Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Και νέα παράταση έως τις 30 Μαρτίου για τη Βιολογική Γεωργία

Δεύτερη παράταση μέσα σε λίγο διάστημα δίνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Αναπτυξης στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης για τη δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία», του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του ΠΑΑ 2007-2013.
Σύμφωνα με απόφαση του ΥπΑΑΤ η οποία δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό τόπο Διαύγεια η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων ορίζεται η 30η Μαρτίου. Υπενθυμίζουμε ότι για την Βιολογική Γεωργία το σύνολο των πιστώσεων ανέρχεται σε 40.000.000 ευρώ και αφορούν δημόσια δαπάνη.

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να κριθούν δικαιούχοι για τη δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία», πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους στην οποία περιλαμβάνονται τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσής τους τα οποία είναι δηλωμένα στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ) του 2011 του ενδιαφερόμενου. Στην αίτηση ενίσχυσης δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν αγροτεμάχια που δεν είναι δηλωμένα στην ΑΕΕ του 2011 του ενδιαφερόμενου.
Επίσης το ελάχιστο μέγεθος των υπό ένταξη αγροτεμαχίων ανέρχεται σε 1 στρέμμα. Τα ενταγμένα αγροτεμάχια δεν είναι δυνατόν να αντικαθίστανται από άλλα σε όλη τη διάρκεια της πενταετούς δέσμευσης. Σημαντικό ακόμα είναι ότι στην αίτηση ενίσχυσης δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν συνιδιόκτητα αγροτεμάχια.
Επίσης σε περίπτωση συγκαλλιέργειας πρέπει και οι δύο καλλιέργειες να είναι επιλέξιμες.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Όλο και πλησιάζει η επανεκκίνηση των εργασιών

Την είδηση της επανεκκίνησης των έργων κατασκευής της Ιόνιας οδού στην Ήπειρο μετά την άνοιξη μετέφερε ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (ΠΕΔ), ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, με αφορμή και την συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για την περιφερειακή ανάπτυξη της Ηπείρου.
Ο κ. Γιάννης Παπαλέξης, στην σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα αλλά και σε δηλώσεις του επισήμανε ότι έχει ήδη σχετική ενημέρωση από πλευράς της κατασκευάστριας εταιρείας καθόσον προετοιμάζει την εγκατάστασή της εντός του τρέχοντος μήνα και τις σχετικές αδειοδοτήσεις μέσω του Δήμου για την δημιουργία λατομικής ζώνης προκειμένου να εξασφαλιστούν τα υλικά της κατασκευής. Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την ανάπτυξη της Ηπείρου την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού που έχει σταματήσει, αναφερόμενος και στη συζήτηση που γίνεται για οικονομική και τουριστική ανάπτυξη στην Ήπειρο η οποία όμως, όπως υπογράμμισε, δε μπορεί να επιτευχθεί με όρους απομόνωσης, όπως εξακολουθεί να βρίσκεται η περιφέρεια λόγω του οδικού της δικτύου.

ΚΑΝΑΛΑΚΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Ληστεία με λεία 30 ευρώ!!!

Ακόμη και με ασήμαντα ποσά «βολεύονται» οι αδίστακτοι κακοποιοί που εισβάλλουν στα σπίτια ανυποψίαστων πολιτών σκορπίζοντας τον τρόμο!
Το τελευταίο κρούσμα καταγράφηκε στο Κανάλι της Πρέβεζας, με θύματα ένα ζευγάρι που βρέθηκε αντιμέτωπο με ληστές για το… τίποτα!

Οι δυο άγνωστοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού και μπήκαν στο εσωτερικό χωρίς να τους αντιληφθούν τα μέλη της οικογένειας που κοιμόντουσαν ανυποψίαστα. Τους ξύπνησαν βίαια και τους κράτησαν ακίνητους με την απειλή μαχαιριών, ζητώντας επιτακτικά χρήματα.
Οι άτυχοι ιδιοκτήτες δεν είχαν παρά ελάχιστα χρήματα, κυρίως σε κέρματα, που δεν ξεπερνούσαν τα 30 ευρώ! Όμως, οι δράστες τα πήραν και, αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν υπήρχαν άλλα είδη αξίας στο σπίτι, άρπαξαν και το ρολόι του συζύγου και εξαφανίστηκαν. Τα θύματα ειδοποίησαν το τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας που αναζητά τους κακοποιούς.


ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr/

Συνάντηση για την Ε.Ο.Ζ. στο Πωγώνι

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μαζί με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Οδ. Πότση, το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλη και τον Αντιδήμαρχο κ. Στ. Κουκουλάρη συναντήθηκαν σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών Επενδύσεων κ. Π. Σελέκο, με τον οποίο συζήτησαν τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην περιοχή Πωγωνίου. «Η Περιφέρεια μετέφερε στο Γ.Γ. την απόλυτη στήριξη στην πρωτοβουλία του Δήμου για την δημιουργία της Ε.Ο.Ζ. και ειδικότερα για την προώθηση των διαδικασιών που απαιτούνται και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Αν τελικά εξασφαλιστούν οι εγκρίσεις με τις φορολογικές και δασμολογικές ελαφρύνσεις που προβλέπονται, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε υποβαθμισμένες περιοχές όπως είναι και η παραμεθόριος με την Αλβανία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διευκρινίστηκε ότι σύμφωνα και με απάντηση του Επιτρόπου της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν σε ερώτηση ευρωβουλευτή, οι ΕΟΖ δημιουργούνται σε περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλη αναπτυξιακή υποβάθμιση από την κρίση, ενώ δεν υπάρχει κανένα ζήτημα εφαρμογής ειδικών εργασιακών σχέσεων σε αυτές.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

Η ΕΟΖ Ηπείρου στο επίκεντρο σύσκεψης σήμερα στην Αθήνα

Κρίσιμη συνάντηση σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Ανάπτυξης θα έχουν αντιπροσωπείες της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου για τις εξελίξεις στην Ειδική Οικονομική Ζώνη.

Στόχος του Δήμου που θα εκπροσωπηθεί από τον Δήμαρχο Κώστα Καψάλη, είναι να διασφαλιστεί πως η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει την περιοχή στο σχέδιο ανάπτυξης των ΕΟΖ σε όλη την Ελλάδα και παράλληλα θα ξεκινήσει μελέτη που θα ετοιμάσει και το ανάλογο σχέδιο νόμου το οποίο αναμένεται το καλοκαίρι.
Στόχος της Περιφέρειας από την άλλη πλευρά είναι να ανοίξει η συζήτηση για τα ειδικά κίνητρα ανάπτυξης σε όλη τη μεθόριο της Ηπείρου, να υπάρχει δυνατότητα δηλαδή για ΕΟΖ στους δήμους Κόνιτσας και Πωγωνίου αλλά και στη Θεσπρωτία.
Στην αντιπροσωπεία της Περιφέρειας μετέχουν εκτός του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη και οι αντιπεριφερειάρχες Σταύρος Ιωάννου και Οδυσσέας Πότσης γιατί επιπλέον θα γίνει και συνάντηση για το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ. Αναμένεται δε να δοθεί και το πράσινο φως για τα πρώτα έργα στην περιοχή του Αμβρακικού.
Τέλος, η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας θα έχει συνάντηση και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη για θέματα που έχουν να κάνουν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

ΠΗΓΗ: http://www.epirusonline.gr/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σύσκεψη για ζητήματα των υπεραστικών συγκοινωνιών

Ζητήματα που αφορούν τις υπεραστικές συγκοινωνίες εξετάστηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Καραμπίνας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών της Περιφέρειας κ. Κων. Ζήκος και οι κ.κ. Γρηγόρης Γκίκας (Πρόεδρος ΚΤΕΛ Ιωαννίνων), Ιωάννης Κουμπούρας (Πρόεδρος ΚΤΕΛ Άρτας), Κων. Χαρίσης (Πρόεδρος ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας), Παναγ. Σαρδελής και Δημ. Νάσης (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντίστοιχα του ΚΤΕΛ Πρέβεζας). Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Μεταφορών για τις διεθνείς λεωφορειακές γραμμές, για την οποία οι φορείς των υπεραστικών συγκοινωνιών πρόκειται να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Καραμπίνας, δήλωσε ότι ήταν μια εποικοδομητική σύσκεψη κατά την οποία συζητήθηκαν πολλά θέματα που άπτονται των υπεραστικών συγκοινωνιών. «Από όλους μας έγινε παραδεκτό ότι πρέπει να παρέμβουμε ολοκληρωμένα ως Περιφέρεια για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Έχουμε αναπτύξει μια πολύ καλή συνεργασία με τους φορείς των μεταφορών της Ηπείρου και αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον ώστε να βρίσκονται οι κατάλληλες λύσεις», κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Απέκλεισε νομοθετική παρέμβαση για τους ιδιώτες δανειολήπτες

Απέκλεισε εκ νέου νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες του ιδιωτικού τομέα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας, στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.
Στην κοινοβουλευτική συζήτηση των δυο ανδρών κυριάρχησε πάντως η έντονη αντιπαράθεση γύρω από το PSI και την εξαίρεση, όπως υπαινίχθηκε ο κ. Τσίπρας, συγκεκριμένων τίτλων από το «κούρεμα».
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις που έχει προχωρήσει η κυβέρνηση για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν δανειστεί μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών αλλά απέκλεισε νομοθετική ρύθμιση για το σύνολο των δανειοληπτών «διότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πρόβλημα ευστάθειας στο τραπεζικό σύστημα».
Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται συνεχώς με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών με την οποία έχει εγκαθιδρυθεί και λειτουργεί σε κυλιόμενη βάση ένας μηχανισμός διακανονισμός δανείων, ενώ έχουν νομοθετηθεί, όπως είπε, μηχανισμοί προστασίας δανειοληπτών χωρίς να αναγκάζεται κανένας να καταφεύγει στα δικαστήρια.
Υπενθύμισε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουν διευθετηθεί 750.000 δάνεια, εκ των οποίων 400.00 καταναλωτικά, 200.000 στεγαστικά και 150.00 επιχειρηματικά.
Ο κ. Βενιζέλος άφησε πάντως να εννοηθεί ότι οι τράπεζες θα πιεστούν για ευνοϊκότερη αντιμετώπιση τέτοιων διευθετήσεων, δεδομένου ότι με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής τους το χαρτοφυλάκιό τους περιέρχεται σε σημαντικό βαθμό υπό κρατικό έλεγχο.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου Ηπείρου

Οι εκλεγέντες που αναδείχθηκαν κατά τις αρχαιρεσίες της 4ης Μαρτίου 2012 της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου Ηπείρου για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου συνήλθαν χτες, ημέρα Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου Ηπείρου, Δεληγιώργη 7, Αθήνα, για την εκλογή αξιωμάτων.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου Ηπείρου απαρτίζεται από τους εξής:

Με 124 εκατ. ευρώ ενισχύονται οι δήμοι της χώρας

Με το ποσό των 123.842.439 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τούς Δήμους της χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών τους.

Το παραπάνω ποσό, που κατανέμεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων, αποδίδεται ως τακτική επιχορήγηση για το μήνα Φεβρουάριο τού 2012.
Τα αποδιδόμενα ποσά προς τους Δήμους προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών τους, καθώς και -κατά προτεραιότητα- για μισθοδοσία του προσωπικού τους.

Αναλυτικά η κατανομή στους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων:
Δήμος Ιωαννιτών: 1.162.621,82
Δήμος Ζίτσας: 272.695,97
Δήμος Πωγωνίου: 199.767,57
Δήμος Δωδώνης: 186.901,23
Δήμος Κόνιτσας: 163.902,28
Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: 128.239,06
Δήμος Ζαγορίου: 103.980,63
Δήμος Μετσόβου: 100.579,64

ΣΒΕΚΗ: Εντός του Απριλίου λύση σύμφωνα με εκτίμηση του Γιώργου Κουτρουμάνη

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, εκτιμά μέσα στον Απρίλη ότι θα δοθεί λύση στο θέμα που ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια τους πρώην εργαζομένους της ΣΒΕΚΗ. Αυτό προέκυψε κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Θανάσης Οικονόμου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε ότι η δικαστική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Απρίλη, γεγονός που θα υποχρεώσει ενδεχόμενα την εταιρεία να διορθώσει τη σειρά κατάταξης, ώστε να προχωρήσει και η καταβολή των οφειλομένων στους εργαζόμενους.
Ακόμη ο υπουργός τόνισε ότι το ζήτημα προέκυψε γιατί το ΙΚΑ ορίστηκε από την εταιρία στην 7η θέση του πίνακα κατάταξης όσων θα αποζημιωθούν από τον πλειστηριασμό.

"Όχι" στη ρύθμιση των δανείων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Η απίστευτη προσπάθεια να περάσει ρύθμιση για τα υπέρογκα χρέη των λεγόμενων κομμάτων εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τελικά δεν πέρασε.
Η τροπολογία που κατατέθηκε σε ... νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία έπεσε πάνω σε σφοδρές αντιδράσεις των “μικρότερων” κομμάτων που χαρακτήρισαν έως και απαράδεκτη την προσπάθεια.

Τα δύο κόμματα που έχουν υποθηκεύσει τις χρηματοδοτήσεις από το κράτος προσπάθησαν να περάσουν τροπολογία να πέσει το επιτόκιο που πληρώνουν στο μισό, αλλά και να διατηρήσουν τη μισή τουλάχιστον χρηματοδότησή τους.
Ωστόσο παρά το χθεσινό μπλόκο και την αναδίπλωσή τους τα δύο μεγάλα κόμματα που κινδυνεύουν με οικονομικό κραχ αναμένεται να επανέλθουν.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

ΚΑΛΠΑΚΙ - ΚΡΥΑ

Συνάντησεις Περιφερειάρχη με Επιμελητήρια και Σωματείο Τουρ. Καταστημάτων

Με αντικείμενο την ενημέρωση και συζήτηση της πρότασης του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη «Νέα Δράση Στήριξης Επιχειρήσεων» που πρόκειται να υλοποιηθεί μέσω του ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, με τους Προέδρους των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Ηπείρου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Ελένη Ρόκου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Το ποσό που εκτιμάται να διατεθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται περίπου σε 20 εκατομμύρια ευρώ. Συνάντηση Περιφερειάρχη με το Σωματείο Τουριστικών Καταστημάτων- Δήλωση για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου Τουριστικών Καταστημάτων Νομού Ιωαννίνων είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Η αντιπροσωπεία του Σωματείου μετέφερε στον Περιφερειάρχη την αγωνία των επαγγελματιών για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και ζήτησε την στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της ολοκλήρωσης των οδικών αξόνων Ιόνιας Οδού και Ε-65 και του Αεροδρομίου Ιωαννίνων.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του για τους οδικούς άξονες που διασχίζουν την Ήπειρο και για την κατάληξή τους μέχρι τα Ελληνοαλβανικά σύνορα σε Κακαβιά και Μαυρομάτι, ενώ εκτενή αναφορά έκανε και στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στη μελέτη που είχε εκπονηθεί το 2001 η οποία ήταν ελλιπής και μη-υλοποιήσιμη με αποτέλεσμα την αναβολή των απαραίτητων εργασιών, θυμίζοντας ότι εδώ και χρόνια είχε δηλώσει ότι πρέπει να επιληφθεί Εισαγγελέας. Ο Περιφερειάρχης εξήρε τις προσπάθειες των υπαλλήλων της ΥΠΑ που υπηρέτησαν και υπηρετούν στα Ιωάννινα για να προχωρήσουν τα έργα στο Αεροδρόμιο, ωστόσο όπως είπε «το έργο υπονομεύθηκε εκ των έσω της ΥΠΑ».
«Δυστυχώς – τόνισε χαρακτηριστικά - όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε ενδιαφέρον από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να γίνει ένα μεγάλο αεροδρόμιο στα Γιάννινα. Και όσα ειπώθηκαν για το ILS είναι προσχήματα. Σήμερα, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίησή του, ώστε ο ιδιώτης που θα αναλάβει, να φτιάξει τις απαραίτητες υποδομές και να το ‘τρέξει’, όπως πρέπει. Να μπορεί να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, δεχόμενο πτήσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό».
Μεταξύ των άλλων θεμάτων που έθεσε το Σωματείο Τουριστικών Καταστημάτων Νομού Ιωαννίνων είναι η μείωση του ΦΠΑ στα τουριστικά καταστήματα, όπως ισχύει και στις λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς και η μείωση των ενοικίων με νομοθετική ρύθμιση. Ακόμη, μετέφερε την ανησυχία των ιδιοκτητών τουριστικών καταστημάτων για την κατάργηση του ΟΕΕ και το πλήγμα στον κοινωνικό τουρισμό.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου υπογράμμισε πως είναι αλληλέγγυος με το Σωματείο Τουριστικών Καταστημάτων και πως η Περιφερειακή Αρχή θα στηρίξει τις προσπάθειές του.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr