROUGH ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ «ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΓΙΑΣ»

• 14/12

- ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ RAPID

-DRIVE ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ

• 15/12

-ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ RAPID

 -AMEA RAPID: ΑΓΚΑΛΙΑ, ΘΕΟΔΩΡΑ, ΚΔΑΠΜΕΑ

• 16/12

- ΑΙΟΛΟΣ RAPID

-DRIVE ΦΙΛΟΘΕΗΣ

• 17/12

-ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ Κ.Υ

- Ε.Ε.Ε.Κ ΓΛΥΚΟΡΙΖΟ

 - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΟΜΑ ΑΡΤΑ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΟΜΑ ΦΙΛΟΘΕΗ

• 18/12

- ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

- ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

*ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΔΥ

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (14/12-20/12/2020)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (14 Δεκεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/12/2020

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 15/12/2020

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/12/2020

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 17/12/2020

Νεγάδες - Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο - Ελατοχώρι - Βοβούσα - Φλαμπουράρι - Γρεβενίτι - Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/12/2020

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 08:00 - 15:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/12/2020

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 18:00 - 23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/12/2020

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό 08:00 - 15:00

ΤΡΙΤΗ 15/12/2020

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο-Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι-Ποντικάτες–Ξηρόβαλτος–Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/12/2020

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 17/12/2020

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο 18:00 - 01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/12/2020

Συρράκο – Καλαρρύτες – Ματσούκι 08:00 - 15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/12/2020

Σενίκο-Δομολεσσά-Μικροχώρι-Κερασέα-Λωζανά-Ραδoβίζι – Διχούνι 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/12/2020

Δήμος Νικολάου Σκουφά

(Δ.Ε. Κομποτίου, Αράχθου)18.00-01:00

ΤΡΙΤΗ 15/12/2020

Δήμος Νικολάου Σκουφά

(Δ.Ε. Πέτα & Φωτεινό Δ.Ε. Κομποτίου) 18.00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/12/2020

Δήμος Νικολάου Σκουφά

(Δ.Ε. Κομποτίου, Αράχθου) 18.00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 17/12/2020

Δήμος Νικολάου Σκουφά

(Δ.Ε. Πέτα & Φωτεινό Δ.Ε. Κομποτίου) 08.00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/12/2020

Δήμος Νικολάου Σκουφά

(Δ.Ε. Κομποτίου, Αράχθου) 08.00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/12/2020

Δήμος Νικολάου Σκουφά

(Δ.Ε. Πέτα & Φωτεινό Δ.Ε. Κομποτίου) 08.00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/12/2020

Ριζά-Χειμαδιό-Λυγιά-Βράχος-Λούτσα-Τσουκνίδα-Βαλανιδορράχη-Μεσοπόταμος-Αμμουδιά-Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 15/12/2020

Καμαρίνα-Κρυοπηγή-Μυρσίνη-Μεγαδένδρο -Εκκλησιές-Δεσποτικά-Κορυφούλα-Βαλανιδούσα-Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/12/2020

Αρχάγγελος-Ν. Σινώπη-Ν. Σαμψούντα-Σφηνωτό-Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη-Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς-Κρανέα.

16.00-23:00

ΠΕΜΠΤΗ 17/12/2020

Νικολίτσι-Άσσος- Πολυστάφυλο-Μελιανά- Παπαδάτες-Γαλατάς-Ριζοβούνι-Τύρια-Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 18/12/2020

Γυμνότοπος-Γοργόμυλος-Τσαγκαρόπουλο-Κλεισούρα-Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Αγ. Γεώργιος-Παντάνασσα- Πέτρα 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/12/2020

Σκεπαστό-Σκαφιδωτή-Τσεκούρι- Βουβοπόταμος-Μουζακέικα-Αηδόνι-Σταυροχώρι-Κορωνόπουλο-Κορώνη-Κυψέλη-Τζάρα-Θέμελο-Χόχλα- Κουκούλι 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/12/2020

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 15/12/2020

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/12/2020

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 17/12/2020

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/12/2020

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/12/2020

Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί - Γλυκή

08:00-15:00

 

Το ΠΡΑΤΤΩ στο πλευρό της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας Αλβανίας

 


Οι ομογενείς μας στην Αλβανία, αισθάνονται όλο και περισσότερο μόνοι και αβοήθητοι. Εγκαταλειμμένοι από το Αλβανικό κράτος και από την Ελλάδα. Ένα αίσθημα που επιτείνεται εξαιτίας της πανδημίας. Αυτή είναι η διαπίστωση που υπογραμμίζουν τα στελέχη της ομογένειας στις διαδικτυακές συναντήσεις που έχουν με το ΠΡΑΤΤΩ.



Το ΠΡΑΤΤΩ και τα στελέχη της Ομογένειας, επισημαίνουν ότι τα πιο βασικά προβλήματα, της μεγαλύτερης αριθμητικά και σημαντικότερης μειονότητας στην Αλβανία, απορρέουν από την έλλειψη μιας συνολικής στρατηγικής της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης ως προς τα ζητήματα των ομογενών. Έλλειψη, που δεν μπορεί να αναπληρωθεί από τις αποσπασματικές και ανεπαρκείς πολιτικές στήριξής τους στις πατρογονικές εστίες. Έλλειψη, που επιτείνεται από τη διαχρονική απουσία μιας συνεκτικής και συνεπούς πολιτικής ισότιμης ένταξής τους στην Ελλάδα.

Τέσσερα είναι αυτή την περίοδο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς μας: 

Α) Η απουσία κατοχύρωσης της περιουσίας τους από το αλβανικό κράτος, κυρίως στις παράκτιες περιοχές. 

Β) Η συνεχιζόμενη αδικία της μη καταβολής του επιδόματος υπερηλίκων ομογενών, και το χειρότερο, η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να εφαρμόσει ως οφείλει τις προβλέψεις της νομοθεσίας. 

Γ) Η προβληματική κατάσταση με τη διδασκαλία των ελληνικών στα δημόσια αλβανικά  σχολεία. Δ) Oι μεγάλες ελλείψεις υποδομών στις περιοχές που ζει η ομογένεια, κυρίως στο οδικό δίκτυο και την ύδρευση.

Το ΠΡΑΤΤΩ καλεί την κυβέρνηση να ενισχύσει τη γηγενή ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά της. Παράλληλα, να απαιτήσει από την κυβέρνηση των Τιράνων να τηρήσει τα σημεία που αφορούν την ομογένεια, ενόψει των ενταξιακών διαδικασιών της Αλβανίας με την ΕΕ.

Καλεί, επίσης όλα τα κόμματα της δημοκρατικής-προοδευτικής αντιπολίτευσης να στηρίξουν τα δίκαια των ομογενών.

Ορίζοντες Ηπείρου: Οι προτάσεις για τα έργα υποδομής, το φυσικό αέριο και το Ταμείο Ανάκαμψης

 

Η μετριότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο σημερινός Περιφερειάρχης Ηπείρου σημαντικά θέματα όπως η έλευση φυσικού αερίου στην περιοχή, τα έργα της Ηπείρου που θα μπουν στο ταμείο Ανάκαμψης και οι εργασίες συντήρησης που πρέπει να γίνουν στο τοπικό οδικό δίκτυο, βρέθηκαν στο προσκήνιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, 11/12, οι Ορίζοντες Ηπείρου.

Παρουσιάζοντας μια σειρά προτάσεων, η παράταξή μας αναφέρθηκε εκτενώς στα παραπάνω προβλήματα, θέτοντας σε πρώτο πλάνο τα έργα Ανάπτυξης που πρέπει να γίνουν στην περιοχή και την αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να επιδείξουν οι εμπλεκόμενοι φορείς για το καλό της Περιφέρειας.

Αρχικά το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης, Φίλιππος Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε περιληπτικά στα κακώς κείμενα του οδικού Δικτύου της Ηπείρου και συγκεκριμένα της λεκάνης της Πρέβεζας, υπερτονίζοντας την ανάγκη αναδιοργάνωσης του με απώτερο στόχο τη συνολική αναβάθμισή του.

Οι τρεις παρατηρήσεις του για τις ατέλειες του οδικού δικτύου, αφορούν:

·         Το υφιστάμενο πεδινό οδικό δίκτυο, Εθνικό επαρχιακό, το οποίο έχει κατασκευαστεί με χαμηλά γεωμετρικά πρότυπα, σχετικά με τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσονται σε όλη τη λεκάνη της Πρέβεζας -Φιλιππιάδας – Καστροσυκιάς. Χωρίς διαγράμμιση και νησίδα, με λακούβες, ανεπαρκή φωτισμό και σήμανση και τέλος επικίνδυνες διασταυρώσεις που συνδέουν το εθνικό δίκτυο με την παραθαλάσσια ζώνη.  Ταυτόχρονα αναπτύσσεται σε γη υψηλής παραγωγικότητας και τουριστικής ανάπτυξης, με πολλές επαγγελματικές χρήσεις που συνεπάγεται υψηλό κόστος επεμβάσεων.

·         Το περιαστικό και παραθαλάσσιο δίκτυο που δέχεται τεράστιο όγκο οχημάτων στον οποίο αδυνατεί να ανταπεξέλθει την τουριστική περίοδο. Με κακή σήμανση, πολύ στενούς δρόμους και χωρίς φωτισμό αποτελεί κι αυτό  παγίδα ακόμη και για έμπειρους οδηγούς.

Βουβωνοκήλη: Αίτια και Θεραπεία

 


Η βουβωνοκήλη είναι μια μορφή κήλης του κοιλιακού τοιχώματος. Ονομάζεται βουβωνοκήλη ακριβώς επειδή παρουσιάζεται στο βουβωνικό πόρο. Φυσιολογικά, πρόκειται για κλειστή δομή χωρίς χάσματα ή ελλείμματα. Ενίοτε, τα στοιχεία που τον αποτελούν χαλαρώνουν, ώστε σπλάγχνα από το εσωτερικό της κοιλιάς βρίσκουν διέξοδο μέσω αυτών, προ-καλώντας ένα εξόγκωμα, το οποίο ο ασθενής πιάνει και αισθάνεται, και το οποίο ενίοτε πονάει. Πρακτικά, πρόκειται για την προβολή ενδοκοιλιακού περιεχομένου δια μέσου αδύναμων σημείων της βουβωνικής χώρας προς τα έξω, εξηγεί ο κ. Σπυρίδων Σμπαρούνης, MD, M.Sc.,  Γενικός Χειρουργός, Μετεκπαιδευθείς στη Χειρουργική Ογκολογία και Προηγμένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική, Επιμελητής Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Κλινικής, Metropolitan General.

Πώς δημιουργείται;

Οι περισσότερες βουβωνοκήλες είναι ιδιοπαθείς, δηλαδή εμφανίζονται σε σημεία του βουβωνικού πόρου που είναι κατασκευαστικά ασθενή από την εμβρυϊκή μας ζωή. Σε μεγαλύτερες ηλικίες, η φθορά και το αδυνάτισμα των κοιλιακών τοιχωμάτων μπορούν επίσης να προκαλέσουν την εμφάνιση ευένδοτων σημείων. Παράγοντες που αυξάνουν την ενδοκοιλιακή πίεση, όπως χρόνια δυσκοιλιότητα, χρόνιος βήχας ή πνευμονοπάθειες, εγκυμοσύνη, ή άρση μεγάλων βαρών, μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση βουβωνοκήλης. Άλλα πιθανά αίτια είναι παλαιότερος τραυματισμός ή χειρουργική επέμβαση.

Πόσο συχνή είναι;

Η βουβωνοκήλη είναι η συχνότερη κήλη: 75% των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος είναι βουβωνοκήλες. Είναι οκτώ φορές συχνότερες στους άνδρες: ένας άνδρας έχει δια βίου πιθανότητα 25% να αναπτύξει βουβωνοκήλη, σε αντίθεση με τις γυναίκες, όπου το ποσοστό είναι 5%. Παρά ταύτα, η βουβωνοκήλη παραμένει η συχνότερη γυναικεία κήλη. Στις Ηνωμένες Πολιτείες πάσχει από βουβωνοκήλη το 10% του πληθυσμού, ενώ πάνω από 20.000.000 ασθενείς παγκοσμίως υποβάλλονται ετησίως σε χειρουργική θεραπεία.