Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Η πρώτη προπόνηση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά



 

 Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουλίου παρουσία του Δ.Σ. της ομάδας, η πρώτη συνάντηση του νέου προπονητή κ. Θανάση Χαρίση με τους ποδοσφαιριστές.
Ο προπονητής κ. Χαρίσης μίλησε για το πρόγραμμα  προετοιμασίας της ομάδας και έθεσε τους στόχους για την νέα αγωνιστική σεζόν.
Ακολούθησε με πολλές δικαιολογημένες απουσίες η πρώτη προπόνηση της ομάδας. 

Ιόνια Οδός: Στην κυκλοφορία την Τετάρτη 26 Ιουλίου το τμήμα από Αμφιλοχία μέχρι την παράκαμψη της Άρτας

Παραδίδεται την Τετάρτη 26 Ιουλίου στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι την παράκαμψη (Σελλάδες) Άρτας.
Πρόκειται για ένα έργο 27 χιλιομέτρων κομβικής σημασίας, με την παράδοση του οποίου η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος αυτοκινητόδρομος συνολικού μήκους 182 χιλιομέτρων.
Με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου σε πλήρη λειτουργία, παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά σήμερα μέσω του υφιστάμενου εθνικού οδικού δικτύου, δεν θα ξεπερνά πλέον τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού.
Το σύνολο του τμήματος είναι διπλής κατεύθυνσης, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μια Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ανά κατεύθυνση.

Η εκδήλωση για την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος της Ιονίας Οδού, θα γίνει στο 124ο χλμ στο ρεύμα προς Αντίρριο στις 12.30 το μεσημέρι.

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια

Το γραφείο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας, εισήχθη στο νοσοκομείο για προγραμματισμένες εξετάσεις. Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας όσον αφορά την υγεία του και με την ολοκλήρωση του παρακλινικού ελέγχου αναμένεται να εξέλθει».
Σημειώνεται ότι ο κ. Παπούλιας εισήχθη το πρωί της Δευτέρας σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 88χρονος Κάρολος Παπούλιας εισήχθη στην παθολογική κλινική του θεραπευτηρίου και του γίνονται εξετάσεις.

Σεμινάριο ντεφιού στο Γυφτόκαμπο Ζαγορίου, την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017


Σεμινάριο ντεφιού στο Γυφτόκαμπο Ζαγορίου, την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017.

Γιάννης Καραγιάννης: Καθυστερήσεις στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης από τον ΕΟΠΠΕΠ

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, σχετικά με τις καθυστερήσεις των εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).
Στην ερώτηση, που έχουν συνυπογράψει ακόμη τριάντα ένας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καραγιάννης σημειώνει πως πάνω
από 2.500 νέοι επαγγελματίες (κομμωτές/τριες και κουρείς) περιμένουν εδώ και 3 χρόνια να πάρουν άδεια άσκησης επαγγέλματος από τον ΕΟΠΠΕΠ, η οποία θα βεβαιώνει πως έχουν τις βασικές γνώσεις του επαγγέλματος και των όρων τέλεσής του σε συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής.
Η καθυστέρηση της αδειοδότησής τους έγκειται στο γεγονός ότι οι εξετάσεις για την πιστοποίηση των προαναφερόμενων επαγγελματικών προσόντων έχουν να διεξαχθούν από τον Αύγουστο του 2014, όταν και καταργήθηκαν οι τακτικές εξετάσεις πιστοποίησης που πραγματοποιούνταν από επιτροπή εξετάσεων σε επίπεδο Δήμου και η αρμοδιότητα για την τέλεση των εξετάσεων πέρασε στον ΕΟΠΠΕΠ.
Το αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης, είναι ότι σήμερα χιλιάδες ενδιαφερόμενοι νέοι επαγγελματίες αναγκάζονται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς παραστατικά και επαγγελματική στέγη, επισκεπτόμενοι σπίτια ή να λειτουργούν κομμωτήρια και κουρεία χρησιμοποιώντας τις άδειες τρίτων, υποχρεωμένοι σε επινοικίαση αδειών.

Κατόπιν των παραπάνω, ο κ. Καραγιάννης ρωτάει τον υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να λυθεί το πρόβλημα της αδειοδότησης των υποψηφίων νέων επαγγελματιών των προαναφερόμενων κλάδων.

