Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Pogonistas: Συμμέτοχη στη διεθνή καμπανιά ''Lets Do It''

 Το "Let's Do It" είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις.
Από τότε το "Let's Do It" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Φέτος για πρώτη φορά θα φιλοξενήσουμε το ''Let's Do It'' στην Ελλάδα..
Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους τους εθελοντικούς φορείς της Ελλάδας, αλλά και όλους όσους θέλουν να συμβάλλουν, και μαζί να καθαρίσουμε μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη τη χώρα..
Ημερομηνία της κοινής μας δράσης είναι η Κυριακή 29η Απριλίου 2012.
Βασικός σκοπός της καμπάνιας είναι να ενεργοποιήσουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα εθελοντικές οργανώσεις, και άλλους φορείς και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να καταφέρουμε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο!!!
Μερικές φορές φαίνεται δύσκολο, μερικές φορές χρειάζεται να αντιμετωπιστούν πολλές προκλήσεις, αλλά είναι διασκεδαστικό και είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί!

Έτσι και εμείς οι Pogonistas πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε αυτή τη πανελλήνια προσπάθεια και να βοηθήσουμε στη καθαριότητα της περιοχής μας..
Σαν pogonistas καλούμε επίσης σε ένα τόσο σημαντικό κομμάτι να συμμετάσχουν όσοι σύλλογοι των χωριών του Πωγωνίου μπορούν, ο δήμος Πωγωνίου, υπηρεσίες, σχολεία και άλλοι φορείς και όλοι μαζί να βάλουμε ένα λιθαράκι και να καταφέρουμε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα!!!
Ένα καθαρό Πωγώνι …
Ελπίζουμε να το πετύχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης Οδοντιάτρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ώρα που η Ιερή Συμμαχίας των βαμπίρ της Ε.Ε. και των ντόπιων αρπακτικών αλυσοδένουν το Έθνος των εργαζομένων και τα πλατειά λαϊκά στρώματα προκειμένου να βγουν κερδισμένοι από την κρίση τους οι καπιταλιστές και οι αποτυχημένοι τοκογλύφοι τραπεζίτες ντόπιοι και ξένοι.
Την ώρα που ο τρισάθλιος δοτός Παπαδήμ(ι)ος μαζί με την συμμορία του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ παραποιώντας την λαϊκή βούληση υπογράψουν την νέα Δανειακή Σύμβαση εξαθλίωσης του λαού προκειμένου να εξασφαλιστούν νέα πεδία κερδοφορίας των ευρωπαϊκών πολυεθνικών και των τραπεζιτών.
Το Έθνος των εργαζομένων βγαίνει στο προσκήνιο της ιστορίας και της κοινωνίας συνεχίζοντας τις απεργίες και τις καταλήψεις εργοστασίων και χώρους δουλειάς.
Ο ιερός αγώνας των εργατών της Χαλυβουργικής που συμπληρώνει 125 μέρες. Ο αγώνας των εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία», του «ΑΛΤΕΡ», τον Λουκίσα και την Ιντρακόμ. Ο αγώνας των κτηνοτρόφων της Ηπείρου μαζί με τους εργαζομένους της ΔΩΔΩΝΗΣ για να μη ξεπουληθεί η βιομηχανία βρίσκει τον Οδοντιατρικό κόσμο της Ηπείρου αλληλέγγυο. Κομμάτι και εμείς του κόσμου που πλήττεται σηκώνουμε το κεφάλι παλεύοντας για αξιοπρέπεια, ψωμί και δημοκρατία.
Παλεύοντας και επιβάλλοντας ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας –Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Κεφαλαίου.
Μονομερή διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους της χώρας καθώς και το σπάσιμο της τρισάθλιας χρεομηχανής που μας έχει επιβληθεί.
Με έξοδο από την Ε.Ε. και το ευρώ υπάρχει ζωή για τους εργαζομένους έξω από ΕΟΚ και Ε.Ε. με την προϋπόθεση της εθνικοποίησης δίχως αποζημίωση των μετόχων, των Τραπεζών, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των λιμανιών, των συγκοινωνιών λειτουργώντας με εργατικό κοινωνικό έλεγχο.
Με την υγεία στην υπηρεσία του λαού. Με δημόσια Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια Οδοντοστοματικό Τομέα Υγείας με γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που θα λειτουργεί με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
Δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να διατηρεί το ιατρείο ου.
Γιατί το ξαναλέμε η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα και δημόσιο αγαθό.


Σταχούλης Σπύρος – Μέλος του Ο.Σ.Υ.
Τηλ. 2651033533 — 2651024016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Επιστημονικό σεμινάριο «Διαταραχές Συμπεριφοράς στο Φάσμα του Αυτισμού», στις 17 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη 1 Μαρτίου 2012

Η εταιρεία Συμβούλων Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας EMPLOY, σας κοινοποιεί τη διεξαγωγή του επιστημονικού σεμιναρίου Διαταραχές Συμπεριφοράς στο Φάσμα του Αυτισμού: Παρέμβαση-Υποστήριξη το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου στα Ιωάννινα με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ. Ντίνα Κωνσταντίνο, Επιστημονικό Συνεργάτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Αναλυτικές πληροφορίες-πρόγραμμα σεμιναρίου 2310 230545 & www.e-employ.gr

Στοιχεία επικοινωνίας
EMPLOY ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ
ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 97,
546 43,
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τ.2310 230545
F.2310 230415
www.e-employ.gr
info@e-employ.gr

ΠΕΡΙ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…


ΑΠΟΡΩ ΚΥΡΙΕ «ΜΟΝΤΕΓΙΩΡΓΟ» ΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ !!! ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΑΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ... ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ !!!
ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΝ ΑΜΕΣΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ... ΤΟΤΕ ΝΑΙ !!!
ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΑΠΑΘΕΙΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ ... ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ!!!
ΑΛΛΑ ... ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ .... ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ Ή ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ Ν΄ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ !!!
ΟΤΑΝ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΤΕ ... ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ !!!


ΝΑΝΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (29.02.2012) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του 33χρονου ποσότητα κάνναβης, βάρους (7,3) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Μεταβολές περιορισμένης κλίμακας στις συγχωνεύσεις σχολείων


Περιορισμένης κλίμακας αναμένεται να είναι οι μεταβολές σχολικών μονάδων από το επόμενο διδακτικό έτος στο Νομό Ιωαννίνων, με την προϋπόθεση φυσικά ότι το Υπουργείο Παιδείας θα περιοριστεί στις προτάσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Δήμων, και δε θα μπει στη λογική ενός νέου γύρου συγχωνεύσεων με στόχο την περιστολή εξόδων από την ανάγκη για μικρότερο αριθμό εκπαιδευτικών. Η διαδικασία που ξεκίνησε μετά από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας στις 30 Ιανουαρίου, βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Αρχικά, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπέβαλαν τις προτάσεις - εισηγήσεις τους για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους στα Δημοτικά Συμβούλια, τα οποία με τη σειρά τους γνωμοδότησαν, πλην των Δήμων Ιωαννιτών και Ζαγορίου που συνεδρίαζαν χθες βράδυ. Το επόμενο βήμα είναι η διαβίβαση των γνωμοδοτήσεων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να το έχει ήδη πράξει από την Τρίτη. Αυτό που μένει, είναι η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Φιλιώ Νόκα – Ζαράχη να διαβιβάσει με τη σειρά της τις εισηγήσεις και τις γνωμοδοτήσεις στο Υπουργείο Παιδείας, που είναι αυτό που θα πάρει και την τελική απόφαση.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Μπαράζ συλλήψεων σήμερα το πρωί


Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο αλλοδαποί οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο στην Ιταλία επιδεικνύοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Επίσης, λίγο αργότερα συνελήφθη στον ίδιο χώρο ένας 37χρονος αλλοδαπός, οδηγός Ι.Χ. οχήματος, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για δύο αλλοδαπές, με σκοπό να τις μεταφέρει παράνομα σε λιμένα Ιταλίας, οι οποίες επίσης συνελήφθησαν.
Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα.

Στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου, η τουριστική αγορά της Σερβίας

Η αγορά της Σερβίας και του ευρύτερου Βαλκανικού χώρου, αποτελεί για την Περιφέρεια Ηπείρου έναν ακόμη στόχο για προσέλκυση τουριστών. Στο πλαίσιο αυτό – και σε συνεργασία με το Τμήμα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου - συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Βελιγραδίου.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Ψαθάς, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με Σέρβους παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τους οποίους ενημέρωσε για το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Ήπειρος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης είχε συνάντηση και συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κ. Γ. Κωλέτση με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου και εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος.
Ο Γ.Γ. εκδήλωσε την πρόθεσή του να επισκεφτεί την Ήπειρο για να συμβάλει στο συντονισμό δράσεων για την καλύτερη τουριστική ανάδειξη της περιοχής μας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Β. Ψαθάς, υπογράμμισε ότι η Σερβία και οι άλλες χώρες της Βαλκανικής, είναι μια «αναδυόμενη αγορά», με βασικό προσανατολισμό τη Βόρεια Ελλάδα προς την οποία αυξάνουν συνεχώς οι επισκέπτες.
«Στόχος μας είναι – κατέληξε- να στρέψουμε ένα τμήμα των τουριστών αυτών προς την Ήπειρο, με δεδομένη και την ευκολία πρόσβασης που παρέχει η Εγνατία Οδός. Στην προσπάθεια αυτή η Περιφέρεια έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο, ωστόσο απαιτείται και η ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων και ιδιαίτερα των επιχειρηματιών του κλάδου».

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συλλήψεις τριών (3) ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν χθες (29.02.2012) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 30, 31 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, σε γενόμενο έλεγχο, βρέθηκε να κατέχουν από κοινού ποσότητα ηρωίνης, βάρους (4,6) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

"Κούρεμα" σε ΕΛΓΑ και εξισωτική αποζημίωση αγροτών

Αποκαλύψεις για το «κούρεμα» ύψους 26 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε από το βήμα της Βουλής, ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αστέριος Ροντούλης.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο εφαρμοστικός νόμος του νέου Μνημονίου, ο οποίος ψηφίστηκε προχθές βράδυ, εκτός από την περικοπή χρημάτων της εξισωτικής αποζημίωσης κόβει και 26 εκατ. ευρώ από την χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ. Ειδικότερα, ο κ. Ροντούλης αναφερόμενος στις περικοπές που προβλέπει το νέο μνημόνιο για τον αγροτικό τομέα, δήλωσε ότι η μείωση κατά 26 εκατ. ευρώ των επιχορηγήσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αφορά τα κονδύλια προς τον ΕΛΓΑ.
«Προφανώς, κάποιοι θεώρησαν ότι είναι πλούσιος πλέον ο ΕΛΓΑ, ότι δεν χρειάζεται τα χρήματα αυτά, διότι μπορεί να δίνει δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις στους παραγωγούς, πράγμα που γνωρίζουμε ότι μόνο αληθές δεν είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την περικοπή κατά 60 εκατ. ευρώ των κονδυλίων για την εξισωτική αποζημίωση, ο κ. Αστέριος  Ροντούλης δήλωσε:
«Η εξισωτική αποζημίωση ανέρχεται στο ποσό των 140 - 145 περίπου εκατομμυρίων ευρώ και προέρχεται από εθνικούς πόρους. Φανταστείτε, λοιπόν, η περικοπή αυτή των 60 εκατ. ευρώ πόσο θα πλήξει την εξισωτική αποζημίωση που δίδεται σε Έλληνες γεωργούς και κτηνοτρόφους. Και όταν μιλάμε για εξισωτική αποζημίωση, γνωρίζει πολύ καλά ο παρακαθήμενος Υφυπουργός κ. Δριβελέγκας, μιλάμε για ενισχύσεις που δίδονται σε Έλληνες παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην ορεινή χώρα, στην ορεινή Ελλάδα σε μειονεκτικές περιοχές. Ποιους πάτε να χτυπήσετε, λοιπόν, κύριοι της Κυβέρνησης; Τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά μέσα στο μαντρί; Τους ανθρώπους που μοχθούν στο χωράφι και μάλιστα σε περιοχές με γεωγραφικά μειονεκτήματα; Αυτές τις οικογένειες πάτε να πλήξετε;».
Η παραπάνω είδηση για περικοπή 26 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ – αν πράγματι ισχύσει – γεννά το ερώτημα αν η περικοπή αυτή θα επηρεάσει την ικανότητα του ΕΛΓΑ να αποζημιώνει τους αγρότες, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του οργανισμού προέρχεται από τις ασφαλιστικές εισφορές των ίδιων των παραγωγών.


ΠΗΓΗ: www.agrotypos.gr

Υποχρεωτικά μέσω Ίντερνετ οι δηλώσεις των μισθωτών

Υποχρεωτική γίνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω ίντερνετ για τους μισθωτούς με εισόδημα άνω των 8.000 ή 10.000 ευρώ.
Εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει ότι το γκισέ της εφορίας κλείνει από φέτος για την πλειονότητα των μισθωτών όσον αφορά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Το μέτρο συνδέεται και με την χθεσινή παράταση της υποβολής όλων των φορολογικών δηλώσεων έως τις 15 Ιουνίου καθώς η ηλεκτρονική υποβολή θα επιταχύνει δραστικά το ρυθμό εκκαθάρισης των δηλώσεων και είσπραξης του φόρου εισοδήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες  στο Υπουργείο Οικονομικών έχουν αποφασίσει να κάνουν φέτος τη μεγάλη κίνηση προκειμένου να στείλουν τη συντριπτική πλειονότητα των φορολογούμενων στο taxisnet για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.
«Πέρυσι υποβλήθηκαν μέσω ίντερνετ περίπου δυο εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις», λέει στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών. «Ο στόχος μας φέτος είναι οι ηλεκτρονικές φορολογικές δηλώσεις να ξεπεράσουν τα τέσσερα εκατομμύρια σε ένα σύνολο πεντέμισι εκατομμυρίων».
Το βασικό εργαλείο για να πιαστεί αυτός ο στόχος θα είναι η υποχρεωτική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω ίντερνετ από τους μισθωτούς, οι οποίοι αποτελούν και την πολυπληθέστερη ομάδα φορολογούμενων.
Ωστόσο, η δήλωση μέσω ίντερνετ δεν θα είναι υποχρεωτική για όλους τους μισθωτούς αλλά για την πλειονότητά τους και συγκεκριμένα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο.
Το όριο αυτό δεν έχει ακόμη καθοριστεί από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά οι βασικές εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων προς την ηγεσία του, το τοποθετούν στα 8.000 ή 10.000 ευρώ με πιθανότερο όριο το πρώτο.


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Στον ΟΑΕΔ εντάσσονται ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και ο ΟΕΕ


Στον ΟΑΕΔ μεταφέρονται η περιουσία και το προσωπικό των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 29 Φεβρουαρίου (αριθμός φύλλου 39).

Οι πόροι, τα ταμειακά διαθέσιμα και τα έσοδα των δύο φορέων που θα καταργηθούν θα μεταφερθούν στον «Ειδικό Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής», ο οποίος θα καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες, καθώς και τις δαπάνες που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση των παροχών και των προγραμμάτων των οργανισμών.

Προτείνεται τρίμηνη αύξηση θητείας

Νέα δεδομένα και αλλαγές στο στρατό



Τρεις μήνες επιπλέον θητεία προτείνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Μιχάλης Κωσταράκος, ενώ εισηγείται και «πάγωμα» στις αγορές νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Σύμφωνα με το "Έθνος", ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στις οδηγίες του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρεται εκτενώς στην οικονομική κρίση και την πορεία των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια εποχή προκλήσεων.
Μεταξύ άλλων προτείνει την επαναφορά της δωδεκάμηνης θητείας χωρίς όμως να αναφέρεται εκτενώς στο θέμα της στράτευσης.

ΚΑΚΑΒΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού

Συνελήφθη χθες (29-02-2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας (1) υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 33 ετών, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Συγκεκριμένα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις Βελγικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

Η «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α» του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Την ίδρυση του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α» ανακοίνωσε ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης στη διάρκεια εκδήλωσης στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

«Απόψε, 29 Φεβρουαρίου, σε ένα δίσεκτο έτος για την Ελλάδα μας, συγκροτούμε ένα εθνικό καταφύγιο απέναντι σε κείνους που επιβουλεύονται την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας, τη Μακεδονία μας, την εθνική κυριαρχία μας, την ελευθερία μας, τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας», επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης.

Έρχονται απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

Τα δύσκολα είναι μπροστά, αλλά τα χειρότερα έρχονται. Ήδη ο προϋπολογισμός του 2012 ξαναγράφεται και τον προσεχή Ιούνιο η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να συζητήσει και να αποφασίσει από κοινού με την Τρόικα το νέο Μεσοπρόθεσμο, με ακόμα πιο δραστικές παρεμβάσεις και περικοπές.
Μετά τις οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων του Μνημονίου ΙΙ που αποτυπώθηκαν στους εφαρμοστικούς νόμους, στο προσκήνιο έρχονται επιπλέον: "αξιοκρατικές" καταργήσεις φορέων και οργανισμών, μετατάξεις και απολύσεις στο δημόσιο, αλλά και νέες μειώσεις μισθών των εργαζομένων. Η συμφωνία στα μέτρα του 2013-2015 θεωρείται ήδη προαπαιτούμενο για το ΔΝΤ εκ μέρους των δανειστών, καθώς τα περισσότερα από αυτά θα αποφασιστούν και θα ψηφιστούν στο β΄εξάμηνο του 2012.
Το νέο κύμα μέτρων αναμένεται να ξεπερνά τα δεδομένα που θα έχουν ως τότε διαμορφωθεί, δηλαδή: μειώσεις σε μισθούς δημοσίου και απολύσεις, περικοπές των ειδικών μισθολογίων (ένστολοι, δικαστικοί κλπ), νέα μεταρρύθμιση σε ασφαλιστικό, μαζικές καταργήσεις και περικοπές επιδομάτων, διαδοχικά κύματα απολύσεων -μέσω εφεδρείας- στο δημόσιο, αλλά και ευρύτατες ιδιωτικοποιήσεις χωρίς κόκκινες γραμμές.

ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΕΚ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ!!!

ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ(!) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, Η ΟΡΜΩΜΕΝΗ ΕΞ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΣΥΝΔΗΜΟΤΗΣΑ.
ΟΜΩΣ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΟΧΕΣ.
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!
ΜΗΠΩΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ!
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ, ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.
ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ Ι Δ Ι Ω Τ Ω Ν, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.
ΕΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟ.
ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑ.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!
ΕΝΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.
ΤΕΛΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ-ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ''ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.
ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ

""ΜΟΝΤΕΓΙΩΡΓΟΣ""

ΠΕΡΙ … ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ

"ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ, ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ...ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟ ΣΤΙΣ 29/2/2012.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΟΝΤΟ ΧΙΟΝΙ...
ΓΙΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΦΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ !!!
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΔΕΙΧΝΕΤΕ, ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΕ ΦΑΝΗΚΑΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ...
ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ !!!
Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...
ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΗΤΟ;
ΚΑΝΤΕ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ...
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ"!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


ΝΑΝΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 2 Μαρτίου, οι οδοντίατροι όλης της χώρας

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Παρασκευή 2 Μαρτίου, οι οδοντίατροι όλης της χώρας, έπειτα από απόφαση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.
Με ανακοίνωσή του, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος καλεί όλους τους οδοντιάτρους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση καταγγέλλοντας την «άνευ όρων παράδοση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα στο όνομα της δήθεν απελευθέρωσης των επαγγελμάτων».

EΛ.ΣΤΑΤ.: Στο 19,6% τα νοικοκυριά που απειλούνταν με φτώχεια το 2009

 Το 19,6% του πληθυσμού της χώρας απειλούσε ο κίνδυνος φτώχειας το 2009 (από 19% το 2008), ποσοστό που αναμένεται να έχει διευρυνθεί σημαντικά περαιτέρω, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ..
Η διεύρυνση αυτή, οφείλεται στη συνεχιζόμενη ύφεση στην οικονομία και των πρόσθετων μέτρων σχετικά με την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης και τη μείωση των μισθών και συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Το στοιχείο αυτό προκύπτει από την Έρευνα Οικογενειακών Προϋπολογισμών 2009 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), με βάση την αγοραστική δαπάνη.
Το ποσοστό των φτωχών νοικοκυριών (κυρίως ηλικιωμένοι, άνεργοι, κ.λπ.) μειώνεται στο 15,3% του πληθυσμού όταν λαμβάνονται υπόψη όλες οι καταναλωτικές δαπάνες, ανεξάρτητα από τον τρόπο κτήσεως (τεκμαρτό ενοίκιο από ιδιοκατοίκηση, ιδιοπαραγόμενα αγαθά, αγαθά και υπηρεσίες παρεχόμενες δωρεάν από τον εργοδότη, άλλα νοικοκυριά, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κράτος κ.λπ.).
Η διεύρυνση του ποσοστού των φτωχών νοικοκυριών, άλλαξε τόσο τη μέση καταναλωτική δαπάνη όσο και τα πρότυπα κατανάλωσης. Ειδικότερα, η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών για το 2009 ανήλθε στα 2.065,18 ευρώ, δηλ. υπήρξε μείωση 2,5% σε σύγκριση με το 2008. Εάν δε, πολλαπλασιαστεί η μέση μηνιαία δαπάνη 2008 με τον δείκτη τιμών καταναλωτή 2009, η μείωση σε πραγματικούς όρους ανέρχεται σε 3,6%. Το σχετικά μεγαλύτερο μερίδιο των δαπανών του μέσου προϋπολογισμού των νοικοκυριών αφορά τα είδη διατροφής (17,3%) και ακολουθούν οι μεταφορές (13,3%) και η στέγαση (11,2%), ενώ οι υπηρεσίες της εκπαίδευσης αποτελούν το μικρότερο μερίδιο των δαπανών (3,2%).

Τη διετία 2008-2009 παρατηρείται μεταβολή του καταναλωτικού προτύπου και, ειδικότερα, σημαντική μετατόπιση των δαπανών που αφορούν διαρκή καταναλωτικά αγαθά, στέγαση, ένδυση-υπόδηση, υγεία, μεταφορές, ξενοδοχεία, καφενεία και εστιατόρια, αναψυχή-πολιτισμό, προς τις δαπάνες που αφορούν τη διατροφή, τα οινοπνευματώδη ποτά και την εκπαίδευση.
Τα πρότυπα κατανάλωσης διαφέρουν ανάλογα και με τον τύπο των νοικοκυριών. Έτσι, μονομελή νοικοκυριά ηλικίας 65 ετών και άνω δαπανούν μεγάλο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού για υγεία (14,1%), ενώ νοικοκυριά με έναν γονέα ή ζευγάρι με ένα ή περισσότερα παιδιά έως και 16 ετών, για μεταφορές (16,4%).
Νοικοκυριά με υπεύθυνο οικονομικά μη ενεργό ή άνεργο, δαπανούν, κατά μέσο όρο, το 74,7% της μέσης μηνιαίας δαπάνης των νοικοκυριών της χώρας, ενώ αυτά με υπεύθυνο αυτοαπασχολούμενο με μισθωτούς, το 172,1% αυτής. Η μικρότερη μείωση σε σύγκριση με το 2008, καταγράφεται στις δαπάνες νοικοκυριών με υπεύθυνο μισθωτό (-1,7%), ενώ η μεγαλύτερη (-7,8%) στις δαπάνες νοικοκυριών με υπεύθυνο αυτοαπασχολούμενο με μισθωτούς. Τα νοικοκυριά που διαμένουν σε αγροτικές περιοχές δαπανούν 1.502,96 ευρώ μηνιαίως, ενώ αυτά που διαμένουν σε αστικές περιοχές 2.232,06 ευρώ. Από τα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει, επίσης, ότι:
Σημαντική αύξηση, από 42% σε 46,4%, των νοικοκυριών που διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή στην κύρια κατοικία τους. Αύξηση του ποσοστού των νοικοκυριών που διαθέτουν, τουλάχιστον, ένα κινητό τηλέφωνο (+2,2%). Αύξηση, από 13,6% σε 13,9%, των νοικοκυριών που διαθέτουν κλειστούς χώρους στάθμευσης στην κατοικία. Μείωση του ποσοστού των νοικοκυριών που κατέχουν τουλάχιστον ένα επιβατικό αυτοκίνητο ΙΧ -από 66,9% σε 66,6%- και του αριθμού των αυτοκινήτων κατά 5,9%. Αύξηση του αριθμού νοικοκυριών που κατέχουν δευτερεύουσες ή εξοχικές κατοικίες (+1,4%). Μείωση του αριθμού των νοικοκυριών που έχουν σταθερό τηλέφωνο (-1,5%).