Δήμος Πωγωνίου: Θέμα χρόνου η παραχώρηση του Ειρηνοδικείου Δελβινακίου στο δήμο

Θέμα χρόνου αποτελεί πλέον η παραχώρηση της κυριότητας του Ειρηνοδικείου Δελβινακίου στο Δήμο Πωγωνίου καθώς κατατέθηκε στη Βουλή η σχετική τροπολογία, μετά από συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου, παρουσία του Βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννη Στέφου.
Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του Δήμου που κατατέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες αμέσως μετά την αναστολή λειτουργίας του Ειρηνοδικείου, με στόχο να διαμορφωθεί ο χώρος ώστε να διατεθεί για τις ανάγκες των δημοτών.
Το κτίριο του Ειρηνοδικείου, μετά τις απαραίτητες εργασίες, θα φιλοξενεί το νέο Πνευματικό Κέντρο Δελβινακίου, που θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες τόσο των κατοίκων της Τ.Κ. Δελβινακίου όσο και της ευρύτερης περιοχής.
Ο Δήμος Πωγωνίου δεσμεύεται να δημιουργήσει έναν χώρο που θα συνάδει με την πλούσια παράδοση του Πωγωνίου και θα σέβεται απόλυτα τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Η οικονομική κρίση βλάπτει σοβαρά και την υγεία των δοντιών μας!

Τερηδόνα παρουσιάζουν σε πολύ μεγάλα ποσοστά παιδιά και έφηβοι στη χώρα μας, ενώ μεσήλικες και ηλικιωμένοι δεν μπορούν να καλύψουν τις προσθετικές ανάγκες των δοντιών τους, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας.
Δυστυχώς η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα η επίσκεψη στον οδοντίατρο να γίνεται όταν πλέον έχουν παρουσιαστεί σοβαρά προβλήματα και σπάνια για καθαρά προληπτικούς λόγους.  Η πρόληψη θα μπορούσε να αποτρέψει τα περισσότερα από τα προβλήματα αυτά, όμως στην εποχή της κρίσης η ύπαρξη κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων στην αξιοποίηση των οδοντιατρικών υπηρεσιών είναι έκδηλη.
«Οι Έλληνες δεν παρουσιάζουν στην παρούσα φάση ικανοποιητική οδοντιατρική συμπεριφορά και αυτό αποδίδεται στην αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στο κόστος. Δεδομένου ότι η έξοδος από την οικονομική ύφεση στην Ελλάδα δεν είναι προς το παρόν ορατή, κρίνονται απαραίτητες οι άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες που στοχεύουν στη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του στόματος», επισημαίνει o χειρουργός οδοντίατρος Βασίλης Ψυχογυιός.
Οι δραστικές αρνητικές επιπτώσεις στις συμπεριφορές της οδοντικής υγείας του πληθυσμού της Ελλάδας, που είχε η οικονομική κατάρρευση επιβεβαιώνεται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, σύμφωνα με την οποία το 60% σχεδόν των παιδιών ηλικίας 5 ετών παρουσιάζουν τερηδόνα, ποσοστό που στους εφήβους ανέρχεται στο 84%! Επιπλέον, το 38,2% των μεσηλίκων και το 42,9% των ηλικιωμένων δεν έχει καλύψει προσθετικές ανάγκες των δοντιών τους. Η οικονομική δυσπραγία των Ελλήνων, η αδυναμία κάλυψης της οδοντιατρικής φροντίδας των ιδίων και των παιδιών τους αποτυπώνεται και στο παρατηρημένο φαινόμενο αναζήτησης και επιλογής πακέτων οδοντιατρικής περίθαλψης σε χώρες των Βαλκανίων, όπου, όμως, οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι, σε πολλές περιπτώσεις, κακής ποιότητας.
Τέτοιες συμπεριφορές, αλλά και η ολοκληρωτική αποφυγή της οδοντιατρικής φροντίδας εξαιτίας του κόστους, μπορεί να «γυρίσουν μπούμερανγκ» στον ασθενή, με αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτερους λογαριασμούς, αλλά και περισσότερη ταλαιπωρία σε βάθος χρόνου. Όπως, λοιπόν, συμβαίνει και με την ιατρική φροντίδα, ακόμα και η ελάχιστη πρόληψη συμβάλει στην αποφυγή μεγάλων οδοντιατρικών λογαριασμών.
Σύμφωνα με τον κ. Ψυχογυιό η πρόληψη συνίσταται στην εφαρμογή πρακτικών που αποσκοπούν στην καλή φροντίδα των δοντιών. 

Γεροπλάτανος Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28  Ιουλίου, στη πλατεία του χωριού Γεροπλάτανος Πωγωνίου.

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δυο δημοτικές βραδιές, την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δυο δημοτικές βραδιές, την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28  Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου
Κλαρίνο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Παρακάλαμος: Θεία Λειτουργία την Τετάρτη 26 Ιουλίου, στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής

Την Τετάρτη  26 Ιουλίου, ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο  εξωκλήσι της  Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο.